Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 12:37:35
|
|
|
|
andydea
|
Mama 3.put cestitam na curici..i ja si zelim jos jednu.. Buducamam ja sam pod jakim stresom bila drugu trudnocu, a mogu reci da sam i sada mozda najvise..joj draga to sto si prezivjela je grozno..ali jaka si ti zena i Bog ce dati da dobijes ovaj puta svoje blago na ruke u svoje narucje..Molit cu za tebe <3 Pinky cekam da me mmuz konacno slika.....haha Dani mi idu jako brzo..uopce ne stignem uz obaveze i Di i curke razmisljati o trudnoci..evo necu ni trepnuti doci ce vec pregled..jedva cekam
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 12:38:46
|
|
|
|
ikaaa
|
evo mene malo sa ljetnih bebolinaca na jesenske...da vidim kako mi napreduju moje curke? pumbice draga moja pa kako si mi? ja sam ti super, malo me je bolilo sad sa desne strane leđa kao da su bubrezi ali sve nalaze povadili i napravili uvz bubrega sve je ok pa smo sretni...bili smo prošli pon na 4d uvz-u to je nešto prekrasno...moja curica ti se cijelo vrijeme smijala i mahala nam, evo stvila sam slikicu u album kako se smije pa možeš vidjeti.....samo mi ti papaj... pinky evo i tebe sad za koji dan na uvz, jesi mi uzbuđena, dali jedva čekaš? andy draga moja kako si mi ti? curke čuvajte mi se i pazite na svoje bušice...moja je buša ko velika lopta.... pozzz od ikee sa ljetnih bebica
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 12:58:41
|
|
|
|
mama3.put
|
drage moje hvala vam na čestitkama buducamam ne mogu ni zamisliti kako ti je bilo ali mogu ti samo reći da imam nekoliko poznanica koje su izgubile bebu nakon poroda ali su skupile snagu i kasnije rodile savršeno zdravu dječicu koja im daju snagu za dalje,tako ćeš i ti samo se pazi i mazi svoju bušu,sve će biti u redu ovaj put sigurna sam pinky sigurno jedva čekaš sutrašnji uzv da vidiš to malo čudo,osjećaj je neopisiv,kada ti krene nabrajati organe i pokazivati dijelove tijela i govori kako je sve u redu jednostavno cvateš od sreće i uzbuđenja,suze radosnice su tu neizbježne a nakon poroda....ma vidjet ćeš sama to se nikada ne zaboravlja andy i ja ti želim curicu kada si ju toliko želiš i razumijem te u potpunosti zato držim fige za puse svima
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 13:31:38
|
|
|
|
MarijanaC
|
Budcamam nemoj dopustiti onda da te itko nervira. Ako se osjecas lose ili ako te netko naljutio ispucaj se ovdje i biti ce ti lakse. Pinky kod mene ti je prijeteci pobacaj pa moram do 20-tog. Moj rez od carskog nam radi probleme. On se poceo ljustiti kad se maternica pocela siriti i u 6tj sam prokrvarila. Onda su mi dali dufice,pa malo utrogestan dok sam povracala i onda su pokusali u 12tj mi ih maknuti i nakon tri dana nepijenja mi je uzv pokazao da se nova ranica radi na rezu i da bih mogla opet prokrvariti pa su me vratili na dufice i kao do 20tj. Ako se opet desi isto onda do kraja moram piti. vucice vrijeme mi bas leti. Doslovce. Valjda zbog malca koji me zabavlja :) hh Curke drago mi je da su pregledi dobro prosli,da je sve ok. mama3put cestitke na curki. Ja cu 28.5 saznati sto nosim i bas se veselim. Ufff ja imam veeeeeliku srecu pa svekar i svekrva imaju kucu na krku koju iznajmljuju pa cu ja s njom 30.05 malko na Krk, a u 7mj kad muz ima godisnji onda cemo do Turnja pored Zadra di imamo apartman. Mozda si i kumicu popeljam ako bude izvukla godisnji pa cemo uzivati na zraku ;) Puse mamicama
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 13:57:12
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
mama3.put - 21.09. blabli - 22.09. kika_spy - 24.09. Hubertica - 28.09. Riza - 03.10. MISSMAVEN - 03.10. MarijanaC - 05.10. kikilina - 06.10. Briciola - 06.10. roccoko - 07.10. PinkyFunkyBirdy - 09.10. Faisca - 15.10. raffica - 18.10. majalesa - 19.10. pea06 - 22.10. natich - 27.10. Dacana - 02.11. andydea - 04.11. mali.cro - 13.11. buducamam - 14.11. vucica - 16.11. Pumba - 26.11. nicebo - 21.12. scarlet - 25.12. bebac24 - 30.12.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 13:57:50
|
|
|
|
raffica
|
Evo i ispit je super prošao Pea i Mama3.put bravo za curicu Pumpice draga, bas sam sretan sta je sve uredu! Ja sam do 12 tj. nekako strepila, svega me bilo strah, a kada je prošao osjećala sam se ko nova. Buducamama jako mi je zao zbog toga sta ti se dogodilo, ja niti ne mogu zamisliti da bih tako nesto mogla prezivjeti Bit ce sada sve uredu, vjerujem u to!! Pinkyy kad ideš na preged, jel stoji 15.-og ili??
