|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna anestezija
15.12.2008 16:50:21   
ninolina
Slažem se s Fionom. Ali najinteresantnije je to da neke cure koje dođu prvi put na forum pa pročitaju takve savjete. Ja mislim da svaka ima pravo izbora i da se jave žene koje su to prošle i podjele svoje iskustvo s nama. Sve ostalo su samo puste priče. Bi ili ne?  Pitanje je saduser posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 26
15.12.2008 17:02:41   
astrid
ajme poludit cu!!!!!!ja vec dva mjeseca intezivno razmisljam uzeti epi ili ne......jos nisam nacisto. ali toliko su me neke isprepadale da sam odustala. ili nisam....ma jos ne znam....sve cu vidit kad dodje do toga....a to je ovih dana....user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 27
15.12.2008 17:05:27   
ninolina
Astrid ja nisam probala sa ep i ne mogu reći uzmi ili ne, ali neke cure stvarno pretjerajuuser posted image . Odluka je na tebe i ne moraš se bojati ako želiš porod pamtiti ponečem dobrom a to je da manje boli uzmiuser posted image .

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu astrid)
Neposredna veza do poruke: 28
15.12.2008 17:08:20   
ivanaa
ako odlucis da uzmes svakako im to naglasi da nebude prekasno jer ima vrijeme kada ti je smiju dati.mislim da izmedu 4 i 7 cl.       

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu astrid)
Neposredna veza do poruke: 29
15.12.2008 17:11:25   
ivanaa
a mislim ak se skljokas i zbljuvas da imas zdravstveni razlog uzeti epiduralnu.ja sam rodila oba sina za 20 minuta i nemam razloga uzeti ju.

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 30
15.12.2008 17:15:37   
FIONA
epiduralna se daje na jake prirodne trudove i kada je žena otvorena do 5 cm..tako meni rekli!!! Ako nemaš jake trudove zaboravi...dobila buš drip bez pitanja osim ak im ne naglasiš da nećeš niti to!!!
Ja mislim da je to odluka svake žene za sebe...neke od nas nisu imale jako bolove neke jesu...neke su rađale cijeli dan ili noć neke od nas dva tri sata!!! To ne buš znala dok te ne primi a kad te primi brzo buš znala da li hočeš EP ili ne!!!
Moja šogi je vikala NIKADA...znaš kaj je vikala kad se počela otvarati...DAJTE MI DAJTE MI!!!user posted image user posted image user posted image user posted image Nije šala.....

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 31
15.12.2008 17:17:56   
ninolina
a mislim ak se skljokas i zbljuvas da imas zdravstveni razlog uzeti epiduralnu
  Mislim da nisi ni malo svjesna svega što pišeš. I ja sam imala tri poroda čekam još jednu bebu, znam što moram proći a zamisli si sad jednu ženu koja ide prvi put rađati i pročita to kaj si napisala. Strašno,. Mislim da je ovdje potrebna podrška a ne uljevati strah iz nećega što nisi prošla. Oprosti ali ep nema veze sa povračanjem i neznam čim. To danas postaje izbor ko i carski i iducirani porod. Za koju god bit će normalna a ti češ ići roditi i nećeš htjeti. Moš mislitiuser posted image

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 32
15.12.2008 17:23:36   
Marta j
Ajoj mene je i ovako bilo malko trta poroda i vec sam razmisljala kako da rodim i sada kada citam vas jos mi veca trta od svega.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 33
15.12.2008 17:23:57   
kitty
slazem se s ninolinom
ne treba plasit cure vec im ponudit sto vise korisnih informacija da im odluka bude jednostavnija

