Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 4.5.2012 12:21:11
|
|
|
|
Kony
|
Leelee stvarno si lijepu poruku napisala. Hvala ti na zeljama i zelim t da i tvoj lukas dode brzo i da sve bude ok
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 4.5.2012 12:42:12
|
|
|
|
Dacana
|
leelee stvarno lijeepa poruka i hvala tebi na razumijevanju i podrsci... zelim ti svu srecu na porodu,da sve prodje kako treba...javi nam se jos koji puta,pa da vidimo sta se kod tebe dogadja... veliki pozdrav...
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 4.5.2012 12:48:46
|
|
|
|
marči
|
Dobrodošla nam leelee..i hvala na riječima ohrabrenja.... Evo i mene cure...obavila pregled...apsolutno ništa se dole ne događa zatvorena skroz, jedan trudić na ctg opet, tlak i dalje na granici visok...srećom nisam ovaj mjesec dobila kile pa sam još na +22kg bebica je oko 3300g i naravno da mi je bila ona od doktorice koja mi je skakala po trbuhu...srećom ovaj put je bio uzv pa me nije zlostavljala tamo i da anravno još smo naopako...šmrc...eto kontrola na termin dakle u četvrtak ako se ništa ne počne događati do tada....a nije ništa rekla za otečenost...ležarina...smijala se sestra kaže neka skinem japanke i dignem noge u zrak dok sam bila na ctg-u...a vidi i ona da mi je dosta...
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 4.5.2012 13:41:30
|
|
|
|
Dacana
|
marči da te malo utjesim,jos mjesec dana do mog termina a ja na +20kg...do kraja cu sigurno imat +25kg...tako da se ne brines... sve ce to otic nakon porodaa...samo polakooo... sta ces stvarno ic na carski?
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 4.5.2012 15:18:49
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Evo mene s kontrole!! Ni O od otvorenog!!!! A stalno u pokretu! Sto znaci, ne moramo se stalno kretat da bi se poceli otvarat jer po tome sam od prvog dana trebala biti otvorena, hvala Bogu nisam!! Dakle, sve ok! Ako se nesto ne dogodi do ponedjeljka, kontrola plodne vode! Sto se tice noge, kad sam mu pokazala pitao me jesam li normalna!! Da su mi noge pretanke s obzirom da trebam danas rodit po terminu! Cure moje, izgleda da moj malac nece vani jos neko vrijeme!
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 4.5.2012 16:14:01
|
|
|
|
beba 2
|
joj cure moje kg su najmanje bitni i zbilja nakraju sve ode nekom malo brže nekom malo sporije, ali se na kraju istopi...a to naoticanje to je normalno jer sve mi pred kraj počnemo skupljati vodu, opet neke više, neke manje, ali čim rodimo ta vodurina nestane to je tako fascinantno...samo neka nama naši bebači dođu živi i zdravi... Kony je probila led, pa se ja iskreno nadam da ćemo sad i mi jedna po jedna, istina ja sam među zadnjima a stalno se nekako guram da bih među prve, a što ću kad sam već tako nestrpljiva...i inače, ne samo što se poroda tiče, ali dobro još malo.... Monyka znači i tebi je taj dosadni iscjedak uglavnom vodenast, joj mene ti to već izluđuje, jer me strah da nije slučajno u pitanju plodna voda, jer sam već zbog tga ležala u bolnici, ali nadam se da nije jer nije stalno, ima dana kad je bjelkast, a nekad je samo vodenast, samo da više dođe ta srijeda i pregled... Leelee dobro nam došla
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 5.5.2012 10:45:30
|
|
|
|
leelee
|
...hej curke....hvala na lijepoj dobrodošlici Još jedan u nizu sparnih i teških dana ali neka,malo smo otečeni,teških nogu,velikih stomaka ali ide polako.Vidim da se skoro sve borimo sa dosadnim iscjedkom,mene prati od samoga početka.Doktorica me napija razno raznim tabletama ali on je uporan i vjerujem da će biti do samoga kraja.Doktorica mi je inače malo veći paničar,sad da li je to dobro ili ne, vidjet ćemo,uglavnom od samoga početka sam na antibioticima,prije nalaza,poslije nalaza,njoj je to svejedno,šećer sam vadila par puta jer zbog dobivenih 14 kg u 9 mjeseci ona stalno sumnja na šećer.Dobro,neka mislim da nekad je možda bolje na vrijeme otkriti a nekad mislim da zaista pretjeruje.Uglavnom šećer mi je normala,tlak nizak,kilaža za nju pretjerana(na redukciji ishrane sam od 25.tjedna)iako se naravno ne pridržavam njihovog plana ishrane jer mi je to totalno bezveze.Ionako me muči žgaravica od prvoga dana i ne uživam u ničemu što pojedem tako da se i nemam čega posebno odreći.U ponedjeljak me čeka nova kontrolica pa da vidimo šta će reći,nadam se da je sve ok,jedino što me počelo mučiti u zadnjih par dana je ta plodna voda jer ni prvi puta nije mi otišla sama već mi je babica na porodu probila vodenjak,strah me da li voda može otići sama a da i ne znamo i šta onda.Tješim se da su to samo ovi ludi podsvjesni strahovi pred kraj trudnoće.....idem iskoristiti mir i tišinu i malo peglati da im pripremim sve što treba da ne bi bilo iznenađenja....pusa svima pa se čujemo drage moje.....
