|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!!
8.3.2012 18:35:30   
Ubrzomamica
Gledala sam po forumu i nisam uspila pronaci slicnu temu, pa evo je!! Vec pocinjemo odbrojavati, spremat robicu, zadihane smo, bebe su zauzele ciiiijeli teritorij, a ja imam osjecaj da moj deckic igra rukomet i nogomet u isto vrijeme!!! :))))
Kakvo je kod vas stanje?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!!
8.3.2012 22:15:00   
kupa
I kod mene slično, trbuh sve veći, leđa sve više bole i bebač se gura nenormalno. Robica ni približno nije spremna a velika seka još uvijek spava u kinderbetuuser posted image user posted image . Uglavnom ludnica vlada. Nadam se da će sve bit spremno na vrijeme.

Naše sunce će postati velika seka :)
Naše drugo zlato 7.5.2012.

(Odgovor članu Ubrzomamica)
Neposredna veza do poruke: 2
9.3.2012 10:35:40   
beba 2
Evo curke i ja s nestrpljenjem čekam taj svibanj, iako moram priznati da još ništa nisam počela pripremati sve mi se nekako čini kako ima još dosta vremena a i zbog komlikacija moram mirovati pa me sve strah krenuti u kupovinu, s tim da one osnovne stvari imamo od seke, ali moramo novu robicu kupiti, jer mislim da bi me se muž odrekao da mu user posted image  obučem u roza...

(Odgovor članu kupa)
Neposredna veza do poruke: 3
12.3.2012 16:15:04   
marči
user posted image user posted image user posted image Jeeee...evo napokon i forum za svibanj!!! Ja sam se priključila travnju jer nije bilo drugog foruma...čeka se user posted image predviđeni datum 10.05.2012. Ukratko baš sam prava trudnjača...ogromna, natečena, a malica udara po mjehuru kao luda...upravo smo piturali sobu ...sada treba krevetac sastaviti...kolica su tu, none robicu sređuju...a ostalo će polako....jer drugaćije ne ide...puževim korakom.... lijepi pozdrav!!

Neposredna veza do poruke: 4
12.3.2012 19:11:28   
Ubrzomamica
Ja sam u peglanju, pranju.... Peglanje tetra pelena me izmoriloooo.... Moj user posted image stize 4.5. Jos malooo!!!! Tako brzo mi je proslo ovo sve... Ne znam kako cu se naviknuti opet na "mali" stomak!!! :)))) Bas razmisljam kako moram sastavit popis stvari za rodiliste i polako torbu spremit! Ima li koja mama da ide rodit u Split da me uputi u detalje!?

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 5
12.3.2012 20:23:58   
marči
Ja sam spremila stvari za bolnicu...jedino ću morati higijenske potrepštine utrpati kada dođe vrijeme...ja sam ti u Rijeci ali manje više svugdje ti je isto...za tebe ti treba nekoliko mrežastih gaćica iz apoteke...ja sam uzela 5kom za početak jer se još uvijek nadam carskomuser posted image i mislim da ako i ne bude da mi više neće trebati...min. 2 paketa običnih vatenih uložaka jer su mekani i ako ti rade epiziotomiju to je najbolje navodno...toaletni papir jer su nam bolnice toliko u banani, gel za tuširanje, šampon, vlažne maramice,kalodont, četkica, krema za ruke, labello, češalj bivacyin sprej za rane, purelan mast za bradavice...ma osnovno, natikače za močiti s kojima ideš pod tuš da ne pokupiš kakve gljivice, papuče, 2 spavaćice sa kopčanjem naprijed radi dojenja, grudnjak za dojilje sa umetcima, ogrtač, nekoliko para čarapa, nekoliko ručnika uzmi si i neki sok i kakve energetske čokoladice kažu cure da poslije poroda možeš vuka pojest a ako fališ večeru....bolje imati sa sobom, hm...neznam sada ovako napamet jesam li ti sve rekla....ali čuj bolje više spremiti nego da ti fali...za bebača tek pri izlasku iz bolnice muž donese stvari i za tebe...robica i to....za bebača ti trebaju 1-2 tetra pelena i gaza, paket pelena, baby vlažne maramice, odjeća za odlazak kući...neke žene nose i pumpicu za izdajanje?? od papirologije osobna, zdravstvena, trudnička i knjižica sa ultrazvuka, potvrda o rh faktoru i drugi nalazi ako si imala kakve komplikacije i mislim da je to manje više to....pitaj nekoga tko je bio u splitskom rodilištu i nedavno rodio...jer to se stalno mijenja...moja frendica je rađala prije 2 god. i svega je bilo sada 2 prije par mj. i kaže nema ničega.... user posted image e da...mali stomak....moram te razočarati ali kada rodiš ostane ti tibica kao da si negdje u 4-5 mj. i to mlohav onako, dok se to malo ne vrati u normalu... koristiš steznik, mažeš i nadaš se dobrim genima da se to stisne što prijeuser posted image Blago tebi..meni je to kao vječnost...nikada kraja a pogotovo još ova 2 mj. nikada proći....a sve je teže...

