|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Proljetne bebice u 2013 god :)
15.3.2013 14:26:52   
Piturica
zaboravila napisati... ovo za spremanje robice i pripremu za rodiliste.... dakle, ja preporucam oko 35og tj. da sve lijepo operete i ispeglate pa da ste na miru. ja bar volim imati sve spremno, a ne da me nesto iznenadi. tako je sa svime ne samo sa porodom user posted image  
dakle, ja sam isto kao i cuba...znaci sad 35+4 mislim i sve je oprano i ispeglano od robice i stvari. jos za vikend cemo sloziti krevetic i pripremiti cu robu muzu za bebicu i sebe za izlazak iz bolnice. eto... ja volim biti spremna.
ali tako i tako, same cete vidjeti kako cete se osjecati oko 30-32 tj. i da li cete biti sposobne napraviti sve na vrijeme. meni je sve teze pa sam ja krenula da to stignem sve obaviti da ne bi bilo ne daj Boze. eto...
puse svima... gledam Suljota reprizu jerbo nisam jucer user posted image  poslije cu rucak napraviti pa laganini cekat mm-a da dodje s posla. danas konacno nije u zg-u nego doma pa cemo se vidjeti ranije user posted image user posted image

¯`v´¯)
`·.¸.·´ ♥
¸♥ .·´¸.·´¨) ¸.·♥ ´¨)
(¸.·´ (♥ ¸.·´ ♥♥ Loveeeeeee ♥

(Odgovor članu Piturica)
Neposredna veza do poruke: 2051
15.3.2013 14:37:18   
aries
ma necemo na kraju nigdje, bolje da i taj novac ostavimo za druge stvari, necim drugim se mozemo pocastiti..a za cice, mozda je to to, sto je trbuh veci, pa mi se cini, ili sto su mekanije nego prije.
Pepe i cuba user posted image user posted image za bebice koje super napreduju :) ia ja jedva cekam pregled sljedeci tjedan, bit cemo u 38.tjednu, uh, kkao se proliblizilo. jos netko ima sljedeci tjedan pergled...Valjda je s lanac sve ok...
vi sto imate jos do termina, mislim da mjesec prije je sasvim ok da pocnete sa pripremanjem.nema tu previse posla, lagano, da se nekako i psihicki pocnete pripremati za ono sto slijedi..koliko mi se cini, nitko se nije previse zalio, pranje, peglanje, slaganje sve te slatke robice, svima je proslo bez puno muke.pa rasporedis si, nisam ni ja za dan sve ispeglala, po malo, kako kad sam raspolozena...pa malo kupovinice za razne sitnice, usput prosetas, to je kao tjelovjezba i eto...

10.04.2013. L -mamina proljetna princeza
03.10.2016. L -mamin jesenski princ

(Odgovor članu Piturica)
Neposredna veza do poruke: 2052
15.3.2013 15:03:59   
Hladna
cure nije mi se lanac nista javila pa predpostavljam da je sve ok.

Ja idem za mjesec dana u bolnicu, a nisam oprala ni pripremila još ništa zato vas i pitam, stalno mislim ma stignem ja to još, pa imam još mjesec dana , a opet sve me strah hoču li na kraju to sve stiči user posted image

(Odgovor članu aries)
Neposredna veza do poruke: 2053
15.3.2013 16:39:43   
bebić
drage moje proljetne..user posted image user posted image user posted image user posted image za bebe koje bogme super napreduju user posted image user posted image
mi jedva cekamo utorak pregled!
sad smo se fino pocastile sa jagodama user posted image user posted image user posted image bas su nam sjele!user posted image
cuba uzivaj danas i nemoj da te vidimo navecer na raji user posted image user posted image user posted image

A sto se tice robice i toga ja krecem s tim poslije preseljenja u novi stan, znaci tad cu bit vec u 36 tjednu user posted image

user posted image

Elenor 9.5. <3 sve moje

(Odgovor članu Hladna)
Neposredna veza do poruke: 2054
15.3.2013 17:17:39   
Mmaestral
-Cuba - super za klinca! Tvoj će biti možda i kg teži od moje user posted image user posted image Glavno da su zdravi pa nema briga.
-A Pepeljuga, u kojem si ti tjednu 1200g? To je negdje 31.tj?
Blago vama za kile vaše...7-10 kg ste nakupile. A ja dvostruko više user posted image I još rastem... A dobro... Budem se oko toga poslije brinula. Ovako i onako sam mogla i dobiti nekih 8 kg svejedno pa se tješim user posted image user posted image user posted image
---Ja još ne mogu početi prati i peglati pošto nemam kamo stavljati robu. Čekam da mi majstor napravi ormar, a to će biti tek za nekih tjedan dana. A još imam mjesec dana do poroda. Uh, sve me to totalno živcira user posted image user posted image
---Htjela sam vas pitati - tko je bio na tečaju za trudnice - da mi još kažete neke detalje o tome kako se trebamo ponašati kad počne porod.
Kako se skuže trudovi? Kako se broji vrijeme?
Što ako pukne vodenjak?
Kako znati kad tiskati?
Kako treba disati?
Što je točno ctg?
Kako se brinuti za dojke prije i tokom dojenja?
Koji je pravi položaj za držati bebu kod dojenja? itd...
Znam da naše majke prije nisu ništa ni znale dok su išle rađati, ali mene je nekako strah da nešto ne napravim krivo. A nisam išla na taj tečaj, bio mi je preskupuser posted image

