|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Epiduralna anestezija
14.6.2008 23:55:48   
tonkica
Zanima me da li imate iskustva i kakvih sa epiduralnom anestezijom?
Nešto u zadnje vrijeme razmišljam o tome, pa da vidim ima li ovdje kakvih iskustava iz prve ruke?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Epiduralna anestezija
15.6.2008 9:18:31   
Dajana
Tonkice ja nisam nikad dobila epiduralnu (rodila sam 4 puta) i ne bih ni htjela. Zadnji put kad sam bila u rodilištu, dvije ženskice iz sobe su dobile epiduralnu pa sam ih pitala za iskustva. Jedna je rekla da uopće nije osjetila trudove ali da ju je izgon bolio dok je druga rekla suprotno, da su je boljeli trudovi ali da izgon uopće nije osjetila. No obje su rekle da su cijelo vrijeme imale osjećaj da lebde kao da su u raju, dakle neka vrsta izdrogiranosti.
Eto to je ono što sam ja čula. Vjerojatno na Ringeraji netko ima osobna iskustva.

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 2
15.6.2008 17:56:38   
tonkica
Daj Bože da sve bude kak treba, pa ću i ja prirodnim putem. user posted image

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 3
15.6.2008 20:16:03   
Ruža
Tonkica upravo sam pročitala knjigu Uršule Tolj "Prvi put mama...i drugi put mama" i dosta korisnih savjeta ima u njoj, osim toga opisala je svoje iskustvo sa epiduralnom na prvom i drugom porodu pa ako imaš prilike pročitaj si tu knjigicu. Nažalost kod nas nema izbora što se tiče epiduralne, ali jedna kolegica ju je uzela u Zg i ima skroz pozitivno iskustvo u svakom slučaju sačuvaš snagu za kraj kad ti je najpotrebnija, tijelo je puno opuštenje i ona je oduševljena. A sad,  kao i porod svatko to doživi na svoj način. Da imam mogućnost izbora možda bih se i odlučila i ja za epiduralnu.

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 4
15.6.2008 20:21:46   
Puli
ja nisam bila sigurna dvoumila sam da ili ne

svejedno sam rekla doktorici da ću tražiti ako mi bude neizdrživo(onaj dan kad su mi inducirali porod)

ona je rekla da dobro da sam joj najavila jer oni moraju znati radi anesteziologa

ali je curka odlučila brzo doći na ovaj svijet pa mi na kraju epiduralna nije trebala

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 5
15.6.2008 21:25:32   
Ira_
Obzirom da mi je ovo prva trudnoća, ja sam inzistirala na najprirodnijem porodu što se može. Naime doktorica mi je ponudila razne kombinacije; carski, epiduralna. Ali ipak želim sve to osjetiti koliko god drugi rekli da je to strašna bol. Jer razmišljam ako je MM mogao preživjeti bubrežni kamenac ( doktori tu bol opisuju kao bolove trudova ) onda ja zaista to mogu, jer hvala Bogu imam jako visok prag boli ( puno višlji nego on )!

(Odgovor članu Puli)
Neposredna veza do poruke: 6
15.6.2008 21:34:24   
koka
Ja mislim kao Ira, i slažem se s njom. Htijela sam sve osijetiti. I sebi i MM dokazati da mogu. 

(Odgovor članu Ira_)
Neposredna veza do poruke: 7
16.6.2008 9:27:53   
sare1
Ja za 3. mjeseca trebam roditi i kako sad trenutno razmišljam, nikad se ne bih odlučila na epiduralnu. Toga me više strah nego normalnog poroda, iako ne znam što me još čeka s obzirom na to da mi je ovo prva trudnoća. Samo se nadam da će porod proći u redu i da će moja beba biti živa i zdrava, a da će boljeti, to znam.

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 8
16.6.2008 9:36:06   
ZVRK
kada sam ja rodila ženska pored mene je dobila epiduralnu i rekla je da joj je oporavak poslije poroda bio koma iz razloga što nije ništa sama mogla.niti u wc i nije mogla imati bebicu kod sebe jer u rijeci su mi rekli da dok ti ne možeš na svoje noge ne možeš dobiti user posted image (tako bilo pije 3 god)kako je sada neznam,ali ja sam za prirodni put