Neposredna veza do poruke: 6
13.3.2012 12:45:08   
beba 2
Joj marči i meni se čini kako ima još dosta do tog svibnja s tim da je meni termin 20.05., čitam da spominješ steznik poslije poroda je li imaš neki za preporučiti, ja nakon prvog poroda prvo uopće nisam nosila, a onda mi je mama dala svoj neki stari tako da ne znam je li ima možda  neki koji je baš za to i da je dobar????

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 7
13.3.2012 15:38:56   
marči
e to ti neznam...svaka koju znam je imala drugačiji...mene to isto zanima...mogle bi pokrenuti forum o tome?user posted image user posted image user posted image ima u dm...dobije se u onoj knjižici sa popustom onakav koji ide samo oko struka i na čičak je...ima u beba dućanima isto na taj princip...i oni klasični koji imaju i gaćice tj..kao kratke hlače navučeš na sebe i idu skroz do struka...e sada koji su najbolji pitanje je...ali s obzirom da ćemo u petom a vidim ti krajem petog mislim da su oni oko struka možda bolji...krepati ćemo ako sve to navučemo na sebe...prošle godine je u 5 mj. bio pakao....ima i u apotekama za kupiti uglavnom ja sam pitala i to ide po veličini struka....pa kaže teta da najbolje to kupiti nakon poroda da ti bude dobar...cijene su abnormalne koliko sam vidjela nema ispod 400kn...tako da ako netko zna di ima za kupiti povoljnije please javite se!!!!

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 8
14.3.2012 9:08:45   
beba 2
hvala marči, ha ništa mi drugo ne preostaje nego već sada početi štedjeti za steznik...s tim da ću onda vjerojatno kupiti u ljekarni, jer taj što sam nosila nakon prvog poroda bio je na čičak i to me je toliko pikalo tako da ga baš i nisam nešto posebno nosila, a kako smo u svibnju i brzo će ljeto i more, pa barem malo da se dovedem u red....

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 9
14.3.2012 11:15:11   
marči
ajoj...mislim da ću more preskočiti ovu godinuuser posted image čini mis e da bi na vijestima završila...ekskluziva....nasukao se kit u Rijeci...user posted image user posted image ....bar dok se malo to sve ne vrati koliko toliko u normalu...u biti nisam sigurna...sa koliko bebači uopće mogu na more??? pogledaj malo na forumu travanj 2012...cure su malo pričale o grudnjacima za dojilje i općenito robi za trudnice gdje što....pa mi se čini da je netko spomenuo te steznike...idem malo pročitati...ako šta saznam u međuvremenu javim....user posted image

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 10
14.3.2012 11:54:09   
beba 2
user posted image user posted image user posted image  ma ne brini se nećemo mi biti jedini kitovi ove godine, koliko je ove godine trudnica biti će nas malo poveći broj raspoređenih po cijelom Jadranu...ja svake godine ljetujem u 8. mj kad smo mi na redu za vikendicu i sigurno njega neću voditi na plažu osim ranojutarnje šetnje, ali valjda će biti koja dobra dušica koja će se smilovati i ponekad ga pričuvati da se i ja malo smočim....

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 11
14.3.2012 12:18:02   
marči
user posted image Imaš pravo...ja ću makar na noćno kada nikoga nemauser posted image , koliko ste vi curke dobile do sada??? ja sam OGROMNA...svaki put se rasplačem kod gin. kada stanem na vagu jer me opere da mi tako neugodno bude...uf...a niti ne jedem puno...niti više nego inače...ne stane .....u 7mj +15kg...ali mirujem cijelu trudnoću pa se tješim da je zbog toga.....
P.s. malo sam čitala komentare cura na temu steznik...a neke ga nisu koristile uopće...a neke kažu da taj na čičak grebe user posted image sada sam u dilemi....moram se raspitati kod mojih mamica koje su to koristile pa ti javim....