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 5.5.2012 19:16:08
|
|
|
|
marči
|
Dacana kod mene je sve relativno...stalno ih pitam kakve su šanse...a odgovor u zadnjih 3 mj, isti..50-50..pa smo čekali da se okrene..ali ništa.,..ako tlak bude ok, ctg tj. bebač u kondiciji i trudovi uredni ide na guzu van carski je kod nas opcija da postoji rizik za mamu ili bebu inače ne rade ga tek tako... leelee sada su ti kontrole češće nego ranije tako da nema straha, vidjeli bi na uzv da ti fali plodne vode, a da ti otječe malo pomalo to bi primjetila na gaćicama...ako nosiš uložak dnevni i ne prolazi ti ništa kroz njega nema straha, još pogotovo što si rekla da imaš iscjedak cijelu trudnoću i to rijedak..ja sam na mirovanju od početka, kada su rekli da smijem malo se kretati negdje oko 7mj počeo mi je jak iscjedak(upala rodnice 2x) i pogotovo kada sam se kretala i to u tom obimu da mi je smočilo gaćice i hlače preko uloška pa sam sumnjala da mi curi plodna voda ali nije naravno...na kraju eto je imam i viška rekla bih ti da se kontroliraš sa kašljanjem i kada se naprežeš da vidiš da li pušta jer tako i oni gledaju u bolnici na tamnom rublju ali to sada na kraju nema smisla jer ja sam danas par puta kihnula i malo se upiškim svaki put, veliki pritisak nam je na mjehur sada na kraju i sve popušta pa je možda i to...a ne skužiš jer ovi dnevni ulošci su mirišljavi, a to je svega par kapi pa opet....vidim da imaš kontrolu u ponedjeljak pa pitaj malo svog ginekologa. A što se tiče šećera i tvojih kila....koji je njoj/ njemu vrag???? pa mi smo sve dobile preko 20 skoro( čast izuzecima) i još sam molila da mi kontroliraju opet jer sumnjam u rezultate ogtt-a a kažu da nema smisla jer sam ionako na kraju trudnoće...pa ti znaj??? ne slušaj molim te, gluposti o kilama meni viče svaki put i urlaju kako sam dobila kile, jer imam i tlak visok od toga a i šećer vjerovatno...a ja pazim što i koliko jedem cijelu trudnoću...a i sama sestra od gin. kaže da je dobila 30kg u trudnoći a na mene viče??? ma to je sve licemjerno...nekim ženam apukne vodenjak i bude bujica a nekima curi pomalo...ali malo koja to ne primjeti...dakle što su meni rekli je to ako curi plodna voda kroz par dana se javi neka infekcija i dobiješ visoku temperaturu itd...tako da ni to ne prođe nezapaženo..bitno je da osjetiš bebicu i brojiš pokrete, opustiš se i kao sve mi čekaš dan "d"...eto toliko od mene za sada cure, nadam se da vi bolje izdržavate ovo iščekivanje ja ludim, jedan tren bih išla roditi a drugi najrađe ne bih uopće od straha,...sve se nadam da će se to promjeniti ali strah je sveprisutan...moram priznati da mi je dosadno za krepat i žgaravica mi ne da živjeti zaista već 2 dana, sinoć su me prali grčevi u elucu, vrtilo mi se i bilo mi je muka, pa žgaravica, umorna sam a ne mogu leći jer čim legnem opet žgaravica...ne pomaže gastal, ni rennie...ni bademi...ništa!!!!
