|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:13:11
|
|
|
|
Bebys
|
IZVORNA PORUKA: Zvonki IZVORNA PORUKA: Nika 24052006 Ja nemam iskustva sa epiduralnom,rodila sam prirodno,a nisam sigurna niti da li ju kod nas u rodilistu uopce daju. Jesi li imala kakvih nuspojava? Negdje sam citala da su strasne glavobolje nakon epiduralne,a mene toga strah jer opceniti patim od groznih migrena. Da li se to placa? Koliko ja znam, to se ne plaća. Bitno je samo na vrijeme reći da želiš epiduralnu. Mnogo je veći problem to što je baš nema dosta za sve, pa mnoge žene ostanu bez nje. A i naravno, tu je problem anesteziolog. On mora dati tu epiduralnu. A nađi ti anesteziologa u 1 u noć kad većina nas završi u trudovima. evo odgovora
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:15:41
|
|
|
|
adryosijek
|
hvala bebys onda cu razmislit nevolim igle ali ako je laksi porod vrijedilo bi probat uhhh mislim po pricama mi se cini laksi porod
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:17:52
|
|
|
|
Bebys
|
adryosijek pitaj ginekologa svoga ..ili jednostavno nazovi os. bolnicu ginekologiju i pitaj tako ces rijesti problem samasretnospinalna i epiduralna malo sam to pomijesala ja...ali ja sam imala jednu od te dvije mislim spinalnu da spinalnu ali znam po pricama drugih zena da je epiduralna isto o.k.ali to svatko bira ili doc. sam odluci ako se zena previse pati...itd. a povracanje dolazi od obije kanije i nizak tlak...to isto znam ali sve je o.k.
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:20:50
|
|
|
|
adryosijek
|
aha pa pitat cu na sljedecem pregledu ginekologa da znam sta cu i kako . al ako je to bolje primit injekciju u kicmu neg imat po nekoliko sati bolove, a nizak tlak ja to imam od kad znam za sebe. ma bolje i povratit neg se patit
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:24:11
|
|
|
|
Bebys
|
IZVORNA PORUKA: adryosijek aha pa pitat cu na sljedecem pregledu ginekologa da znam sta cu i kako . al ako je to bolje primit injekciju u kicmu neg imat po nekoliko sati bolove, a nizak tlak ja to imam od kad znam za sebe. ma bolje i povratit neg se patit slazem se s tobomja sam imala carski rez i opet bi da me netko pita uvijek jer je lakse...a sigurno i s tom inekcijom..je bolje...ali to svatko odlucuje sam a carski odlucuje doctor..naravno ...
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:25:48
|
|
|
|
Bebys
|
IZVORNA PORUKA: Bebys IZVORNA PORUKA: lidac0605 Ja se grozim uopće pomisli da me neko bode u kičmu ...Nikad ju ne bi tražila...Sve se to da izdržat i bez velike medicine...Pa kak su žene rađale dok toga nije bilo?! vjeruj mi NISTA NE BOLI ..manje nego kad osa ili pcela ubode...ja sam je primila i iznenadila se kako nista ne boli... a zene su radjale INVALIDE ako djete ide naopako ili se beba ugusila...eto znam iz prica svoje bake i tetaka starih...nazalost...tako je bilo jer nije bilo carskog reza radjale su doma... ovdje sam iskljucivo mislila na spinalnu anesteziju koja se daje kod carskog reza..bolove su zene prije trpile jer je tako bilo a kad je nesto s bebom bilo naopako ili nesto...drugo...ajme masa ih je invalida i umrla npr moj bratic tj. bratic moje mame...je invalid ruka lijeva mu je usahla odmah po porodu jer je isao na noge van. i kad je glavica dosla na red povrijedili su mu zivac ruke koji se nikad nije vratio nazad i zivi tako cijeli zivot e ja mislim da je tetu netko pitao bi li anesteziju i carski NEBI DVA PUTA MISLILA..eto tako je bilo nekada...fala bogu sad je bolje
< Poruku je uredio Bebys -- 18.1.2010 12:27:56 >
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:26:10
|
|
|
|
malizia
|
moja mama je teško rađala, a od tate mama prvo u onda vrijeme rađala dva dana, pa tako eto i ja prvo. stvarno mi je bilo traumatično. logično bi bilo da ti bar dadu nešto protiv bolova budući da sam 12 sati rađala u bolovima, a ono šipak, sve prirodno, muka mi od prirode . e sada drugo sam zato na epiduralnu i ima jednu manu, a to je što bi opet ponovila koliko je bilo fantastično , ali neće muž. ne rađamo sve jednako, nismo sve isto građene, nemamo sve isti prag tolerancije boli i ne nisam imala nikakve nuspojave. sve 5. ženi pored mene koja he rodila u sobi i nije trebala epi. kada je rađala 15 min., sve smo različite.
