Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 13:30:20
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
Tea, super za pregled neka nam limači samo rastu :D E da, na mom vjenčanju, ja bila glavna trudnica :D udala sam se pred mjesec dana, i to ne zato jer sam trudna nego smo već planirali vjenčanje, pa zatrudnili usput. mene trbuh apsolutno uopće nije smetao, plesala sam ko blesava, tak da su me svi u čudu gledali, zato valjda i jesam prst otvorena :D haljinu sam dala šivat, i ispalo fenomenalno, bila prava vjenčanica, baš mi je super stajalo :) nije da se hvalim, samo eto, trudnice su lijepe i tako se trebaju osjećati. nosite svoje trbušćiće s ponosom, ko modni detalj, ako baš hoćete :)
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 13:31:55
|
|
|
|
emy0406
|
Napišem cijeli post i izbriše mi se Pinky draga,možda da spomeneš svoje planove ginički na ssljedečoj kontroli,pa češ znat kak diše,mada mislim da ti mora dat,jer zakonsko pravo je ići na porodiljni 45 dana prije termina.Za bolove u preponi ću te utješit mene je prestalo bolit ulaskom u 3.tromjesječje,neznam jel te boli i stidna kost?Mene je užasno bolilo,jer se moja curka opirala glavicom o kost,no i to je prestalo. Tea bravo za bebolinca Valjda ćemo se jednom sresti u petrovoj,ak ne kad ću ići kod seke u goricu dođem k tebi na kavu
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 13:34:12
|
|
|
|
emy0406
|
Ha sad se vide i jedan i drugi ,ludi komp
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 13:36:49
|
|
|
|
ikaaa
|
teić bravo za nešega boya ..... .. ma što se tiče oblekice i to trudničke, u H&Mu sam si kupila bež trudničke hlače, tajice, majcu plavu na točkice, i plavu haljinu na točkice.....inače ja sam velika obožavateljica haljina tako da prije trudnoće nisam nikad bila u hlačama, samo suknijice i haljinice jedino na poslu i to u ugodnim hlačama...traperice evo nove novcate stoje u ormaru još etiketa visi na njima...tako da sad kad prvo ide trbušćić, pa onda tamo negdje ja stalno sam u haljini, ali kako sam sad jučer i prekjučer primjetila da mi noge predvečer oteknu izgledam gore ko balončić a dole ko dvije bukvice baš spremne za doznaku..... i baš sam si fora.... ma ići ću ja u haljini, baš je lijepa.... neka se vidi raskoš....a tek kad tamo bude puno kolača, pa večera, pa meseko a u za tri dana giniću na pregled...morat ću ozbiljno biti na jušnom ovaj tjedan i idući tako da ne pokvarim liniju koja je sad trenutno na 73kg.... pinky ma dat će ti ginićka kako ti hoćeš, i kako si si isplanirala..... zašto ti nebih dala..... pa što joj nije dovoljno da cijelu skoro trudnoću radiš pa ti sad neće dati pravo izbora da sama odlučiš što bih napravila.... ma samo bez brige....i samo mi se pazi..... ma taj će dečko biti rođen sa tipkovnicom u rukama..... ko i moja curka kad je ginić čuo što sve radim, odmah je rekao da to dijete kad se rodi može u prvi razred...