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 6.5.2012 8:18:58
|
|
|
|
Kony
|
ja sam u petak stigla kuci. Bila sam dva i pol dana u bolnici. Malo mi je to kratko jer cim sam stigla kuci odmah su pocele posjete i bas me to jak o umara. Jucer sam bila prvi put na velikoj nuzdi od poroda. Katastrofa je. Jos uvijek me boli
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 6.5.2012 9:23:31
|
|
|
|
marči
|
Joj Kony drži se....mene isto strah toga da će mi biti kao na kolodvoru kada dođem kući pa sam rekla dragom da ću sve pozive preusmjeriti na njega i da se on bakća sa nepoželjnim gostim ai rodbinom...bar prvih tj. dana ne želim nikoga blizu...teško je dok te sve boli i dok se ti sam navikneš na novonastalu situaciju i još da ti je stalno puna kuća...probaj ih zamoliti neka pričekaju koji dan da malo dođeš k sebi..a za nuždu to je normalno..nažalost...znam da je moja frendica poslije epi. mogla piškiti samo pod tušem par dana koliko je peklo i bolilo a za veliku nuždu da ne govorim....sve nas to čeka samo hrabro....
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 6.5.2012 10:18:26
|
|
|
|
Kony
|
Ma kako da im kazem kad svi nazovu i kazu da oni ne mogu idrzati i da ce doci. Evo upravo su mi se vec dvoje najavili
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 6.5.2012 19:21:04
|
|
|
|
daisyboo
|
Kony čestitam
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 6.5.2012 20:30:07
|
|
|
|
Dacana
|
marči ne brini bit ce sve uredu :D sto se tice tih posjeta posle poroda i ja se toga bojim...auuf,morat cu to sve izorganizirat da ne umaraju bebu i mene previse... jer s mm strane i moje rodbina ima ko u mravinjaku...a tek prijatelja,poznanika...aifff
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 6.5.2012 20:37:40
|
|
|
|
Kony
|
Evo od pola jedanaest do sad su se gosti izmjenjivali. vec sad pricajte ljudima da zelite mir bar 2tj.
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 7.5.2012 6:57:10
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Cure moje kako minse drzite? Ja sam jos u komadu! Evo 3. dan da sam prenijela!! A onaj moj gin me uvjeravao da cu zbog svog preeeeaktivnog nacina zivota rodit bar 2 tjedna ranije jer cu se sigurno otvorit! Kad ono jos skroz zatvorena! Ne znam jel se sta promijenilo tijekom vikenda s obzirom da sam isla u svadbu! Da, da!! Kuma mi se udavala i naravno da nisam izdrzala sjedit kod kuce, nego sam do 4 sata ujutro plesala u sali! Danas imam kontrolu i nadam se kojem centimetru! :)))) Sto se tice posjeta, ljudi ne shvacaju da zeni treba mir!!! S druge strane razumijem da svi zele vidit bebu i mamu, pa ih ne mozes istjerat ili im rec da ne dolaze... Znam da ce i kod mene biti jaaaako puno posjeta, al prva dva tjedna cu to pokusat svest na minimum!! Nemojte se javljat na mobitel i riejsena stvar!! Koja sam ja zlocesta mama!!! Hihihihihih... Al izgleda da je to jedini izlaz! Svakako se javim iza kontrole! E da, jucer mokar grudnjak, majica.. Bijele fleke! Navire kolostrum! I da vas jos potam nesto, jel se plodna voda moze zamutit ako sam zatvorena????
