|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna anestezija
15.12.2008 20:29:59   
spužvasta
ma naravno!  user posted image   je uvijek na prvom mjestu!!  Ali da bar postoji nešto recimo kao čaj...user posted image piješ,dojiš a one stoje i dalje u zraku ko u pubertetu!!user posted image user posted image user posted image user posted image

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu kitty)
Neposredna veza do poruke: 51
15.12.2008 22:50:08   
scarlet
IZVORNA PORUKA: spužvasta

ma naravno!  user posted image   je uvijek na prvom mjestu!!  Ali da bar postoji nešto recimo kao čaj...user posted image piješ,dojiš a one stoje i dalje u zraku ko u pubertetu!!user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu spužvasta)
Neposredna veza do poruke: 52
15.12.2008 23:02:26   
kitty
spuzvasta kad otkrijes formulu javiuser posted image user posted image user posted image
moje sad stoje ko u pubertetu.al to je kratkog vijeka,kad user posted image  pocme papat gotovo...ipak sve za nase user posted image
pa nek budu i do pupkauser posted image

(Odgovor članu scarlet)
Neposredna veza do poruke: 53
15.12.2008 23:11:23   
mirna
cure negdje sam procitala da se dojke objese zbog promjena u trudnoci (ogromna tezina dojka) i ne zbog dojenja. paralelno s brojem trudnoca se navodno stanje poslabsa ali nema veze s tim da li dojis ili ne...

< Poruku je uredio mirna -- 15.12.2008 23:12:13 >

(Odgovor članu kitty)
Neposredna veza do poruke: 54
15.12.2008 23:24:49   
honey
ja mogu samo preporučiti epiduralnu i za drugo dijete ću opet, nije me boljelo ni kad su mi ju stavljali ni vadili i trudovi su bili sasvim bezbolni. Jedino sam osjetila izgon jer mi je već bila popustila, a u petrovoj nedaju do kraja epiduralnu jer kao ne znaš kako treba tiskati,međutim u vinogradskoj daju do kraja i tamo idem jednog dana po drugu bebu ako Bog dauser posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 55
16.12.2008 13:14:09   
spužvasta
IZVORNA PORUKA: mirna

cure negdje sam procitala da se dojke objese zbog promjena u trudnoci (ogromna tezina dojka) i ne zbog dojenja. paralelno s brojem trudnoca se navodno stanje poslabsa ali nema veze s tim da li dojis ili ne...
  Slažem se! nisu bebači krivi ni dojenje nego velika količina mlijeka a samim tim i "rastezanje" kože. Bože kad se samo sjetim 2,3 i 4 dana u bolnici......mislila sam da će explodirat na meni!!  Nosila sam grudnjak 6C i bilo mi je naknap. Mislim da sam sa cicama tad nadoknadila bezbolan porod sa epi.Ali zato je moja mrvica pravi komad bebe user posted image user posted image

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 56
24.3.2009 11:12:55   
ejmama
Ako koja ima još iskustva s epi. javite se! Ja ću je vjerovatno uzeti.

H 07 E 09

Neposredna veza do poruke: 57
24.3.2009 11:16:41   
pako
ja sam je tražila ali nije bilo anesteziologa pa je nisam dobila.

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 58
24.3.2009 11:18:08   
anaxx
meni su nakon što se moje otvaranje nekoliko sati nije micalo dalje od 5cm, a ja sam već bila na kraju snaga od trudova, sami su mi ponudili epiduralnu, a onda i drip.
pjesma nakon muke, stvarno sam se odmorila, a kad sam se otvorila na 9 cm su mi je maknuli tako da mogu ponovo normalno osjetiti trudove i roditi, da znam kada treba tiskati....
uzela bi ponovo (ili na stolčić).

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 59
24.3.2009 11:20:30   
Anoniman
Jednom sam bila hrabra, osetila sam cari poroda, tako da sledeci put mogu slobodno da trazim epiduralnu...cisto da kazem da sam i to iskusila user posted image user posted image  salim se naravno, ali ozbiljno razmisljam da sledeci put trazim epiduralnu, zasto trpeti kad sve moze da prodje bez boli...

(Odgovor članu FIONA)
  Neposredna veza do poruke: 60
24.3.2009 11:25:30   
ejmama
IZVORNA PORUKA: Nellyca

Jednom sam bila hrabra, osetila sam cari poroda, tako da sledeci put mogu slobodno da trazim epiduralnu...cisto da kazem da sam i to iskusila user posted image user posted image  salim se naravno, ali ozbiljno razmisljam da sledeci put trazim epiduralnu, zasto trpeti kad sve moze da prodje bez boli...