(Odgovor članu bebić)
Neposredna veza do poruke: 2055
15.3.2013 19:48:08   
Papalina
haj hoj curkeuser posted image
evo danas sam bila kod svojih cijeli dan,proluftala sam si mozakuser posted image user posted image ...došla doma prije pola sata...počeli smo normalno pričat user posted image ali izraz njegove face je bio neprocjenjiv kad je vidio da sam danas kupila samo jogurt i kruhuser posted image user posted image što bih dala da sam uspjela to snimituser posted image kad je vidio da je vrag odnio šalu, počeo se izmotavat da nije niš rekao i bla bla bla...ma znala sam ja da će odmah okrenut priču čim vidi da nema niš slatkog ni voća u kućiuser posted image user posted image user posted image sad još samo 20.3 čekam da mi dođe taj porodiljni da prodišem punim plućimauser posted image user posted image
hladna on ti vino ne pije nikad i mislim da bi to samo gore napravilo...kao i meniuser posted image
cuba i pepe bravo za velikee bebiceeuser posted image user posted image user posted image
maestral neznam odgovorit na tvoje pitanje o tim trudovima, dojenju i tome svemu... ali vjerujem da ćemo zasigurno skužit trudove...a i dojenje...mislim da je to nama ženama zapisano i urođeno user posted image

jao baš sad kad sam pročitala za to vino, sam vam zaboravila reći šta mi se desilo kod mojih prošli tjedan user posted image došla mi je bila neka želja za coca-colom...odem ja u kuhinju i ugledam bocu coca-cole još zatvorenu..sva sretna, zgrabim bocu, brzo ju otvorim i potegnem gut-kad ono crno vinouser posted image user posted image ajme fuuuuj...želudac mi se skroz okrenuo user posted image user posted image mislim da ću odsad pazit i pit samo iz čase i nikad više colu kod mojihuser posted image user posted image

danas, počelo me neš peckat po vratu a kako nosim ogrlicu, ogrlica mi sve to nagrizla i to me toliko peklo za popizdit...i rekla ja to mami koja je inače malo ćoravauser posted image i gleda to ona, ustanovi da je krpelj, ode po maslinovo ulje i počne trljati sa štapićem...a to sve više i više peče... nakraj smo ustanovili da to nije krpelj nego bradavica...i sad mi vrat otpada... user posted image peče me u pmuser posted image morala sam skinut ogrlicu i dignut kosu jer mi sve smeta...user posted image baš sam pehistuser posted image user posted image

danas su mi curke od seke ljubile bušuuser posted image i moji sus e smijali jer ova moja se stalno micala i baš je bilo vidjet na majici kako švrlja uokolouser posted image ako je okrenuta kako treba onda bogami ima dobar kus guzeuser posted image user posted image user posted image i rekli su mi, kako mi je termin po menstruaciji sad 29.03 , da bi mogla uskrs provest u rodilištuuser posted image baš bi bilo fora javit svima na 1.april da sam rodilauser posted image

jedva čekam četvrtak i taj pregled ja sam negdje sad u 37 tt il na kraju 36tt...user posted image user posted image user posted image

i da, mislim da je netko spominjao te mrežaste gaćice jednokratne-...ja sam uzela jedan paket od 5kom u ljekarni veličine M jer su mi rekli da mi je to dosta i da nije dobro ni da su prevelike...bo...