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 14:02:24
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ natich........................................ 14.05. PinkyFunkyBirdy...................... 15.05. MarijanaC.................................. 19.05. roccoko..................................... 20.05. Briciola...................................... 20.05. Riza........................................... 22.05. MarijanaC.................................. 28.05. pea06........................................ 28.05. MISSMAVEN.............................. 02.06. nicebo........................................ 03.06. andydea..................................... 04.06. bebac24.................................... 05.06. scarlet....................................... 11.06.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 14:15:45
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga daxyić ma ti nikad ne smetaš i baš sam se nadala da ćeš nam se pridružiti, ali ta roda te nekako zeza. Dat ćemo joj po turu pa će navratiti i do tebe. Andy, joj znam kakvi su ti muževi. Ja sam svog pitala dal će me slikati i nije baš bio zainteresiran pa sam se morala sama slikati (ono kad sam vam stavila slikicu svoje buše). Draga ikaaa, ja tebe lovim po svim temama. Da, jako sam uzbuđena i naravno malo u strahu od sljedećeg pregleda, ali nadam se da će sve biti super kao i do sad. Marijana, nisam znala da progesteron pomaže i kod ranica koje nastaju na rani od carskog. Joj kako se ja bojim tog carskog. Mislim, bojim se i boli kod običnog poroda i reza međice i sve što ide s tim, ali ne mogu se zamisliti s ogromnim rezom gdje su mi otvorili trbuh i onda to zašili (ili koristili one neke kvačice). Ako ću morati na njega mislim da ću barem tjedan dana biti potpuno nesposobna za išta pa čak i za odlazak na wc. Daj mi reci koliko veliki rez naprave? Mama3.put i raffica, da, idem 15.05., tj. u čet u 19h tako da izvještaj predajem 16.05. Raffice, super za ispit!
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 14:47:29
|
|
|
|
MarijanaC
|
Progesteron sprijecava ljustenje maternice da ne dodje do menstruacije,pa ovdje gdje je tanka koza zafrkava. I ovo ocito pomaze,jer od kad ih pijem nisam prokrvarila Ja sam bila u potpunosti psihicki i fizicki spremna na prirodni porod i onda kad su mi rekli da nakon svega moram na carski umirala sam od straha. Srecom pa sam dobila savrsenu doktoricu koja me je smirila,objasnila mi sve i obecala da ce sve biti u redu. Naprave ti rez ispod ruba gaca,u bikini zoni. Moj je trenutno jako slabo vidljiv,ko kad se ogrebes malo dublje i velik je 15cm sad. Imala sam sve unutarnje savove i dvije vanjske kopce koje su mi izvadili nakon 8dana. Tih prvih tjedan dana me svaki pokret bolio. Smijeh,kasljanje i kihanje su bili suvise bolni a srecom od hrane u bolnici sam dobila sracku pa obavljanje nuzde nije bilo bolno. Kad sam dosla doma,muz mi je pomagao ustati iz kreveta,nisam malca smjela dizati....ali nakon 10 dana sam setala s bebolincem jedno kilometar i pol. I muz naravno s nama. Puno mi je pomoglo sto je on bio samnom doma 3tj i sto je radio sve umjesto mene. Dizao se po noci i davao mi maloga da ga podojim,vracao u kindac,prematao i prao. Oporavak je zaista duzi i boli. Ali s obzirom da je alternativa bila njegova kljucna kost slomljena,vakum,moguce dugotrajne posljedice ovo je bio piece of cake ;)
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 15:56:34
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Ma, slažem se da ću uvijek radije odabrati da bude sve ok s mojom bebicom pa makar i išla na carski. Sve ćemo mi pregurati samo da naše štruce budu dobro. Mene jedino malo trta jer znam da sam sva neka cica-boca pa ne znam kako ću se nositi s time ako dođe do toga. No, kako su i sve ostale tako ću i ja, zar ne?
