|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!!
14.5.2012 18:08:25   
beba 2
cure moje evo vidim da je i naša marči rodila, još jednom joj od srca čestitam i nadam se da će nam se skoro javiti...
ja sam konačno danas uspjela obaviti pregled i ctg, sve je ok, ali čini se od poroda još ništa tako da tek za tjedan dana imam ponovno kontrolu....

Monyka, jesi se i ti danas načekala u ambulanti jer ovakvu ludnicu ja još nisam doživjela u trudničkoj, zbilja je bilo žena kao u priči kad počnemo rađati neće nas imati gdje smjestiti user posted image

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 276
15.5.2012 7:45:26   
Monyka
Da, jučer je bila ludnica u trudničkoj, još su sestre pomiješale papire, pa redoslijed nije išao onako kako su trudnice dolazile. Ja sam odmah ujutro, znači oko 7 sati zbavila CTG, al sam čekala mjerenje tlaka, vaganje i pišanje, a na pregled su zvali trudnice kaj su došle poslije mene. Ali sve u svemu relativno sam brzo to obavila.

Moj CTG ne pokazuje nikakve trudove, jučer su mi gledali plodnu vodu. Mliječna je. U četvrtak sam ponovno na pregledu. Joj da se nekaj pokrene barem, jučer navečer kao da sam imala trudove te danas ujutro, ali ništa to nije pravilno. Čim me nekaj zaboali ja velim da je to "trudić". Možda pušem i na hladno. Sad ću malo proguglati da vidim kako trudove mjeriti.

Ja se žarko želim riješiti toga, a moj malac se ne da! Valjda mu je lijepo i uživa.

Meni se čini da je dosta žena u Petrovoj prekoračilo svoj termin poroda, tako da bi mogla biti navala na rađaonu.

Monyka

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 277
15.5.2012 8:25:10   
beba 2
da niti meni ctg nije pokazao nikakve trudove, ali mene niti ništa ne boli tako da sam ja sad gotovo sigurna da ću prenijeti...a tko zna možda je se tebi počelo nešto događati, jer pregled zna potaknuti trudiće...čuj ako ti se počnu javljati u nekakvim pravilnim razmacima i bol traje od 30-45 sek, a može i dulje trajati to je znak da su trudovi...s tim da je meni dr. zadnji put rekao da ako nisam sigurna je li trud ili ne da si popijem normabel od 2 mg i ako bol prestane znači da nije...s tim da ja znam kad me tako nešto uhvati popiti mg od 300mg i svaki put bol se smiri, kako god držim fige....

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 278
15.5.2012 8:38:06   
Monyka
Malko sam proguglala, čak sam našla na jednoj stranici trudomjer. Obična štoperica koja mjeri trajanje te razmak između trudova.

Moguće da mi je to od pregleda jer sam jučer odmah po izlasku iz trudničke imala bolove u donjem dijelu trbuha tako da povremeno nisam mogla ni hodati od bolova. Ono što mi je čudno kod ovih, nazovimo ih "trudića" što je bol povezana s leđima odnosno širi se od leđa prema naprijed, ali velim ništa to nije pravilno. Možda je krenulo :) Sad se samo bole leđa pa ću malo prileći jer sam se rano digla, a i uhvatila me pospanost.

Kaj se tiče gledanja plodne vode, čitala sam po forumima da se na taj način često zna inficirati voda pa me zabrinjava jer bi se sada voda trebala gledati na svakom pregledu. Pa kaj oni to ne steriliziraju prilikom svakog gledanja? Ah, naše zdravstvo!

Monyka

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 279
15.5.2012 12:24:29   
beba 2
čuj ako ti se ta bol širi od leđa prema trbuhu to bi vrlo lako moglo biti da počinju trudovi...budući da je vrijeme držim fige da je to to...što se tiče inficiranja plodne vode zbilja neznam nisam nikada o tome niti razmišljala, vjerujem da mogućnost postoji ali nevjerujem da bi to bilo često jer ipak je to bolnica u kojoj je to svakodnevna praksa nisu to nekakvi šarlatani da se nebi o tome vodilo računa, neznam...moj savjet je nemoj se time opterećivati jer nema smisla to su ipak nekakve stvari na koje mi ne možemo utjecati a oni ipak moraju provjeriti stanje pl. vode...drži se

