Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 13:25:01
|
|
|
|
vucica
|
bokic drage moje, ja sam upravo odradila jedan uzasno bitan ali i iscrpljujuc sastanak od 3 sata i sada moram malo doc k sebi pa sam se odmah uputila ovdje k vama jer me bas raduje i opusta kad citam kako ste mi i sta ima novoga kod vas pumbice bas mi je drago da bebica super napreduje i da se ti dobro osjecas, sto se tice tlaka i meni je malo nizak, znam da slano pomaze ali to izbjegavam koliko mogu jer jako oticem tako da cu morati neko drugo rjesenje potraziti ja sam vam jucer krenula na neko vjezbanje za trudnice, mislila sam kako ce to biti samo neko lagano istezanje i tako to kad ono pravi trening i vec danas imam upale misica, nadam se samo da trener zna sta radi i sta trudnice smiju, ali kako sam se bolje osjecala nakon vjezbanja ne mogu vam opisati. doma se sama nikako nebi mogla natjerati na vjezbanje, najveci domet mi je hodanje ali po ovim vrucinama izbjegavam boraviti puno vani curke koje danas imate preglede sretno i javite nam novosti, pusa svima
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 13:41:21
|
|
|
|
daxy
|
pumba ma za bebača! Nek je sve u redu,to je najvažnije. Spol ćete saznati prije ili kasnije. Kad tako pišeš,ja se sjetim svoje prije kako je u žaru rasprave komentirala jednom na tu temu oko znanja/ne znanja spola: Šta vi mislite da su žene čorave? A šta ako ja vidim na UZVu šta je? Onu stvar nemoš ne vidit ako ju ima! Zato ne gledaj bebi među noge kad budeš na UZVu. andydea ja poštujem tvoj način života,tvoji su izbori samo tvoji i ti živiš s njima. Ako si zbog toga sretna,nema se tu šta komentirati. Je se recimo mesa i životinjskih proizvoda nebih odrekla. Iako ljeti jedem meso 2,3 puta u mjesecu,zimu ne bih prezimila bez slanine. Tako je meni veganstvo nepojmljivo stanje. I kad mi neko kaže da je vegan,ja ovako blejim u njih. Šalu na stranu,drago mi je da si napokon smirena i da je sve u redu s tobom i bebom. Ne vidim razlog zašto ne bi rodila doma,ako je sve u redu i spremna si na to samo naprijed!
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 13:57:50
|
|
|
|
andydea
|
Daxy
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 16:31:47
|
|
|
|
mama3.put
|
hej drage trudnice kako dišete na ovoj vrućini??ja dahćem kao da imam trudove i ne mogu jesti jedem malo ovih dana,nadam se dovoljno za bebicu a ja se ionako ne trebam uprasiti andy da iz bjelovara sam,naravno da bi mogle na kavu prvi put kada dođeš i bilo bi mi drago samo se javi mi ovaj vikend putujemo u starigrad paklenicu,divan spoj zraka ispunjen eteričnim mirisima trava s velebita,primorskog bilja i more pinky što se tiče boli u stidnoj kosti znam kako ti je kod mene evo treći put tako,sve svoje bebe nosim nisko i to je vjerojatno povezano ali tješim se da će biti lakše na porodu jer ja sam se otvarala jako brzo,kosti su već bile gipke a rodila još brže i onda se ja bojim kada osjetim bebu to je uglavnom jako nisko imam osjećaj da će mi samo proviriti nogice ili rukice teško mi je i sjediti ali dosta moje kuknjave sve će to proći a za nagradu bebe u rukama od opreme za bebu imam krevetić od moje princeze(bio je u rentanju do sada,drugi je još uvijek) i par sitnih stvarčica koje sam čuvala kao sentimentalnu vrijednost,nešto odjeće ću dobiti od frendice a većinu stvari moramo kupovati što mi i ne pada teško obzirom da sam po pitanju kupovanja totalna frikuša pogotovo kada je o djeci riječ sve vas puno pozdravljam,držite se hladovine i hladnih napitaka
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 16:55:12
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
mama3.put - 21.09. blabli - 22.09. kika_spy - 24.09. Hubertica - 28.09. Riza - 03.10. MISSMAVEN - 03.10. MarijanaC - 05.10. kikilina - 06.10. Briciola - 06.10. roccoko - 07.10. PinkyFunkyBirdy - 09.10. Faisca - 15.10. raffica - 18.10. majalesa - 19.10. pea06 - 22.10. natich - 27.10. Dacana - 02.11. andydea - 04.11. mali.cro - 13.11. buducamam - 14.11. vucica - 16.11. Pumba - 26.11. nicebo - 21.12. scarlet - 25.12. bebac24 - 30.12.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 16:57:56
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ scarlet....................................... 11.06. Dacana...................................... 11.06. Briciola...................................... 13.06. buducamam............................... 16.06. MarijanaC.................................. 16.06. PinkyFunkyBirdy...................... 16.06. Riza........................................... 17.06. raffica........................................ 17.06. andydea.................................... 03.07. blabli......................................... 04.07. Pumba....................................... 04.07.
