|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna anestezija
18.1.2010 12:13:11   
Bebys
IZVORNA PORUKA: Zvonki

IZVORNA PORUKA: Nika 24052006

Ja nemam iskustva sa epiduralnom,rodila sam prirodno,a nisam sigurna niti da li ju kod nas u rodilistu uopce daju. Jesi li imala kakvih nuspojava? Negdje sam citala da su strasne glavobolje nakon epiduralne,a mene toga strah jer opceniti patim od groznih migrena. Da li se to placa?

Koliko ja znam, to se ne plaća. Bitno je samo na vrijeme reći da želiš epiduralnu. Mnogo je veći problem to što je baš nema dosta za sve, pa mnoge žene ostanu bez nje. A i naravno, tu je problem anesteziolog. On mora dati tu epiduralnu. A nađi ti anesteziologa u  1 u noć kad većina nas završi u trudovima.
   evo odgovora

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 101
18.1.2010 12:15:41   
adryosijek
hvala bebys onda cu razmislit nevolim igle ali ako je laksi porod vrijedilo bi probat uhhh mislim po pricama mi se cini laksi poroduser posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 102
18.1.2010 12:17:52   
Bebys
adryosijek pitaj ginekologa svoga ..ili jednostavno nazovi os. bolnicu ginekologiju i pitaj tako ces rijesti problem samasretnospinalna i  epiduralna malo sam to pomijesala ja...ali ja sam imala jednu od te dvije mislim spinalnu da spinalnu ali znam po pricama drugih zena da je epiduralna isto o.k.ali to svatko bira ili doc. sam odluci ako se zena previse pati...itd. a povracanje dolazi od obije kanije i nizak tlak...to isto znam ali sve je o.k.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 103
18.1.2010 12:20:50   
adryosijek
aha pa pitat cu na sljedecem pregledu ginekologa da znam sta cu i kako . al ako je to bolje primit injekciju u kicmu neg imat po nekoliko sati bolove, a nizak tlak ja to imam od kad znam za sebe. ma bolje i povratit neg se patit user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 104
18.1.2010 12:24:11   
Bebys
IZVORNA PORUKA: adryosijek

aha pa pitat cu na sljedecem pregledu ginekologa da znam sta cu i kako . al ako je to bolje primit injekciju u kicmu neg imat po nekoliko sati bolove, a nizak tlak ja to imam od kad znam za sebe. ma bolje i povratit neg se patit user posted image user posted image user posted image
   slazem se s tobomja sam imala carski rez i opet bi da me netko pita uvijek jer je lakse...a sigurno i s tom inekcijom..je bolje...ali to svatko odlucuje sam a carski odlucuje doctor..naravno ...

Neposredna veza do poruke: 105
18.1.2010 12:25:48   
Bebys
IZVORNA PORUKA: Bebys

IZVORNA PORUKA: lidac0605

Ja se grozim uopće pomisli da me neko bode u kičmu user posted image ...Nikad ju ne bi tražila...Sve se to da izdržat i bez velike medicine...Pa kak su žene rađale dok toga nije bilo?!
   vjeruj mi  NISTA NE BOLI ..manje nego kad osa ili pcela ubode...ja sam je primila i iznenadila se kako nista ne boli...   a zene su radjale INVALIDE ako djete ide naopako ili se beba ugusila...eto znam iz prica svoje bake i tetaka starih...nazalost...tako je bilo jer nije bilo carskog reza radjale su doma...
ovdje sam iskljucivo mislila na spinalnu anesteziju koja se daje kod carskog reza..bolove su zene prije trpile jer je tako bilo a kad je nesto s bebom bilo naopako ili nesto...drugo...ajme masa ih je invalida i umrla npr moj bratic tj. bratic moje mame...je invalid ruka lijeva mu je usahla odmah po porodu jer je isao na noge van. i kad je glavica dosla na red povrijedili su mu zivac ruke koji se nikad nije vratio nazad i zivi tako cijeli zivot e ja mislim da je tetu netko pitao bi li anesteziju i carski NEBI DVA PUTA MISLILA..eto tako je bilo nekada...fala bogu sad je bolje