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 280
16.5.2012 9:49:38   
Ubrzomamica
Curke drage, jel nam stigla jos koja svibanjska bebica? Vidila sam da je i marci rodila, CESTITAMO MARCI!!!!
Evo da s vama u kratko prodem porod mog andelcica! U utorak nacecer sjedim i gledam tv, pljus, osjetim nesto toplo, odem u wc kad ono malo-malo mokre gacice! Odmah sam posumnjala na plodnu vodu i stavim si peskir dolje i sjednem natrag na kauc! Kad ono za 15 sekundi, plitvicka jezera kaze mm! :)))) Poplivali!! Spemila stvari i put rodilista! Oko 2.30 sam bila u radaoni bez trudova bez otvorenosti! Lezim tako do ujutro i slusam druge zene kako skrice, placu... A ja pjevam!! Dezurni doktor upalio Erosa Ramazzotia a ja kao luda iz sveg glasa pjevam! Sestre i doktori su umirali od smijeha!! Ujutro dobila gel za otvaranje i do 14.00 nista, svega 2 centimentra! Onda mi ukljucili drip i sve krenulo! Trudovi, otvaranje i konacno u 19.45 plac mog Bruna! Nema nista ljepse na svijetu!!!! Evo i sad mi suze idu!
Dat cu vam savjet! Cuvajte energiju! Nemojte plakat, skricat, vikat dok ne dode pred kraj, jer SVAKI atom snage vam je potreban na kraju!
Sad se oporavljamo malo od sivanja, al svaka bol prode kad pogledam prema kreveticu i ugledam mog malog goluba! Jede-kaki-spava!!!
Sretno vam cure! Pitajte sto god vas zanima! E da, sve pohvale doktorima i babicama u splitskom rodilistu!!! Prema meni su bili preeeeeedobri! Cak je doktorica sjedila iza mene i drzala me za glavu dok sam radala! Je da sam imala dobru "vezu" al svejedno im hvala!!!!

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 281
16.5.2012 13:40:52   
Dacana
Cure mojee jos ste u komaduuu???
beba2 i Monyka kad vam je termin?,jel ste ga presle?ocito vase bebe uzivaju u vama :D
ajde neka neka sad ce to polako...

beba2 kilaza je tada bila mala za rodit jos,mislim da se rodila bila bi u inkubatoru,a to stvarno nebi zeljela ni za bebaca ni za mene...mene bi to slomilo koliko god bilo sve okey...kuzite me!?
sada kad sam usla u 37 tjedan,i kad je kilaza vec okey za rodit,neka rodim i danas...u petak imam kontrolu pa cemo vidjet...
osjetim neke male grceve u ledjima,al nije nista strasno...mozda se vec polako sprema :D
mm me pazi,mazi,sve zelje ispunjuje jer ja se nemogu pokrenut...haha...sva nabubrila...
jedva cekam da rodim i da upoznam svog malog andjela...

Ubrzomamica iskrene cestitke jos jednom...nadam se da ce i moj porod biti kao i tvoj...al poslusat cu tvoj savjet i drzat energiju za kasnije...
zelim ti brz oporavak :D i uzivanje u svom bebacu :D

ANA 13.6.2012. - 3800g i 50cm
VIDA 23.10.2014. - 3350g i 49cm

(Odgovor članu Ubrzomamica)
Neposredna veza do poruke: 282
16.5.2012 16:26:31   
beba 2
ja sam još uvijek u komadu i termin mi je 19.05. iako imam osjećaj da će user posted image  kasniti, ali opet budemo vidli...Monyka se od jučer ne javlja tako da je vrlo lako moguće da je stigla još jedna svibanjska bebica (u svakom slučaju držim joj fige)...

Dacana draga, oprosti mi molim te ja sam malo fulala (leelee je pisala da ide u bolnicu jer je bebač već 4 kg)...oprosti molim te, u svakom slučaju super da je sve ok i neka seuser posted image još malo strpi barem još tjedan dana, tada je definitivno u terminu i nije nikakav bed...

ubrzomamica, nije ti bilo lako, ali kako i sama kažeš sve se zaboravi kada vidiš malog anđela pored sebe i zbilja se ne isplati vikati i derati se jer samo tako gubimo snagu, a i nije ugodno ni za čuti...ja sam prvi porod stoički podnijela isto bez vikanja, tako da se nadam da ću i ovaj iako me je sada puno više strah, jer kažu da je drugi porod brži ali puno bolniji, a ja se nekako bojim epiduralne, jer samo jedna frendica je s epiduralnom imala ugodno iskustvo a sve druge i ne baš tako pozitivna iskustva tako da vjerojatno i ovaj put neću tražiti, ali se nadam da ću ovaj pit proći bez dripa...