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 16:33:27
|
|
|
|
MarijanaC
|
Tocno tako. Ako te tjesi prvih 24h si na ljekovima protiv bolova pa ti je ok :) Hh. Mislim da sve mozemo prezivjeti. Tvrdim da smo jaci spol. Meni vjerojatno ne gine ni ovaj put carski ali se nadam da cu onda ici na dogovoreni prije trudova pa da cu ici na spinalnu jer kako je prvi bio hitni to nije bila opcija. A voljela bi vidjeti bebolinca cim se rodi :)
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 19:30:44
|
|
|
|
andydea
|
Raffica za test... Ikaaa i ja te pratim po svuda ,dobro sam draga..kako koji dan...ali guram Drage moje ja vam još nekako nisam svijesna da sam trudna i da početkom 11 mj. stiže još jedna beba Nekako se uopće još ne pripremam..Sa Di sam već u ovo vrijeme kupovala stvari..sad ništa..ok sve imam stvarno mi ništa ne treba..jedino robica ako bu curica Ali si baš razmišljam kako ni ne stignem uživati u potpunosti,jer imam toliko obaveza da tek kad svi zaspu stignem pričati sa svojom bebom.. Eto jadam se..ali istina je..Sjećam se prve trudnoće..jao uživala sam punim plučima u svemu,pogotovo u spavanju i čitanju knjiga ,što mi je sad nemoguća misija..
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 13.5.2014 21:51:23
|
|
|
|
eternity
|
pozdrav drage , ja upadam kao padobranac sa podforuma zatrudnjivanje na podforum trudnoća na podforumu zatrudnjivanje imamo novu temu- iskustva naših trudnica pa ako ima tko od vas raspoložen da sa nama podijeli svoje iskustvo, odnosno : -kako ste se "trudile" -što ste od lijekova pile u dobitnom ciklusu i u ciklusima prije -koje čajeve ste pile -koje vitamine ste uzimale -koje ste pretrage radile -koliko dugo ste se trudile da postanete -kad ste radile test -simptomi prije pozitivnog testa i kasnije - ... sve što mislite da je pomoglo da ugledate i postanete hvala u ime svih trudilica
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 7:54:33
|
|
|
|
vucica
|
jutro trudnice moje, ajme mene je jako strah poroda i svega toga, ja kad vadim krv padam u nesvjest tako da neznam kako cu ovo prezivjeti ali jos uvijek ne panicarim oko toga jer je kao jos daleko 11-i mjesec andy pa tako ni ja jos nisam posve svjesna, a za kupovanje mislim da je jos jako rano, neznam vjerojatno zato sto stalno strepim dali ce sve biti ok, htjela bih uzivati u trudnoci ali posto sam vec bila spremna da cemo morati na potpomognutu jos uvijek ne vjerujem da smo uspjeli i da cemo uistinu dobiti malu strucu mama3put cestitam na curici eternity doci cu na podforum prenijeti svoje iskustvo mene je jucer jako glava boljela, cure sta se smije popiti protiv glavobolje?
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 8:09:54
|
|
|
|
andydea
|
Vucice i mene je jucer rasturala glava..uf uf..mozes popiti lekadol..meni je on najbolji i samo njega popim ak me nesto jako boli, a smijes i lupocet
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 8:11:42
|
|
|
|
andydea
|
Etrnty jucer sam krenula pisati i muz me prekinuo..budem danas kad dodjem na komp jer ne mogu tako veliki tekst preko moba..
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 11:13:00
|
|
|
|
roccoko
|
Jutro drage trudnice! Nemogu vjerovat kako mi brzo prolazi ova trudnoća evo još malo pa smo na pola puta, bebica se javlja redovito sad ne lupka samo kad mirujem nego stalno, očito je istina da u drugoj trudnoći se više i ranije osjeti lupkanje! Jučer sam napokon vadila krv i urin i koliko ja mogu očitati nalaz željezo i hemoglobin mi je sve na donjoj granici a za urin piše bakterija dosta i nekih stanice. pl. epid. dosta, sad moram čekati utorak za pregled da mi ga G očita, recite mi ovo za urin ako se razumjete mora li to značiti neku upalu??