< Poruku je uredio marči -- 14.3.2012 12:20:57 >

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 12
14.3.2012 18:05:04   
Ubrzomamica
Joooj marci, pusti ga na miruu!!! Kad sam ja krenula na kontrolu svakog mjeseca je bilo po +4 i onda bi mi govorio da pripazim.... Al ja bih na to samo odmahnula rukom!! Evo maloprije sam sa kontrole, 33. tjedan! Sokirala aam s kad sam skuzila da sam se samo jedan kilogram nadebljala!! Wtf???!!!! Znaci evo u 33 tjedna 19 kilograma! A joooos imam do termina!! Fora je u tome sti sam ja sa 47 kg zatrudnila! Bila sam uuuuzasno mrsava!
Potvrdili smo da nam stize muskic!! Cak sam sve lijepo vidjela... :)))) Ima oko 2 kilograma i oko 40-ak cm! Sunce maminooo!!!!
Al pazte ovo: prije mjesec dana pitam gin uputnicu za krv i morkacu jer sam samo na pocetku vadila. Kad su disli nalazi nisam ni isla gledat jer sam se dobro osjecala i danas mu kazem da mi vidi nalaze, najvise zbog zeljeza i secera! Gleda on, sve super! Kad ono, imala kriz na bubregu!!! Al nije me nista bolilo! On se cudi kako nisam nista osjetila... I naravno od tiga se pojavile bakterije u mokraci pa sam dobila uputnicu za urunokulturu! Sad 3 jutra nosim mokracu na analizu da vidimo jel sve ok! Jeste imale iskustva s tim??

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 13
14.3.2012 19:31:46   
marči
user posted image joj blago tebi...tebi će kilice dobro doći...ja ću se ubrzo početi kotrljati...user posted image ma ja sam zatrudnila sa 64kg...sada sam na 79kg, a još 2 mj do kraja, a plaše me sa tim da se sada najviše dobiva....nadam se da će stati...ono kilica mj. i biti ću zadovoljna...Čestitam na dečkiću!!!!user posted image user posted image user posted image jooj kada gledam ove mjere mislim si da mi je mala kapitalac....jedva čekam 2 pregled pa si mislim možda se zeznula...31 tj 1800g i 41cm....a na zadak...ufuser posted image ma bitno da su bebači veliki i zdravi a kilice će već nekako dole.
Ja sam ti na početku imala e. coli i to u 1 tromjesečju pa sam se svađala sa gin. jer nisam htjela piti antibiotike...ali nakon što sam svašta isprobala nije prolazilo i onda sam popustila i popila kuru antibiotika brdo čajeva...brusnica i urološki dok nisam našla neki prirodni šećer od brusnice potpuno siguran za trudnice i djecu i pomaže ful...skup je i našla sam ga u jednoj apotec u Rijeci....ali sam ga prvobitno naručila preko neta iz Amerike...d-manose se zove ugooglaj pa vidi..nisi napisala koje bakterije...neke su manje neke više opasne u trudnoći....P.s. ima nekih kapi od sjemenki grejpa...bakterije ne vole kiselo.... ne smiješ miješati brusnicui urološki jer si pobijaju učinak i hm...neznam ne pada mi za sada niš na pamet...ako imaš pitanja...slobodno...

Neposredna veza do poruke: 14
15.3.2012 8:31:44   
beba 2
evo ja sam u 31 tt i za sada na +6kg, nadam se još toliko do kraja ako ne i više jer do sada baš i nisam imala apetita, a u zadnjih par dana baš osjetim da bih vola mogla pojesti...kolika mi je beba još neznam jer od 08.02. nisam imala uzv, a tad sam bila u 25tt i bio je oko 1kg s tim da ja očekujem veliku bebu jer i seka je bila 4kg, pa nema smisla da braco bude manji user posted image ...

ubrzomamica, ja sam s 19tt imala urinoinfekciju (u urinu bilo mnoštvo bakterija a ja isto nisam ništa osjećala) iako neznam koja je bakterija bila u pitanju jer mi je i plodna voda curila pa su me odmah stavili na antibiotike bez da su radili urinokulturu...s tim da mi je dr savjetovao da pijem što više vode, čaja od brusnice i jogurta...navodno je još bolji čaj od neoljuštene zobi ali meni nije pasao pa sam pila od brusnice (u 1l vode sam navečer namočila 1 veliku žlicu suhe brusnice i ujutro prokuhala 5 min)  i staviš u termosicu i piješ kroz dan..