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:28:50
|
|
|
|
ejmama
|
Tražila sam je drugi put čim sam došla, dr rekao da kažem opet da želim kad bude me opet gledao, sljedeći put kad su me pogledali bila sam već 7 prstiju otvorena i tako ništa od epiduralne, ali sad mi je drago da je nisam dobila.
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:29:01
|
|
|
|
Bebys
|
malizia slazem se s tobom
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:35:14
|
|
|
|
adryosijek
|
jel imate nekih iskustava da su ostale kakve posljedice na mamu ili na bebu poslje te injekcije...
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:36:54
|
|
|
|
Bebys
|
ma nikad cula...mislim da nema i nisam cula da je to itko ovdje spomenio..vidi gore sve poruke pa ces vidjeti da tako sta nitko nije napisao...udari na googlu epiduralna i vidi sve...sigurno ima nesto ako te toliko to sekira
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:38:21
|
|
|
|
malizia
|
2-3 dana nakon prvog poroda sam dobila psorijazu, liječnica je rekla da je to od ogromnog stresa koji sam doživjela pri rađanju (toliko o prirodnom), nakon drugog poroda sam se mnogo pržo oporavila, puno puno brže, a i djeca se razlikuju, ponekad pomislim da je starija kćer onako "divlja" baš kako kažu oni scientolozi od stresa koji je i ona kao beba doživjela, a ovo drugo tako smireno dijete, ne znam svašta je moguće
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:46:06
|
|
|
|
adryosijek
|
znam da su prve trudnoce vecinom teske .zat se dvoumim ipak da i ja dobijem injekciju . jer su sve moje tete 1 trudnocu se napatile i cure koje znam oko sebe s 1 trudnocom . ma mislim da cu odlucit ipak da me bodu heheh jasmina 23.04.2010
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:49:28
|
|
|
|
Bebys
|
adry osijeknemoras uvijek pisati ovo i datum i imestavi si to dolje uvijek idi u moj profil i tamo naredi to...ako neznas procitaj dobro i skuzit cessretnoa i slikicu mozes staviti sve na moj profil
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 12:50:28
|
|
|
|
lueman
|
ja mislim da s prvom bebom smo više osjetljive pa zato imamo osjećaj da je bilo teže..ali to je moje mišljenje, svatko bira po svom ja nisam ni razmišljala o epid.a ne razmišljam ni sad. nadam se da ću opet imati normalan prirodni porod, iza 2 dana biti doma
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 15:20:40
|
|
|
|
lidac0605
|
Nisam to tako mislila-al danas su žene postale malo......... Sve bi one rodile,al da ne boli-ha ha...Jebi ga,to tak nejde... Već imam troje djece,bez ijedne epiduralne i svejedno su mi to najljepši trenuci u mom životu... Sad me čeka i četvrti porod i veselim mu se-bez epiduralne! A kaj se tiče same epiduralne-dobila ju je moja susjeda,pa je na kraju ispalo sve naopako,mali završio u inkubatoru sa pneumonijom jer se naudisao vode-ona nije imala osjeta dole a dr.kad je došo vidjet,glava je već napola bila vani...tak da-kaj je prirodno je prirodno!I ta moja susjeda je sama rekla da ju ne bi više nikad primila!
