|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna anestezija
3.4.2009 13:55:30   
malizia
Nedavno sam rodila s epiduralnom i superrrrrrrrr. Žao mi je što i prvo nisam rodila na isti način, a lipo mi je mati govorila!!!!!!!!!!

(Odgovor članu Marta j)
Neposredna veza do poruke: 76
3.4.2009 13:58:10   
Nika 24052006
Ja nemam iskustva sa epiduralnom,rodila sam prirodno,a nisam sigurna niti da li ju kod nas u rodilistu uopce daju. Jesi li imala kakvih nuspojava? Negdje sam citala da su strasne glavobolje nakon epiduralne,a mene toga strah jer opceniti patim od groznih migrena. Da li se to placa?

(Odgovor članu malizia)
Neposredna veza do poruke: 77
3.4.2009 14:00:34   
Zvonki
Ja sam nekako više za prirodan porod. Ne znam, sve je to u redu s tom epiduralnom. Ono, nema bolova, ali i ona ima svoje kontraindikacije s kojima svaka žena treba biti dobro upoznata. Ja sam rodila troje prirodno i ne žalim zbog toga.  Dapače, ponosna sam...user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu malizia)
Neposredna veza do poruke: 78
3.4.2009 14:03:24   
Zvonki
IZVORNA PORUKA: Nika 24052006

Ja nemam iskustva sa epiduralnom,rodila sam prirodno,a nisam sigurna niti da li ju kod nas u rodilistu uopce daju. Jesi li imala kakvih nuspojava? Negdje sam citala da su strasne glavobolje nakon epiduralne,a mene toga strah jer opceniti patim od groznih migrena. Da li se to placa?

Koliko ja znam, to se ne plaća. Bitno je samo na vrijeme reći da želiš epiduralnu. Mnogo je veći problem to što je baš nema dosta za sve, pa mnoge žene ostanu bez nje. A i naravno, tu je problem anesteziolog. On mora dati tu epiduralnu. A nađi ti anesteziologa u  1 u noć kad većina nas završi u trudovima.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 79
3.4.2009 14:08:56   
Nika 24052006
Nakon procitanog,sve i da sam htjela epi,ne bi je dobila,jer sam dosla u radjaonu otvorena 7 prstiju... Ma da mi svi porodi budu kao prvi,rodila bi sotinu puta... Moj je slucaj 20 min,i kraj,nisam bila ni svjesna da sam rodila..

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 80
3.4.2009 22:24:44   
novamama
mala pčelice - prošla sam trudnički tečaj gdje je bilo cijelo jedno predavanje o epi, a i rodila sam ne epi i NIGDJE ne kažu ništa za tu glavobolju....kao, mali problem može biti niski tlak (ja ga imam),tako da ti obavezno daju infuziju - to je sve...

marta - mislim da nema zapreke za tebe, ali to ćeš morati ipak pitati doktore, nama nisu spominjali da je to problem, ali ipak bih htjela biti sigurna i ne garantirati ti...pitaj...nama su rekli jedino niski tlak, ili nepodnošenje anestezije, alergije na anesteziju i to...

dominik (ne smijes dizat lavu, micat se prevec da bi se to jednolicno rasporedilo) - tu se nema što jednolično rasporeditiuser posted image .....to je maleni predio, i bitno je jedino koliko će anesteziolog procijeniti da ti treba tog bloka...

cure, trebate razlikovati epiduralnu od spinalne anestezije - epiduralna se daje u područje između kralješka i leđne moždine (prvog sloja leđne moždine) kako bi blokirala receptore koje mozgu šalju signal da te boliuser posted image ..
tako da te ustvari boli, ali ti to ne znašuser posted image

evo slikice:
user posted image

epi se daje nakon lokalne anestezije, tako da vi uopće ne osjećate da vam  ta specijalna zakrivljena cjevčica ulazi....osjećate samo ubod pri lokalnoj anesteziji, i to je upozorenje da se ne mičeš dok ti se daje epi...ja sam malo trznula pri lokalnoj anesteziji, tako da sam drugi put rekla, e sad ne mičem!! ali već nisam ništa osjetilauser posted image

spinalna anestezija je drugo - ona se daje pri carskom rezu, kako bi majka bila svjesna poroda...tu ne možeš micati noge i dulji je oporavak, tj. dok ne prestane djelovanje...evo slikice (sorry što je malo veća)

user posted image

uglavnom, spinalnu niti ne možete tražiti, to je već procjena doktora...

epiduralnu možete i ne plaća se!