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 7.5.2012 8:58:56
|
|
|
|
beba 2
|
joj cure moje u potpunosti vas razumijem s tim posjetima ja sam se nakon prvog poroda izvukla jer je bio prvi mjesec, doba gripe i kad su nas puštali iz bolnice pedijatrica mi je rekla da ako ne želim bebin povratak u bolnicu da zabranim posjete i naravno svi su se nadurili, pogotovo rodbina s muževe strane i od tad smo crne ovce obitelji...ovaj put naravno neću moći ali ću riješiti tako da ću ležati u spavaćoj s bebom, a oni neka se druže s mojim mužem u boravku, pa neka se ljute koliko god hoće... ubrzomamica, ja mislim da se može zamutiti neovisno o zatvorenosti jer beba se može pokakati ili tako nešto, ali sam čitala da onda bebi ne odgovaraju uvijeti i da se to može očitati na ctg-u, a da li se može provjeravati plodna voda, pa vjerojatno može...jer nema logike da ne bi moglo budući da je masa žena koje se praktički ne otvaraju do samog poroda, ja držim fige da uskoro tvoj bebač krene jer zbilja sad je već vrijeme da upozna mamu i tatu...sretno
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 7.5.2012 10:26:08
|
|
|
|
Kony
|
I ja sAm s prvom bebom imala srece jer je rodena u 12mj. pa su sacekali malo i svi su potali jel vam je babinje pocelo? A mi smo kratko odgovarali NE i nitko nije navaljivao. A sad samo kazu mi cemo doci danas znam da trebas mir ali mi ne mozemo izdrzati a predurat ces nas nekako. A ustvari se i bas ne ljutim na njih jer kad malo bolje razmislim pa lijepo je kad ti ljudi hoce vidjeti malo zlato. Kako bi mi bilo da me nema tko posjetit. Mislim da bi to bilo puno gore. Mi sada cekamo patronaznu valjda ce doci. Neke od vas su pisale da im ona dolazi prije poroda kod nas toga nema. Biti cu sretna ako se danas pojavi a u petak sam ju zvala. Ma najvise me strah tog pupka. Sva sreca da imam sestru koja je stvarno osoba za sve pa mi ga je ona previla.
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 7.5.2012 10:37:07
|
|
|
|
Kony
|
E da zaboravila sam spomenuti da mi je jucer bio termin. A sto se plodne vode tice mislim da se ona moze zamutit iako si zatvorena. Jer znam da zene kad prenesu idu cesto na provjeru plodne vode ako se zamuti moraju odmah roditi. I meni je gledao plodnu vodu taj dan kad sam rodila makar mi termin jos nije prosao i bila je mlijecna. Misllim ta je s tim i ptakao trudove jer ja sam u 10h bila na pregledu a u 13h su mi poceli trudovi.
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 7.5.2012 14:35:54
|
|
|
|
leelee
|
....hej curke...evo ja idem.Došla sam s kontrole s uputnicom za bolnicu jer imam jako malo plodne vode,beba je već 4 kg pa bi doktorica najradije da sam ja pod njihovom kontrolom iako imam još dva tjedna.E da, i posteljica mi je već prezrela pa ju je malo strah,a inače je veliki paničar pa ćemo vidjeti šta će oni na odjelu reći.Iskreno uopće mi se ne ide ako moram bezveze ležati,nadam se da je sve u redu i da će me pustiti ili da će me poroditi.Moja Lou je isplakala suza i suza pred školu,nju smo otpremili,spremili im sve stvari koje će im trebati dok me nema i spremna sam.Šaljem vam velliiikuuuuuuu pusu i držite mi se
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 7.5.2012 15:48:04
|
|
|
|
marči
|
leelee sretno!!! javi nam kada budeš mogla da je bebica stigla i ne brini da oni smatraju da ne treba ne bi te držali u bolnici...vjerovatno će te držati na oku koji dan pa će ti u slučaju potrebe inducirati porod...bome velika bebica...samo se ti odmori i pripremi za porod...sve najbolje od nas 2 ubrzomamica..joj znam da si luda više od čekanja...držim fige da krene nešto bar danas...možda poslije pregleda..jer ovi zadnji znaju biti neugodno bolni i cijelu te ispretišću i možda se pokrene štogod...sretno u svakom slučaju Što se plodne vode tiče to nema veze sa tim da li si otvoren ili ne jer je voda u vodenjaku i do nje ništa ne može ući jer bi inače iscurila da si otvorena...kada posteljica sazrije počne gubiti funkciju i to utječe na vodu a i bebine lanugo dlačice otpadnu pa i od toga zna biti mliječna voda a može se bebica od stresa pokakati ali to se najčešće dogodi pri porodu ako se uopće desi...nema panike...bitno da je ctg ok...ostalo sada na kraju nije bitno.. Cure ja sam nervozna ko pas tlak 150/76...i brojim još 3 dana a čini se kao vječnost...a čini mi se da ću stopama ubrzomamice i prenijeti...