Tako i ja mislim, znam da sam to već prošla i zaboravila, ali se isto tako sjećam da sam cijelo vrijeme razmišljala dajte mi nešto da bol prestane. Cijelu noć sam ležala na krevetu i bila na dripu, ujutro kad je trebalo tiskati nisam imala snage i nisam ni mogla slušati babice. Ovaj put želim da sam smirena i da što opuštenija dočekam bebicu.

H 07 E 09

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 61
24.3.2009 11:41:36   
Hela bj
Epiduralna je super, ja sam drugo djete rodila sa epiduralnom i mogu reči da sam uživala u porodu.

Moji anđeli!!!
IVAN 2006.
LUKA 2008.

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 62
24.3.2009 11:46:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ejmama

IZVORNA PORUKA: Nellyca

Tako i ja mislim, znam da sam to već prošla i zaboravila, ali se isto tako sjećam da sam cijelo vrijeme razmišljala dajte mi nešto da bol prestane. Cijelu noć sam ležala na krevetu i bila na dripu, ujutro kad je trebalo tiskati nisam imala snage i nisam ni mogla slušati babice. Ovaj put želim da sam smirena i da što opuštenija dočekam bebicu.

JA sam bila na dripu sat vremena, i izgubila sam svu snagu, bila sam sva u nekom bunilu, skroz su me bolovi osamutili, da se porodjaja jedva i secam user posted image  necu ni da zamislim kako bi tek bilo da sam bila celu noc...a da se ne bih previse mislila da li ce me opet staviti na drip ili ne (iako po mom misljenju nije bilo potrebe da me stavljaju na drip, nego su to uradili da bi sto pre rodila), bolje da uzmem epiduralnu...moja prijateljica je uzela, i odusevljena je.

(Odgovor članu ejmama)
  Neposredna veza do poruke: 63
24.3.2009 12:03:45   
mama ivana
meni je jos dva mjeseca do poroda, nisam razmisljala o epiduralnoj, al dok ovo citam mislim da cu ipak razmisliti, prvi porod mi je bio uzasan, lezala sam 12 sati na stolu user posted image nisam imala ni trudove niti sam bila otvorena, ali mi je tlak bio jako visok pa sam morala ici rodit...i tako je to trajalo i trajalo, a kad je trebalo tiskat ja vise nisam znala za sebe...tako da to bas i ne bih voljela ponovno prozivjeti...mozda se ipak odlucim za epiduralnu

kako doktori reagiraju kad ju trazis?

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 64
24.3.2009 12:10:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama ivana

meni je jos dva mjeseca do poroda, nisam razmisljala o epiduralnoj, al dok ovo citam mislim da cu ipak razmisliti, prvi porod mi je bio uzasan, lezala sam 12 sati na stolu user posted image nisam imala ni trudove niti sam bila otvorena, ali mi je tlak bio jako visok pa sam morala ici rodit...i tako je to trajalo i trajalo, a kad je trebalo tiskat ja vise nisam znala za sebe...tako da to bas i ne bih voljela ponovno prozivjeti...mozda se ipak odlucim za epiduralnu

kako doktori reagiraju kad ju trazis?

moja prijateljica je kao i ja rodila u Splitu, i ona cim je dosla je trazila epiduralnu, i koliko znam nije bilo problema...samo moras da kazes na vreme jer kad si previse otvoren ne daju je...

(Odgovor članu mama ivana)
  Neposredna veza do poruke: 65
24.3.2009 12:10:36   
jope
Ja sam imala super porod. Došla sam s puknutim vodenjakom bez trudova. Dali mi drip- 2 ipo sata bolova za koje sam mislila da će biti jači. Tek pred kraj zadnjih par trudova je postalo gadno i kad sam pomislila da bi odustala od svega- dite izašlo user posted image ... S ovakvim iskustvom smatram da je epiduralna nepotrebna i pročitala sam negdi (i potpisujem) : rađe bi išla rodit nego vadit zub user posted image

(Odgovor članu mama ivana)
Neposredna veza do poruke: 66
24.3.2009 12:20:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jope