još nešto o epi:

kada se uvede ta cjevčica/igla, njezin nastavk je dug oko 60 cm, i to se flasterima prilijepi za vaša leđa...vi normalno ležite na leđima i odmarate, gladite trbuh i sličnouser posted image ...zatim anesteziolog daje nalog asistentu koliko bloka da ubrizga i tada ćete osjetiti kao laganu strujicu, ali stvarno minimalno, da vam prođe kroz križa...onako, hladan je osjećaj i brzo prođe....a onda - uživancija....

jedino što je meni bilo je da sam se onda naglo otvorila i da je beba naglo krenula vani, ali sve su to doktori riješili...nakon 50 minuta od epi sam rodila....osjetila pritisak na trticu iznutra, ogroman pritisak i rekli su mi da je to, to....kad osjetite taj pritisak, treba tiskati IZ PETNIH ŽILA...ja sam dvaput, drugi puta sam rekla, e sad ću tisnuti pa makar se sva raspukla dole....i maleni je izašao....trenutak dva nisam došla sebi, bila sam valjda u nekoj drugoj dimenziji...i to je to...

eto, nadam se da su sada stvari malo jasnije....

ne znam zašto ne daju da se digneš poslije, ja sam htjela na wc, ali mi nisu dali...donijeli su mi odmah i malenoga tako da ja više nisam ni mislila na ništa drugo...evo, sad se ne mogu sjetiti niti kako ni kada su mi izvadili epi...

ma to je super....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 81
6.4.2009 13:59:48   
mamabo
ja sam primila epiduralnu ....i jako mi je umanjila bolove.... ne znam zašto kažete ja bih radije prirodno rodila ..pa ija sm rodila prirodno ....kad je mali krenu o van prelazila sam sa stola na kobilu ...i sve sama......samo mi je bol bila malo manja....nego inače...recimo podnošljiva.....nikakva lebdenja nisam osjetila....user posted image

mislim da je to od anesteziologa do anesteziologa.......rekla mi je da će mi dati malenu dozu da osjetim trud i mogu tiskati ....

epiduralnu sam dobila kad sam bila 7 cm otvorena..i truovi su bili svake minute......da idem ponovno opet bi tražila epiduralnu ......zašto trpiti toliku bol koad se može umanjiti .....nekažem ništa sve se može izdržati ali ipak kad postoji ta privilegija ...zašto je ne koristiti?

www.papige.info

(Odgovor članu malizia)
Neposredna veza do poruke: 82
6.4.2009 15:07:34   
zlato_tatino
mamabo tvoju pricu vec znam...znamo se sa drugog foruma...(Pupi),ali evo elim reci samo hvala na iscrpnom izvješću novojmami međutim evo ja sam iz Siska i u nasoj bolnici se plaća epiduralna,...

(Odgovor članu mamabo)
Neposredna veza do poruke: 83
6.4.2009 20:06:01   
mamabo
ej draga ...svuda se nađemo ...vjeruj mi da me pitaju .....platila bi epiduralnu koliko god traže......user posted image

www.papige.info

(Odgovor članu zlato_tatino)
Neposredna veza do poruke: 84
7.4.2009 20:33:28   
zlato_tatino
Poucena tvojim iskustvom vjerovat cu ti i ja ju mislim platiti samo me brine hocu li znati stici na vrijeme...

(Odgovor članu mamabo)
Neposredna veza do poruke: 85
8.4.2009 14:06:49   
mamabo
moje sestr su htjele ali nisu uspjele....jer mora se dost toga pokopiti ..pravilni trudovi ..dovljono ali ne previše otvorena i tako dosta toga...ja sam d kad sam ostala trudna samo o tome pričala ..cijela je bolnica znala da hoću epiduralnu..hahah 

www.papige.info

(Odgovor članu zlato_tatino)
Neposredna veza do poruke: 86
1.5.2009 0:30:32   
MILLA
meni su svi savjetovali da tražim epiduralnu...i kad mi je pukla voda,i uputili se u bolnicu ,ja sam več na prvom onom pregledu rekla nekom dokt.(koji nema veze sa porodom) da mi daju epiduralnuuser posted image .on me bljedo pogledo,valjda sam ga i probudila-bilo je ponoč nešto...i kaže mi "draga moja još čete se vi namučit do epiduralne...ajme sam se mislila.i kako su ljepo mene šiknuli u jednu sobu i gotovo me zaboravili ,zamalo da nisam tamo i rodila. sasvim je slučajno dokt.došao u izvidnicu,pregledo me i rekao nabrijanoj babici ajde brzo,ona je za rodit. i ja u tom trenu vičem "epiduralnu,epiduralnu" user posted image user posted image a babica me pogleda i vikne"koja epiduralna?radije recite hvala,doktore-što niste ovdje rodili!!"eto..toliko-želim reći da ....da nebi zaboravili napomenuti ... i da,da ne rodite u čekaoniciuser posted image

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu mamabo)
Neposredna veza do poruke: 87
1.5.2009 0:42:45   
mala pcelica
postavicu pitanje i ovde ako mogu (prvo sam pod vinogradsku bolnicu) dali neko ima iskustva sa epiduralnom u vinogradskoj??? neka me moderatori premjeste ako nisam na pravom mjestu,da ne otvaram ponovo temu...