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 15
15.3.2012 10:00:42   
marči
user posted image samo 6kg....blago tebi....uf sada se još ogromnije osijećam....a neznam meni je bilo muka prvih 4.5mj i nisam ni mogla previše jesti a hvatalo se cca 2kg mjesečno...pa blagdani +3.5kg...pa sada više ne stane u mene i žgaravica...pa opet +2kg...i tako cijelu trudnoću...nadam se da neće više od toga jer se jedva krećem već... prava user posted image user posted image

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 16
15.3.2012 11:33:22   
beba 2
ma daj nemoj se uzrujavati, sve je to tako individualno, bitno je da se ti ok osjećaš. Ja sam u prvoj trudnoći išla roditi s 81 kg bila u plusu 17 kg i na kraju sve otišlo, tako da sam najmanje toliko ako ne i više zbog mirovanja očekivala i u ovoj...ali jednostavno nemam pojma zašto se ne lijepe, nije da ja ne jedem ali mi se više jede povrće i variva pa možda zbog toga, tek sad malo više osjetim potrebu za mesom i slatkišima! Imaš stranicu na internetu www.indicurry.pregnency waight gain.com gdje možeš provjeriti za svoju visinu i težinu prije trudnoće koliko bi bilo idealno da se zdebljaš i po tim mjerama je meni prirast težine bio normalniji u prvoj trudnoći nego sad u ovoj....Glavu gore i uživaj, bitno da su nama naši bebači ok a kile tko ih fućka kako su došle tako će i otići.....

< Poruku je uredio beba 2 -- 15.3.2012 11:35:39 >

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 17
15.3.2012 12:40:03   
marči
user posted image ma znam...ali žene i kile...bolna točka...nadam se da će otići dole jer muku mučim sa kilama od kada znam za sebe...takve sam građe...nikada ne izgledam mršavo...jaki bokovi, stražnjica, grudi...a niska pa sam se brinula od početka kako ću to iznijeti...ali nisam očekivala da neću moći maknuti....to me dotuklo...a kakobilo šta je tu je....idem malo pogledati na link...hvala tiuser posted image , e da cure...malo sam gledala onaj steznik na topshopu dobiješ 2 za 400kn pa možda nije loše...a navodno sve stisne pa zakamuflira i staneš u robu par brojeva manje...čisto sumnjam ali eto tako kažu....baš me zanima da li je tko šta čuo o tome??? idem progooglat ako ima kakav feedback....

user posted image upravo sam si izračunala da bi bilo normalno da sa ovom težinom odem roditi a max. mogu dobiti još2 kguser posted image e pa sada treba raditi da na tome ostanem...uf...

< Poruku je uredio marči -- 15.3.2012 12:43:48 >

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 18
15.3.2012 17:56:39   
marči
user posted image user posted image
Evo cure na 2 forumu su postale link za steznike...čini mi se super pa proslijeđujem: http://www.baby.hr/hr/webshop/view_group/oprema_za_trudnice_i_dojilje/steznici_nakon_poroda_drzaci_trbuha
još ću pogledati ali čini mi se da bi u Rijeci moglo biti u Quelle outlet centru...pa ako naiđem na kakvu informaciju javim!!!!

< Poruku je uredio marči -- 15.3.2012 17:57:33 >

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 19
16.3.2012 8:37:08   
beba 2
marči, hvala tiuser posted image , meni se čini jako zanimljiv onaj s gaćicama.....je da je najskuplji....

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 20
16.3.2012 12:56:39   
marči
user posted image i meni....ali možeš ga nositi stalno za razliku od onoga na čičak??? o čemu nisam prije razmišljala...a nije da ću imati vremena stalno skidati i stavljati dok budem bebicu nosala i hranila??? čini mi se da su oni drugi više preko bokova nego trbuha i jako kruto tj. nefleksibilno izgledaju...a ima još vremena možda nađemo nešto povoljnije....

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 21
17.3.2012 8:55:16   
beba 2
i meni se čine jako kruti, uopće mi nije jasno kako bih u tom trebala sjesti....marči ponekad mi se čini kao da smo nas dvije jedine koje trebamo roditi u svibnju user posted image  (znam da nismo...), malo sam vas pratila na temi za travanj i prekrasno ime ste izabrali za svoju user posted image , tako bi se i naša bebica zvala da je curka, ali evo dečko je i nikako da se dogovorimo, muž po svom ja po svom...kako mi se čini nakraju će nam općina odrediti ime....