< Poruku je uredio PinkyFunkyBirdy -- 11.6.2014 17:06:39 >
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 17:21:11
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Mama3.put, meni je ginić rekao da ne nosim nisko pa mi je zato i čudna ta bol, ali povezujem to s time da inače nisam neki aktivan tip i da na poslu sjedim 8 sati dnevno pa dođem na stan i nakon večere opet sjedim na kauču pred TV-om. Barem mi sad sjedenje ne smeta. Vucice, ja sam jedno vrijeme razmišljala o vježbama, ali ne mogu nogu dići ... pa na što bi to vježbanje izgledalo. Moram pogledati DVD iz dm-a koji sam dobila. Već je kod mene preko mjesec dana, a još nisam stigla pogledati što preporučaju. Draga moja Andy, sretno sutra na pregledu i javi nam kako je prošlo. Vidim da i ti imaš granicu koju ne želiš prijeći s kilama. Moja je 80 kg. Ako to pređem onda ću biti teža od muža, a to si ne želim priuštiti. Draga Pumbice, i meni ti djeluje poprilično nestvarno da smo stvarno trudnice i da ćemo ubrzo imati pune ruke posla s punim pelenama i dojenjem. Bravo za tvoju bebicu koja tako lijepo napreduje! Baš volim čitati tvoje postove pune pozitive .... javi nam se češće.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 17:43:02
|
|
|
|
scarlet
|
Pozdrav trudnice moje! Eto bila sam na pregledu danas, tam usla u 12. Tjedan. Sve ok.. Bebac ima 6 cm. Rekla je da ce drugi put moci malo bolje vidjeti nuhalni nabor nije dobro vidjela pa da onda i odlucim ako cu na onaj triple test. Ne znam cure sta vi mislite? Prosli put ga nisam radila sve je bilo ok. Sad imam 33 god. Kod tog testa me zivcira sto ionako nije sto posto.... Jeste ga radile? Ili hocete li sko niste? Cini joj se da je curica ali nije sigurna, cemo drugi put valjda bolje vidjeti. Iduci pregled 4.07. Ja sam inace ok ujutro do 12 sati do tada i sve napravim; skuham, cistim.... Poslije di navecer krecu mucnine i glavobolja. Valjda nece jos dugo.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 19:01:33
|
|
|
|
tintin
|
Pumba
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 11.6.2014 21:06:25
|
|
|
|
bebac24
|
boook drage moje... prehlada prosla,mucnine i povracanje ostali... pogotovo jer se nerviramm zbog posla.od 1.6. ne radim a gospoda mi jos nisu poslali papire a ja trebala od kad vec pocet radit tamo na fastu...covjek me svaki dan zove... danas se taj nas voditelj javio da ce u petak doc papiri i jos mi kaze sutra je inventura i morate ici... ma da nebi slucajno...nakon 12 dana sta ne radim da ispastam ako nesto fali a stoput sam trazila inv,dok sam odlazila...uzs...danas tako iznervirana da je to milina... pumbice draga tako je ljepo citati tvoje postove...uzivam u njima... jako mi je drago da je sa bebicom i tobom sve u najboljem redu i da uzivas u svojoj busici... da bome meni jos uvijek nije jasno...ali busko pocinje rasti pa mi je to ljep podsjetnik hehe..u vecini povracam skoro svaki dan...ali to nije povracanje hrane nego kiseline...pa me zanima dali i vi tako? pinky draga zao mi je nda te tako to boli...ali proci ce... mene ponekad trtica boli pa hodam ko starica...tu kod nas u porecu ima neko vjezbanje ali je jaaaako skupo...trenutno nemaju grupu pa se cijene krecu ovako; individualno,30 min ,5 dolazaka 500kn 2 osobe ,30 min,5 dolazaka 300 kn po osobi 3_5 osoba ,45 min 8 dolazaka 350 kn 6_8 osoba,45min 8 dolazaka 250 kn znaci to fizioterapeut sa nama vjezba pa da znamo doma nastaviti pravilno... meni skupo...morat cu cekati plakate ako tko drugi organizira vjezbanje za trudnice... scarlet bas sam jucer mislila na tebe kako se dugo nisi javljala..drago mi je da je sve ok...a za mucnine poslije 12 ko da ja pisem... za taj test meni je rekla da ne moram ako necu jer da ionako nije siguran a ako budemo isli na 4d da se tamo sve vidi... a ja mislim ono kako je tako je moje je... a ne da se sekiram uzalud... pinky jps da javim slijedeci datum za pregled je 8.7