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 88
   [Obrisani korisnik]
1.5.2009 7:51:46   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu novamama)
  Neposredna veza do poruke: 89
8.6.2009 19:35:39   
mamman
Prošlo je dosta vremena od mog prvog porođaja, moj sin danas ima 14 godina. Rodila sam u KBC Rijeka uz pomoć epiduralne anestezije. Svima bih preporučila ovu metodu. U rađaonicu sam došla s puknutim vodenjakom i zamolila liječnike da bih rodila uz pomoć epiduralne anestezije o kojoj sam prethodno dosta čitala. Nisu htjeli - uvjeravali su me da je bolje da rodim prirodno. Ležala sam 18,5h s prilično jakim trudovima a nisam se otvarala. Kada sam trebala konačno pristupiti porodu bila sam toliko iscrpljena da su i liječnici uvidjeli da mi je život u opasnosti. Gubila sam svijest, kada sam rekla da mi je svejedno hoću li umrijeti ili ostati živa, odlučili su pozvati anesteziologa i dati mi epiduralnu anesteziju. Sve prije toga mogu opisati kao najgori, a sve poslije toga vjerojatno najljepši doživljaj u životu. Osjećala sam pritisak ali ne i bol, mogla sam se potpuno koncentrirati na tiskanje, dolazak sina na svijet. Toliko sam bila opuštena i smirena da sam čak i na trenutak zaspala. Porod je prošao u najboljem redu. Ipak, nakon poroda morali su mi ljuštiti posteljicu budući je ona predugo bila bez plodne vode pa se slijepila za maternicu. Srećom, bila sam na epiduralnoj pa su sve to mogli odmah obaviti čime se izbjegla komplikacija (inače bih trebal primiti potpunu anesteziju).
Nisam imala nikakvih komplikacija, oporavila sam se čak i prije nego neke žene koje su bile u bolnici a koje su rađale "prirodno", odmah sam se vratila na normalnu težinu.

Moja poruka svima - ako ikako možete, nastojte roditi na ovaj način, da vam porođaj stvarno bude lijep doživljaj jer on to zaslužuje biti. I jedan komentar - budući skidam kapu muškarcima jer se oni stvarno znaju izboriti za sebe - da muškarci rađaju već odavno bi jedini način rađanja bilo bezbolno rađanje!

Lijepi pozdrav svim mamama i onima koje će to tek postati. Mamman

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 90
25.12.2009 18:07:14   
mamatina

Uf, odakle da pocnem. Ukratko. Trtaros po prirodi, ne od boli vec da ce toooliko trajat da necu podnijet. 2 spontana, grozomorna trauma, prvi put kriva anestezija pa sam skakala po stolu drugi put si mjeesecima nisam mogla objasnit da je tako moralo bit.
Ova trudnoca: hematom i mirovanje, proslo ali je strah ostao. Polegnuta maternica, nisko plod mirovanje. Uloziva, Partusisteni i strogo mirovanje. Trudovi, Petrova danas punih 7 tjedana, krevet, wc, cca 27 boca infuzije s partusistenom na kojem i dalje imam trudove. Sad ce u ned 35 tjedana, i strah je sve veci. Slijedeci tjedan me skidaju s infuzije s 36 punih pa kad bude bude.

Strah iz minute u minutu raste, tesko je bit tu i jak. Dan placem, dan se smijem. Malac je dobro, doktor mu je na pregledu pipao glavicu, jer sam jos otvorenija. Doktor koji je kao veza zapalio na go van hr. A dogovorili se nista nismo. Osim da carski nikako ne.

Elem, lezim u Petrovoj. Nema pacijenata, nema doktora. Jucer frendica rodila, 5 sati cekala anesteziologa i epi. Zene, svaka vam cast na hrabrosti ali ja vise nemam zivaca trpit. Znam da ovo glupo zvuci ali tjedni bolnih kontrakcija i strahovanja, doktora nema, a kako imam bulging tj blagu herniju diska, mozda ako anesteziolog ne bu ustao na pravu nogu, ne donijem ni to. Umirem od straha i imam osjecaj bespomocnosti...

