|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!!
22.4.2012 10:20:11   
marči
user posted image ma kužim kada štuca i uopće mi nije jasno zašto i to osjetim najjače nisko dole?? a dole su guza i noge..baš mi je to palo na pamet sinoć dok je nemilo štucala pola sata i sada više uopće nije zabavno jer svako to okretanje i gurkanje je neugodno ponekada čak i bolno...i to sve dole nisko ...cure jučer me šutnula dole da je nešto pljak napravilo ozbiljno vam kažem...mislila sam ma nemoguće, a nakon pola sata opet?? valjda tako nisko udari da mi se sve dole poremetiuser posted image
Što se aktivnosti tiče stalno je aktivna tako da bi se vjerovatno isprepadala da se umiriuser posted image a kod mene ima cijeli bazen vode pa nema potrebe da miruje...a trbuh uh...ogroma i ne spušta se..pitala sam gin. kada će se početi spuštati, a kaže ona da neće kao drugim ženama da ja to neću tako osjetiti jer je zadak?? a sada čini mi se kao da je malo niže ili je to zato jer je puuuno veći pa gravitacija čini svoje neznam...
Joooj taj 5 mj. nakon ovog pregleda stvarno imam panični strah od poroda...do sada me bilo strah sada već mislim da ako me budu tretirali kao ova user posted image na poliklinici da ću biti jedina žena koja je pobjegla iz rodilišta!!! Jedva čekam vidjeti svojuuser posted image ali taj strah nikako da pregrmim...nije to strah od boli već od nepoznatog...i da nije taj šugavi zadak ne bih niti razmišljala o tome ali ovako...što se kraj bliži to mi je sve teže...znam da moram roditi ali najrađe ne bihuser posted image
nekako mi je nestvarno da za 18 dana postajem mama...ako Bog da i bebica dođe na vrijeme...to je taaako brzo u biti....čini ti se kako je tih 9 mj. jako dugo i nikako proći, i dođe tih zadnjih mjesec-dva i traju kao vječnost i onda se ovako uspaničiš kada shvatiš da je to to...
Cure drage ja samo jedem i spavam ovih par dana, totalno sam koma...valjda me proljeće dohvatilo i ovo tmurno vrijeme...kako je krenulo još ću zimski san odspavatiuser posted image
Ima kakvih novosti kod vas?? cure na travanjskom forumu su totalno utihnule...biti će da je ono malo njih što je ostalo za roditi na najboljem putu...a većina ih se porodila pa ne stignu na forumuser posted image kako vi? ćete dolaziti na forum nakon što rodite? da vidimo kako nam bebice napreduju?
Danas smo dragi i ja odlučili napokon da će biti prisutan na porodu, spremila sam si obrasce za doniranje matičnih stanica,spremila sam čak i robu za mene za iz bolnice(trudničku naravno) i dogovorili smo se definitivno za imeuser posted image
e sada svima koji nas svakodnevno pitaju jesmo li odlučili spremamo spaćku....kada budu pitali ili došli vidjeti bebicu mi smo se međusobno dogovorili da ćemo svima reći da se zove Jovanka!!! jer su nas cijelu trudnoću maltretirali svojim prijedlozima i to nametali svoje neke ideje i želje da to nije bilo normalno pa smo im se odlučili osvetiti...pogotovo mojoj i njegovoj mami koje se najviše mješaju, moja je imala neke suludo moderne prijedloge kao Zoe, Noa za curu, a njegova da bude Maja jer je kao rođendan u maju...jako domišljato...i sada smo odlučili da im vratimo istom mjerom....zločesti smouser posted image ali mislim da kako god zaista nazvali djete da će im laknuti da nije Jovanka....user posted image

(Odgovor članu Ubrzomamica)
Neposredna veza do poruke: 176
22.4.2012 11:53:27   
Monyka
To s imenima i mene pomalo živcira. Doduše, nama nisu nametali svoj izbor. Mi smo se od početka šalili da će se mali zvati Gregor, što u zagorskom kraju znači pič.. ne smijem biti prosta .) Tako da šala s Jovankom, dapače...ili možda neko druge ime jer Jovanku možda brzo provale.

Teško je reći dal ću poslije poroda dolaziti na forum, vjerojatno budem jer je dobro katkad podijeliti iskustva s drugim ljudima, a ne samo s onima s kojim si u nekom bliskijem odnosu. Ovdje ipak čuješ razna iskustva, naročito što će nam bebe po starosti biti tu negdje pa možemo razmjenjivati iskustva.