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 7:23:14
|
|
|
|
scarlet
|
Dobro jutro!! Bebac; ja vas stalno pratim nego mogu tipkati jedino sa mobitela a to mi malo ide na zivce, komp. Mi jos ne radi. Znaci slicno nam je sto se mucnina tice? Uopce nisu jutarnje! Haha valjda ce to brzo proci, inace drugo tromjesecje mi je najljepse; prestanu mcnine, imas i energije i napokon malo uzivas u trudnoci; jos nismo prevelike....ali zato onaj kraj hihi ja sam bila kao slonica.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 7:57:32
|
|
|
|
vucica
|
meni su ulaskom u 4. mjesec prestale mucnine ali mi je umor jos ostao i to me jako nervira, nemam energije nimalo, a vec mi je dosta lezanja i spavanja kako ce biti pred kraj strah me i pomisliti, vec se vidim okrugla kako se samo kotrljam jucer sam se odvazila pospremiti svoje najdraze traperice i sve ostalo u sta vise ne stanem bebac kod tebe je stvarno skupo to vjezbanje, kod mene je mjesecno 150 kn, dva puta tjedno i to mi cini koliko toliko ok, i bas se otvorilo prije jedno mjesec dana do tada nije tako sta bilo u mojem gradu, danas opet idem bas me zanima kako ce biti
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 10:27:45
|
|
|
|
andydea
|
Drage moje..evo ja vec 2h cekam u cekaoni u Vinogradskoj..dr.je na operaciji i to moze potrajati..uh Oda im na salteru pao sustav ..ma katastrofa..ne mogu vjerovati da samo jedan dr.radi kolposkopiju..?! Malo me strah..ali iskreno jedva cekam da prodje i da vidim jel to ide na bolje.. Scarlet drago mi je da si se malo javila <3 Dacana kako je proso pregled?..draga javi se <3 Mama3.put idem u pon.za Bjelovar..a ti si tad na moru :( ,ali budem opet isla tamo negdje sredinom 7.mj.pa ti se javim...uzivaj na moru i kupaj se i za nas :)
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 11:43:35
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ Briciola...................................... 13.06. buducamam............................... 16.06. MarijanaC.................................. 16.06. PinkyFunkyBirdy...................... 16.06. Riza........................................... 17.06. raffica........................................ 17.06. andydea.................................... 03.07. blabli......................................... 04.07. Pumba....................................... 04.07. scarlet....................................... 04.07. bebac24.................................... 08.07.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 12:09:48
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga scarlet, drago mi je da tvoja bebica napreduje! Za triple test odluči kad čuješ koliki je nuhalni nabor. Ako je ispod 2,5 mm mislim da ne trebaš ići, a ako je veći odi za svaki slučaj. Ja sam radila double test iako je nuhalni nabor bio 0,5mm no zanimalo me kako to izgleda i što mogu saznati. Bebac, baš mi je žao da te mučnine ne puštaju još na miru. I meni je znalo najgore biti navečer pogotovo jer sam tek onda dobivala žgaravicu pa sam se grozno osjećala. Uglavnom mi se mučnina smanjivala sve dok nisam počela osjećati pokrete mog malog frajera i tad je stalo. Još mi povremeno bude neki loš osjećaj u jednjaku i želucu i ponekad se javi navečer lagana žgaravica, ali je podnošljivo. Andy, milena, drži se!