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 34
15.12.2008 17:28:00   
FIONA
mislim da svaka žena koja se raspituje o epiduralnoj i sličnim stvarima isto tako raspitala se o tome kaj ju čeka na porodu!!!
Nemam namjeru nekoga strašiti ili plašiti...mislim da sam u više tema napisala kakvo je bilo moje iskustvo i što o tome imam za reči!!!
Naravno da ima sa povračanjem i gubljenjem svjesti veze..bar u mom slučaju...da sam mogla primiti epiduralnu vjerujem da bi lakše podnjela sve ostale tegobe pa tako i te!!!
Pročitaj moju poruku poslije ili da ponovim TO JE ODABIR SVAKE ŽENE I KADA ĆE DOĆI U RAĐAONU SA TRUDOVIMA ZNATI ĆE ŠTO DA RADI!!!!user posted image

BOŽE DRAGI PA NISMO DJECA PA DA NEKOGA STRAŠIM...UOSTALOM NE ZNAM KAJ JE TU BILO ZASTRAŠUJUĆE...user posted image

Astrid ak sam te jako uplašila SORRY nije bila namjera!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...ili bilo koga drugog...user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 35
15.12.2008 17:29:27   
FIONA
IZVORNA PORUKA: Marta j

Ajoj mene je i ovako bilo malko trta poroda i vec sam razmisljala kako da rodim i sada kada citam vas jos mi veca trta od svega.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dobro meni sad nije jasno...a čega je tebe tako strah??? same boli ili čega??? Ne kužim...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Marta j)
Neposredna veza do poruke: 36
15.12.2008 17:33:06   
ivanaa
alo???citajte sve??'

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 37
15.12.2008 17:35:23   
Marta j
Nije  boli jer mislim da nemoze boliti vise od onog svega sto sam prosla,a nije ni nesto da me strah previse neg malo mi je neki osjecaj svega tog jer neznam kako je,a jos mi je mama imala teske porode prije 4godine kada je radala brata jedva i ona i brajo prezivili.
I onda sam ja citala za sve vrste poroda i onda sada sam zbunjena neznam vise nista.user posted image Jer sve pisu drukcije u tom je problem.

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 38
15.12.2008 17:36:05   
astrid
iskreno nije me strah. pa znam,tj. pretpostavljam sta me ceka. nisam se ja prepala poroda nego epiduralne....vjerojatno sam se krivo izrazila pa me niste shvatile. zelim reci da me strah reakcije na epiduralnu i da cu zato najvjerojatnije na prirodni. ne bojte se vi za mene, naravno da imam tremu, ali boze moj-pa porod je prirodna i najljepsa stvar na svijetu! uh, jedva vam cekam napisati kako je proslo...user posted image

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 39
15.12.2008 17:47:54   
FIONA
Astrid takav duh volim!!!user posted image user posted image user posted image
Marta j, i moja je mama imala teške i duge porode a ja sam rodila u manje od tri sata! Tvoja mama je tvoja mama i ti si osoba za sebe! Moraš imati samo jedno u glavi...ako su sve mogle, to možeš i ti! Znaš da boli ali da je nepodnošljivo nije točno!!!
Ja sada uz bebu od nepunih mjesec dana razmišljam kako bi još jedno!!! ALOOOOOO...da je bilo tako komatozno to mi nikada ne bi palo na pamet!!!
Uostalom danas su liječnici dosta educirani kao i babice i nitko neće riskirati posao zbog nemara!!! Ja imam samo riječi hvale.....držim user posted image user posted image user posted image da sve prođe baš onako kako si želite!!!

(Odgovor članu astrid)
Neposredna veza do poruke: 40
15.12.2008 17:48:54   
spužvasta
Osobno sam bila veeeliki protivnik epiduralne-mislila sam si "ako mogu sve-mogu i ja!"  ZAJEB!  Nisam se otvarala,a trudovi jedan za drugim....zašto da se patim??  zašto da glumim da ne boli-kad boli??
Medicina je danas dovoljno napredovala da za sve postoji opcija "MANJE BOLI"-kako za vađenje zuba,tako i za porod!  Zašto da trpim nešto što ne treba???  Samo zato da poslije mogu pričat kako sam bila hrabra???  Ne mislim da je zbog toga neka druga cura/žena hrabrija od mene samo zato što je otrpila tu bol do kraja-NE,hrabrost nema veze sa tim!!!    samo stvar izbora kako kaže Fiona! user posted image user posted image