Ovo za spavanje na leđima nisam znala. Mene je jedna doktorica pitala kako spavam, ja kažem na leđima, a ona pa kaj još uvijek možete, uskoro će vam biti ugodnije na boku. A kod mene obrnuta situacija, na leđima je ipak najudobnije. Možda je madrac za to zaslužan jer je novi.

Kad gledam ovo što sam prošla, ovi prošli mjeseci su super meni bili, ipak je najteži ovaj zadnji, vjerojatno zbog toga što je to napokon to...došli smo do kraja, pa čekamo kada će to biti, kod mene još i strah od nepoznatog, a i sve teže i teže nam je.

Ja sam štucanje znala osjetiti negdje u sredini mog trbuha, a sad u zadnje vrijeme u donjem dijelu...ma, više ništa ne znam što je to.

Pozz

Monyka

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 177
22.4.2012 14:56:41   
Ubrzomamica
Moj se danas nekako umirio... Sto se tice spavanja i meni je najudobnije na ledima, iako se presaltam tijekom noci i na bokove, al otrnu mi! Jucer sam stala na vagu! +22!! Nije toliko strasno koliko zvuci! Moram priznat da dobro izgledam! (koja umisljena trudnica) :))))) Al imala sam manje od 50 kg tako da mi je ovo dobro doslo!
Cure meni je vrijeme jako brzo proslo! I voljela bi da beba saceka dok mm dode s terena tako da zadnje dane skupa provedemo! Falit ce mi busa moja....
Napravit cemo novu temu tako da se mozemo nastavit druzit i izmjenjivat iskustva sa bebama! Hehehehe... Jooooj jedva cekam mrvicu svoju! Sutra mi je kontrola pa cemo vidit sta gin kaze!

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 178
22.4.2012 22:40:00   
marči
Joj blago tebi...ja sam na +22kg ali izgledam, ma nema te usporedbe, ko nasukani tanker....ja sam startala sa 64kg i odmah po 2kg mjesečno...a sada sam već 2 mj na kilu tjedno..užas...pitam se do koliko će to još ići??? A moram priznati da nisam bila mršavica ni prije već ugodno popunjena..obline uglavnom, ali bila bih najsretnija sa nekih 55kg...tada bi bila taman nisam ja za mršavice...a sada sam na 86kg...dok ne rodim tko zna koliko ću još natući kila....sva sam se izobličila...user posted image
Ubrzomamica kada ti se muž vraća?? pa ako je prije termina nemoj brinuti...pa neće valjda bebač požuriti toliko?? samo pozitivno razmišljaj....vidjeti ćeš šta će ti reći sutra na kontroli...čekamo dobre vijesti!!!user posted image user posted image
Cure ja sutra idem prijepodne mjeriti tlak jer se baš ne osjećam naj...pa ćemo vidjeti...a u svakom slučaju odlučila sam da neću čekati petak i da u srijedu idem kod svoje ginekologice po 2 mišljenje ili čak ranije ovisi kakav će mi tlak biti...kaže mi cura sa travnja koja je rodila ranije zbog viška plodne vode da se njoj to u 2 dana povisilo, a meni će biti 2 tjedna od kada su to ustanovili, a da to nitko ne gleda...pa sam zabrinuta..možda pretjerujem ali valjda me neće poslati natrag na polikliniku bez veze? rađe da me pregleda moja dr. pa sam na miru...user posted image

Neposredna veza do poruke: 179
22.4.2012 23:36:44   
Ubrzomamica
Trebao bi do petka bit doma a ja navodno u ponedjeljak imam termin! Budemo vidjeli sta ce mi sutra gin rec!
U nedjelju imamo festu u susjedstvu. Kako bi to bilo super kad bi se lijepo najela janjetine pa onda isla rodit! Heheheheheheh....
Marci ja sam po 4-5 kg mjesecno dobivala i onda stala! Kilogram dobijem u posljednje vrijeme, a imam osjecaj da puno vise jedem! Voljela bi kad bi ostao koji kg nakon poroda! Da sam bar na 55 da slicim na zensko! :)))