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 11:36:06
|
|
|
|
Riza
|
Curke drage! Tako mi je drago da ste sve dobro i da su bebači zdravi i veliki.... Kako ste inače? Ja ne vjerujem kako vrijeme leti....možda i prebrzo :-D.... Ne mogu dočekati utorak kad mi je pregled....nadam se da će mi reci spol jer ja sam preznatiželjna :-D... Počela sam osjećati lupkanje bebice... Jedino što me brine je neka čudna bol kao kod desnog jajnika...boli me na dodir..kao neki pritisak...a ako je mjehur i malo pun boli i ne razumijem što bi to bilo pa sam full u strahu Kako buše? Jel rastu? Puse velike svima!
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 11:49:05
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Da, vrijeme stvarno leti. Bitno da su naši bebači zdravi i veseli, a ostalo ćemo nekako. Danas sam baš neka potonula. Pospana sam i neda mi se raditi i baš čekam da me prođe ova faza. Kad ste planirale početi s kupnjom prvih stvarčica za svoje bebice? Meni se to tako čini prerano, a znam da će mi kasnije biti problem zbog velikog trbuha i bolova.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 12:57:17
|
|
|
|
vucica
|
pinky tocno znam taj umor i bezvoljnost o kojoj pricas, ja sam prije zamisljala kako cu biti vesela trudnica, puna energije, blistava, aktivna, na kraju sam sva nikakva a krevet mi je najbolji prijatelj, jos uvijek se nadam da ce ta faza uskoro mozda i proci a sto se tice kupnje za bebice mozda neka nam kazu iskusnije mamice, meni je nakako prerano jos ici u kupovinu, a uopce ni neznam sta bi trebala prvo kupovati, neznam ni dali ce prijatelji koji imaju djecu stogod posuditi, za sad nitko nista nije spomenuo, ali vjerujem da budu samo neznam kada, nadam se da ne kad vec kupim sve sto treba. iskusne mamice pisite sto ste vi prvo kupovale, i kada krenuti sa time, i ako imate preporuke za koje trgovine ili bilo kakav savjet podijelite s nama koje pojma nemamo
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 13:39:53
|
|
|
|
raffica
|
Roccoko, znači već dosta udara bebac? super!! Šta se tiče nalaza ja ti stvarno ne znam :( pitaj radje nekoga stručnoga, i nemoj citat po internetu jer ćeš samu sebe izluditi ;) Riza drago mi je da i ti osjećaš lupanje, ja sam osjetila prije dva dana i od tada ništa :(( ne znam kako ga aktivirati!! Šta se tiče boli mene tg zadnji tjedan dana boli na desnoj strani kao da je jajnik, no zapravo je mjehur jer mi mali divljak sjedi na mjehuru ;) tako da mislim da nije ništa za brigu :) Pinky ja sam tg takva bila, sad mi je raspoloženje već puno bolje. Nadam se da će te proći brzo :) Šta se tiče kupovanja, ne mislim ništa prije kolovoza
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 13:55:44
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Raffice, ja najjače osjećam pokrete nakon pražnjenja crijeva kada pojedem nešto slatko i budem u sjedećem položaju. Čim sam više natrpana hranom s time manje osjećam, ali jako često mi se na nešto slatko razigra (kao i mamica kad dobi čokoladu ). Ma, valjda mi je samo danas takav neki dan - loše sam sanjala, od jutra me nejde na poslu, umor, boli me kralježnica (više nego inače), mučnina mi se isto javlja, ... jedva čekam da se zavalim na kauču nakon posla. Možda mi se to i lagano uvlači nervoza jer idem sutra na pregled.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 14:14:38
|
|
|
|
raffica
|
Pinky vjerojatno je nervoza, ja sam već pet dana prije pregleda luda od brige, sta je i normalno..meni ti se to odmah vidi na tlaku, u pon mi je doktorica tlak mjerila tek nakon pregleda jer sam bila nervozna prije, pa mi je tlak bio nešto viši, a puls naglo skočio, a nakon pregleda sve ok. Ja sam usla u 18. Tjedan, pa je vjerojatno rano s obzirom da mi je prva trudnoća.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 16:51:16
|
|
|
|
bebac24
|