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 15:10:19
|
|
|
|
sretnaz
|
CrazyPuppet i Tea za pregled i vaše bebe! kad sam bila trudna s N, radila sam, nisam imala ni dana bolovanja, išla na GO i onda 45 dana prije na porodiljni i nitko nije radio probleme. Ali mislim da je pametno provjeriti sa ginekologom (medicinskom sestrom) jer mi se čini da oni nešto godinama rade isto i da su uvjereni da tako mora biti i nisu baš fleksibilni. Ovo za stolčić i krv iz pupkovine, pitala sam kad sam išla roditi N i rekli su da ne može, i sad sam pitala na tečaju, i to sam pitala primalje i one su rekle da ne može jer je prenisko. Eh sad, možda ovisi o rodilištu, ali ove primalje u Rijeci su stvarno super, nije im teško poroditi ženu u kadi, ni na stolčiću. A sigurno je da nije udobno. Meni je potrebna trudnička odjeća jer imam veliki trudnički trbuh koji ide prema naprijed tako da mi ove standardne majice i haljine nikako ne stoje. Za doma su OK, ali inače ne valja. Imam dvije haljine H&M, jednu sam kupila kad sam bila trudna s N, a drugu dobila. Tajice nosim obične samo broj veće. Kupila sam i traperice ove godine i to samo radi Norveške, ali sam ih i iznosila, i još ih nosim. I još tri majice sam kupila dok sam bila trudna s N. Ali sve su bile na sniženju
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 15:16:26
|
|
|
|
sretnaz
|
Jučer sam opet imala problem s probavom. Čak mi je bilo toliko loše da sam se skoro srušila. Na kraju sam zvala svoju gin i pitala kako da si pomognem jer da ne mogu izdržati bol, a ni naprezati se toliko i tako mi je preporučila glicerinske čepiće. I pomogli su... nadam se da ih neću sad morati redovato uzimati. A bol u preponama je bila prisutna, ali sad mi se svaki dan par puta dogodi da me toliko zaboli u preponama da se zgrčim, osjećaj je kao da me netko ubode u preponu. Srećom to kratko traje.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 15:26:37
|
|
|
|
Pomalo
|
Ikaaa, imam i ja iz hm-a tamno plavu haljinicu na male tockice, valjda imamo istu, imam i ove ljetne bez trudnicke hlace, ali sam prvenstveno u haljinicama, to mi najvise odgovara..ja veceras idem na veceru sa prijateljima skupa sa muzem a sutra necakinji na rodendan.. bas se tome radujem..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 15:36:24
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Sad mi je lakše. I zbog porodiljnog i zbog moje boli. Da, emy, užasno me boli stidna kost i to toliko da se noću jedva okrečem, a kad stanem na noge (nakon spavanja ili sjedenja na poslu) toliko boli da je to za izluditi. Jedva mogu podići noge da obučem hlače. Ovo je stvarno utjeha ako će to prestati (ili se barem smanjiti). Moj mali frajer je isto dubio na glavi kad sam bila na zadnjem pregledu, ali nisam znala da je to povezano. Vidjet ću sa svojim privatnikom (jer kod njega vodim trudnoću, a kod soc. idem samo po uputnice, lijekove i sl.) i vjerujem da će mi napisati preporuku da idem 45 dana ranije pa će valjda ova socijalna to uvažiti. Hvala vam na odgovorima!
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 15:36:24
|
|
|
|
sretnaz
|
i moja je tamnoplava na točkice... dobila sam ju za rođendan svi imamo istu
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 15:37:40
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
chocolate - 12.06. sretnaz - 21.06. leot - 24.06. emy0406 - 24.06. zvjezdicamaja - 01.07. SANJABI - 03.07. CrazyPuppet - 10.07. tintilinki - 14.07. ivaj - 15.07. Tea2803 - 17.07. victory - 19.07. Mrvic@ - 21.07. FingerJ - 25.07. vepikica - 03.08. Suzana12 - 03.08. PENELOPI - 09.08. Ulala - 10.08. Pomalo - 13.08. Njanjica - 16.08. sandra999 - 19.08. ikaaa - 28.08. RIBICA241 - 28.08. luce1010 - 03.09. Ninna10 - 06.09. Ivankaa - 08.09. Mussy - 10.09.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 17:26:43
|
|
|
|
Tea2803
|
Emy samo ti navrati na kad pozelis Ika samo se ti draga opusti malo na svadbici i poklopaj si ce isto malo uzivati s tobom Haa jeste me nasmijale svi imate iste haljine bas foraa Sretnaz drago mi je da su ti cepici bar malo pomogli ja sam na pocetku svaki dan pila dulphalac sirup za probavu i bilo je super ali sam onda prestala da se ne predoziram Ja sam vam cure takoder kupila trudnicke traperice ali eto stoje u ormaru nikad ih obukla nisam.. Pinky draga nadam se da ce proc ,, mene stidna kost boli vec 10 tjedana bez prestanka tesko mi je hlace obuci i tesko mi je okretat se po noci u krevetu od bolova tako da eto sad sam u 33 tjednu i sumnjam da ce proci,,kao utjehu ti mogu reci da je nekad jace a nekad slabije boli,,nadam se da ce ti prestat uskoro ali eto u mom slucaju nije Hvala svima sta se radujete samnom za mog super ste mi
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 18:03:40
|
|
|
|
Ulala
|
Kad vas ovako citam sto pisete o odjeci i koja sto nosi upadnem u depresiju. Ja sam u 30.tjednu i stvarnoooo nemam veliki stomak, cijelo vrijeme si mislim da nesto niej uredu kad se usporedujem s drugim trudnicama Kaze ginekolog da je sve uredu i da sve pase školski, i mjere i sve ali svejendo kad vidim da većinu žena ima veci stomacic od mene, nekako me baca an te misli da nesto nije uredu