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 180
23.4.2012 11:00:24   
marči
ok imam prijedlog...ajmo se đorat...ja tebi fino ostavim sav višak nakon poroda...ionako da 10kg skinem na porodu i dok dođem doma ostane mi 12kg viška sigurnih, a doželjene figure i 20kg....ha ha...draga moja mene leđa ubijaju samo od cica sada su fina 6...noge ko balvani, a još kada mi trbušina ostane...prestrašno...user posted image izgledati ću kao karikatura....
Cure ja opet nisam oka sklopila cijelu noć me šerafilo ti grčevi kao menstrualni..evo jutros sve boli...svi mišići, kosti, zglobovi, ligamenti i dole kao da imam neku gadnu upaluuser posted image luda sam više...neznam koliko još mogu tako a da ne prošvićem??? čekam mm da se probudi da me vodi tlak mjeriti...držite se cure...ubrzomamica reci bebiju da se strpi još to malo...

Neposredna veza do poruke: 181
23.4.2012 11:23:16   
beba 2
joj cure moje potpuno vas razumijem i ja jedva dišem, a o spavanju da ne govorim s tim da vam se divim da još uvijek možete spavati na leđima, jer meni je to nemoguća misija ako legnem na leđa pritisak je nepodnošljiv, ja jedino uspijevam na lijevom boku (lijevi bok praktiči više ni ne osjetim)...i ponekad na desnom kad je moj miš raspoložen pa mi to dozvoli, ali uglavnom se pobuni pa nemam izbora moram se vratiti na lijevi...
kad čitam kako se žalite jer ste dobile na kilaži i kako su bušice velike...a ja se ubijam u hrani toliko da mi zna pozliti samo da bi buša narasla (do sad sam uspjela skupiti 9kg, a trbuh jadan) i svaki put kad samu sebe uvjerim kako je dovoljno velik netko me obeshrabri...jutros mi šogorica dođe (nismo se vidjele 2 tjeda) i prvi komentar ženo pa stvarno ti je trbuh mali, a meni kao da je netko lupio pošten šamar user posted image ... u srijedu imam uzv pa ćemo vidjeti što će dr reći...

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 182
23.4.2012 14:49:30   
daisyboo
Drage moje evo i mene,termin mi je 18.5. jos malo....14 kg sam u +...gegam se kao pingvin user posted image !!!Čekamouser posted image Luciju to nam je 2 beba imamo jednog sina od 2 godine i 8 mjeseci koji jedva ceka vidjeti svoju sekicu kao i miuser posted image ...Moze li link za dokumentaciju potrebnu za maticne stanice?

"Sreća postoji za one koji placu...one koji su povrijeđeni...one koji traže i one koji se trude...jer samo oni znaju cijeniti ljude koji dotaknu njihov život..."

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 183
23.4.2012 15:19:01   
Monyka
Evo linka : http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/banka_krvi/obrasci_za_darivateljice.aspx

Beba2 Ja se ne bih toliko uzrujavala oko veličine trbuha i kilaže. Sve je to relativno i sve smo mi različite. Ja sam u trudnoći dobila 6 kg, jednu izgubila od kada sam bila na dijeti od 1800 kalorija. Vjerojatano sada i vratila tu kilu jer je ne držim u potpunosti dijete.

Nemoj se toliko uzrujavati oko toga ako je sve drugo dobro, odnosno ako je bebica okej i sve napreduje svojih redoslijedom. Mene kad vide odmah zaključuju da je velika beba, a po ultrazvuku (uz manje ili veće odstupanje) moja beba ima prosječnu težinu obzirom na tjedne trudnoće

Ja sam sutra u Petrovoj, radim pregled i ctg pa ću znati više informacija o mom malcu. Nadam se da ću brzo biti gotova. Čuvaj se i laganini.

Monyka

(Odgovor članu daisyboo)
Neposredna veza do poruke: 184
23.4.2012 15:51:26   
daisyboo
Hvala user posted image

"Sreća postoji za one koji placu...one koji su povrijeđeni...one koji traže i one koji se trude...jer samo oni znaju cijeniti ljude koji dotaknu njihov život..."