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 22
17.3.2012 13:06:05   
marči
user posted image hvala..ma nikako se dogovoriti...ja sam rekla ako danas ne odlučimo kako će se zvati kada me neurotičnu iscrpljenu i nadrogiranu budu pitali u bolnici ja ću reći da se zov cvilidreta pa se ti poslije sramoti i crveni na Općini..i eto popustio je....ali još se stigne predomisliti...nije oduševljen sa imenom...ali to mi je na početku odmah palo na pamet ako bude cura biti će Lena ako bude dečko biti će Jani ili Jan....eto tako...ne poznam nikoga tko se tako zove i nemam pojma od kuda mi ali sviđalo mi se i mm se složio odmah...poslije kada su se bake i ostali umiješali je nastala zbrka...svatko ima nešto za reći pa ti napune glavu pa se tek onda ne možeš dogovoriti...jedni su navijali za Maja, mm za Emilly, moja mama za sva moguća čudna imena...Chiara, Zara, Noa, Amy, Matija...ma boli glava imena...pa smo se složili da kompromis bude Nika....pa sam čula da svi koje znam imaju neku Niku...totalna pomama i odustala sam...nadam se da će biti po mome aiko ne želim forsirati ali mislim da je ok... Mislim da što se više razmišlja to si manje siguran....na kraju je ostalo prvo što mi je palo na pamet....a cijeli internet sve moguće baze sam pretražila....i ništa mi nije sjelo....da znam to je to...a mojim frendicama je bilo isto većina ih nije znala dok nije uzela bebicu u ruke....bitno je imati par opcija oko kojih se slažete, bar donekle pa kada bebač stigne već ćete znati....
meni je bilo važno da je kratko..da ne bude izvedenica jer djeca znaju biti grozna...da na drugim jezicima ne zvuči čudno i ne znači tko zna što....da nema čžšnjlj i sl. da paše uz prezime, da se djete ne muči sa izgovorom jednog dana....tako da mi je Lena sjelo odmah...user posted image
A znam...vidim da sam ja stalno na forumu....je mirujem pa mi je dosadno...ovako malo ubijem vrijeme...vidim da nisam skroz skrenula da i druge cure/žene muče isti problemi pa se izjadaš nekome i lakše ti je....vidim da samo nas dvije komentiramo neznam di su nam druge cure...voljela bih da se malo jave da možemo malo usporediti bebice i tegobeuser posted image što se termina tiče mislim da mi je user posted image malo oversize....naprednija tjedan-dva pa tko zna možda i požuriuser posted image iako sam čitala da bebe na zadak znaju produljiti pa eto....vidjeti ćemo...kontrola je za 10 dana jedva čekam neke novosti da znam da je sve ok jer sam na strogom mirovanju od početka trudnoće i stalno čekam nešto..sada 33 tjedna i već mi je lakše jer se kraj bliži...iako ga se pribojavam...

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 23
17.3.2012 17:05:48   
beba 2
meni je Lena prekrasno ime i jedna poznanica ima Lenu, mala je premedena...nama je najveći problem što smo dogovorili da ja biram žensko ime kao i u prvoj trudnoći (ja izabrala Kiara-tvoja mama i ja imamo sličan ukus što se imena tiče) a da muž bira ako je muško, a izbor mu je za user posted image  ....ali valjda ćemo se već nekako složiti...

čuj to s mjerama nikad ne znaš, meni su za Kiaru dva dr rekla da neće biti teža od 3 kg i duža od 49cm, a na kraju ženica 4kg i 52cm duga, kako sam ti i ja metar i žilet visoka jedva sam je istiskala van, a šogorici su u obje trudnoće govorili kako će joj biti velike bebe, a ona još manja od mene i na kraju obje oko 2800gr i 49 duge....tako da nikad neznaš...mene isto zanima koliki je moj dečkić kako već jako dugo nisam bila na uzv, a i nešto ne dobivam na težini (nemam pojma zašto, jer sam inače sklona kilama i nije da ne jedem), pa me baš zanima da li on dovoljno dobiva i koliki je...
i ja za nekih 10-ak dana imam pregled i isto sam u iščekivanju, jer na zadnjem je dr rekao da barem izdržim do 33 tt, sad sam u 31tt, iako moram priznati da je zadnjih par dana pritisak u zdjelici popustio i da se bolje osjećam, samo da nije zatišje pred buru, jer ja bih jako voljela dogurati do 36 tt, pa onda što bude....
što nema više šanse da se tvoja cura okrene??? tko zna kako je moja beba okrenuta, jer uopće nemogu skužiti kada se miče gdje bi mu što bilo....znaš kako neke žene točno znaju je li to sad ruka, noga ili već nešto drugo, ja jednostavno nemogu odrediti što bi i gdje bilo....

