Pumba
|
Pozdrav mile moue! Hvala vam sto pitate za mene Evo mi jutros bili u bolnici kod dr na pregledu i savjetima... Uglavnom danas smo tocno 35 tjedana napunili pa imamo jos vremena, kaze dr do 38. tjedna postoji sansa da se okrene a moze i zadnji momenat pa on smatra da nema nikakve potrebe za unaprijed dogovorenim carskim rezom ili necim takvim. Beba je guzom dolje, glava je desno visoko, rukice i nogice kraj glave visoko... Pozitivna stvar koju mi je dr rekao (barem kad je zadak u pitanju i prirodan porod) je ta da imamo malo manju bebicu, rekao je da su mjere svega (i glavice, i bedrene kosti i kilaza opcenito) za 10 dana manje, tj da je beba sada tezine kao u 34. tjednu, a glavica cak ima mjere za 33. tjedan, naravno bitno je da napreduje, a napreduje, od prije 7 dana je dobio 170 gr, nema stagniranja ili zastoja (odmah sam pomislila na neki problem ne daj Boze) jednostavno je nas macak malo manja bebica, ali i ja sam bila pa nije cudo... danas imamo 2300 gr otprilike, a dr je rekao da zadnjih mjesec dana u prosjeku dobivaju po 200 gr tjedno sto znaci da bi u punom terminu nas decko bio oko 3300 gr, pa dr stalno gura taj prirodni porod. Moja G je odmah spomenula carski i jos dva dr u bolnici (koji su inace poznati po tome sto ne vole zadak i prirodan porod u kompletu nikako) vjeruju da je najbolje naruciti se za carski i ne riskirati sa porodom na guzu, kao da se izbjegnu bilo kakve moguce komplikacije i sl... a ovaj jedan dr kod kojeg sam bila (znamo se obiteljski) je taj koji navija za prirodno uvijek, naravno ne pod bilo kojim uvjetima, ne ako riskiramo, ne ako je beba prevelika, ne ako je mamica sitnije gradje, ali ako je sve u redu, ako je uredna trudnoca, bebica ne tako velika, onda se on kune u prirodno - vjeruje da nema nikakve prepreke normalnom porodu, uz asistenciju doktora, a i spremnu salu za carski nedajBoze potrebe. U svakom slucaju nije me sad na nista nagovarao niti mi je ista spominjao o izboru ili opcijama, jedini je dogovor da se vidimo za 15ak dana, kad udjem u 38. tjedan jer nakon toga su izuzetno male sanse da ce se okrenuti beba. Onda cemo vidjeti koliki je, i sto cemo odluciti. Ja sam svakako vise za prirodno, nekako mi je to draze, nema rizika od operacije, nema rezanja trbuha, nema dugog oporavka, lakse je uspostaviti dojenje, i muz moze biti samnom... carski je ipak operacija sa rizicima i puno duljim oporavkom... Naravno, moram naglasiti, da mi je bebina a i moja sigurnost na prvom mjestu, ne zelim uciniti nista sto bi moglo nastetiti ijednom od nas dvoje. Najgore je sad to cekanje, molim Boga i dalje da se okrene ali i dr je rekao da je guza bas nisko dolje pa on sumnja da ce se okrenuti. Ja nemam nikakav filing, nisam pametna, kad bi covjek unaprijed znao da ce sve proci ok bilo bi lako, ali uvijek postoji crv sumnje, i ono "sto ako?"... To vam je to ukratko, u biti i nije bas ukratko, oduljila sam na kraju, hahahhaaha Kako ste mi vi ostale? Evo ja vam tipkam u pauzama, posla sam do ureda nesto obaviti pa samo kratko da vam se javim... Vidim i Dacana se javila, drago mi je da je sve manje-vise u redu, zao mi je radi Ane, nadam se da bude bolje brzo, prije nego podjes u bolnicu ... drzi se i jako ako stignes prije nego rodis falis nam MarijanaC nam je i dalje glavna aktivna, uz svoje bebace, bravooo!!!! Pinky sigurno uziva doma sa svojim Mihaelom, saljem vam puno puno puno poljubaca Andy drago mi je da si jos u komadu, iako ti ne zelim da se bas otegne to previse i da se izmucis previse, drzi se draga, sigurna sam da najbolje znas sto je dobro za vas dvije. Javi nam se ako stignes kad krene MissKity fora je cuti da netko ima slicne odnose, obiteljske veze i licnosti u familiji kao ja Onda je ludnica i kod tebe, hahahahah, ali bitno da se volimo.. MM je ipak glavna licnost u mom zivotu, s tatom sam super odnos uvijek imala i sa sestrama sad kad smo starije jer smo se ko djeca uvijek svadjale, ali mama je nekako jednostavno drugi tip, nije da se mi ne slazemo, ali nemamo zajednicki jezik, koju god temu otvorimo uvijek zavrsi nesuglasicama i neslaganjem.. ali oduvijek je to tako, nije to sad meni cudno ili sam ja radi toga tuzna ili mi fali mama kao najbolja prijateljica, dapace, ne mogu niti zamisliti da s njom o svemu pricam, povjeravam joj se ili da se druzimo stalno, ma kakvi,... neeeee, nikako mi to ne bi mogle. Ovako je ok, ona je mama, ja kcer, imamo svaka svoje musice, cujemo se tu i tamo, (ne svaki dan), i podnosimo se MM je moj najbolji prijatelj, sestre iza njega, imam super kumu i super susjedu, slazem se odlicno i sa tri rodice koje imam (tu smo negdje po godinama) i to mi je dovoljno i previse prijatelja, a sto se poznanika tice, tu sam ekstra drustvena, i u bilo kojem momentu mogu popit kavu sa barem 10 ljudi i to mi odgovara, ali tajne, povjeravanje, i 100%-tna iskrenost samo sa ovih par ljudi Imam svoj krov na glavom, ne ovisni smo i to mi super odgovara. Nitko mi previse ne dolazi (mislim na roditelje moje i njegove) jer to ja tako zelim, a ne idem ni ja previse po tudjim kucama. Tu su kad ih trebamo i to je dovoljno. E sad, kad se mrvica nasa rodi vidjet cemo, ne mogu a niti zelim bas biti kucka koja ce svima dati do znanja gdje im je mjesto prije nego je to potrebno jer vjerujem da mi nece nitko previse smetati, ali ako to bude tako onda budem reagirala nekako, a kako to cemo jos vidjet I hvala ti na predivnoj molitvi, budem je pocela moliti uvecer vucice jeli kod tebe sve spremno? Shopping je obavljen vidim? Jeli tecaj zavrsen? Ana888, daxy, mama3put, roccoko, perlica