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 185
23.4.2012 17:16:04   
marči
daisyboo dobrodošla nam u svibanjske pupoljke!!!!
Monyka ne sekiraj se oko kila...prisala sam ti već oko mene sve anoreksičarke...pa frendica mi je dobila 6kg u trudnoći i zadnji mj. izgubila 3kg??? mali je imao oko 3kg...živ i zdrav i super hiperaktivan četverogodišnjak je danas...user posted image to stvarno ništa ne znači ako si dobila malo kila...ja bih rađe da sam malo nego da sam puno...moja teta 6kg u trudnoći, maćeha sa bratom6kg, sa sestrom 7kg...ja rušim rekorde u obitelji...baš me zvao stari sada i pita jesam li eksplodirala???!!! šta da ti više kažem??? kada ti vlastiti roditeljitako govore onda znaš koliko je sati...bitno da bebač napreduje i to je najvažnije...ja sam vam cure totalno u komi, ako danas nisam otišla roditi valjda ni neću još 5 tj. prvo sam išla mjeriti tlak ujutro 140/80 opet...zatim malo oko kuće na livadi cucka pustili i pobjegao nam za srnom u šumu...2h sam ga bjesomučno tražila i urlala po šumi noge mi otpadaju i sva sam natekla, srećom pas se sam vratio kući i čekao me tamo...došli kući mm razbio staklenu zdjelu punu hrane pa se još ubila od čišćenjauser posted image vratila mi se gin. sa g.o. pa ću u srijedu ujutro navratiti do nje...valjda će me primiti...e da i još me zvao limar da 2.5. ostavim auto na popravku..tako da smo usred nigdje potencijalno bez auta tjedan dana oko termina...jel može bolje od ovoga...i povađala sam se sa susjedom i sa starcima....jeeee nakon neprospavane noći koji loš dan...morala sam se nekome izjadati...sorry

< Poruku je uredio marči -- 23.4.2012 17:18:42 >

(Odgovor članu daisyboo)
Neposredna veza do poruke: 186
23.4.2012 18:50:05   
Ubrzomamica
Marci, sacekat cemo da dodem iz rodilista pa mi salji kilograme!!! :)))))
Ginekolog kaze nista jos od poroda! Zatvorena! Sve je omeksano, al nisam otvorena! Mislim da moj deckic ceka malo toplije vrijeme, a to bi trebalo bit od vikenda pa dalje!!
Mene ova kisa ubija! Nigdje ne mogu iz kuce! Samo sidim-lezim-malo se gegam po stanu.... Ja bi u seeeeetnjuuuuu!!!!! Od srijede najavljuju malo ljepse vrijeme, jedva cekam! Bas mi fali hodanje! Jos sad kad me prepone bole, a nekad imam osjecaj da mi se lome kosti zdjelice!
Al jos malo!! Po gin terminu 11 dana, a po mom terminu 7 dana!! :))))))))

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 187
23.4.2012 19:16:28   
marči
user posted image može...pola ostavim u rodilištu pola tebi pošaljem i ja zadovoljna....
joj pa ti si tjedan dana prije mene na repertoaruuser posted image neznam za tebe ali ja mislim kao da bih mogla svaki dan sada...i uopće me ne vesele te najave od 30 stupnjeva...ja cijelu trudnoću sjedim i ležim...što se očituje u mojoj kilaži... ali danas sam se nahodala pošteno...nadam se i da se nešto pomaklo sa mrtve točke...pokrepavati ću ako bude tako toplo...ni sada ne mogu disati i sva sam otečenauser posted image a što se tiče zdjelice i kostiju...pa napisala sam..koma!! imam feeling da bi mi netko mogao kao kod barbike samo očupati ruke i noge...i svi zglobovi su onako zvučni...a sa ovom kilažom ležanje je prava muka, bokovi trnu i bole...cure ja u srijedu pičim ujutro na pregled makar morala čekati cijeli dan...nadam se da će mi bar reći da sam se počela otvarati pa da svi ti bolovi nisu uzalud...i da će mi napokon reći šta je s bebom i tom plodnom vodom više....muka mi je ovako živjeti u neznanju....

Neposredna veza do poruke: 188
23.4.2012 20:07:35   
Ubrzomamica
Ja sam ocekivala da cu se otvorit koliko me zdjelica i prepone rasturaju, ali nista!!! Ma nece bit extremno visoke temperature! Meni je bitno da ne pada kisa da krenem u setnju pa se nadam da ce bit pomaka! MM ipak stize prije sincica, tako da cemo jos malo skupa uzivat u zadnjim danima trudnoce!!

