|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Moja dva poroda - sa i bez epiduralne
10.4.2010 18:07:14   
novamama
Oba poroda počela su u noći, prvi oko ponoći, drugi oko 2ipo...lagani trudovi, pojačani odlasci na wc...
oko 6 sati već sam bila u bolnici...
PRVI PREGLED:1. mladi doktor, nasmiješen, govori, danas ćete roditi, otvoreni ste 4 cm
2. mlada doktorica, jedva me pregledala kako me bolilo, isto otvorena 4 cm...(dr. je bila neka mrka...)
PREDRAĐAONA:
1. i 2. - ctg uredni, ja polako šetkam i ispuhujem trudove - naručila epiduralnu. Prvi put su mi rekli da nema problema...drugi put su mi rekli da nema problema, pa počeli muljat da nema dosta anesteziologa....trudovi su sve jači, ulazim u rađaonu...
RAĐAONA:
1. porod - trudovi se pojačavaju oko 9 ipo ujutro...ispuhujem par jačih, preznojavam se u licu, i dolazi teta anesteziolog i spašava me, bolovi nestali u trenu...ležim, dragam trbuh, čekam što je dalje....vidim da su bebi otkucaji nepravilni i zovem sestru...dolaze doktori i izvode neki SCALP (tako piše na papiru od ctg-a) - stavljaju bebi direktno na srce mjerač otkucaja...meni daju kisik...nitko nije uznemiren previše, pa nisam niti ja...objašnjavaju mi da se beba naglo okrenula....
osjećam pritisak na trticu i govore mi da moram tiskati. tisnem jednom i pomislim 'ti mora da se šališ...pa morat ću ja to iz petnih žila'...tisnem drugi put i osjetim kako tiskam u glavu, namjeste mi krevet - skroz me skvrče, tisnem i posljednji put - čujem SAK! (škare)i...rodio se Oliver! prvi moment sam u drugoj dimenziji, drugi moment gledam gdje je, vidim samo kako otvara usta, bez glasa - moja violinica je imao tako nježan glasić kad se rodio . to je bila milina jedna...stave mi ga na trbuh i mazimo se...odnose ga na vaganje, izlazi posteljica, a mene šivaju jedno pola sata - kaže dr. da me šije u 3 razine...donose mi olivera na siku, ja se smijem ko luda - zaljubila sam se do ušiju...
2. porod - trudovi se pojačavaju...ja zabrinuta govorim primalji kako ne podnosim bol, kako ću sigurno vikati i da mi je žao...pitam je svako malo koliko će me jače još boliti, dva ili tri puta ili deset puta...ona mi odgovara, isto zabrinuta, da će bolje ti još jače...daju mi neki lijek u venu, vrti mi se u glavi, ali bol ne prestaje....kažu mi da se okrenem na bok...heeej koja bol, imam umrijet na tom stolu! osijećam kako se glavica spušta - vrisnem i skužim da mi se otelo iz ustiju, ispričavam se primalji...trudove ispuhujem u-u-u-u-uuu-uuu-uuu--uuu, sa vjerojatno nekom grimasom na licu...kako taj bok boliiiiii, glavica se i dalje spušta...pregledavaju me čas primalja čas sestra i vrte glavom - ne, ne još je visoko, ma kako neke to odrade bez riječi, a neke boli jako...boli za poludjet i boli sve češće, ustvari boli stalno!!!...i dalje sam na boku, plačem bez suza i ispuhujem...okrećem se na leđa, primalja mi stavlja noge na nosače i kaže - sad se ulovite za bedre i tiskajte kad dođe trud...ja ju molim da mi pridigne krevet jer da sam prenisko . ne benda me pet posto, samo ponavlja da se držim za bedre i da tiskam...odakle mi snage . ne znam...tisnem jednom...ej, koja bol...pečenje...sad mi se plače kad se sjetim...gubim se načas i skužim da mi je nešto govorila, ali da je nisam ubrala..kažem joj: oprostite, ali ja sad vas nisam ništa razumijela...njezino lice mi je ispred očiju kao veza sa stvarnim svijetom, čujem je kako mi govori, udahnite, ulovite se za bedre i tiskajte kad dođe trud...smireno i strogo - baš kako treba....došao je trud, krenuo je izgon, skužila sam prolazak glave i napela se skroz da izađe cijela...ne znam kojim snagama sam to uspjela...malo me zarezala, na tome sam joj zahvalna...Rodila se moja ROza...odmah se dižem, plačem, pitam jel dobro, rukama pokušavam zagrliti dijete, ali predaleko mi je...vidim kako primalja reže vrpcu (sjedim...), plačem...daju mi je na trbuh - mazim je i govorim joj: ljubavi moja...kroz suze...sva bol nestaje...odnose je na mjerenje...izlazi posteljica, šivanje je bolnije - sve osjetim, trzam se...govorim im da sam kukavica, da ne podnosim bol...imam samo 4 šava...donose mi je na siku, ona vuče, ljubim je...
OPORAVAK
1. porod - puno duži oporavak, bolniji šavovi
2. porod - brži oporavak, manje šavova, ali svaki put kad se sjetim te boli idu mi suze na oči...što sve žena mora proći...