17.04.2013 <3 CHIARA <3

(Odgovor članu Mmaestral)
Neposredna veza do poruke: 2056
15.3.2013 20:28:26   
Piturica
evo me... bili mm i ja prosetati malo po gradu i tako... vani je bas zahladilo malo tako da nismo bas puno isli okolo, ali bitno da se udahne malo zraka user posted image
Papalina, super da se dragi osvjestio konacno. vezano za taj vrat tvoj i to... ajme meni...meni nije nikakvo crvenilo nigdje, ali mi zna sve smetati tako da ja ne nosim nista osim nausnica. hahahaha.... cak sam danas i prstenje skinula i vjencani! ajme meni.... bas mi nesto sve smetalo danas user posted image user posted image
vezano za taj 1.april i rodjenje... meni je sogorica stvarno rodila na 1.april i ja sam mislila kad mi je mm rekao da je stigla bebica da me zahebava, a ono stvarno istina user posted image user posted image
i te gacice mrezaste...jesi ti probala sad te gacice koje si kupila? meni su te M stiskale malo oko bokova pa ono... i probala sam xl i one su mi isto dobre... gore su mi dobre i oko bokova isto makar bi bile dobre i L , ali kako je to rastezljivo onda ne vjerujem da to moze negdje spasti sa mene. a iskreno, bolje da me nista ne stisce i ne zulja i tako to... najbolje mi da nista ni ne osjecam da ih imam na sebi user posted image user posted image  ma bas me briga....sta imam imam user posted image
Mmaestral, ja sam bila na trudnickom tecaju... ne znam sta bi ti rekla za sve ovo sta si napisala. ali znam da ces trudove sigurno skuzit kad krenu pravi user posted image  u biti trebaju biti u pravilnim razmacima i kad budu svakih 5 min kontinuirani onda se siba za bolnicu jer prije je sve prerano kako su nama rekli jerbo onda ostanes tamo u predradjaoni satima, a bolje da si te sate kuci sa muzem ili kim god  user posted image  ako pukne vodenjak, onda odmah sibas u bolnicu bez obzira da li imas trudove ili ne.
sto se tice tiskanja i svega toga... mi smo imali i kao predavanje tog disanja, ali babica nam je tamo rekla da tako i tako su one sa nama u boxu i govore cijelo vrijeme kako treba disati i sve tako da se ne sekiras oko toga. bitno je da prodises trud. jedino je kao neki problem ako beba hoce vanka i tjera te da tiskas, a ti nisi otvorena onda je neki drugaciji djir tog disanja, ali kako ti kazem tamo ti sve objasne kako i sta.
za dojenje znam da su nam pricali da se cice samo sa vodom operu i nikakve gluposti mazati po njima, a nakon dojenja da ostavimo malo mlijeka po bradavicama jer je ono lijek i za ranice i stiti od bakterija. sad... tko vise zna kako se doji ili ne... ja isto nemam pojima, ali se nadam da ce to doci prirodno i da kad dodje bebica da ce i ona sama znati kako i sta skupa samnom user posted image  vezano za te polozaje i dojenje... malo si prosurfaj po netu. ja sam dobila neku knjizicu o dojenju na tecaju i ima zanimljivih stvari napisanih, ali to je sve teorija.... praksu tek trebam odraditi tako da ono... to mi je sve nista dok sama ne vidim kako i sta user posted image
sta jos? vidim da i ti cekas ormar. ja cu docekat svoj za sobicu valjda dok beba navrsi godinu dana user posted image user posted image  
aries, mislim da si dobro odlucila sto ne idete nikamo. ipak ti je blizu termin, a i kao sto kazes bolje da potrosite na nesto sto je vaznije u ovim trenucima.

¯`v´¯)
`·.¸.·´ ♥
¸♥ .·´¸.·´¨) ¸.·♥ ´¨)
(¸.·´ (♥ ¸.·´ ♥♥ Loveeeeeee ♥

(Odgovor članu Papalina)
Neposredna veza do poruke: 2057
15.3.2013 20:30:26   
lanac3101
Evo da se javim napokon danas . Jos sam u komadu, prijepodne cijelo u bolnici na svakakvim pretragama, sve ok na kraju s bebanom, malo se trudici pokazuju sto ih nisam osjecala , otvorena 3 I pol prsta, sto I nije nesto, posto sam 3 prsta otvorena vec od 22 tjedna. Kod kuce sam, samo cijeli dan neki gosti , mm otisao u nocnu, pa dok sam maloga okupala I sad je zaspao. Ja sam isto vec premorena od cijeloga dana. Idem pod tus pa u krevetac .

Matija 04.06 2010.
Domagoj 25.03.2013
Eva 08.08.2014

(Odgovor članu Papalina)
Neposredna veza do poruke: 2058
15.3.2013 20:33:24   
pepeljuga
Mmaestral ja sam tek sutra punih 27 tjedana .
Kolike su vaše bebice bile tada?

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu lanac3101)
Neposredna veza do poruke: 2059
15.3.2013 20:46:30   
Tiana Weber
Dobra Vam večer drage moje

Fever, čestitke od user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lanac, držim ti figice da sve prodje najbolje i da mama i user posted image budu dobro

Hladna, ljube, čestitam za nagradicu i maš sam vesela zbog tebe user posted image user posted image user posted image

Papalinice, jesi ti to sve uspjela obaviti, ajde super user posted image user posted image

Pišem još malko kasnije

(Odgovor članu Afrodita83)
Neposredna veza do poruke: 2060
15.3.2013 21:49:43   
nela86
Pepeljuga moja je u 26/27 tjednu imala 924g...