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 189
24.4.2012 9:29:02   
beba 2
cure moje što bih ja bez vas jer me zbilja svaki put ohrabrite...ja u biti još uvijek razbijam glavu zbog onog manjka pl. vode i što on ne dobiva na kilaži koliko bi trebao, i koliko god samoj sebi govorim biti će to sve ok netko me uvijek pokopa komentarom o mom trbuhu i vrati me na početak, sutra je uzv pa ću vidjeti u kojoj smo fazi....

Monyka i marči nadam se da će danas na pregledima biti sve ok...znam da ovo ne bih trebala tu pisati, ali marči zašto ti ne bi pokušala naći neku vezu tu u rodilištu, jer uz sve te tvoje probleme (zadak, visoki tlak, otečenost....) mislim da nije normalno da se oni tako olako odnose prema tebi i da nitko ne spominje carski, jer samnom je ležala u bolnici trudnica koja je imala povišen tlak, oticala.....i njoj su od početka govorili da će joj raditi carski zbog tlaka, jer pod trudovima ti još više može porasti tlak i uzrokovati dodatne probleme, možda tvoja gin ima nekoga koga bi ti mogla preporučiti, neznam.....a osim toga masa ljudi me je pitala jeli meni dr rekao da će mi radi mirovanja raditi carski (a i ti kao i ja miruješ od samog početka)...zbilja neznam je li to uobičajena praksa da zbog mirovanja ide carski, ali barem 10-ak ljudi me je to pitalo, ja još nisam ništa svog gin. pitala glede carskog, ako ne zaboravim budem sutra pa da čujem njegovo mišljenje....

Neposredna veza do poruke: 190
24.4.2012 12:23:47   
marči
Joj beba 2 pitaj na pregledu sve što te zanima u vezi poroda i bebe, tvog stanja, štogod ti padne na pamet! ne znam što ti reći kod nas u Rijeci nije praksa ići na carski ako tvoj ili život bebača nije ugrožen...pa forsiraju prirodan porod...tako da to što moram mirovati nije indikacija za carski iako ja zaista neznam kako ću bez kondicije roditi jer jedva dišem sva sam otečena tlak itd...od svega me najviše brine taj višak plodne vode i kako je malenauser posted image sutra ujutro idem kod svoje ginekologice, nadam se da će me primiti pa ću vidjeti malo s njom...makar ako može dati kakvu informaciju, iamko sam ju već pitala i rekla je da će oni u rodilištu procijeniti kakav porod će biti s obzirom na sve zato me i poslala u polikliniku da me imaju pod nadzorom i oprostila se od mene kao vidimo se 2 mj. nakon što rodim i sretno....preko veze sam bila 10 u rodilištu na pregledu kod super doktora koji je rekao da za sada znači prije 2 tj. još nije za alarmantno za porađat ali zato me naručio prošli tj. na pregled gdje me ova samo pogledala da li sam otvorena?? E da i rekao je samo neka se ne opterećujem kako ću roditi jer nitko nije još rekao da ću morati roditi prirodnim putem niti carskim da se to do kraja nezna..Nadam se da će me moja gin. pregledati i da će imati razumjevanja jer sam stvarno zabrinuta 38 tj. i sve što može krivo krene...sve cure koje znam su zadržali zbog tih stvari u bolnici...tlak, šećer, plodna voda...a zadak je problem kod poroda kao šećer na kraju...javim vam sutra cure ako šta uspijem kod svoje dr. ako ne ostaje petak pa opet šugava poliklinika....user posted image
Danas sam poslala mm da mi kupi čaj od koprive..navodno je dobar jer izlučuje vodu iz organizma pa se nadam da će možda pomoći, a ako i ne preporčaju ga u trudnoći jer ima željeza pa je dobro...e da nešto sam čitala da treba piti čaj od lista maline...da je dobro za maternicu kroz cijelu trudnoću...a pred kraj navodno pomaže kod pooda...user posted image
Cure što se veza tiče u rodilištu, hm...pa išla sam preko veze 10, i taj dr. mi je trebao biti na kontroli ali je morao hitno na službeni put pa ga je mijenjala ta user posted image tako da ni veza baš nije neko rješenje..stalno se tješim da misle da je tako kritično valjda bi me zadržali dole...neznam oni se do kraja navodno uzdaju samo u ctg i da li si otvoren...tako kažu cure u čekaoni...nema pregleda pl. vode, nema uzv...camo ctg...pregled da li si otvorena---pravac kućiuser posted image a ti umireš od straha dv tjedna do termina i nadam se ne duže od toga...