i sad mi nitko ne može reći ništa....epiduralna je ZAKON...

Ča je život vengo fantažija....
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Moja dva poroda - sa i bez epiduralne
10.4.2010 18:18:37   
tinka25
Znam da je svaka žena individua za sebe i da nemamo svi jednaki prag boli, ali ja sam veeelika kukavica i jako me strah poroda jer ne znam šta me čeka, samo čitam i slušam o tome. Možda bi bilo bolje da zanemarim takve stvari jer me samo dodatno uznemiruju. Čekam svoj porod za nekih mjesec dana sa strepnjom šta će sa mnom biti i molim Boga da sve što prije prođe.... Mislim si ako su tolike žene preživjele i pretrpjele porod,  budem i ja, time se tješim. Nije valjda sve tako sivo. A istina je da mi žene moramo mnogo toga pretrpit u životu zbog muškaraca, ali smo zato tu da im zakompliciramo živote user posted image

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 2
10.4.2010 18:18:46   
Anoniman
bravo, ženo! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
rasplaka ti mene user posted image
drago mi je da ti je ovaj oporavak bolji i da možeš uživati u malim user posted image user posted image
na žalost, nemam iskustva sa epiduralnom pa ne mogu komentirati user posted image
ali znam kako porodi bole... pogotovo kad ti zadnje trudove poprate dripom, e, onda rikavaš... međutim, čim vidiš to svoje stvorenjce, sve zaboraviš... user posted image
uživaj! user posted image

(Odgovor članu novamama)
  Neposredna veza do poruke: 3
10.4.2010 18:23:19   
tinka25
Znam da u Bjelovaru nema epiduralne pa ću biti prisiljena trpiti.... Uglavnom, čestitam na malim anđelčićima i nadam se da si se dobro oporavila. user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
10.4.2010 18:35:52   
BruMa
ma nema šta,mi žene možemo podnjeti puno više boli nego naši mužići.kaj bi bilo da oni idu rodit....
lijepa i vrlo zanimljiva pričauser posted image

Bruno 26.04.2006.♥♥♥
Mateo 18.12.2009.♥♥♥
http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=player_embedded

(Odgovor članu tinka25)
Neposredna veza do poruke: 5
10.4.2010 18:41:53   
pincirotvajler
user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
10.4.2010 18:51:40   
adryosijek
joj i ja sam se rasplakala od price tolko sam osjetljiva da sam jako puno i u trudnoci plakala.. meni je isto prvi put i dobro je dok neznam sta me ceka za nekih 13 danauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image al glavnom da je sve ok proslo na poroduuser posted image user posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 7
10.4.2010 18:58:23   
novamama
cure, nebojte se, preživjet ćeteuser posted image

lako se sad smijatiuser posted image

ne bih vas htjela prestraviti poroda, sjetite se da je moj prag boli nizak....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 8
10.4.2010 19:01:54   
adryosijek
IZVORNA PORUKA: novamama

cure, nebojte se, preživjet ćeteuser posted image

lako se sad smijatiuser posted image

ne bih vas htjela prestraviti poroda, sjetite se da je moj prag boli nizak....
ma ni moj prag boli nije nesto visi ... ma najljepse ce biti par dana naon poroda kada cemo o tome moci samo pricatiuser posted image prezivjet cemo nadam seuser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 9
10.4.2010 19:04:15   
sina
bojim se da nije niži od mojeg,sigurno.mene će sigurno upmtit nakon što im odem......jednog dana

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 10
10.4.2010 19:07:39   
adryosijek
i  novamama dal imas sad nakon ovoga zelju za jos 1 clanom obitelji? 