mamice i trudnice kako ste mi? vidim pinky nam je opet zabrinuta ali biti ce sve savrseno :-) e zene moje koje veselje je kod nas :-) :-) pa da se ne povjeruje hahah:-) jucer nam dosli kunjada i kunjado ( seka od mm ) i rwkli da i oni cekaju bebaca !!!!!! ajmeeeeee srece :-) i kupila je isto babarin i napisala I JA VOLIM SVOJE NONICE ahaha bas fora je sad:-) imaju kolekciju jedan crveni jedan plavi :-) dragi je jos neki dan reko kad moja seka bude trudna ona ce napravit muskog a mi smo curicu napravili haha i tako smo na kraju i te babarine kupile ja crveni ona plavi :-) trudna je 6 t ...jaooo kako cemo se lijepo druziti a na kraju mozda i skupa roditi :-) bila ja danas povadit tu krv za sve i svasta 4 epruvete mi je vadila i ogrebala me 10 cm ispod uboda uffff...uglavnom prezivila sam... e sad jedmo pitanje...mi u porecu imamo lab ali dosta toga putuje za pulu i tako da sam 60 kn platila za 3 uputnice koje salju... dali je to tako ili? pitam jer kao trudnice nista ne placaju a jos imam i dopunsko...do sad sam znala da placam ali sam mislila da sad to necu morat... i da kulturno sam cekala red za predat papire i onda mi kaze gospodo udite odmah vi imate prednost haha ke cudno...a ja htjela u red i za unutra:-P
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 14.5.2014 18:49:38
|
|
|
|
MarijanaC
|
Hej drage moje ;) Eto i mene. Tako m ije drago da je sve super s vama i bebicama. I ja svakodnevno se uhvatim kako se brinem i onda sama sebe pošpotam da ce biti sve onako kako je suđeno i da se smirim :) Vucice normalno da te je strah poroda,to nije nista sramotno. Ja sam ga prosla jednom pa me opet strah. Srecom pa je to nesto sto brzo prodje (s obzirom na ovih 9mj) i onda uzivamo ostatak zivota :) Roccoko nemora biti nista strasno. Kod mene je tako pisalo pa je ispalo da nije nista nego da imam malu upalu u rodnici,dobila 3 vaginalete i ponovila nalaz nakom tjedan dana i sve super. E sad sto se tice kupovine ja sam s prvim nadobudno krenula "na vrijeme" iliti u drugom tromjesjecju i nisam nista obavila. Znate zasto? Jer je po svuda bila ljetna robica a trebala sam roditi u zimi. Tako je i sada. Srecom imam puno robe od prvoga ali nedovoljno zimske tako da cu morati u ducan ali tek kada dodje zimska robica jer cemo roditi kad bude ni toplo ni hladno i trebat ce nam vise robice dugacke a trenutno je nema vec je sve puno kratkih rukava. I samo zato je tesko otici sad u kupovinu jer nema robice koje nam je potrebna. Ja sam prvo kupila kolica jer sam to isla kupiti u prvom mjesecu (rodila sam u trecem) jer su tada bila snizenja a ja sam novce imala ustedjene. Onda sam isla kupovati robicu,i sve sto je pptrebno. U drugom mjesecu narucila kinderbet ali nam je bebolinac uranio pa je muz isao po kindac cim je mene ostavio u bolnoci i na kraju to uopce nije bila losa ideja jer nam nije prije smetao a ovako kad sam ja dosla iz bolnice sve je bilo slozeno i pripremljenk za bebu i on se osjecao predivno zbog toga jer me ugodno iznenadio. Definitivno je teze poslije ici po ducanima ali ima par stvari koje vam ja recimo mogu preporuciti da budete sto prije gotove :) Kao prvo H&M ima najkvalitetnije bodije. Zasto? Imaju super gumbice i kod vrata (umjesto onih leptirica koji se razvuku)i izmedju nogica,lastikice oko nogica da ne zulja bebu,ne skupljaju se u pranju i ide svaka flekica dolje. Od organskog pamuka su i nikad ne postanu grubi. I kupite 3 bodija za 80kn. Najmekse trenirkice i one jednodjelne kompletice jma C&A. Najbolje stramplice koje ne pucaju i ne razvlace se ima Baby Center. Skuplje jesu ali s obzirom da cete ove ostale bacati u smece isplati se. Najsladje jaknice ima Takko. Meni osobno dude i bocice najdraze (bez obzira jel dojite uvijek dobro dodje koja) su od Tommee Tippee i Baby Center i Muller imaju najbolji izbor. Najjeftinije Pelene ima Konzum Ja osobno za malca koristim Adermu za kupanje iz ljekarne. 100kn je bocica. On ima 2god i ovo nam je tek cetvrta. (Samo paziti ne uzeti zelenu koja je za atopicare nego plavu za normalnu kozu). Neznam jesam sto zaboravila :) hh Platnene pelene i gaze sam dobila na poklon od mame jer joj kolegica radi u Lola ribaru pa neznam cijenu... Puse svima.
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!