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 9
16.6.2008 9:57:02   
Dajana
I ja sam za pririodni put bez ikakvih pomagala. Uopće mi je bedasto da ti dr. kao tebi Ira predlaže carski, epiduralnu i slično. Ako je trudnoća ok i nema potrebe za tim, čemu sve to, samo ti je oporavak teži i duži.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 10
16.6.2008 10:10:17   
tiha
ja nebi nikada epiduralnu jedna nasa rodakinja je platila 7 tisuca kuna u zg u bolnici i nije danima mogla doci k sebi nije mogla sjediti ici na wc nista nije mogla zene koje idu na carski vise mogu same nego sto je ona onda mogla! ovako te bole trudovi beba izade i ko d ate nikad nista nije boljelo. netko kaze boli ako si rezana ja osobno neznam jer nisam ni rezana a nisam ni popucala na to vam nemogu dati odgovor..ali svakako sam za prirodni porod!user posted image

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 11
16.6.2008 13:18:54   
Ira_
IZVORNA PORUKA: Dajana

I ja sam za pririodni put bez ikakvih pomagala. Uopće mi je bedasto da ti dr. kao tebi Ira predlaže carski, epiduralnu i slično. Ako je trudnoća ok i nema potrebe za tim, čemu sve to, samo ti je oporavak teži i duži.

Dajana po mome mišljenju to je ok da se ženi ponude razne opcije, pa tko šta voli nek izvoli. To nažalost nije praksa, nego kada imaš veze kao ja onda se odjednom sve može dogovoriti. Zašto netko ne bi htio carski ili epiduralnu, ako se stvarno boji bolova? Zaista ne vidim u čemu bi tu bio problem.

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 12
16.6.2008 13:24:34   
mirna
Zašto netko ne bi htio carski ili epiduralnu, ako se stvarno boji bolova?

Slažem se Ira. ja sam rodila bez epiduralne.. u trudnoći sam razmišljala i o toj opciji. ako ću još jednom roditi, ne bi htjela epiduralne, jer znam da sam prvi put trudove mogla izdržati. Znam neke žene koje su imale jake bolove ili strah od bolova ili možda niski prag tolerancije bolova.. Za sve takve je super, ako imaju mogućnost epiduralne.

(Odgovor članu Ira_)
Neposredna veza do poruke: 13
16.6.2008 13:29:23   
Dajana
Ja se svakako više bojim davanja anestezije (a svaka anestezija je riskantna) u kičmu nego porođajnih bolova, koje sam prošla četiri puta i naravno svaki put sam ih se bojala pogotovo drugi, treći i četvrti put. Prvi put nisam znala kako je to pa se nisam ni bojala.
Ali naravno, tko voli nek izvoli.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 14
24.6.2008 20:56:53   
alea
ovaj forum je zbilja pun hrabrih žena! čestitam!!user posted image user posted image
nažalost ja nisam jedna od njih.user posted image mislim da ću,ako mi ponude epiduralnu, privatiti jer sumnjam da mogu izdržati tolike bolove.user posted image  makar sam danas čitala rizike epduralne i gledala slike kako se daje u kralježnicu i moram priznati da sam se prilično prestrašila i možda ću si malo bolje razmisliti... ali kad počnu bolovi...joj!

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 15
25.6.2008 11:36:30   
njanja
Ja sam uvijek bila PROTIV...kao ono, trebam osjetiti bolove i porod..Ali kada me počelo boliti (ti moji mizerni kratki neredoviti trudovi), rekla sam šteta što kod poroda na zadak nema epiduralne user posted image  Prijateljica je rodila uz nju, sami su joj doktori preporučili i kaže da nije osjetila bolove, ali je izgon (čula sam da smanje dotok da bi žena surađivala)... Uglavnom, za vrijeme poroda sam sa babicom razgovarala o epid. i rekla je kako je to ok, ali da nema nekog praćenja što se sa ženom dešava u periodu kasnije (npr 12 mj.....) i da je to negativnost epi.... U svakom slučaju sam Za da si žena sama izabere način na koji će roditi i da je bar više rodilišta kao RI gdje ti, u načelu, to i omogućuju.....

(Odgovor članu alea)
Neposredna veza do poruke: 16
15.12.2008 13:22:31   
NIKA
bok,drage moje.Evo ja nisam često na forumima ali sam sad išla pročitati malo o epiduralnoj s obzirom da u četvrtak idem na dogovoreni porod u petrovu.Sad mi je još gore jer svaka od vas ima drugačija iskustva.Ja sam mislila uzeti epiduralnu zato što dobivam drip,a čula sam da  trudovi pod dripom duplo jače bole od prirodnih.E ali stvar je u tome da se bojim onog šoka kad ti isključe epiduralnu pred sam izgon,pa sad stvarno više nisam pametna,jer meni doktorica isto predlaže epid.