Neposredna veza do poruke: 11
10.4.2010 19:21:36   
FIONA
...joj draga...čitam i suze mi krenula jel sam se sjetila svog poroda...tvoj drugi porod skoro ko moja kopija...
...drago mi je da si napisala ovo da žene shvate da je to nešto što se produra i progura i ono ushićenje na kraju nema se s čime mjeriti...
...mene je još dojmila ona praznina koja je ostala odmah nakon poroda...u taj tren samo pomislila..daj te mi ju vratite nazad....tu ju bolje štitim i pazim....

čestitam na hrabrosti...a sad na treće pa ko zna možda i carski prođeš da nam i to malo uspororediš...user posted image user posted image user posted image ..đđđooouuukkk!!!!

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 12
10.4.2010 19:41:25   
pikachu
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 13
10.4.2010 19:58:14   
maja
user posted image user posted image user posted image novamama glavno da si ti to riješila, dok se mi ostale porodimo ti ćeš već zaboraviti svoje muke user posted image

Tinka25, ako te šta zanima ja sam iz Bj. pa se javi!!!
I budi bez straha, moj prvi porod je bio super, a nadam se da će i drugi user posted image  i nadam se da će i tvoj biti takavuser posted image

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 14
10.4.2010 20:07:19   
adryosijek
eo od moje sestricne cerka 17 godina ima je u bolnici prije mene a treba roditi iza mene ima trudove lagane i malo je otvorena ...ma kud si pozurila trebala si poslje mene bar pol mjeseca user posted image user posted image user posted image ELA da se i tvoja malena rodi ziva i zdravauser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 15
10.4.2010 20:18:47   
njanja
novamama, ti si jedna legenda!!!!!!!!!!!!

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

Neposredna veza do poruke: 16
10.4.2010 20:24:47   
bomboncic02
Mislim da ti nisam čestitala, pa ću ti sad čestitat od sveg srca, hrabra majko i ženo!!
Čestitam na prekrasnom anđelu kojeg si rodila, uživaj sad u svojoj princezi..prisjećala sam se sad i ja svog poroda i to je nešto koliko god bolno bilo i teško, istodobno i prekrasno...

Da bi se osmjehnuo, čovjek treba pokrenuti sedamnaest mišića, a četrdeset_ i tri da se namršti. Stoga činite ono što morate s osmijehom, to će vas stajati mnogo manje truda..

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 17
10.4.2010 20:37:53   
anaxx
novamama čestitam!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 18
10.4.2010 20:50:37   
osobno
Točno znam šta osjećaš...meni su prvi i drugi porod bili totalno različiti, ali količina boli...uffff...
Stvarno mi je drago zbog tebe i tvoje bebice, ali sorry, tvoja me priča naježila jer sam se prisjetila svojih trudova i boli i kako sam se osjećala jadno kad bi mi došlo da vičem, a nisam mogla jer sam se bojala da će me vikat one sestre kao šta su vikale i ostale koje bi vikale... od boli...user posted image
Ali bravo za vas...
Ljubi bebicu punoooo!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 19
10.4.2010 20:54:04   
mirna
cestitam novamama!user posted image uopce nisam znala da si vec rodila...user posted image

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 20
10.4.2010 20:59:10   
pako
Porod!  kad se samo sjetim onih bolova, ajoj....ali sve se to preživi i kad vidiš ono maleno stvorenje, malenog anđela sve te prođe. Prvi porod mi je trajao duuuugih 17 sati i bilo je za neizdržat,ali evo uspjela sam,a drui je potrajao puuuuno kraće, od jakih trudova do samog poroda 2 sata. user posted image

Jake smo mi žene možemo mi to izdržati, bravo za nas sveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 21
10.4.2010 21:20:21   
BUMBIKA
user posted image user posted image user posted image user posted image

DINO 04.09. 2007

(Odgovor članu pako)
Neposredna veza do poruke: 22
10.4.2010 21:22:14   
pepeljuga
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu pako)
Neposredna veza do poruke: 23
10.4.2010 21:55:14   
leilany
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
             user posted image user posted image user posted image user posted image

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 24
10.4.2010 21:58:23   
alisha
n
user posted image user posted image user posted image user posted image cestitam i sve naj naj...

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

kako vi kažete
malizia

pura,palenta,žganci...

pura (36%)

palenta (22%)

žganci (42%)

drugačije (1%)

Broj svih glasova: 129

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!