|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna anestezija 15.12.2008 20:29:59
|
|
|
|
spužvasta
|
ma naravno! je uvijek na prvom mjestu!! Ali da bar postoji nešto recimo kao čaj... piješ,dojiš a one stoje i dalje u zraku ko u pubertetu!!
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 15.12.2008 22:50:08
|
|
|
|
scarlet
|
IZVORNA PORUKA: spužvasta ma naravno! je uvijek na prvom mjestu!! Ali da bar postoji nešto recimo kao čaj... piješ,dojiš a one stoje i dalje u zraku ko u pubertetu!!
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 15.12.2008 23:02:26
|
|
|
|
kitty
|
spuzvasta kad otkrijes formulu javi moje sad stoje ko u pubertetu.al to je kratkog vijeka,kad pocme papat gotovo...ipak sve za nase pa nek budu i do pupka
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 15.12.2008 23:11:23
|
|
|
|
mirna
|
cure negdje sam procitala da se dojke objese zbog promjena u trudnoci (ogromna tezina dojka) i ne zbog dojenja. paralelno s brojem trudnoca se navodno stanje poslabsa ali nema veze s tim da li dojis ili ne...
< Poruku je uredio mirna -- 15.12.2008 23:12:13 >
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 15.12.2008 23:24:49
|
|
|
|
honey
|
ja mogu samo preporučiti epiduralnu i za drugo dijete ću opet, nije me boljelo ni kad su mi ju stavljali ni vadili i trudovi su bili sasvim bezbolni. Jedino sam osjetila izgon jer mi je već bila popustila, a u petrovoj nedaju do kraja epiduralnu jer kao ne znaš kako treba tiskati,međutim u vinogradskoj daju do kraja i tamo idem jednog dana po drugu bebu ako Bog da
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 16.12.2008 13:14:09
|
|
|
|
spužvasta
|
IZVORNA PORUKA: mirna cure negdje sam procitala da se dojke objese zbog promjena u trudnoci (ogromna tezina dojka) i ne zbog dojenja. paralelno s brojem trudnoca se navodno stanje poslabsa ali nema veze s tim da li dojis ili ne... Slažem se! nisu bebači krivi ni dojenje nego velika količina mlijeka a samim tim i "rastezanje" kože. Bože kad se samo sjetim 2,3 i 4 dana u bolnici......mislila sam da će explodirat na meni!! Nosila sam grudnjak 6C i bilo mi je naknap. Mislim da sam sa cicama tad nadoknadila bezbolan porod sa epi.Ali zato je moja mrvica pravi komad bebe
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 11:12:55
|
|
|
|
ejmama
|
Ako koja ima još iskustva s epi. javite se! Ja ću je vjerovatno uzeti.
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 11:16:41
|
|
|
|
pako
|
ja sam je tražila ali nije bilo anesteziologa pa je nisam dobila.
PATRICK 30.04.2008. 01:55h MATEO 06.03.2010. 01:17h
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 11:18:08
|
|
|
|
anaxx
|
meni su nakon što se moje otvaranje nekoliko sati nije micalo dalje od 5cm, a ja sam već bila na kraju snaga od trudova, sami su mi ponudili epiduralnu, a onda i drip. pjesma nakon muke, stvarno sam se odmorila, a kad sam se otvorila na 9 cm su mi je maknuli tako da mogu ponovo normalno osjetiti trudove i roditi, da znam kada treba tiskati.... uzela bi ponovo (ili na stolčić).
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 11:20:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Jednom sam bila hrabra, osetila sam cari poroda, tako da sledeci put mogu slobodno da trazim epiduralnu...cisto da kazem da sam i to iskusila salim se naravno, ali ozbiljno razmisljam da sledeci put trazim epiduralnu, zasto trpeti kad sve moze da prodje bez boli...
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 11:25:30
|
|
|
|
ejmama
|
IZVORNA PORUKA: Nellyca Jednom sam bila hrabra, osetila sam cari poroda, tako da sledeci put mogu slobodno da trazim epiduralnu...cisto da kazem da sam i to iskusila salim se naravno, ali ozbiljno razmisljam da sledeci put trazim epiduralnu, zasto trpeti kad sve moze da prodje bez boli... Tako i ja mislim, znam da sam to već prošla i zaboravila, ali se isto tako sjećam da sam cijelo vrijeme razmišljala dajte mi nešto da bol prestane. Cijelu noć sam ležala na krevetu i bila na dripu, ujutro kad je trebalo tiskati nisam imala snage i nisam ni mogla slušati babice. Ovaj put želim da sam smirena i da što opuštenija dočekam bebicu.