2

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 191
24.4.2012 13:37:13   
Ubrzomamica
Ja osobno mislim da nigdje ne mozemo ici "napamet"!!! Gdje god idemo moramo imat vezu! Zalosno ali istinito!! Tako je i za rodiliste!
Marci, sto se tice malone, nije dobra tijekom trudnoce jer pospjesuje otvaranje! Bar sam ja tako cula! Zapravo listovi maline! Sad kad smo u 9.-om mjesecu mozemo pit al prije ne preporucuju!

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 192
24.4.2012 15:47:42   
Monyka
Evo i mene, obavila ja pregled, doduše čekala sam dosta dugo (došla u 7 sati ujutro, završila u 10,20). Uglavnom, kod mene sve okej i dalje otvorena onako kako je bilo prije dva tjedna, nalaz šećera u redu, čak i doktor zadovoljan, ali i dalje je propisao mirovanje i dijetu. Rekao da mogu šetati, ali da se dijete moram držati i da izdržim još ta tri tjedna. Radila sam i CTG, ali tek nakon pregleda pa ne znam pročitati nalaz. Valjda ako nije ništa rekao, dobro je. Sestre su stalno govorila da se moramo opustiti i ne gledati u strop te razgovarati te da će tada i nalaz biti dobar. Baš sam zadovoljna ovim pregledom, iako sam dosta dugo čekala i nisu se baš držali redoslijed dolazaka trudnica, ali sve to ubrzo zaboraviš, kad znaš da je sve okej. Moj malac nek izdrži barem još malo.

Kaj se tiče kilaže, mene je na početku trudnoće bilo strah da ću dobiti puno kila ( i mama mi je to stalno govorila) ali sad s ovih dodatnih 6 kg ja sam prezadovoljna. Razlog tome je što nisam imala većih komplikacija pa sam dosta dugo radila, te bila aktivna, a prije trudnoće sam plesala zumbu. Kad se oporavim od poroda, odmah krećem na zumbu. Super stvar cure!

Mislim da treba biti što više opušten i ne sekirati se....znam da to ponekad nije lako, ali treba gledati na sve pozitivno. Znači, sve će biti super s našim bebama... stoga osmjeh na usta i pozitivna razmišljanja. Be cool cure!!!

Monyka

Neposredna veza do poruke: 193
25.4.2012 9:01:58   
marči
Ubrzomamica sve sam više uvjerena da je tako...evo ja sam jedva našla prijevoz danas za gin. došla u 7 i pol kada počnu raditi i poljubila vrata, u biti bila je gin. koja je rekla da će me primiti ali ne danas jer nema sestre da dođem sutra ili prekosutra....pa opet moram žicati prijevoz sa jednog na 2 kraj grada i tko zna koliko čekati... :-( što se tiče tog čajeva i to sam negdje pročitala ali na nekoj zdravstvenoj stranici gdje piše šta trudnice smiju ili ne smiju piti od biljnih pripravaka piše da je to dobro kroz cijelu trudnoću jer omekšava maternicu a pred kraj potiče lakši porod, pa ti znaj??
Monyka super da je sve ok...i ti i bebica...što se ctg-a tiče piše tamo neke referentne vrijednosti ovisi kakav je aparat ali negdje u nekom zaglavlju podnožju stranice piše ti između koliko je ok, ali ako ništa ne kažu onda je ok, ni meni ne kažu nikada ništa, u biti 1 je nešto promrmljala pa kao dr će još provjeriti na uvz....pa je valjda bilo sve ok....
Ja sam isto zumbala prije trudnoće i bila aktivna 100 na sat pa mi je valjda i prisjelo to ležanje sve te mjesece i nakupilo se toliko...a daj da te pitam kakve pretrage ti rade sada za šećer?? ja sam svojoj spomenula da mislim da ogtt nalaz nije dobar...nisam joj htjela reći da sam ja to sve uredno ispovraćala i da sam uvjerena da ga imam s obzirom na sve..prije trudnoće je bio4 dva mj. poslije 7...a poslije ga nitko nije ni gledao osim ogtt-a koji kažem nisam sigurna koliko je točan?? šta može biti bebaču ako ja imam šećer?? na poliklinici sam pitala gin. za to a njen odgovor je bio..kao što sam prije napisala; ništa nije bitno kada ionako trebam ubrzo roditi??
Ja sam odlučila sve ignorirati i idem u kino danas :-) pa šta bude bude....