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 16:39:03
|
|
|
|
Bebys
|
IZVORNA PORUKA: lidac0605 Nisam to tako mislila-al danas su žene postale malo......... Sve bi one rodile,al da ne boli-ha ha...Jebi ga,to tak nejde... Već imam troje djece,bez ijedne epiduralne i svejedno su mi to najljepši trenuci u mom životu... Sad me čeka i četvrti porod i veselim mu se-bez epiduralne! A kaj se tiče same epiduralne-dobila ju je moja susjeda,pa je na kraju ispalo sve naopako,mali završio u inkubatoru sa pneumonijom jer se naudisao vode-ona nije imala osjeta dole a dr.kad je došo vidjet,glava je već napola bila vani...tak da-kaj je prirodno je prirodno!I ta moja susjeda je sama rekla da ju ne bi više nikad primila! za tebe tvoje cetvrto djete ma ako ti se svidja tako sam NEKA TI JE SRETAN POROD a za ovo mislim da je kriv doctor koji je KASNO DOSAO ne zene ni epiduralna...nazalost...sretno ti bilo draga
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 18.1.2010 17:34:20
|
|
|
|
dominik
|
IZVORNA PORUKA: lidac0605 Nisam to tako mislila-al danas su žene postale malo......... Sve bi one rodile,al da ne boli-ha ha...Jebi ga,to tak nejde... Već imam troje djece,bez ijedne epiduralne i svejedno su mi to najljepši trenuci u mom životu... Sad me čeka i četvrti porod i veselim mu se-bez epiduralne! A kaj se tiče same epiduralne-dobila ju je moja susjeda,pa je na kraju ispalo sve naopako,mali završio u inkubatoru sa pneumonijom jer se naudisao vode-ona nije imala osjeta dole a dr.kad je došo vidjet,glava je već napola bila vani...tak da-kaj je prirodno je prirodno!I ta moja susjeda je sama rekla da ju ne bi više nikad primila! prvo - zasto si ne bi olaksale ako mozemo, zasto postoji injekcija kod zubara, zasto trpiti bol ako se ne mora...drugo - za situaciju sa susjedom je kriv dr jer se ne smije zenu pod epi ostavljat samu...trece - iako nije bila moja zelja rodila sam ih dvoje bez epi, da me netko pita jednog dana ako ce biti i trece rodila bi sa epi ili na carski...gotovanka sam kaj mogu
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 19.1.2010 9:53:12
|
|
|
|
lidac0605
|
Eh-probala sam ja carski,prvi put jer sam imala abrupciju placente i spasili su i mene i njuz u pet do 12...Trebala bi probat pa onda vidjet kaj su muke nakon carskog...mislim da bi se brzo predomislila...
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 19.1.2010 9:56:35
|
|
|
|
Duve
|
Meni je sada drago što sam oboje rodila bez epi. ili carskog, iako u onoj boli naravno moliš za bilo šta, al sada kada je gotovo, drago mi je da sam uspjela bez ičega...a da ne spominjem da sada kad sam emu rodila da me nisu ni rezali pa sam drugi dan bila kao nova, kad su mi svi došli u prvu posjetu nisu mogli vjerovat kako normalno hodam kao da nisam rodila...
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 19.1.2010 9:59:59
|
|
|
|
lidac0605
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 13.11.2010 18:10:55
|
|
|
|
Tratina
|
Evo ja uglavnom pročitala cili ovaj forum. I definitivno ću tražit epiduralnu! Beba je jako velika, ja prvorotkinja... Samo se nadam da ću je i moći primiti
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 13.11.2010 18:58:19
|
|
|
|
lee
|
ja sam rodila alexa bez epiduralne,dali su mi samo jednu inekciju pri kraju da mi olakšaju bolove,kako nsam alergičar ne smijem primiti takvu vrstu inekcije a i da mogu ne bi jer sve ima svoju cjenu i posljedice...mene je toga strah.a bolove imam ionako svaki mjesec i mogu reči da su puno jači od trudova...a traju 2 dana..
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 13.11.2010 19:04:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Uopće ne znam jesam li odgovarala na ovu temu. Ja sam rodila s epiduralnom. Nisam je tražila, porod se zakomplicirao i rekli su mi da će mi to dati da spase dijete. Pristala sam, naravno. Bila sam u raju kad sam to dobila. Načelno, nemam ništa protiv epiduralne. Ja nisam imala nikakvih posljedica i onda ne mogu reći ništa protiv toga. Sretno, što god da odlučite. PS. Žena u boksu do mene je stalno urlala da hoće epi, da im majku , ali nije ju dobila pa me poslije pitala koliko sam ja platila. Nisam imala snage s njom se objašnjavati!
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 13.11.2010 20:46:18
|
|
|
|
Tratina
|
Ja još uvik ne kontam zašto su neke žene protiv epiduralne... Jel mi neko može to malo pojasnit? Koliko sam ja skužila, sve one žene koje su je primile su uglavnom oduševljene. Nema niko da bi reka "e slijedeći put nema šanse". Uz to, to me podsijeća na injekcije kod stomatologa. Zašto se patit ako može bit lakše...?
|
|
|
|
Anketa
v recajelena09dali stavljate u vrecu za spavanje bevene (
43%)

da (
47%)

ponekad (
10%)

nekad malo (
0%)
Broj svih glasova: 30Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!