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 17
15.12.2008 13:25:42   
mirna
Ako ti dr predlaže i ako imaš mogućnost uzmi, jer drip stvarno boli kao user posted image ..user posted image

(Odgovor članu NIKA)
Neposredna veza do poruke: 18
15.12.2008 13:28:43   
tonkica
Da se nadovežem, rodila sam bez epiduralne, primila sam drip i nije me boljelo. Naravno, trudovi su bili bolni, ali nije bilo onak strašno kak sam čula od drugih da im je. Imala sam osjećaj da mi je samo olakšao porod i ubrzao proces. 

Mia 13.07.2008
Blaž: cca 18.12.2010

(Odgovor članu NIKA)
Neposredna veza do poruke: 19
15.12.2008 13:30:16   
tonkica
Kako smo svi različiti, Mirnu boljelo, mene nije... user posted image

Mia 13.07.2008
Blaž: cca 18.12.2010

(Odgovor članu tonkica)
Neposredna veza do poruke: 20
15.12.2008 13:32:11   
ninolina
Slažem se s mirnom. Ja sam na prvom porodu trebala dobiti ep. ali nije išlo jer su mi bubrežni kanali bili zaštopani. Ako se bojiš boli uzmi ju svaka ima svoje mišljenje o tome. Kasnije češ i ti komentirati i dati nam svoj savjet. Sretno u svakom slučaju.

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 21
15.12.2008 15:23:37   
spužvasta
Ooooo,pa onda sam ovdje jedini papak user posted image user posted image Ja sam tražila epiduralnu-bilo me malo frka,ali me jaaako bolilo a inače baš ne znam trpit bol tako da.....Ja sam rodila u VINOGRADSKOJ i epiduralnu imaš pravo tražit u bilo koje doba dana i noći do 6cm otvorenosti-nakon toga smatraju da je beba već dosta nisko i ne daje se!  Prvo dobiješ lokalu pikicu koju niti ne vidiš a kamoli osjetiš da ti umrtvi mjesto uboda. Nakon toga između 2 truda dobiješ epiduralnu koja počne djelovat za 15-20 minuta.Prije nego ju "puste u pogon" naprave 2 testa,anesteziolog i ginekolog su cijelo vrijeme pored tebe i promatraju djelovanje lijeka na organizam-ako je sve ok i nema nikakvih reakcija (ali nisu to reakcije za život opasne!) anestezija počinje djelovat.  NIŠTA ne osjetiš,nema boli nego samo pritisak za vrijeme truda tipa kao da ti je na kukove sjelo dijete od 2-3kg-nikakva neugoda ni ništa! Porod je lakši jer surađuješ sa babicom,nakon truda normalo prestaneš tiskat jer te ništa ne boli-ona ti masira međicu i širi ju tako da su i velike šanse da ne budeš šivana (kao ja!) i nakon 8 sati (cca) ti si normalno na svojim nogama ko da ništa nije ni bilo!  Eto takvo je moje iskustvo! user posted image   Naravno da bi SVAKA ŽENA MORALA BIT UPUĆENA u sva svoja prava za vrijeme davanja epiduralne jer svaki ANESTEZIOLOG MORA biti prisutan i pratit reakcije!!!!!  
Svaki koji hoće otić ili se udaljit ili vas ne provjerava-imate mu pravo reć da bude tamo! To je vaše pravo,to je vaše dijete-to je vaš život!

SVEN - 22.09.2008.
ZUBATI MOJ MALI.....

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 22
15.12.2008 16:32:07   
ivanaa
nikada nebi uzela epituralnu ili napravila carski samo zato da mene ne boli,drugo je ako moras iz zdrastvenih razloga ali sama bol je prolazna

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu spužvasta)
Neposredna veza do poruke: 23
15.12.2008 16:42:38   
kitty
bilo bi super da svaka bolnica daje zeni izbor.
ja bi izabrala porod bez epiduralne ali zene koje se boje ili koje slabije podnose bol mislim da je super

(Odgovor članu spužvasta)
Neposredna veza do poruke: 24
15.12.2008 16:42:54   
FIONA
IZVORNA PORUKA: ivanaa

nikada nebi uzela epituralnu ili napravila carski samo zato da mene ne boli,drugo je ako moras iz zdrastvenih razloga ali sama bol je prolazna

yed draga posebno ak se skljokaš pa te šamaraju i poljevaju vodom i uz to povračaš po cijelom boksu!!!
To nije izmišljeno da bi odmoglo nego pomoglo...sve ima ZA i PROTIV ali epiduralna bu sigurno na drugom porodu makar platila anesteziologa da hoda zamnom do poroda!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!