|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna anestezija
13.11.2010 20:54:08   
BruMa
Ja sam čula da od epiduralne možeš ostat nepokretna ako ti pogode neki živacuser posted image
Pogledaj još po netu ....

Bruno 26.04.2006.♥♥♥
Mateo 18.12.2009.♥♥♥
http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=player_embedded

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 126
13.11.2010 20:56:46   
Tratina
evo sam na nešto naletila. Nije baš vesela vijest... user posted image

Skoro svaka četvrta žena (23%) koja dobije epiduralnu analgeziju razvit će komplikacije. Jedna od neželjnih komplikacija je i smrt. Epiduralna analgezija za otklanjanje porođajne boli rezultira 3 puta većom stopom smrtnosti za ženu od poroda bez nje. Jedna od 500 epiduralnih analgezija rezultira privremenim neurološkim problemima kao što je paraliza, a kod jedne od svakih 500 000 epiduralnih analgezija to neurološko oštećenje ostaje trajno. Ti ekstremno ozbiljni rizici epiduralne analgezije nisu česti, ali nekoliko manje ozbiljnih, ali ipak značajnih rizika su puno česći. 15-20% žena koje su primile epiduralnu analgeziju razviju povišenu temperaturu koja rezultira nepoželjnom potrebom primjene dijagnostičkih testova i terapija antibioticima za bebu. 15-35% žena nakon epiduralne analgezije ne može mokriti i mora im se kateterom isprazniti mjehur. 30-40% žena nakon epiduralne analgezije imaju satima i danima jake bolove u leđima. One su zamijenile odsutnost boli tijekom par sati poroda za jaku bol u leđima tijekom godine dana i dulje. Budući da je porođajna bol bitna komponenta normalnog tjelesnog mehanizma za napredak poroda, a budući da epiduralna analgezija eleminira tu neophodnu bol, epiduralna analgezija također eliminira i normalni mehanizam napredovanja poroda. Bilo je i za očekivati da će veliki broj istraživanja dokumentirati produženje poroda  kad žena primi epiduralnu analgeziju. Budući da je epiduralnom analgezijom onemogućen normalni porod, dolazi do 3-4 puta veće upotrebe forcepsa ili vakum ekstrakcije i najmanje 2 puta više carskih rezova nakon njene primjene. Te kirurške intervencije naravno nose svoje rizike i za majku i za dijete. Tako žene birajući epiduralnu analgeziju zamijene manju porođajnu bol s dužim porodom, a ako dođe do carskog reza i za više bolova nekoliko dana nakon poroda, te također za veći rizik za sebe i svoju bebu.

(Odgovor članu BruMa)
Neposredna veza do poruke: 127
13.11.2010 21:04:06   
BruMa
user posted image user posted image user posted image
nakon ovak nečeg ja se ne bi odlučila na epiduralnu.
ko bi znao možda je to i pretjerano.

Bruno 26.04.2006.♥♥♥
Mateo 18.12.2009.♥♥♥
http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=player_embedded

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 128
13.11.2010 21:11:31   
Tratina
da, i meni to djeluje pretjerano...  neki i o epiziotomiji govore ovako strašno tako da... user posted image
najbolje pitat doktore direktno. U pon idem kod svoga, pa ću se malo bolje informirat. Ovo na internetu je strašno...

(Odgovor članu BruMa)
Neposredna veza do poruke: 129
13.11.2010 22:12:04   
novamama
IZVORNA PORUKA: Tratina

da, i meni to djeluje pretjerano...  neki i o epiziotomiji govore ovako strašno tako da... user posted image
najbolje pitat doktore direktno. U pon idem kod svoga, pa ću se malo bolje informirat. Ovo na internetu je strašno...

tratina, pretjerano je ovo gore, tko je to pisao?

nama je tečaj o epi držao anesteziolog i nije nas time strašio, a on valjda zna...
mislim, mrski su ki ovakvi katastrofični članci, nigdje se ne navodi koliko 'prirodnih' porođaja pođe po zlu i završi kobno, nažalost...

pitaj lijepo svog doktora, on će ti lijepo objasniti, a na netu se stvarno svašta nađeuser posted image

sretnouser posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 130
13.11.2010 22:44:07   
mlada mama
IZVORNA PORUKA: BruMa

Ja sam čula da od epiduralne možeš ostat nepokretna ako ti pogode neki živacuser posted image
Pogledaj još po netu ....

i ja i toga me najviše strah

(Odgovor članu BruMa)
Neposredna veza do poruke: 131
14.11.2010 19:41:23   
Tratina
novamama, a ovo je tek dio članka šta sam izvukla... na rodinim stranicama. Al prestrašno... Još ispada da nisi normalna ako želiš izbjeć bol. Ma... Šta vam je taj anesteziolog reka? On će ipak znat najbolje. Koje su mane epiduralne?