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 41
15.12.2008 17:50:21   
FIONA
IZVORNA PORUKA: spužvasta

Osobno sam bila veeeliki protivnik epiduralne-mislila sam si "ako mogu sve-mogu i ja!"  ZAJEB!  Nisam se otvarala,a trudovi jedan za drugim....zašto da se patim??  zašto da glumim da ne boli-kad boli??
Medicina je danas dovoljno napredovala da za sve postoji opcija "MANJE BOLI"-kako za vađenje zuba,tako i za porod!  Zašto da trpim nešto što ne treba???  Samo zato da poslije mogu pričat kako sam bila hrabra???  Ne mislim da je zbog toga neka druga cura/žena hrabrija od mene samo zato što je otrpila tu bol do kraja-NE,hrabrost nema veze sa tim!!!    samo stvar izbora kako kaže Fiona! user posted image user posted image

joj pa mene je netko skužil!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu spužvasta)
Neposredna veza do poruke: 42
15.12.2008 17:55:20   
spužvasta
ma kužimo se mi stara jako dobro!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 43
15.12.2008 17:57:12   
FIONA

ma kužimo se mi stara jako dobro!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ma dođi da te teta FIONA zagrli!!!user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 44
15.12.2008 17:58:06   
spužvasta
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 45
15.12.2008 18:13:20   
spužvasta
Mogu reć samo jedno:  imala sam predivnu trudnoću,nisam jednog jedinog dana provela doma-stalno sam negdje zujala,nikakvih komplikacija,porod predivan-kojeg sam se toliko bojala (zbog boli user posted image ) ali sa epi nešto njljepše na svijetu-nisam bila nikako nadrogirana kako neki pričaju a ni umorna tako da sam u potpunosti mogla uživat u svojoj bebi kad je izašla van,a nakon svega toga sam dvorila sve cure u sobi jer sam bila jedina pokretna user posted image user posted image   UKRATKO:  PREDIVNO ISKUSTVO BEZ BOLI I TRAUMA

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

Neposredna veza do poruke: 46
15.12.2008 18:15:36   
FIONA

Mogu reć samo jedno:  imala sam predivnu trudnoću,nisam jednog jedinog dana provela doma-stalno sam negdje zujala,nikakvih komplikacija,porod predivan-kojeg sam se toliko bojala (zbog boli user posted image ) ali sa epi nešto njljepše na svijetu-nisam bila nikako nadrogirana kako neki pričaju a ni umorna tako da sam u potpunosti mogla uživat u svojoj bebi kad je izašla van,a nakon svega toga sam dvorila sve cure u sobi jer sam bila jedina pokretna user posted image user posted image   UKRATKO:  PREDIVNO ISKUSTVO BEZ BOLI I TRAUMA

tak sam si ja to nekak zamišljala pa me strefilo nabrzaka da mi nisu stigli ni muža pozvati!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ali za drugo znam kaj trebam!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 47
15.12.2008 18:31:46   
spužvasta
Ja isto definitivno ponavljam stvar!!!   Još kad bi bar mogla pronać lijek da mi se cice ne objese....... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 48
15.12.2008 18:36:17   
FIONA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kad saznaš obavezno javi!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
i moje su već lagano kao kuglice na boru!!!user posted image user posted image user posted image user posted image ovo mi sada uopće nije bilo smješno makar sam ja to rekla sa tom namjerom!!!

Neposredna veza do poruke: 49
15.12.2008 18:39:11   
kitty
spuzvasta lijepo prvo podoji user posted image a onda na plastiku po nove sikeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

uroci
evanoi

Vjerujete li u uroke?

da (33%)

ne (43%)

negdje sam između (24%)

Broj svih glasova: 21

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!