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 24
18.3.2012 9:04:47   
marči
user posted image ma takvu sretnicu još nisam upoznala da točno zna gdje je šta i čime udara pogotovo dok ima mjesta da se vrti i okreće kako hoće...moja sjedi na mjehuru i guzom mi stišće donji postroj tako da imam užasan pritisak kao da ću se raspuknuti a udarci su svi ispod pupka nisko dole kao da hoće nogama se probiiti van...čudi me što već dva dana nemam žgaravicu pa sam se ponadala da se možda okrenula ali i dalje udara samo dole pa niš od toga...a i kaže gin. da ću jako osjetiti ako se okrene pa predpostavljam da je još u budda položajuuser posted image mala lijenčina!!!! A šta da ti kažem i ja sam niska pa me to sve plaši...ima šanse i pred sam porod da se okrene ali nakon 36 tjedna te šanse padaju na 12% jučer sam čitala sve moguće stranice o tom zadtku...i pogotovo živčane i prestrašene žene imaju manje šanse da im se bebači okrenu jer su u grču i bebe se navodno teže spuštaju pred porod....koji je time teži i duži...a kako ne biti u grču...ja jedva pregled odradim koliko sam prestrašenauser posted image ...
čuj što se muža tiče i njegovog odabira...popričaj s njime ako ti je njegov odabir neprihvatljiv...reci da ne bi ni ti nazvala djete nekim imenom koje bi njemu bilo odbojno i koje te podsjeća na neku osobu koja ti nije u lijepom sjećanju ili sl. jer to ime nosi cijeli život i ti se moraš prisjećati na to svakodnevno...a uvijek se možete dogovoriti da ima srednje ime ili neznam ako mislite krstiti djete pa da mu eventualno date kao krsno ime...ako baš inzistitra...a ti napravi popis prihvatljivih imena...bar desetak tako da ne može reći da nema baš izbora i pokušajte naći kompromis...baš mi je pričala gin. za takav slučaj pa smo se smijale kada su muž i žena bili na pregledu a žena ju je žicala da joj kaže da je cura bez obzira na sve jer ako je dečko da muž daje ime a ime je bilo prestrašno...i nažalost bio je user posted image ....moraš pokušati....ili neka ona napravi popis isto min. 10 imena pa valjda ćeš naći bar jedno prihvatljivo? Čula sam čak da se jedan par nije mogao odlučiti između 3 imena pa su napisali na papirić imena i podjelili dan na 3 zone te svakoj dodijelili papirić sa imenom i rekli su da će se djete zvati ovisno u koje doba se rodi....tako da nismo samo mi neodlučni...teško je to....a što se imena tiče Kiara je lijepo ime ali nama prezime počinje sa K pa sam to htjela izbjeći a ona bi baš sa Ch pa si mislim zašto da se muči kasnije sa pisanjem? i palo mi je na pamet šta ako ne bude mogla reći "r" pa će reći da se zove kava ili kada su mala pa ne izgovaraju sve slogove već krate pa bi mogla biti i Kara...ali user posted image bitno je da se vi složite...tuđa mišljenja nisu bitna, vaše dijete, vaš odabir...
Što se pregleda tiče..nadamo se najboljem...pitala sam gin. koliko može faliti u pregledu kaže da ti novi uzv oko 200g...a isto sam čula da su ženu porađali na zadak prvo djete jer su rekli da je 3200g...a na kraju je bio oko 4kg??? na idućem pregledu ću izgnjaviti doktoricu sa svim mogućim pitanjima o tome...ja se nenormalno debljam pa se nadam da i bebi ide nešto od togauser posted image ali se nadam da će stati malo pred kraj jer me lakše preskočiti nego zaobići....
Sve kosti zdjelice me bole imam osjećaj da ću se raspasti....šta će biti nakon poroda??? neću moći hodati mjesec dana??user posted image

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje zubica.
Admin

Kada ste djeci poceli da perete zubice cetkicom?

Oznake

Sve najbolje!