(Odgovor članu mlada mama)
Neposredna veza do poruke: 132
14.11.2010 20:31:09   
Anoniman
Epiduralna je mom djetetu spaslila život. Samo ću to reći. Rode su mi preradikalne u nekim stavovima i zato ih ne volim.
Želim ti brz porod sa ili bez epiduralne. Što manje čitaj pred porod, a što više se opuštaj u dobrim i pozitivnim mislima.

(Odgovor članu Tratina)
  Neposredna veza do poruke: 133
14.11.2010 22:09:05   
novamama

novamama, a ovo je tek dio članka šta sam izvukla... na rodinim stranicama. Al prestrašno... Još ispada da nisi normalna ako želiš izbjeć bol. Ma... Šta vam je taj anesteziolog reka? On će ipak znat najbolje. Koje su mane epiduralne?

svašta sam napisala pa me izbacilouser posted image

uglavnom, mana nema (tako su nama objasnili)....ako imaš niski tlak dobiješ infuziju...
valjda to zavisi od osobe do osobe, jer ni na opću anesteziju svatko ne reagira isto....

sad sam se sjetila, kod nas se sada za svaku operaciju ispod pupka daje epiduralna...mtata ju je primio kad je operirao kilu nedavno....stoga, ne brigajuser posted image

ovdje sam pisala o svoja dva poroda:
http://www.ringeraja.hr/forum/m_475695/mpage_1/key_/tm.htm#475695

< Poruku je uredio novamama -- 14.11.2010 22:11:40 >

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 134
14.11.2010 22:29:18   
lee
napisala sam prije da je nisam primila jer sam alergičar a imam i jako niski tlak..tako da o tome mogu sanjati...svaka tableta ima svoje dobro i zlo..kao i svaki ljek svi sami o tome odlučujemo..danas na tv slušam da nije dobro piti paracetamol,ketonal..i da če se doslovno svi ti lijekovi protiv bolova morati davati na recept..a ja pijem svaki mjesec ketonal..i tako več 10god..jer imam bolove  menstrualne da neznam za sebe..user posted image  tako kad pričamo o epiduralnoj inekciji ja bi je uzela a rizika če uvijek biti ..ako ti ta inekcija može pomoči jer ne možeš trpiti bol onda je to bolje za tebe i djete jer glumiti junaka nije uvijek dobro...sretno da sve prodje super što god odlučila.a rode..o njima drugi put..

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 135
14.11.2010 23:37:14   
novamama
u pravu si lee, jedino ako si alergična na neki od sastojaka, a ja nemam pojma koji je sastav epiuser posted image

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 136
15.11.2010 1:31:06   
anaxx
da nije bilo epi. anestezije ja bi u oba poroda morala na carski... moji trudovi mene na otvaraju dovoljno i onda mi daju slonovski drip koji ja jednostavno nakon nekoliko sati više ne mogu izdržati, pa umjesto da se otvaram ulovi me neki grč i ne mrdam dalje od 5-6 cm... s epi. sam se nakon 12 i više sati muke otvorila s 5 cm na 10 u pola sata!!!!
naravno da uvijek i u svemu postoje rizici.... ali uz dobrog anesteziologa sve pohvala za epiduralnu anesteziju!!!!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 137
15.11.2010 17:51:35   
Tratina
evo, ja pitala i mog ginića. On kaže da ni njemu nije jasno zašto se diže takva panika oko toga. Uglavnom, ispada da ti je u bolnici ne nude sami jer ih to košta, a svi znamo kako su male zalihe novca u bolnicama. Uglavnom, epiduralna se čak i preporuča svim ženama koje se sporo otvaraju. Najveći rizik je u tome da se  može dogoditi da osim bolova više ne osijećaš ni trudove, pa da te moraju porodit na carski. Neću ni spominjat koliko su mali ti postoci...
Inače, epiduralna je pravo svake trudnice pri porodu. Čitam tu na forumu da se ne daje ako si više od 7 cm otvorena. To baš i nije istina. Ne daje se ako si dosta otvorena i porod će započeti za 10-15 min, jer onda epiduralna nema smisla.
Eto, tako sam ja skontala.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 138
15.11.2010 18:42:32   
Točkica28
ja dobila sa 7, ali mi nije baš djelovala, zato je bolje dobiti kad si 4 prsta otvorena

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 139
15.11.2010 21:21:05   
novamama
IZVORNA PORUKA: Točkica28

ja dobila sa 7, ali mi nije baš djelovala, zato je bolje dobiti kad si 4 prsta otvorena

vjerojatno su ti dali malenu dozu, da se ne bi prenaglo otvorila...