Molim vas ako ima koja, s hernijom ili ti bulgingom a da je primila epi u Petrovoj da podijeli svoje iskustvo.

Hvala, pusa svima i sretan Bozic!

"Mama, jel on samo meni jako lijep ili je stvarno jako lijep?" pitala ja mamu 15min nakon poroda... :)

(Odgovor članu mamman)
Neposredna veza do poruke: 91
25.12.2009 20:38:46   
Duve
Ja ju ni ovaj put nisam uspjela dobiti...Tražila ju, al kad su donijeli papir na potpis vidjeli da se pigam od bolova, i skroz se otvorila, tako da nisam otkrila čari epiduralne

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

(Odgovor članu mamatina)
Neposredna veza do poruke: 92
18.1.2010 0:52:28   
riDoris
Ja sam primila epiduralnu i dan danas žalim zbog toga. Porod mi je bio staršan. Rađala sam 12 sati sa blizu 40 temperaturom i povraćala konstantno. Sestra koja mi je davala epiduralnu oštetila mi je živac. Nikome ništa! Osjećam se ko baba od 80 godina kad se dižem ujutro i kad obavljam kućanske poslove. Bila sam na terapijama, ali nikakve koristi od njih. Sada razmišljam o kupnji onog kosmodisca, ako i to nije neko srauser posted image . Zavidim svima koje imaju lijepo iskustvo na porodu i nadam se da nisam nikoga ovime ubuduće obeshrabrila, ali izgleda da sam dežurna pegulauser posted image user posted image

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 93
18.1.2010 8:18:13   
boba125
ja sam primila epiduralnu i opet bi
trudove sam imala od 3 ujutro svake 2 minute a nikako da krene,potpisala sam  i dobila je oko 11 i tad sam mislila da sam u raju user posted image  .dr je bila super kod davanja,polako i nist me nije boljelo
a onda su mi smanjili dozu kak smo bili blize porodu i opet sam osjetila trudove i boljelo je
no,bilo je onda brzo gotovo,konacno u 16.34
nisam imala nikakve nuspojave,ni glavobolju ni nist
tak da bi moj izbor opet bila epiuser posted image

(Odgovor članu riDoris)
Neposredna veza do poruke: 94
18.1.2010 9:30:03   
lidac0605
Ja se grozim uopće pomisli da me neko bode u kičmu user posted image ...Nikad ju ne bi tražila...Sve se to da izdržat i bez velike medicine...Pa kak su žene rađale dok toga nije bilo?!

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu boba125)
Neposredna veza do poruke: 95
18.1.2010 12:00:27   
adryosijek
zna li koja je cijena te  epidularne neka mi javi.posto mi se termin blizi. ajde koja je to prosla neka kaze kolko kosta hvalauser posted image jasminauser posted image 23.04.2010

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 96
18.1.2010 12:04:17   
Bebys
IZVORNA PORUKA: adryosijek

zna li koja je cijena te  epidularne neka mi javi.posto mi se termin blizi. ajde koja je to prosla neka kaze kolko kosta hvalauser posted image jasminauser posted image 23.04.2010
   kosta pa zar se to PLACA...mislim da se to neplaca...moja sestricna je imala nedavno carski rez u osijeku i nista nije platila...apsolutno nista..

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 97
18.1.2010 12:05:19   
Bebys
IZVORNA PORUKA: lidac0605

Ja se grozim uopće pomisli da me neko bode u kičmu user posted image ...Nikad ju ne bi tražila...Sve se to da izdržat i bez velike medicine...Pa kak su žene rađale dok toga nije bilo?!
   vjeruj mi  NISTA NE BOLI ..manje nego kad osa ili pcela ubode...ja sam je primila i iznenadila se kako nista ne boli...   a zene su radjale INVALIDE ako djete ide naopako ili se beba ugusila...eto znam iz prica svoje bake i tetaka starih...nazalost...tako je bilo jer nije bilo carskog reza radjale su doma...

< Poruku je uredio Bebys -- 18.1.2010 12:06:29 >

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 98
18.1.2010 12:08:32   
riDoris

IZVORNA PORUKA: adryosijek

Epiduralna je besplatna

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 99
18.1.2010 12:13:09   
adryosijek
besplatna a u osijeckoj bolnici ako ko zna kolko je jer neki pricaju da se placa neki ne ,,,user posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu riDoris)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dilema, trilema...
anaxx

Ah i nas muči izbor imena, pa pomagajte:

Lucija (32%)

Marta (27%)

Dora (30%)

Tereza (11%)

Broj svih glasova: 208

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!