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 11:41:36
|
|
|
|
Hela bj
|
Epiduralna je super, ja sam drugo djete rodila sa epiduralnom i mogu reči da sam uživala u porodu.
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 11:46:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ejmama IZVORNA PORUKA: Nellyca Jednom sam bila hrabra, osetila sam cari poroda, tako da sledeci put mogu slobodno da trazim epiduralnu...cisto da kazem da sam i to iskusila salim se naravno, ali ozbiljno razmisljam da sledeci put trazim epiduralnu, zasto trpeti kad sve moze da prodje bez boli... Tako i ja mislim, znam da sam to već prošla i zaboravila, ali se isto tako sjećam da sam cijelo vrijeme razmišljala dajte mi nešto da bol prestane. Cijelu noć sam ležala na krevetu i bila na dripu, ujutro kad je trebalo tiskati nisam imala snage i nisam ni mogla slušati babice. Ovaj put želim da sam smirena i da što opuštenija dočekam bebicu. JA sam bila na dripu sat vremena, i izgubila sam svu snagu, bila sam sva u nekom bunilu, skroz su me bolovi osamutili, da se porodjaja jedva i secam necu ni da zamislim kako bi tek bilo da sam bila celu noc...a da se ne bih previse mislila da li ce me opet staviti na drip ili ne (iako po mom misljenju nije bilo potrebe da me stavljaju na drip, nego su to uradili da bi sto pre rodila), bolje da uzmem epiduralnu...moja prijateljica je uzela, i odusevljena je.
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 12:03:45
|
|
|
|
mama ivana
|
meni je jos dva mjeseca do poroda, nisam razmisljala o epiduralnoj, al dok ovo citam mislim da cu ipak razmisliti, prvi porod mi je bio uzasan, lezala sam 12 sati na stolu nisam imala ni trudove niti sam bila otvorena, ali mi je tlak bio jako visok pa sam morala ici rodit...i tako je to trajalo i trajalo, a kad je trebalo tiskat ja vise nisam znala za sebe...tako da to bas i ne bih voljela ponovno prozivjeti...mozda se ipak odlucim za epiduralnu kako doktori reagiraju kad ju trazis?
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 12:10:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mama ivana meni je jos dva mjeseca do poroda, nisam razmisljala o epiduralnoj, al dok ovo citam mislim da cu ipak razmisliti, prvi porod mi je bio uzasan, lezala sam 12 sati na stolu nisam imala ni trudove niti sam bila otvorena, ali mi je tlak bio jako visok pa sam morala ici rodit...i tako je to trajalo i trajalo, a kad je trebalo tiskat ja vise nisam znala za sebe...tako da to bas i ne bih voljela ponovno prozivjeti...mozda se ipak odlucim za epiduralnu kako doktori reagiraju kad ju trazis? moja prijateljica je kao i ja rodila u Splitu, i ona cim je dosla je trazila epiduralnu, i koliko znam nije bilo problema...samo moras da kazes na vreme jer kad si previse otvoren ne daju je...