(Odgovor članu Tiana Weber)
Neposredna veza do poruke: 2061
15.3.2013 22:11:07   
Mmaestral
Piturica - hvala na odgovorima! Bar da nešto znam... Iako ja ne znam kako ću izmjerit te trudove i kako ću se skulirat a da ne odem u bolnicu od brige user posted image user posted image user posted image
Pepeljuga - ja ne znam koliko mi je imala sa tim tjednom, ali mi je sa 31.tj imala 1500 g. negdje. pa sam mislila da je tako i tvoja, ali bit će i ona veća od moje user posted image user posted image Moja neka mala mrvica user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu nela86)
Neposredna veza do poruke: 2062
15.3.2013 22:48:57   
maminangel
Večer,malo prije spaavanca,da vas škicnem..
Cuba znači potvrđeno nosiš majog diva?baš mi je drago da je sve uredu i sve školski..Nadam se da uživaš konačno a svojim dragimuser posted image user posted image
Pepe i tvoja mi se cura čini super velika,ja sam u 28 tj.imala tolikog malca,jesu ti i dečki bili veliki? daj mi reci molim te gdje ideš na kontrole?kod svog ginića?ili u neku bolnicu?i u kojoj ćeš roditi?
Mmaestral čini mi se da si ti govorila da ideš u pon na kontrolu,ideeem i jaaaaaauser posted image da vidimo mašnicuuser posted image user posted image ,ima još koja,čini mi se bebić i aries,joooj ja jedva čekam..
Lanac jesi ti pričala da ti je otišao taj čep?ja sam u prošloj trudnoći nakon par dana rodila nakon što je ispao čep,jesu ti gledali plodnu vodu,kakva je?
Papalinice moja o toj temi novaca bi mogla do preksutra,a valjda je to uvjek za vjeka bilo tako,samo treba naći dobar balans,i dogovor kuću gradi,ali vidim ja da si ti njemu već dala lekciju,sigurno je i pomirbeni keks paouser posted image user posted image user posted image ,sutra će naša Papalina biti ko novauser posted image user posted image
Vidim svašta ste još pisale,Piturice znači kratki rezime:::broj veći gaćica i neka budu mrežaste,kupe se u ljekarni i koštaju oko 30-40 kunica jesam ja to dobro pohvatala?i još mi napiši koja firmauser posted image Da ne odgovaram na čitavu čitabu o ovim pitanjcima od Maestralke naše,Piturica je to odlično objasnilauser posted image user posted image user posted image user posted image
Hladna ja bi na tvom mjestu polako već počela spremati stvari,i sama si rekla da za mjesec dana ideš u bolnicu,pa pomaalo,makar ja vjerujem da ti to već 90 posto imaš spremnouser posted image user posted image .Jedva čekam da nam se javi Fever,da vidimo kako su cure..Ljudi moji ja sam danas bila u shopingu,krenula sam kupiti sebi nešto ali od cijelog shopinga kupila sam si samo 2 tajice 3/4 u C&A 69 kn.obadvoje i super su,guma ne steže,pa ako koja voli taj đir nek ode dok još ima brojeva i boja,a ostalo vrijeme sam kupovala svojim pilićima i ima sniženje u H&M na prošlogodišnju robicu,a u C&a imate paket bodija kratki rukavić 6 komada mislim nekih 70-80 kn.i karirane kratke hlačice za dečke u H&m 35 kn.a šta sam curki kupila,nemožeš odoliti tim suknjicama,volančićima,šljokicamauser posted image E da i ovom majom u buši sam kupila predivnu košuljicu i hlačice da imamo malo za šetnju,jer većinom imamo te bodiće,tutice,hlačice,piđamice za doma a ovo nam je malo za šminkuuser posted image user posted image U mulleru su oni jastučići za cicke na popustu preko bonova,i pelene i grudnjak za dojenje ma svaštaaaa...Došla sam doma presretna ali tankog novčanikauser posted image user posted image ali sad sam bar ove starije kompletirala do jeseniuser posted image user posted image
E da još nešto,gledala sam torbe za školu,jer mi mala ide na jesen,Issssss,pa to je tako skupo u mulleru,torba tisuću kuna,ajde lijepo ako koja ima školarca neka me prosvjetli MOLIM VAS gdje ima za kupiti kvalitetna i lijepa torba za moju princezu a da ne košta čitavo bogatstvo?? A sad vam svima laka noćica,ma šta bi ja bez vas,ljubim vas svijuuuuuuser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu nela86)
Neposredna veza do poruke: 2063
15.3.2013 22:49:22   
Suzn