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 7.5.2012 19:25:06
|
|
|
|
beba 2
|
leelee sretno, 4kg to je zbilja pravi komad ... ja se danas tako loše osjećam...tako mi je nekakva muka u želucu i križa me ubijaju...nadam se da ste vi u boljem stanju od mene...ja ću više poludjeti do te srijede i pregleda jer već 2 tj. nisam bila na pregledu i što mi je čudno vi ste sve bile barem na jednom ctg-u a ja još niti jedan nisam imala i kako mi se čini da neću niti u srijedu jer je rekao da će mi raditi uzv...joj, joj već me zbilja to sve umara...
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 7.5.2012 20:41:18
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Evo nas s kontrole! Zatvorena i dalje!!! Al kad sam dosla kuci primjetila sam smeckasti iscjedak i tako pri svakom mokrenju vidim malo po malo iscjetka! Valjda sluzni cep polako ispada! Ujutro kontrola ctg-a pa cemo vidit sta ce bit! :)))) Drzim fige ostalim!!!!
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 8.5.2012 10:21:04
|
|
|
|
Dacana
|
cure moje kak ste?? jel ste jos u komadu?... eto mene malo da se javim...e da vas priupitam,vi ste sve sad skroo pred termin... ja se jucer nisam mogla normalno ispravit i hodat... osjetim neka probadanja u donjem dijelu trbuha...jel to mozda zbog toga jer se polako otvaram ili mozda sam se prehladila?... sta vi mislite o tome...malo me panika hvata...
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 8.5.2012 10:42:30
|
|
|
|
Kony
|
I ja sam osjecala to probadanje i jos ga osjecam. Sad je valjda zatvaranje. Uglavnom ujutro kad se probudim treba mi malo da se rashodam a jos i kad bebicu trebam ponjeti malo se osijecam kao baba
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 8.5.2012 10:48:22
|
|
|
|
Monyka
|
Ta probadanja su dosta učestala pod kraj trudnoće...to je dosta oštra bol koja te presjeće. Mene je to bilo povezano s micanjem bebe, ali sad pod zadnje neovisno od tome. Npr. danas kad sam se dizala sa stolice u čekaonici u trudničkoj. Evo cure bila sam na kontroli danas, čak relativno brzo i zbavila to. CTG uredan, otvorena prst i pol (ne znam koliko bi to bilo u centimetrima). Za sada nemam nikakvih znakova skorašnjeg poroda (termin je za tjedan dana) iako sam dva dana za redom osjetila bolove u donjem dijelu trbuha, ali nisu bili povezani s bolovima u leđima, i prestajali su. Već sam mislila da je to krenulo lagano... ali očito nije. Kontrola mi je opet u četvrtak, a u petak idem na Vuk Vrhovac radi kontrole šećer. Naporan tjedan, nema kaj! Cure, jel pali sex za otvaranje odnosno poticanje trudova? Beba2 u kojem si ti tjednu? Ja sam prvi puta radila CTG u 35. tjednu, ali isključivo na moje inzistiranje (imala sam uputnicu za pregled i ctg) jer sestra i još jedna ženska nisi mi to htjele raditi jer su otkucaji djetetovog srca bili uredni, ali je onda doktor (išla sam preko veze prvi puta na pregled) rekao da mi ga onda naprave. Drugi sam radila s 37. tjedna, a danas sam saznala (sad sam u 39) da ću to odsada raditi svaki put po poroda. Moj ti je prijedlog za inzistiraš na tome, a i ne smiju te odbiti ako imaš uputnicu za ctg. Držite se cure i javljajte novosti. Pozz
|
Anketa
Pranje zubica.
Admin
Kada ste djeci poceli da perete zubice cetkicom?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!