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 194
25.4.2012 11:13:47   
Ubrzomamica
Bravo marciii!!!! Tako treba!! Sad zadnjih 15-ak dana mozak na pasu i uzivat malo bez ikakve zabrinutosti!! Osobno mislim da bebama najvise steti nase raspolozenje, losa sredina, zivciranje oko sitnica.... Zato sve 4 u zrak i cekajmo kad ce krenuti!
Ja se osjecam kao tenk! Nisam toliko debela, nemam vode skoro ni malo, al nekako sam cijela nepokretna! Bas me dosta bole kosti zdjelice i pubcana kost. Kad se ustajem iz kreveta imam osjecaj da mi svaka kost pukne!

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 195
25.4.2012 12:53:22   
Monyka
Ja sam radila OGTT u 29. tjednu trudnoće. Moj ginekolog mi je samo dao uputu da dva dana prije ne jedem ništa slatko. Meni je test bio u srijedu, vikend prije zasladila sam se kolačem, a ponedjeljak i utorak nisam jela slatko, ali sam jela banane, kuhanu i sirovu mrkvu, ciklu...sve za što sam kasnije saznala da ima dosta šećera u sebi. Uglavnom, meni je šećer unazad 3 mjeseca i ujutro natašte bio dobar, ali povišen mi je nakon što sam popila glukozu i to 1 sata negdje oko 13, a onda nakon 2 sata 9.7. Odmah su mi rekli da je to gestacijski dijabetis te mi dali dijetu. Na toj dijeti sam bila dva tjedna, kada sam radila tzv. GUK profil. Sama sam si vadila krv iz prsta četiri puta na dan (nataške, te dva sata nakon doručka, ručka i večere) a idući dan ujutro nosila na Vuk Vrhovac. Taj nalaz mi je bio dobar, ali i dalje su rekli dijeta te ponovno GUK profil nakon mjesec dana. poslije toga nisam se striktno držala dijete te mi je nalaz i dalje bio u redu. Vrijednosti šećera bile su nešto više od onog prvog kontrolnog GUK profila, ali i dalje okej. Sada opet 11.05. bi trebala raditi GUK profil i opet nositi u bolnicu (naravno ako ne rodim u međuvremenu) Ali doktori u Petrovoj su jako ozbiljni i strogi kaj se tiče šećera. Meni na povijesti bolesti piše da sam trudnica s gestacijskim dijabetisom pa me i takvom tretiraju.

Kod beba je čest slučaj da je prekomjerno teška (velika) pa moraš na carski ili može doći do prijevremenog poroda, a i beba danas sutra ima veliku vjerojatnost da oboli od šećerne bolesti, te da se kod majke javi dijabetis tipa 2. Zato se 6 mjeseci poslije poroda opet ponavlja OGTT test, a onda jedanput godišnje kod nas žena.

Ja sumnjam u nalaz OGTT testa iz razloga što sam ja konzumirala hranu u kojoj je dosta šećera, a i tih dana kada sam ga radila bila sam pod velikim stresom. Ujedno na Vuk Vrhovcu sam dobila aparatić za mjerenje šećera, a preko HZZO-a i trakice i lancete (ono čime se pikaš kad vadiš krv iz prsta) tako da sam si redovito provjeraval šećer i on je uvijek bio u granicama normale. Za regulaciju šećer jako je bitna ne samo prehrana već i kretanje.

Marči, ukoliko si povraćala poslije glukoze, nalaz sto posto nije dobar, po forumima sam čitala da su takve cure kod nas u Zagrebu uvijek naručivali za drugi dan. Meni su zadnji puta rekli na Vuk Vrhovcu da ne smije biti preko 7 šećer dva sata poslije jela. Evo nadam se da sam barem malo pripomogla.