IZVORNA PORUKA: Mmaestral

-Cuba - super za klinca! Tvoj će biti možda i kg teži od moje user posted image user posted image Glavno da su zdravi pa nema briga.
-A Pepeljuga, u kojem si ti tjednu 1200g? To je negdje 31.tj?
Blago vama za kile vaše...7-10 kg ste nakupile. A ja dvostruko više user posted image I još rastem... A dobro... Budem se oko toga poslije brinula. Ovako i onako sam mogla i dobiti nekih 8 kg svejedno pa se tješim user posted image user posted image user posted image
---Ja još ne mogu početi prati i peglati pošto nemam kamo stavljati robu. Čekam da mi majstor napravi ormar, a to će biti tek za nekih tjedan dana. A još imam mjesec dana do poroda. Uh, sve me to totalno živcira user posted image user posted image
---Htjela sam vas pitati - tko je bio na tečaju za trudnice - da mi još kažete neke detalje o tome kako se trebamo ponašati kad počne porod.
Kako se skuže trudovi? Kako se broji vrijeme?
Što ako pukne vodenjak?
Kako znati kad tiskati?
Kako treba disati?
Što je točno ctg?
Kako se brinuti za dojke prije i tokom dojenja?
Koji je pravi položaj za držati bebu kod dojenja? itd...
Znam da naše majke prije nisu ništa ni znale dok su išle rađati, ali mene je nekako strah da nešto ne napravim krivo. A nisam išla na taj tečaj, bio mi je preskupuser posted image

Curke ja sam 37+4 danas... Stvari za bolnicu jos nisam spremila... za bebu je sve oprano! Ajd bar nesto. To sam pocela prat kad je frendica rodila 4 tjedan prije svog termina pa me čopila panika!!
Beba je jucer bio 3330 gr. veli dr da je jako nisko...

Mmaestral, evo par odgovora...
Za trudove ti ne mogu puno rc, jer ih zadnji put bas nisam imala. Meni je dr rekao kad krenu pravi da ces znat jer neces moc hodat, morat ces stat i pricekat da prodju... Ja sam imala skroz lagane trudiove i znala sam ih prepoznat po tome sto su mi se ruke oznojile, šake...

Meni je puknuo vodenjak, nisam bila ziher jel je ili nije... bila sam na wc-u. Počelo je nesto nekontrolirano curit i odmah sam pomirisala, jer sam citala da nema boje ni mirisa... nije imalo. Al iscurilo je skroz malo, mozda pol deci, deci... otusirala sam se, pricekala mm jedno pol sata, 45 min. jer je naravno bio na putu, i krenula u bolnicu! TAmo su mi rekli da je bio vodenjak to!!

Za disanje ne znam... nisam imala trudove, prejaka epiduralna!! Ali sad na tecaju su nam rekli, kroz nos dubopko unutra, kroz usta van. Mjeri si sad koliko puta udahnes i izdahnes, lagano, duboko. Udah i izdah su jedan!! Max bi trebala imat 5. Tak nama veli babica.

CTG ti mjeri bebine otkucaje srca i tvoje trudove!
Pol sata lezis i ne smijes se bas micat, ja ga ne volim...

Ja sam dojila 13 mj. user posted image Prporucila bi tebi a i svima drugima MULTI MAM komprese! Ima ih kod nas za kupit, upisite u googl pa ce vam nesto izbacit! Za pocetak dojenja u bolnici, nema boljeg!! Kad beba jos ne zna sta treba radit, i kad su bradavice jako osjetljive, ovo fino hladi!!Stavi se na bradavice nakon dojenja i ne treba ispirat prije dojenja!! Ja kome god sam rekla da ih uzme i ko god me poslusao mi se zahvaljivao! Mene je to spasilo... ovaj put sam ih kupila prije 6 mj. još!!
Inače, nista posebno.... kad se tzusiras ne koristis za cice šampone i to je to... mozes nakon dojenja sa malo svog mlijeka isprat bradavice i ostavit ih par min da se posuse na zraku!!

Polozaj bebe... bitno je da ju okrenes prema sebi, ne samo glavu nego cijelu bebu... Al pas mater, pa valjda ce ti to neko u bolnici pokazat!! Oko mene su tu skakali, 5 puta mi ulazila u sobu u toku jednog dojenja da vidi jel sve ok... al ja sam u NJemackoj pa...
I pazi se treceg dana dojenja, tad dolazi mlijeko, do tada je kolostrum. Kad dodje mlijeko onda cicie znaju natec i bolit, a kod nas u bolnicama tad otpustaju doma, pa je show doma i zato vecina prestaje dojit!! KAd ti se cice tak upale, stavis svjezi sir na njih. Na tetricu pa na cice!! Pazi, meni su tak to tu u bolnici napravili!! Ja osjetim nesto mi poznat misris, da, vele oni, sir!!

Eto, nadam se da sam pomogla...