< Poruku je uredio Bebys -- 18.1.2010 12:27:56 >

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 106
18.1.2010 12:26:10   
malizia
moja mama je teško rađala, a od tate mama prvo u onda vrijeme rađala dva dana, pa tako eto i ja prvo. stvarno mi je bilo traumatično. logično bi bilo da ti bar dadu nešto protiv bolova budući da sam 12 sati rađala u bolovima, a ono šipak, sve prirodno, muka mi od prirodeuser posted image .
e sada drugo sam zato na epiduralnu i ima jednu manu, a to je što bi opet ponovila koliko je bilo fantastičnouser posted image , ali neće muž.
ne rađamo sve jednako, nismo sve isto građene, nemamo sve isti prag tolerancije boli i ne nisam imala nikakve nuspojave. sve 5.
ženi pored mene koja he rodila u sobi i nije trebala epi. kada je rađala 15 min., sve smo različite.

Neposredna veza do poruke: 107
18.1.2010 12:28:50   
ejmama
Tražila sam je drugi put čim sam došla, dr rekao da kažem opet da želim kad bude me opet gledao, sljedeći put kad su me pogledali bila sam već 7 prstiju otvorena i tako ništa od epiduralne, ali sad mi je drago da je nisam dobila.

H 07 E 09

(Odgovor članu malizia)
Neposredna veza do poruke: 108
18.1.2010 12:29:01   
Bebys
malizia slazem se s tobom

(Odgovor članu malizia)
Neposredna veza do poruke: 109
18.1.2010 12:35:14   
adryosijek
jel imate nekih iskustava da su ostale kakve posljedice na mamu ili na bebu poslje te injekcije...user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 110
18.1.2010 12:36:54   
Bebys
ma nikad cula...mislim da nema i nisam cula da je to itko ovdje spomenio..vidi gore sve poruke pa ces vidjeti da tako sta nitko nije napisao...udari na googlu epiduralna i vidi sve...sigurno ima nesto ako te toliko to sekira

Neposredna veza do poruke: 111
18.1.2010 12:38:21   
malizia
2-3 dana nakon prvog poroda sam dobila psorijazu, liječnica je rekla da je to od ogromnog stresa koji sam doživjela pri rađanju (toliko o prirodnom), nakon drugog poroda sam se mnogo pržo oporavila, puno puno brže, a i djeca se razlikuju, ponekad pomislim da je starija kćer onako "divlja" baš kako kažu oni scientolozi od stresa koji je i ona kao beba doživjela, a ovo drugo tako smireno dijete, ne znam svašta je moguće

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 112
18.1.2010 12:46:06   
adryosijek
znam da su prve trudnoce vecinom teske .zat se dvoumim ipak da i ja dobijem injekciju . jer su sve moje tete  1 trudnocu se napatile i cure koje znam oko sebe s 1 trudnocom . ma mislim da cu odlucit ipak da me bodu hehehuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jasmina 23.04.2010user posted image

(Odgovor članu malizia)
Neposredna veza do poruke: 113
18.1.2010 12:49:28   
Bebys
adry osijeknemoras uvijek pisati ovo user posted image  i datum i imestavi si to dolje uvijek idi u moj profil i tamo naredi to...ako neznas procitaj dobro i skuzit cessretnoa i slikicu mozes staviti sve na moj profil 

Neposredna veza do poruke: 114
18.1.2010 12:50:28   
lueman
ja mislim da s prvom bebom smo više osjetljive pa zato imamo osjećaj da je bilo teže..ali to je moje mišljenje, svatko bira po svom ja nisam ni razmišljala o epid.a ne razmišljam ni sad. nadam se da ću opet imati normalan prirodni porod, iza 2 dana biti doma

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

Neposredna veza do poruke: 115
18.1.2010 15:20:40   
lidac0605
Nisam to tako mislila-al danas su žene postale malo.........
Sve bi one rodile,al da ne boli-ha ha...Jebi ga,to tak nejde...
Već imam troje djece,bez ijedne epiduralne i svejedno su mi to najljepši trenuci u mom životu...
Sad me čeka i četvrti porod i veselim mu se-bez epiduralne!
A kaj se tiče same epiduralne-dobila ju je moja susjeda,pa je na kraju ispalo sve naopako,mali završio u inkubatoru sa pneumonijom jer se naudisao vode-ona nije imala osjeta dole a dr.kad je došo vidjet,glava je već napola bila vani...tak da-kaj je prirodno je prirodno!I ta moja susjeda je sama rekla da ju ne bi više nikad primila!