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 12:40:52
|
|
|
|
Briciola
|
Bok curke moje! Andydea drži se , Pinkyja sam u nedostatku vremena nabrzinu pročitala i krivo skužila da nosiš dečkića a ne curicu . Bebacvidjet ćeš,ubrzo će ti mučnine nestati,samo iznemada. Ja sam vam jučer završila na hitnoj,prokrvarila opet,i ponovno poslana na strogo mirovanje.Malo sam pretjerala ovih dana s obavezama i ljuta sam na samu sebe zbog toga.Od sad više ne idem na posao.Prvo godišnji pa bolovanje do porodiljnog.Jako sam se prepala i od sad ću više paziti.Beba je dobro hvala Bogu,ima 533 grama. . Pinky mozes me maknuti s pregleda jer sutra ne idem pošto sam bila jučer na hitnoj. Cure pazite jako na sebe i na bebice.
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 12:49:49
|
|
|
|
vucica
|
Briciola molim te pazi se i pusti sve obaveze i poslove, nije toga vrijedno.. prije jedno sat vremena sam cula da mi je kolegica s posla izgubila bebu u 4om mjesecu i bas me je to potreslo, moram i sama malo stati na kocnicu sa poslovima ali i sa stresom Andy draga drzi se i javi nam kasnije kako je sve proslo
< Poruku je uredio vucica -- 12.6.2014 12:50:26 >
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 13:25:31
|
|
|
|
Briciola
|
Vucicada imaš pravo.Ništa nije toga vrijedno.Malo treba da se nešto dogodi.Ovo mi je bila uzbuna i od sada ću usporiti naveliko.Grozno za kolegicu,ajme u 4-om mj...strašno. Stvarno se trebamo dobro paziti. Pusa mojim dragim trudnicama
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 13:26:14
|
|
|
|
raffica
|
Tako ste mi aktivne, a ja jednostavno ne stignem pisat :( koliko sam uspila sve pohvatat sve je uredu sa svakom, i trudnoce i trbuscici lijepo napreduju. Meni su počeli grčevi, pa sam počela pit magnezij.. jedan dan čak nisam mogla hodat koliko su me noge bolile..Magnezij mi je vec poceo pomagati i bolje se osjecam.. Boli me često trtica, te prepone, kao da mi je neki pritisak na cijelom vaginalnom području, osobito nakon spolnog odnosa..E, da često me navečer zna bolit cijeli trbuh, kao da mi je težak..ali to prepisujem zatvoru, koji je hvala Bogu rijedak.. :) Gdje tebe točno Pinky boli? Mene zna bolit s lijeve i desne strane skroz na snu trbuha, u ravnini zdjeličnih kostiju, tj. amo reći na gornjem rubu gaćica, ali sa strane.. nadam se da to nije nista ozbiljno.. Eto ja samo kukam, i užasno sam BEZVOLJNA i ŽIVČANA..nadam se da će to ružno raspoloženje brzo proc :)
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 13:52:29
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ buducamam............................... 16.06. MarijanaC.................................. 16.06. PinkyFunkyBirdy...................... 16.06. Riza........................................... 17.06. raffica........................................ 17.06. andydea.................................... 03.07. blabli......................................... 04.07. Pumba....................................... 04.07. scarlet....................................... 04.07. bebac24.................................... 08.07.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 14:01:45
|
|
|
|
andydea
|
Evo me..cim je doso doktor Butorac prva sam isla unutra..jos sam ga neko vrijeme cekala od onog posta..Stanje je nepromjenjivo sto je dobro i on nebi vise prckao i dirao vec da dojem iza poroda i oporavka ..pa cemo vaditi papu i ponoviti kolposkopiju..eto Reko je da se nista ne brinem i da bu to sve ok.. Toliko je dobar dr. Da sam pozelila ici u Vinogradsku roditi samo radi njega..ali vidjet cemo jos.. Vucice jos malo izdrzi mila..proci ce..mada sam i ja misla da nikada nece.. Pinky jel tvoj pregled danas ?!