Monyka

Neposredna veza do poruke: 196
25.4.2012 16:44:33   
beba 2
curke moje evo samo brzinski da se javim, bila sam na uzv i dalje smo mršavi u 2 tj. je dobio 270 gr. tako da smo sad oko 2500 gr., ali što je najvažnije dobiva na težini, ne stagniramo niti gubi pa je to dobar znak, posteljica i protoci ok, a količina plodne vode i dalje je nepromjenjena nešto manje, ali ništa značajno...za 2 tj. opet uzv ako ne rodim do tad, ali dr je optimističan i vjeruje da će to biti sve ok samo malo mršaviji... više nemoram strogo mirovati tako da za vikend konačno idem u shoping za svog bebača user posted image  što me jako veseli jer već skoro osam mjeseci nisam izašla iz kuće osim do dr i natrag...velika pusa svima od mene i moje male mrvice...

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 197
26.4.2012 11:49:26   
Monyka
Super!!!! Uživaj onda u shopingu. Daj si oduška user posted image

Monyka

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 198
26.4.2012 12:53:26   
marči
Hvala Monyka na detaljnom opisu...sada sam već poprilično uvjerena da ga imam user posted image ali to izgleda kod nas nikoga nije briga...trudim se ne razmišljati negativno ali to bi objasnilo zašto iamm višak plodne vode i zašto je bebica malo jača po uzv...znam da su to relativne procjene koje nisu uvijek točne ali moja user posted image je prije 3 tj. imala 2800g... nadam se da ću sutra vidjeti na uzv kolika ja sada i kako stojimo sa tom vodurinom...prvih 4-5mj nisam jela slatko jer mi se povraćalo od slatkog..poslije sam počela ali uglavnom sam se kontrolirala i to najviše sam tamanila čokoladu za kuhanje...red ili par kockica kada me uhvati želja za slatkim...tu i tamo za blagdane rođendane i sl. sam se znala raspametiti pa udariti po slatkom ali ne stalno...da sam znala ne bih naravno ali...sada je kasnouser posted image meni je nona šećeraš i kod nje sam bila mjerila šećer oko 20 tj. i bio mi je preko 7 i to ujutro...nakon toga me poslala na ogtt , tu su mi vadili krv na tašte oko 7.30 nakon one odvratne tekućine sat vremena sam se ispovraćala i pola sata poslije vadila krv, rekli su mi samo da dan prije ne smijem jesti ni piti poslije 18 i to je to...nije bilo da provjeravaju nekoliko puta već prije i poslije tekućine...ma žalosno je da nikoga nije brigauser posted image
beba2 to su super vijesti!!! ajde neka bebica napreduje bitno je da dobiva na težini, a sada koliko dobiva to je relativno...moja teta prije 20g rodila mog bratića na termin s bebom sve ok, a on mići 2600g i bio je u inkubatoru dan-dva jer je mali ali super je bio...ona sretna kaže bar nije bilo teško za roditi user posted image samo se ti sada opusti i shopingiraj....
Cure ja sam si stvarno dala oduška i ako nisam u ovih dva-tri dana rodila mislim da ni neću tako skoro...
Prvo mi je pas pobjegao u šumi pa sam ga 2h tražila neki dan, nahodala se ko luda, čistim ko luda, jučer opet psa šetala, ubila se od čišćenja, vozala po ruupčagama, bila u kinu...jeeee i još sam u komaduuser posted image
Cure držite mi fige da mi sutra kod gin. kaže nešto pozitivno...da se beba okrenula, da nema viška te vodurine, da je tlak ok, da sam se počela otvarati..nešto bar da se pokrene.... javim vam sutra novosti...

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 199
27.4.2012 16:09:43   
marči
Bokić cure evo mene, otišla kod svoje gin. i proslijedila me opet na polikliniku...prestrašno tamo sam provela cijelo jutro ali bar sam sve obavila bila su 2 ok doktora, beba ima 3054g nije baš nešto narasla user posted image ja imam visok tlak još smo na zadak , ctg uredan ja skroz zatvorena, kontrola za tjedan dana. Kaže dr. da su šanse za carski 50-50 ako se beba ne okrene do kraja...i to ako su trudovi uredni, tlako ok, i bebica u kondiciji definitivno će biti porod na zadak a ako nešto od toga zašteka na carski...etzo nadam se da bar kod vas ima kakvih novosti..da uživate u suncu i lijepom vremenu...iako ja otičem ko kvasac na toplom nadam se da vi nemate tih problema...lijepi pozdrav!!!

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje zubica.
Admin

Kada ste djeci poceli da perete zubice cetkicom?

Oznake

Sve najbolje!