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 140
16.11.2010 1:32:33   
Leluška
možda sam već napisala, ali ja ne bi epiduralnu jer ne bi podnijela da me pikaju u kičmu. Isto tak ako ću, ne daj Bože, morati na carski, zahtijevat ću opću anesteziju, iako nema ljepšeg trena nego odmah po porodu primiti bebolinca u naručje...
Operirala sam kičmu,ali ii da nisam, ne bi da mi je pikaju! Znam ženu koju su 4 ili 5 puta pikali i fulali i na kraju je išla na opću, kaj se tiče carskog.
A sina su mi pikali sa godinu dana u vinoglradskoj jer su sumnjali nameningitis i 1.puta su pogodili kost, a 2.puta žilu, pa odustali. na kraju je dijete imalo obostranu upalu uha, a da ne velim kako je skvičao, a nas su potjerali van za vrijeme pikanja!
Uf, sva se ježim!
Svaka čast onima koje podnesu da ih se pikne.
A fućkajte, porod boli!

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 141
3.2.2011 21:34:45   
Angella
Čekaj malo, zar anesteziju ne daje anestezilog? Kakva sestra??? Baš mi je žao na tvom lošem iskustvu.

(Odgovor članu riDoris)
Neposredna veza do poruke: 142
3.2.2011 21:59:16   
Duve

. Čitam tu na forumu da se ne daje ako si više od 7 cm otvorena. To baš i nije istina. Ne daje se ako si dosta otvorena i porod će započeti za 10-15 min, jer onda epiduralna nema smisla.

Meni rečeno u Petrovoj da se daje do 4-5 cm....u mom slučaju mi sa prvim i nisu htjeli dati jer sam bila 6-7cm... I čisto sumnjam da će nekome na 8cm dati epi. i ako ju daju onda je to stvarno mali postotak rodilja. Na drugom porodu su me pregledali i bila sam 5cm otvorena, za pol sata sam tražila epi-veli dr. može, i taman kad sam potpisala papir, ona vidi da ja tiskam-i opet niš od moje epiduralne (rodila 10min.poslije skroz otvorena)

Karlo 8.06.2005.
Ema 8.10.2009.-imamo 16 zubića

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 143
4.2.2011 10:07:43   
m600
kod nas je sad besplatna,prije su tražili 500 E i to ilegalnouser posted image
i to ako rađaš po noći nema veze što si platio,anestezilog ne radiuser posted image
sljedeći put žicam epidepi sigurnouser posted image

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 144
4.2.2011 10:55:11   
bubaMaja
meni je rekla prijateljica da oni svi ne preporučaju epi jer košta ,a na kraju ti napišu da su ti je dali pa si lovu spreme u džep! (ne znam koliko je to provjerena informacija, ali s obzirom da je njem tata bio ugledan liječnik....)

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 145
5.2.2011 20:22:39   
mare00
mozda je bolje i epi nego patit se satima ako se zena ne otvara, sto je bio slucaj kod mene. Samo sto sam se ja pravila hrabra i trpila sam uzasne bolove 4h pod dripom i prije toga 24h mojih trudova...user posted image
mozda i bolje prosla da sam trazila epiduralnuuser posted image

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 146
6.2.2011 14:02:04   
magdalenaa
meni je sestrična rodila sa epi, i  kako su joj rekli ,anasteziologinja joj je iglu preduboko zabila i zbog toga je oatala 10 u bolnici naknadno radi nepodnošljivih glavobolja, nije mogla hodati, jesti , srića,bebica je bila dobro al ona totallno komirana........e pa sad ti probaj.............user posted image user posted image

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

(Odgovor članu mare00)
Neposredna veza do poruke: 147
6.2.2011 15:14:25   
malizia
IZVORNA PORUKA: Duve

. Čitam tu na forumu da se ne daje ako si više od 7 cm otvorena. To baš i nije istina. Ne daje se ako si dosta otvorena i porod će započeti za 10-15 min, jer onda epiduralna nema smisla.

Meni rečeno u Petrovoj da se daje do 4-5 cm....u mom slučaju mi sa prvim i nisu htjeli dati jer sam bila 6-7cm... I čisto sumnjam da će nekome na 8cm dati epi. i ako ju daju onda je to stvarno mali postotak rodilja. Na drugom porodu su me pregledali i bila sam 5cm otvorena, za pol sata sam tražila epi-veli dr. može, i taman kad sam potpisala papir, ona vidi da ja tiskam-i opet niš od moje epiduralne (rodila 10min.poslije skroz otvorena)

meni sa 8 cm dali, piše u otpusnom pismu user posted image .

(Odgovor članu Duve)
Neposredna veza do poruke: 148
7.2.2011 9:48:30   
Točkica28
Meni na 7 user posted image
i naravno nije djelovala user posted image user posted image user posted image

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu malizia)
Neposredna veza do poruke: 149
7.2.2011 11:28:28   
mucilda
Koliko prije se mora dogovoriti epiduralna i u kojoj bolnici je daju bez problema?

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 [6] 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

koje ime
bebica2

Ema (68%)

Chiara (22%)

Antea (10%)

Broj svih glasova: 130

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!