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 12:10:36
|
|
|
|
jope
|
Ja sam imala super porod. Došla sam s puknutim vodenjakom bez trudova. Dali mi drip- 2 ipo sata bolova za koje sam mislila da će biti jači. Tek pred kraj zadnjih par trudova je postalo gadno i kad sam pomislila da bi odustala od svega- dite izašlo ... S ovakvim iskustvom smatram da je epiduralna nepotrebna i pročitala sam negdi (i potpisujem) : rađe bi išla rodit nego vadit zub
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 12:20:10
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jope Ja sam imala super porod. Došla sam s puknutim vodenjakom bez trudova. Dali mi drip- 2 ipo sata bolova za koje sam mislila da će biti jači. Tek pred kraj zadnjih par trudova je postalo gadno i kad sam pomislila da bi odustala od svega- dite izašlo ... S ovakvim iskustvom smatram da je epiduralna nepotrebna i pročitala sam negdi (i potpisujem) : rađe bi išla rodit nego vadit zub Vidis, ja sam bila na dripu samo sat vremena, i sve je bilo gotovo vrlo brzo, ali kad se setim tih bolova ne bih zelela ponovo da ih osetim...nije meni sam porodjaj problem, niti prirodni trudovi, ali kad sam osetila drip pomesan sa mojim trudovima....ufff najezim se sva...odmah bih ja sada isla prirodno da rodim, samo kad bi znala da me nece prikljuciti na drip
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 24.3.2009 12:29:31
|
|
|
|
mama ivana
|
a ne znam...ja sam uvijek za prirodno...ali ipak cu u ovom slucaju malo razmisliti
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 25.3.2009 0:14:26
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: spužvasta Mogu reć samo jedno: imala sam predivnu trudnoću,nisam jednog jedinog dana provela doma-stalno sam negdje zujala,nikakvih komplikacija,porod predivan-kojeg sam se toliko bojala (zbog boli ) ali sa epi nešto njljepše na svijetu-nisam bila nikako nadrogirana kako neki pričaju a ni umorna tako da sam u potpunosti mogla uživat u svojoj bebi kad je izašla van,a nakon svega toga sam dvorila sve cure u sobi jer sam bila jedina pokretna UKRATKO: PREDIVNO ISKUSTVO BEZ BOLI I TRAUMA baš sam se pitala jesam li ja jedina ovdje koja je tako rodila....nikako pronaći neki post na tu temu, a čini mi se da ima dosta predrasuda oko ovoga...ne na RR nego općenito.... uglavnom potpisujem sve rečeno od strane gore imenovane i meni je bilo tako, ja sam čak odmah htjela na wc, ali mi nisu dali da se dignem iz kreveta 2 sata, a mogla sam ful.....milina i opet ću ako bog da.....
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 25.3.2009 0:34:59
|
|
|
|
mala pcelica
|
ja sam sve sigurnija da ću tražiti epidural.......ako ćemo gledati na rizik onda je i prirodan porod sam po sebi rizik,pa kad već rizikujem onda ću sa epiduralnom
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 25.3.2009 0:39:21
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: mala pcelica ja sam sve sigurnija da ću tražiti epidural.......ako ćemo gledati na rizik onda je i prirodan porod sam po sebi rizik,pa kad već rizikujem onda ću sa epiduralnom ne brini.... no, isto ćeš morati tiskati, reći će ti doktori...a, kako ne osjećaš trudove, vrijeme da tiskaš ti je onda kada osjetiš veeeliki pritisak na trticu..... ma ne brigaj, ja kad sam dobila epi, lijepo sam se otvorila i beba je izašla u roku sat vremena, točnije 50 minuta, a bila sam 6 cm otvorena kada sam ju dobila... pitaj što te još zanima u vezi toga....
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 25.3.2009 1:12:46
|
|
|
|
mala pcelica
|
sestrična mi je u švicarskoj rodila na epi kaze da joj je bilo super,nikakav stres ništa straha,jedino što glavu nije smjela dizati ne znam zašto ni kako to,jel mi mozes malo pojasniti,zaboravila sam je pitati...
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 31.3.2009 21:53:16
|
|
|
|
Marta j
|
Dal srcani bolesnici smiju primiti epiduralnu?
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 31.3.2009 21:55:46
|
|
|
|
dominik
|
ne smijes dizat lavu, micat se prevec da bi se to jednolicno rasporedilo, sto tako ne smijes se dizat nakon poroda neko duze vrijeme....to mi seka rekla ja nazalost nijednom nisam dobila epi jer sam svaki puta zakasnila
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna anestezija 1.4.2009 12:02:08
|
|
|
|
Marta j
|
Nemogu nista naci vezano za epiduralnu i srcane bolesnike,il nema il sam toliki tupko
|
|
Anketa
Vrijeme na RRDomyDa li mislite da predugo visite na RR i time zanemarujete svoju obitelj..Da (
19%)

Ne (
59%)

Možda malo (
19%)

Neznam (
4%)
Broj svih glasova: 108Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!