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 19:50:06
|
|
|
|
sretnaz
|
Ulala, ne brini. Znam kako se osjećaš, bar donekle. Meni je ovo druga trudnoća u kratkom vremenu, i trbuh mi je prije počeo rasti nego u prvoj trudnoći i takve sam građe da je nekako normalno da iskoči. S leđa i dalje imam struk...baš mi ide prema naprijed. Kao što tebi govore da ti je trbuh mali, meni je par njih reklo još prije par mjeseci da su s takvim trbuhom išle roditi. I onda si mislim u sebi... i što ti to znači? Zašto je to bitno? Idemo na preglede i svima nam ginekolozi govore da su bebe dobro, i to je bitno. Izgled naših trbuha ništa ne govori. Imam dojam da su žene ponekad baš zlobne po tom pitanju. Jedna koja se hvali da joj trbuh nije velik... hm, došlo mi je da joj kažem da ima bar 10, ali i 15 kg viška već u startu. Ali ona je takve građe, nije nikad bila mršava. I ne vidi joj se, samo šta ja nosim veličinu xs ili s, a ona vjerojatno L, a po visini smo tu negdje. Cure, nisam ovime htjela nikoga uvrijediti (ne znam da li se neka od vas inače bori s viškom), jer meni debljina nekog ništa ne znači niti smatram da su mršavi ljudi vrijedniji,... ali jednostavno je i mene znalo iznervirati komentiranje kako mi je velik trbuh. Kao i tebe Ulala...
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 19:56:29
|
|
|
|
Tea2803
|
Sretnaz u potpunosti se slazem s tobom Ja se borim s viska al nije me nista zasmetalo sta si rekla meni je trbuh ogroman ali i ja sam velika mozda mi neki zavide na mojih dobivenih samo 5,5kg u trudnoci,,a ja drugima jer su puno puno manje od mene pa ce opet i nakon trudnoce biti lijepe a meni ce moji kg ostati pa cu se opet boriti ali nismo svi isti kad dode moj bebo ja cu trcat oko njega pa otici ce kilice
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 21:43:03
|
|
|
|
victory
|
Ulala, no sikiriki za trbuh.. i meni je sad u 8 mj. trudnoće manji nego većini cura ali sam nakupila zato kile na rukama i nogama he he... ali bitno je da su nam bebice zdrave. Tea, jaaako mi je drago da je sve ok sa bebicom i da je na pregledu bilo ok.. jesi pitala za magnezij? Btw ja prva ti zavidim na tvojih 5,5 kg.. ma zezam se, naravno da ne zavidim.. samo budite zdrave i sretne drage trudnice a kila manje-više :)) ja se tješim da će otić sve kada nas bebice počnu buditi i kada krenu prave roditeljske aktivnosti.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 27.5.2014 22:24:49
|
|
|
|
sretnaz
|
Eto Ulala, svaka od nas je drukčija i drukčije se debljamo. Tea, jedna mama je uvijek bila tako s viškom kila i nakon što je rodila i naravno nakon par mjeseci je bolje izgledala nego ikad prije... i zapravo i sad izgleda bolje tako su nju trudnoća, zapravo dijete proljepšali. Tko zna, možda i tebi bude tako. Ma tako je i s dojenjem, neke žene mršave, ali ima ih i koje se udebljaju.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 28.5.2014 7:08:54
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
Jutro svima :) Hahaha, vidim da ste načele najpoznatiju temu :D eh te kile :D Ja sam isto konstantno u borbi s viškom, bila na dijeti da smršam za vjenčanicu, kad sam skužila da sam trudna :D I moš se slikat :) ja isto imam dojam da me samo trbuh, s leđa se uopće ne kuži da sam trudna, al tako ti je to, svaka trudnica je drukčija, a i svaka beba... Mene isto pitali jel sam pred porod s tolikim trbuhom, a meni još mjesec i po do kraja... Jučer išla otvoriti porodiljni i sad sam sva zbunjola, u onih prvih 6 mjeseci, računa se i ovih 45 dana prije poroda, dakle nejde do bebinih 6mj. Pitam sestru kad mi davala doznake i ona kaže da njoj to u sistemu samo tako namjesti i da to tak ide i da ona tu ništa ne može. i sad kako sam ja planirala vratit se na posao kad mi beba navrši 6mj - i to mi je bilo škakljivo, sigurno se neću vraćat kad mi mali bude samo 4,5mj, tako da ću vjerojatno produžit onaj do bebine godine dana, i u dogovoru sa šefom radit doma, a u ured dolazit po potrebi. valjda će mi proć ta opcija... Kaže mi muž da nek šefu kažem samo "vidit ćemo" kao što i šef meni uglavnom kaže :D
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 28.5.2014 8:35:26
|
|
|
|
Pomalo
|
Crazy, nisam ni ja to znala za porodiljni.. Iako je malo blesavo da ti porodiljni pocne teci prije rodenja bebe, al to su ti nasi zakoni.. Hm hm.. Ja otkad sam trudna, vise se sredujem i pazim na sebe, valjda da istaknem trbuscic pa da mi kazu da sam lijepa trudnica, to je uvijek super cuti.. Ni ja se nisam udebljala nigdje nego oko trbuha, ali strukic je, zacudo, jos uvijek tu. iako ne bas kao prije. Jos sam prije trudnoce imala ravan trbuh, prirodno, bez vjezbanja, pa cemo vidjeti sto ce se dogoditi kada maleni izade iz stana.. Ovih dana se primirio, javlja se, ali ne udara jako, najvjerojatnije se i on umori sa mnom.. Dosta setam, vjezbam jos uvijek, iako mi je tesko jer mi je stalno vruce. Ali otkrila sam secer, i to sam jela zadnjih 5 dana, kolaci, cokolada, kapucino, aaaa... I kruh... Jucer otisla u ducan i kupila voca, u velikim kolicinama, i jogurta.. Moram se primiriti malo...