(Odgovor članu Mmaestral)
Neposredna veza do poruke: 2064
15.3.2013 22:50:11   
Suzn
... i da te utjesim za kile... ima 20 +

(Odgovor članu Suzn)
Neposredna veza do poruke: 2065
15.3.2013 23:22:37   
Hladna
Maminangel pogledaj malo po netu mozda di nađeš kakvu jeftiniju, za oko 500 kn bi mogla nač neku ljepu i kalitetnu torbu , ali da ćes jeftinije peoc cisto sumnjam , u knjižarama gledaj, u Mulleru ....
Ti bi isto mogla malo prije rodit ako kazes ides skidat tu mašnicu- ja sam cula da zna odma nakon skidanja beba krenut ...
A ja ti nisam fakat nista spremila, istina pokupovala sam sve valjda prva, al sve stoji jos sa etiketama u ormaru i u vrecama na tavanu , oprala sam jedino kako sam rekla vec prije tjedan dana jastuk za nosit bebu iz rodilista posto me zanimalo dal ce oblik ostat isti nakon pranja, a vidim sve uzivaju u tom pranju i peglanju, a meni se neda opce ni pocet prat , a ni peglat user posted image
Mislim si cekat bar do cetvrtka kad idem na kontrolupa se nadam da ce mi ginic rec da ce me kasnije poslat u bolnicu pa necu jos prat robu, samo cekam neki razlog da ne perem jos, ja se valjda jedina uljenila user posted image
user posted image
Suzn ti si nam odma poslije lanac znaci , jeste se zaredale sve jedna na drugu sad user posted image javi nM se obavezno kad se porodis user posted image

Pepeljuga mislim da ces i ti imat pravog diva za izbacit, cini mi se to velika beba za 27 tjedana , trebat ce to izbacit vanka user posted image

Cure jel k

< Poruku je uredio Hladna -- 15.3.2013 23:31:15 >

(Odgovor članu Suzn)
Neposredna veza do poruke: 2066
15.3.2013 23:30:34   
maminangel
Ma joj baš sam se šokirala,bila neka s ponijima, ljubičasta,a ona baš voli te konjiće ali cijena je boli glava,pa nemogu vjerovati da ćemo manje love dati za radni stol,stvarno pretjeruje pa nije od zlata,a i koliko će ju dugo nositiuser posted image hvala ti Hladna,pogledati ću po netu i knjižarama..

(Odgovor članu Hladna)
Neposredna veza do poruke: 2067
15.3.2013 23:37:31   
Hladna
Izbacilo me 2 puta pas m....
i sad ostavila pola teksta . Fak

Maminangel inace su te torbe jako skupe samo ne znam koja je caka, pogledaj i u emezeti - mislim da i tamo ima torbi , a fakat kupis radni stol i to u emezzeti 4 komada za cijenu jedne torbe user posted image user posted image user posted image

Cure zanimaju me iskustva sa Beauty Baby Mullerovim pelenama ??
Ja sam cula da su jako kvalitetne a upola jeftinije od pampersica , a osim toga Muller opcenito ima dobre proizvode i sam ih uvozi dok ostali ducani uvoze proizvode koje se rade samo za Hrvatsko trziste , a muller uvozi sto za vani to i za nas sve najbolje .

(Odgovor članu maminangel)
Neposredna veza do poruke: 2068
15.3.2013 23:47:50   
maminangel
Hladna ja sam ti s malim možda prva dva ili tri mj.koristila premium care od pampersa,a od tada isključivo samo te mullerove i jako sam zadovoljna snjima,sad do 31.03.imaš popust na njih preko onih njihovih bonova.I inače jako puno njihovih proizvoda koristim,od gelova za tuširanje za starije klince do krema za sunčanje koje su izvrsne,deter.za suđe ma ja jako volim Muller samo su im igračke užasno skupe,evo danas sam htjela kupiti onu mekanu spiralu sa igračkama kaj se stavlja na kolica i tamo košta 150-200kn a ja danas kupila u C&A za 69 i baš lijepa..user posted image user posted image

(Odgovor članu Hladna)
Neposredna veza do poruke: 2069
16.3.2013 0:04:50   
Hladna
Da za igracke znam da su skupi, izbjegavam ici sa sinom u muller jer on tamo poludi user posted image
Ja sam kupila paket pampersica najmanji za bolnicu iako si mi rekla da ne trebaju ni pelene u Petrovoj pa ce ostat za kuci, a kupit cu odma te mullerove pa cemo njih koristit ak ce i nama odgovarat .

(Odgovor članu maminangel)
Neposredna veza do poruke: 2070
16.3.2013 8:52:47   
Tiana Weber
Dobro vam jutro drage moje, kako ste mi???

(Odgovor članu Hladna)
Neposredna veza do poruke: 2071
16.3.2013 9:58:16   
Tiana Weber
MAESTRAL draga, nadam se da ce ti barem malo pomoci ovaj post.