Ja sam imala super porod. Došla sam s puknutim vodenjakom bez trudova. Dali mi drip- 2 ipo sata bolova za koje sam mislila da će biti jači. Tek pred kraj zadnjih par trudova je postalo gadno i kad sam pomislila da bi odustala od svega- dite izašlo user posted image ... S ovakvim iskustvom smatram da je epiduralna nepotrebna i pročitala sam negdi (i potpisujem) : rađe bi išla rodit nego vadit zub user posted image

Vidis, ja sam bila na dripu samo sat vremena, i sve je bilo gotovo vrlo brzo, ali kad se setim tih bolova ne bih zelela ponovo da ih osetim...nije meni sam porodjaj problem, niti prirodni trudovi, ali kad sam osetila drip pomesan sa mojim trudovima....ufff najezim se sva...odmah bih ja sada isla prirodno da rodim, samo kad bi znala da me nece prikljuciti na drip user posted image

(Odgovor članu jope)
  Neposredna veza do poruke: 67
24.3.2009 12:29:31   
mama ivana
a ne znam...ja sam uvijek za prirodno...ali ipak cu u ovom slucaju malo razmisliti

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 68
25.3.2009 0:14:26   
novamama
IZVORNA PORUKA: spužvasta

Mogu reć samo jedno:  imala sam predivnu trudnoću,nisam jednog jedinog dana provela doma-stalno sam negdje zujala,nikakvih komplikacija,porod predivan-kojeg sam se toliko bojala (zbog boli user posted image ) ali sa epi nešto njljepše na svijetu-nisam bila nikako nadrogirana kako neki pričaju a ni umorna tako da sam u potpunosti mogla uživat u svojoj bebi kad je izašla van,a nakon svega toga sam dvorila sve cure u sobi jer sam bila jedina pokretna user posted image user posted image   UKRATKO:  PREDIVNO ISKUSTVO BEZ BOLI I TRAUMA

baš sam se pitala jesam li ja jedina ovdje koja je tako rodila....nikako pronaći neki post na tu temu, a čini mi se da ima dosta predrasuda oko ovoga...ne na RR nego općenito....

uglavnom potpisujem sve rečeno od strane gore imenovaneuser posted image user posted image user posted image

i meni je bilo tako, ja sam čak odmah htjela na wc, ali mi nisu dali da se dignem iz kreveta 2 sata, a mogla sam ful.....milina i opet ću ako bog da.....

Ča je život vengo fantažija....

Neposredna veza do poruke: 69
25.3.2009 0:34:59   
mala pcelica
ja sam sve sigurnija da ću tražiti epidural.......ako ćemo gledati na rizik onda je i prirodan porod sam po sebi rizik,pa kad već rizikujem onda ću sa epiduralnom user posted image

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 70
25.3.2009 0:39:21   
novamama
IZVORNA PORUKA: mala pcelica

ja sam sve sigurnija da ću tražiti epidural.......ako ćemo gledati na rizik onda je i prirodan porod sam po sebi rizik,pa kad već rizikujem onda ću sa epiduralnom user posted image

ne brini....

no, isto ćeš morati tiskati, reći će ti doktori...a, kako ne osjećaš trudove, vrijeme da tiskaš ti je onda kada osjetiš veeeliki pritisak na trticu.....

ma ne brigaj, ja kad sam dobila epi, lijepo sam se otvorila i beba je izašla u roku sat vremena, točnije 50 minuta, a bila sam 6 cm otvorena kada sam ju dobila...

pitaj što te još zanima u vezi toga....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 71
25.3.2009 1:12:46   
mala pcelica
sestrična mi je u švicarskoj rodila na epi kaze da joj je bilo super,nikakav stres ništa straha,jedino što glavu nije smjela dizati ne znam zašto ni kako to,jel mi mozes malo pojasniti,zaboravila sam je pitati...

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 72
31.3.2009 21:53:16   
Marta j
Dal srcani bolesnici smiju primiti epiduralnu?

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 73
31.3.2009 21:55:46   
dominik
ne smijes dizat lavu, micat se prevec da bi se to jednolicno rasporedilo, sto tako ne smijes se dizat nakon poroda neko duze vrijeme....to mi seka rekla ja nazalost nijednom nisam dobila epi jer sam svaki puta zakasnila

(Odgovor članu Marta j)
Neposredna veza do poruke: 74
1.4.2009 12:02:08   
Marta j
Nemogu nista naci vezano za epiduralnu i srcane bolesnike,il nema il sam toliki tupkouser posted image

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

za curicka
pisonjica

:))))

Tara (64%)

Adriana (36%)

Broj svih glasova: 72

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!