< Poruku je uredio beba 2 -- 16.5.2012 16:27:05 >

(Odgovor članu Dacana)
Neposredna veza do poruke: 283
17.5.2012 10:44:43   
Dacana
beba2 ma nema problema,sve mi se uzmjesalo sad predkraj trudnoce,pa vise i ne viidim sta pise...hehe...

eto nesto nam se ne javljate,sigurno ste vec sve rodile,samo ja ostala sama :(
nadam se da cu i ja ubrzo i da ce moj user posted image stici na vrijeme...

sretno svima :D

< Poruku je uredio Dacana -- 17.5.2012 10:45:09 >

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 284
17.5.2012 19:19:06   
beba 2
nisi sama i ja sam još uvijek tu a čini se i da neću tako skoro...malo sam u panici jer od jutros imam pojačani smeđi iscjedak i par puta su mi se pojavili nekakvi ugrušci user posted image , samo da nije ništa...tek u sub. imam pregled i ctg, poludjeti ću više, jer čim se malo opustim odmah me neki vrag zaskoči.... 

(Odgovor članu Dacana)
Neposredna veza do poruke: 285
17.5.2012 19:24:21   
Kony
Bebe2 mozda je cep. user posted image

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 286
18.5.2012 20:33:48   
Dacana
dobro ti kaze Kony,to ti je cep...barem ja tako mislim
eto bila i ja danas na pregledu...ctg uredan,zacementirana...beba je super,al jedva cekam da rodim...
drzim vam fige cure :D

(Odgovor članu Kony)
Neposredna veza do poruke: 287
18.5.2012 21:59:30   
Kony
Nema danas bebe2 mozda je otisla roditi. user posted image

(Odgovor članu Dacana)
Neposredna veza do poruke: 288
18.5.2012 22:01:37   
Kony
Nema danas bebe2 mozda je otisla roditi. Mislim da joj je sutra termin.

(Odgovor članu Dacana)
Neposredna veza do poruke: 289
19.5.2012 16:50:35   
marči
hej curke..vidim da vas je još dostaa u komadu....sretno...jedva čekam lijepe vijesti i od vas...
Evo vidim da ste čule...14.05. je stigla mamina bubica Lena 49cm, 3370cm...predivna...zadržali su me na termin u bolnici odležala 4 dana u 9 navečer dobila jake trudove u 4 ujutro na 5 min..obavili ctg i pregled kod one monstruozne doktorice...rekla sam vam da kakve sam sreće da će mi biti ona na porodu...tako da me zvijerski pregledala 6cm otvorena direkt u rađaonu...nafilali me dripom nakon 2-3h potpuno otvorena, probušili mi vodenjak i opet nafilali dripom...i nakon 4 h torture i napola poroda su skužili da nemam snage više ne tiskati i da se beba ne spušta i poslali me na carski...evo tražila sam da me puste doma ranije jer ono nije za ljude kako se ponašaju prema rodiljama, pogotovo nepokretnim...nemam niti jednu lijepu riječ o riječkom rodilištu( čast iznimnim babicama i sestrama na 4 i 5 katu) zaista ima ih par zlatnih ali uglavnom katastrofa...evo privikavamo se na suživot sa novim članom i nije lako jer papamo svakih 2 h a mama je umorna ko pas i osjeća se ko milka....sretno cure kada bude više vremena se javim...

(Odgovor članu Kony)
Neposredna veza do poruke: 290
23.5.2012 9:46:53   
beba 2
curke moje evo i mene, 18.05. u 9.43h stigao je moj Fran 3400g i 51cm dug...sve je prošlo ok jučer su nas pustili doma tako da se sada polgano prilagođavamo svi skupa...porod je bio dosta intezivan tj. bolan, ali zato kratak u 2h u noći ulovili trudovi i to svakih 5. min u pol 7h otišli u bolnicu u pol 9h uveli me u boks a u 9.43h već je sve bilo gotovo...svima velika pusa od nas dvoje...

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 291
23.5.2012 9:49:10   
BUMBI
Čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 292
23.5.2012 10:08:47   
Kony
Cestitam bebe2. Puno srece vam zelim i da sto prije uhvatite tempo.I ga jos nismo uhvatiliuser posted image

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 293
23.5.2012 12:15:03   
Dacana
oooo beba2 iskrene cestitkeee...slutila sam ja da si vec rodila kad te nema...
eto ja ostala zadnja,jos zacementirana...vidjet cemo sta ce gin. u petak na pregledu rec...
ja se nadam da cu i ja ubrzooo...