Jedno od najprirodnijih i najljepših iskustava u životu upravo je porod.  Iako se zna desiti da porod bude nekim majkama teško i traumatično iskustvo, novi život koji donesu na svijet briše sve ono ružno, a budi ono najljepše-istinsku i pravu ljubav, ljubav prema svom djetetu, budi nove osjećaje, brigu, strepnju... Zato je važno kroz svih devet mjeseci trudnoće pripremiti se za taj važan čin, kako za majku tako i za dijete.

PRVI ZNAKOVI PORODA:
   Prirodan porod počinje između 37 i 42 tjedna trudnoće. Pred sam porod dolazi do procesa «sazrijevanja vrata maternice» koji postupno omekšava i skraćuje se te otvara da bi omogućio prolaz ploda. Maternični mišić biokemijski se priprema za stvaranje i prenošenje podražaja koji dovodi po pojave trudova, a pod utjecajem hormona dolazi do omekšivanja vezivnog tkiva dna male zdjelice koje postaje mekše i elastičnije. Kod svake žene porod je drugačiji pa tako i početak i trajanje poroda.
-TRUDOVI- Prvi simptomi počinju se javljati otprilike 24 sata prije poroda, kod nekih žena i ranije. Najčešće se javljaju tzv. lažni, pripremni trudovi. Oni su uglavnom kratki i javljaju se u nepravilnim razmacima. Tada trudnica može primijetiti da se plod umirio, smanjio se broj pokreta, što je znak da se dijete namjestilo u položaj za porod. Kada trudovi postanu učestaliji, tj. javljaju se u pravilnim razmacima te traju oko 1 minute, to je znak da je porod započeo. Kad se počnu javljati otprilike svakih 5-7 min. vrijeme je da se zaputite u bolnicu.
-VODENJAK-Može prsnuti samostalno ili kroz trudove, dolazi do istjecanja plodne vode i svakako je najbolje čim prsne zaputiti se u bolnicu bez obzira na trudove, jer je dijete bez plodne vode izloženo zarazama i bakterijama.
-CERVIKALNI ČEP-To je gusti, viskozni sekret koji ispada kada se cerviks  počne otvarati pod utjecajem pripremnih trudova. On služi za zatvaranje cervikalnog kanala za vrijeme trudnoće.
   Važno je napomenuti da ako trudnica primijeti neke druge simptome od gore navedenih, poput krvarenja, jakih glavobolja, bolova u želucu i sl. najbolje se zaputiti u bolnici gdje će liječnici utvrdi kakvo je stanje rodilje i ploda te odlučiti o daljnjem tijeku poroda.

PRIRODAN POROD:
  Većina žena prolazi kroz prirodan porod, dakle bez mehaničkih i operativnih pomagala, samo snagom vlastitog tijela. Jedna od najvažnijih stvari tijekom poroda jest tehnika disanja. Većina bolnica kod nas održava tečaj za trudnice gdje između ostaloga uče fiziologiju samog procesa poroda, provode vježbe mišića dna zdjelice koji sudjeluju u porodu i vježbe disanja, koje je jako bitno, jer pravilno disanje ublažava bolove, smanjuje psihičku napetost rodilje i omogućava dovoljan dotok kisika i hranjivih tvari novorođenčetu. Porod dijelimo na četiri porođajna doba:
-Prvo porođajno doba ili doba otvaranja je početak poroda što znači da se maternični mišić stiska, postupno potiskuje dijete glavicom prema zdjelici kroz ušće maternice koje se otvara do 10 cm kada je potpuno otvoren i dijete je spremno za porod. Kod prvorotkinja prvo porođajno doba traje 10-12 sati, a kod drugorotkinja i višerotkinja 5-7 sati Otvaranjem vrata maternice završava prvo porođajno doba.
-Drugo porođajno doba jest faza istiskivanja djeteta. U toj fazi trudovi su najjači te je vrijeme za istiskivanje djeteta. Vrlo je važno znati i tehniku disanja pri samom izgonu jer s prvim tiskom izlazi djetetova glavica. Ukoliko primalje primijete da će te popucati ili da koža međice se ne rasteže dovoljno napravit će vam epiziotomiju. Kad izađe djetetova glavica morate prestati tiskati, par sekundi predahtati a već sa sljedećim trudom istisnuti ostatak tijela djeteta koje će najlakše iskliznuti iz vas. Primalje mu isisavaju sluz iz usta i nosa, očiste oči i tada ćete ćuti najljepši zvuk na svijetu, ono što ste s nestrpljenjem iščekivali devet mjeseci, prvi plač vašeg djeteta. Time završava drugo porođajno doba. Primalja vam stavlja dijete na prsa koje se brzo umiri slušajući otkucaje vašeg srce, koje je u vama slušalo devet mjeseci. Taj prvi dodir između vas vrlo je bitan kako emocionalno tako i za bolju produkciju mlijeka. Nakon što podvežu djetetov pupak i prerežu pupčanu vrpcu spremno je za samostalni život. Ukoliko vam je pravljena epiziotomija  sad će vas i zašiti sa par šavova.
-Treće porođajno doba  ili faza istiskivanja maternice je i najlakši dio poroda koji je praćen slabim kontrakcijama pomoću kojih će te istisnuti posteljicu. Traje otprilike 20-30 minuta. Nakon poroda posteljica se ljušti i odvaja od stijenke maternice. Primalja ili liječnik će  vam reći kad trebate tiskati i sa jednim tiskom je istisnuti iz sebe. Zatim će je detaljno pregledati da li je sve izašlo van jer i mali komadić posteljice koji ostane u vama može izazvati sepsu, a najgora posljedica sepse je smrt. 
-Četvrto porođajno doba  je ujedno i posljednje koje traje dva sata nakon poroda. Tijelo se počinje vraćati u normalu, otkucaji srca se stabiliziraju, krvne žile oko maternice sužavaju, a maternica stišće i očvršćuje. To vrijeme provest ćete u rađaoni pod nadzorom liječnika i mogućeg krvarenja ukoliko se krvne žile ne sužavaju. Nakon toga vas odvode u vašu sobu gdje ćete boraviti sa svojim djetetom do odlaska iz bolnice.