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 14:06:30
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Briciola, nemoj se naprezati i odmaraj. Pazi na svoju mrvicu i na sebe jer je to trenutno najbitnije. Vucice, to je prestrašno kad netko doživi. Sve vi moje okruglice pazite na sebe i svoje bušice. Raffice, mene ti boli skroz nisko - baš te kosti/ligamenti koje se nalaze iza stidnih usana. Kao da sam se vozila na biciklu s muškom ramom i da sam se nabila na ramu (da opišem slikovito ). Kad duže hodam ili stojim tada mi se ta bol preseli u prepone i to baš kako se noga spaja s trupom i stidne usne bole kao da mi je netko utege objesio na njih. Našla sam i kako se to službeno zove: DISFUNKCIJA SIMPHISIS PUBIS. Evo teksta o tome: "Tijekom trudnoće se otpušta hormon relaxin kojem je svrha "razmekšati" zglobove u pripremi rođenja vaše bebe, ali kod jedne od 35 žena taj hormon uzrokuje pretjerano opuštanje ligamenata i bolnost u regiiji simfize pubis. Normalna udaljenost između dvije pubične kosti je 4-5 mm , a tijekom trudnoće se taj razmak povećava za još 2-3 mm. Ako se prostor između dvije pubične kosti još poveća može se pojaviti bolnost u ovoj regiji. Najteži oblici ovog stanja se nazivaju dijastaza simfize pubis. Zadatak zgloba simfize pubis jest stabilizacija zdjelice prilikom hoda. U slučajevima kada je taj zglob pretjerano labav on nije u mogućnosti stabilizirati pokret i javlja se bol. OSNOVNI SIMPTOMI DSP Glavni simptomi dsp su bol u pubičnoj regiji , koja može varirati od neugode do iznimno jake." Čitala sam da se u iznimno rijetkim slučajevima može desiti da se kod poroda skroz razdvoje te kosti i onda je oporavak dug i težak i žena je praktički nepokretna za to vrijeme, ali velikoj većini bude sve ok i mogu eventualno imati tu bol još par mjeseci nakon poroda (dok se sve ne vrati u normalu). Normalno je da se javi već dosta rano ta bol, ali većina trudnica ima tu bol pred kraj trudnoće tako da mi se čini da nije ništa zabrinjavajuće već da je to samo jedna od mnogo "čari" trudnoće.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 14:10:39
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga moja Andy, ajde super pa je stanje stabilno. I ja sam oduševljena s liječnicima s Vinogradske. Na pregled idem u ponedjeljak jer danas nije bilo više termina (valjda je i mog privatnika zahvatilo nogometno ludilo ). Danas idem na drugi dio trudničkog tečaja.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 19:05:20
|
|
|
|
buducamam
|
bokic......javljam se samo da javim da sam isla prije na uzv...decko je,sve mjere su dobre...osim sto je dok. vidjela da na ljevoj strani mozga ima cistu....jako se bojim i jako sam zabrinuta...je li se koja mamica susrela sa tim?????u utorak idem na 4d uzv to mi je dok. savjetovala. ulazim u 19 tjedan trudnoce...uzasno jako se bojim za svoju bebicu...
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 12.6.2014 19:44:22
|
|
|
|
mama3.put
|
buducamam čim sam vidjela tvoj post išla sam guglati o tim cistama kod nerođenih beba i koliko vidim relativno je česta pojava i povlači se do negdje 28.-30. tjedna trudnoće a uzrok može biti razvoj bebina mozga tako da ti jedino pametno mogu reći da se smiriš i pokušaš biti što pozitivnija,vjerujem da ti je teško,da se bojiš za bebicu ali baš za njeno i svoje dobro moraš ostati pribrana i pričekati barem taj 4d uzv gdje će ti dr. znati malo više reći...jel ti išta napomenuo što i zbog čega je? jer često se dogodi da i liječnici kažu nešto bez ikakva objašnjenja što nama laicima zvuči grozno a zapravo je sasvim bezazleno eto pokušaj i sama potražiti na forumima ima ženica sa sličnom dijagnozom pa je na kraju sve bilo u najboljem redu vjerujem da će tako biti i sa tvojom bebicom,drži se bit će sve ok vjerujem u to puno
|
|
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!