Monyka
|
Evo da se i ja malo javim dok moj malac spava. Da, da, napokon je došao na svijet ....17.05.2012. godine u 21,50 sati. Rođen je carskim rezom, 3150 grama te 50 cm. Jako mi je lijep, ali se pomučio. Samo ću ukratko: u četvrtak ujutro s trudničkog gledali plodnu vodu: zamućena, beba pustila mekonij, hitno u rađaonu, inducirali mi porod jer nije bilo trudova, prvotno odbila epiduralnu, ali kako su trudovi postajali sve jači i jači pod dvije doze gela te dripa, ipak odlučila uzeti epiduralnu jer je bol bila užasno jaka, otvorila se 7 prstiju, nadrogirana, nekontrolirano se treslo cijelo tijelo, završila na kisiku, pozvali starijeg doktora koji je preporučio carski zbog pretpostavke da je mali velika beba, moje niske zdjelice, mekonija te što se nije dovoljno spustio. Prirodni porod bio bi trauma za bebu i mene. Pristala jer mi je bilo dosta, i za nekih pola sata moj Mihael došao na svijet, doduše plav od muke, ali zdrav mali piškolinac. Pustili me jučer iz bolnice jer je gužva, sutra moram vaditi spajalice. Jednom riječju, bilo je gadno. Nisam uspjela pročitati tko nam je sve došao u ovo svibanjsko društvo, ali svima želim najiskrenije čestitke.