ugl. beba2 uzivaaaj u svojoj user posted image ...user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Kony)
Neposredna veza do poruke: 294
23.5.2012 19:52:02   
Monyka
Evo da se i ja malo javim dok moj malac spava. Da, da, napokon je došao na svijet ....17.05.2012. godine u 21,50 sati. Rođen je carskim rezom, 3150 grama te 50 cm. Jako mi je lijep, ali se pomučio. Samo ću ukratko: u četvrtak ujutro s trudničkog gledali plodnu vodu: zamućena, beba pustila mekonij, hitno u rađaonu, inducirali mi porod jer nije bilo trudova, prvotno odbila epiduralnu, ali kako su trudovi postajali sve jači i jači pod dvije doze gela te dripa, ipak odlučila uzeti epiduralnu jer je bol bila užasno jaka, otvorila se 7 prstiju, nadrogirana, nekontrolirano se treslo cijelo tijelo, završila na kisiku, pozvali starijeg doktora koji je preporučio carski zbog pretpostavke da je mali velika beba, moje niske zdjelice, mekonija te što se nije dovoljno spustio. Prirodni porod bio bi trauma za bebu i mene. Pristala jer mi je bilo dosta, i za nekih pola sata moj Mihael došao na svijet, doduše plav od muke, ali zdrav mali piškolinac. Pustili me jučer iz bolnice jer je gužva, sutra moram vaditi spajalice. Jednom riječju, bilo je gadno.

Nisam uspjela pročitati tko nam je sve došao u ovo svibanjsko društvo, ali svima želim najiskrenije čestitke.

Monyka

(Odgovor članu Dacana)
Neposredna veza do poruke: 295
23.5.2012 21:28:39   
Ubrzomamica
Cestitkeeee!!!! Polako nam stizu sve svibanjske bebice! Za one koje su jos u busicama, polako mame izici ce!!! :))))))

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 296
24.5.2012 15:33:24   
Dacana
joooj ljubomorna saaaam...hehe...
ocu i ja rodiit,hehe,upoznat svoju malu pisolinu...

Monyka iskrene cestitkeeeuser posted image user posted image bravo za tebe i user posted image da ste sve to prosli...uzivaaj sada :D

(Odgovor članu Ubrzomamica)
Neposredna veza do poruke: 297
26.5.2012 9:54:39   
beba 2
curke moje hvala vam, mi za sad sve obavljamo laganini cicamo i spavamo, jedino nam je stalno kuća puna gostiju pa nas to više izmori nego bebač, ali izdržljivo je....
Monyka iskrene čestitke i žao mi je što si to sve morala proći, ali bude se to sve zaboravilo najvažnije je da ste sad vas dvoje domeka...znači da smo nas dvije u isto vrijeme boravile u Petrovoj tko zna možda smo se i srele, ja sam se zbilja ugodno iznenadila kako to sad tamo zgleda jer prvi put je bilo žasu, a i ovaj tempo beba s mamama je puno bolji i lakši nego prije 4. godine...
Dacana još malo i ti i tvoja cura ćete se upoznati, znam da je teško i ja sam bila jako jako nestrpljiva ali još malo...u svakom slučaju držim fige da bude brzo i što manje bolno....

(Odgovor članu Dacana)
Neposredna veza do poruke: 298
27.5.2012 21:43:48   
Monyka
Hej Beba2, prije svega iskrene čestitke, i da možda smo se negdje susrele u hodniku u Petrovoj. Ja sam bila na 1. katu, svoj zadnji dan tamo otišla sam do 2. kata pogledati cure iz trudničke ambulante te jednu prijateljicu, i dojam je zbilja vau...hotel s 4 ili 5 zvijezda, zbilja izgleda mrak, jedino sam čula da sestre nisu baš nešto. Meni je na kraju drago što sam ležala na odjelu za carski jer su se sestre zbilja trudile oko nas te nas učile o dojenju, izdajanju...

Meni je osobno bilo malo prenaporan taj režim s bebama jer nisam imala dovoljno mlijeka pa sam tražila da ga dohrane a i nezgodno mi je bilo silaziti s krevete (zbog visine istog) jer me rana boljela, ali majke zbilja svašta pretrpe zbog djeteta. Sad još više cijenim svoju majku, to tim više što mi u ovim danima puno znači što mi je pri ruku.

Stoga, hura za mame!!!

Monyka

(Odgovor članu beba 2)
Neposredna veza do poruke: 299
28.5.2012 10:04:13   
marči
slažem se cure...bravo za mame!!!

P.s. izgleda da je kod vas to puno kulturnije uređeno nego kod nas u Ri....forsiraju dojenje i kod carskog i kada nemaš mlijeka i ne daju dohranu siročićima zato sam ja tražila da me ranije puste iz bolnice....

Kako se ti oporavljaš od carskog??? meni je cijeli donji dio trbuha jako osjetljiv i kao da je utrnuo, ali ne boli više...jedino se još nisam pošteno okupala/otuširala od straha, kao rekli su da pričekam koji dan poslije skidanja šavova...baš me zanima kada ću moći normalno funkcionirati zbog toga....

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje zubica.
Admin

Kada ste djeci poceli da perete zubice cetkicom?

Oznake

Sve najbolje!