Neposredna veza do poruke: 2072
16.3.2013 10:30:14   
Afrodita83
Cure moje!!!!!!!!!!

A jeste se raspisale user posted image user posted image Ja sam jučer opet klikala stabla i igrala onu igricu slovo na slovo ( koja debilana, osjećala sam se ko u 1. osnovne ) ali čvrsto sam odlučila osvojiti još nešto za svoju bebicu i uspjelauser posted image , dobili smo tjednu nagradu Lerbolario kozmetike za bebe user posted image user posted image , tak da se zatupljivanje mozga isplatilo user posted image

Sad ću ja opet kao i obično dok vidim da sve nešto kupujete, spremate, perete itd. za bebe reći da još ništa nemam....user posted image user posted image , ja stalno tak shopping odgađam, a sutra ulazimo u 32. tjedan....ne znam, ja još ni popis nemam......jedino sam kolica izabrala i naručila http://www.svijet-beba.hr/pictures/content/cam-combi_family-boja_164-13.jpg, evo ova. ( ako ne vidite ovako kliknite link, pa kad vam se otvori, kliknite gore na traci na CAM i na kolica Cam Comby Familiy 2013, boja 164....Trebala bi se konačno pokrenuti, šta vi mislite???

A da, htjela sam vam reći, možete slobodno sve meni ostavit broj mob. na PP ili na fejsu, meni je termin u 5. mj. pa vjerujem da ću vas sve i ispratit i dočekat user posted image
I da, htjela sam vam reći da osjećam kao da smo se u zadnje vrijeme toliko zbližile da mi se čini da vas poznajem cijeli život! Sve ste mi super, divne i krasne i stvarno mi je gušt s vama babinjati user posted image user posted image

Nisam uspjela shvatit kakva se to torba traži??? Ako je to ona za prematanje ja ću svoju dobit sa kolicima, a vidjela sam po ovim baby shopovima na netu da ih ima povoljnijih od 500 kn papogledajte malo, a ako se radi o onoj za bolnicu na kotačiće, moja preporuka je odite kod Kineza ili u takav neki dućan, kod mene ima KTC pa sam ja kupila 2 torbe i neseser za 250 kn i jako su lijepe, crvene. te su torbe u dućanima prenapuhane do boli, a sve je made in china!

PUSA SVIMA!!!!!!!!!!!

< Poruku je uredio Afrodita83 -- 16.3.2013 10:33:01 >

Neposredna veza do poruke: 2073
16.3.2013 12:25:09   
Afrodita83
I normalno, sad kad sam na miru pročitala skužim ja o kakvoj se torbi radi user posted image user posted image , Dakle, ŠKOLSKA TORBA, ma bravo ja user posted image
Maminangel, nemam školarca, ali imam 2 male sestrične blizanke i znam da im strina te torbe kupuje vjerovala ili ne u knjižari! U ZG mislim da imaš u Narodnim novinama, Tisku, čak Nami, a i po ovim centrima tipa Konzum, Metro, Getro, Interspar...ali to dok ima počnu akcije tamo negdje u 8 mj. pred početak školske godine.

Neposredna veza do poruke: 2074
16.3.2013 13:50:20   
bebić
nema nikog danas na raji user posted image
gdi smo zene?!?!?!

Elenor 9.5. <3 sve moje

Neposredna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Da li ste vi vašim dječacima stavljale penis/cunu/pimpek prema gore, prije povijanja? I ako da, zašto?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!