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 116
18.1.2010 16:39:03   
Bebys

Već imam troje djece,bez ijedne epiduralne i svejedno su mi to najljepši trenuci u mom životu...
A kaj se tiče same epiduralne-dobila ju je moja susjeda,pa je na kraju ispalo sve naopako,mali završio u inkubatoru sa pneumonijom jer se naudisao vode-ona nije imala osjeta dole a dr.kad je došo vidjet,glava je već napola bila vani...tak da-kaj je prirodno je prirodno!I ta moja susjeda je sama rekla da ju ne bi više nikad primila!
user posted image user posted image user posted image  za tebe  tvoje cetvrto djete ma ako ti se svidja tako sam NEKA TI JE SRETAN POROD a za ovo mislim da je kriv doctor koji je KASNO DOSAO ne zene ni epiduralna...nazalost...sretno ti bilo draga

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 117
18.1.2010 17:34:20   
dominik

prvo - zasto si ne bi olaksale ako mozemo, zasto postoji injekcija kod zubara, zasto trpiti bol ako se ne mora...drugo - za situaciju sa susjedom je kriv dr jer se ne smije zenu pod epi ostavljat samu...trece - iako nije bila moja zelja rodila sam ih dvoje bez epi, da me netko pita jednog dana ako ce biti i trece rodila bi sa epi ili na carski...gotovanka  sam kaj mogu

Neposredna veza do poruke: 118
19.1.2010 9:53:12   
lidac0605
Eh-probala sam ja carski,prvi put jer sam imala abrupciju placente i spasili su i mene i njuz u pet do 12...Trebala bi probat pa onda vidjet kaj su muke nakon carskog...mislim da bi se brzo predomislila...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 119
19.1.2010 9:56:35   
Duve
Meni je sada drago što sam oboje rodila bez epi. ili carskog, iako u onoj boli naravno moliš za bilo šta, al sada kada je gotovo, drago mi je da sam uspjela bez ičega...a da ne spominjem da sada kad sam emu rodila da me nisu ni rezali pa sam drugi dan bila kao nova, kad su mi svi došli u prvu posjetu nisu mogli vjerovat kako normalno hodam kao da nisam rodila...

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

Neposredna veza do poruke: 120
19.1.2010 9:59:59   
lidac0605
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 121
13.11.2010 18:10:55   
Tratina
Evo ja uglavnom pročitala cili ovaj forum. I definitivno ću tražit epiduralnu! Beba je jako velika, ja prvorotkinja... Samo se nadam da ću je i moći primiti user posted image

Neposredna veza do poruke: 122
13.11.2010 18:58:19   
lee
ja sam rodila alexa bez epiduralne,dali su mi samo jednu inekciju pri kraju da mi olakšaju  bolove,kako nsam alergičar ne smijem primiti takvu vrstu inekcije a i da mogu ne bi jer sve ima svoju cjenu i posljedice...mene je toga strah.a bolove imam ionako svaki mjesec i mogu reči da su puno jači od trudova...a traju 2 dana..user posted image

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 123
13.11.2010 19:04:23   
Anoniman
Uopće ne znam jesam li odgovarala na ovu temu. Ja sam rodila s epiduralnom. Nisam je tražila, porod se zakomplicirao i rekli su mi da će mi to dati da spase dijete. Pristala sam, naravno. Bila sam u raju kad sam to dobila. Načelno, nemam ništa protiv epiduralne. Ja nisam imala nikakvih posljedica i onda ne mogu reći ništa protiv toga. Sretno, što god da odlučite.

PS. Žena u boksu do mene je stalno urlala da hoće epi, da im majku  user posted image , ali nije ju dobila pa me poslije pitala koliko sam ja platila. Nisam imala snage s njom se objašnjavati!

(Odgovor članu lee)
  Neposredna veza do poruke: 124
13.11.2010 20:46:18   
Tratina
Ja još uvik ne kontam zašto su neke žene protiv epiduralne... user posted image Jel mi neko može to malo pojasnit? Koliko sam ja skužila, sve one žene koje su je primile su uglavnom oduševljene. Nema niko da bi reka "e slijedeći put nema šanse". Uz to, to me podsijeća na injekcije kod stomatologa. Zašto se patit ako može bit lakše...?

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

v reca
jelena09

dali stavljate u vrecu za spavanje beve

ne (43%)

da (47%)

ponekad (10%)

nekad malo (0%)

Broj svih glasova: 30

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!