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 28.5.2014 9:24:44
|
|
|
|
Tea2803
|
Jutro svima Ahh kilee sretnaz da i meni kazu svi apsolutno da sam se mnogo proljepsala u trudnoci,smanjila mi se guzica i noge i sve samo mi je trbuh veliki i ja se nadam da ce me decko malkoc izmorit pa cu skinut i taj visak Victory draga nisam pitala za magnezij kad mog ginekologa nije bilo isla sam samo dolje na ultrazvuk ali idem opet za dva tjedna kad mi se ginekolog vrati a do tad cu ga pit i ovak imam kontrakcije pa mi magnezij pomaze Crazypuppet ti si bome vjerna poslu bilo bi ti super kad bi mogla doma radit pored bebaca Pomalo otkrila si secer haha bas si me fino nasmijala mene samo sladoled privlaci,,bas nikakvi kolaci ni cokolade samo sladoled valjda pase na te vrucine maa uskoro ce lubenicaaa mmm
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 28.5.2014 9:40:15
|
|
|
|
Pomalo
|
Tea, sladoled zaboravila napisati.. Da znas kako pase cokoladna torta sa vocno vanilija sladoledom.. Mmmmm.. Sad sam kupila samo one na stapicu jer sam shvatila da se tako kontroliram i ogranicim na jedan, jer ako stavim pred sebe quattro ili nesto slicno, uzmem zlicu i napadnem..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 28.5.2014 9:46:38
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
sad sam pročitala zakon, ovaj najnoviji i ovako, postoji: 1. obavezan porodiljni dopust: 28 dana prije poroda i 70 dana iza poroda (iznimno može i 45 dana prije poroda) 2. dodatni rodiljni dopust: do 6. mjeseca starosti djeteta 3. roditeljski dopust: do godine dana starosti djeteta (u biti isto traje 6mj, ali može trajati i godinu dana ako se koristi tako da se odrađuje pola radnog vremena - ili se u potpunosti iskoristiti do osme godine djeteta) nije mi jasno koja je caka u ovom dodatnom rodiljnom dopustu, zašto u HZZO-u računaju i tih 45 dana prije u 6mj, ako u zakonu piše drukčije... istjerat ću ja to na čistac, pa javim što saznam
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 28.5.2014 9:50:22
|
|
|
|
CrazyPuppet
|
imam ja trik za sladoled :D kupim vrećicu smrznutog šumskog voća pa sa bananom u blender :D nema masti, dodanih šećera, a fino, hladno i slatko :D i bilo koje voće se more tako narezat, smrznut, pa uživaš u okusima :)
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 28.5.2014 11:23:02
|
|
|
|
Tea2803
|
Curee samo me navodite na grijeh jucer sam smazala jedan kornet od vanilije mhmhm Puppet ideja ti je mrak !! bez dodatnog sugrica mmm I ja ako stavim ispred sebe quattro nema ga u sekundi
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 28.5.2014 14:04:57
|
|
|
|
sretnaz
|
Svaki dan jedem slatko, ne mogu bez toga. Uglavnom je to sladoled, ali i keksi ili čokolada (zbog probave par dana ju nisam jela). A ako nemam bar si kakao napravim. Prestala sam kupovati velike količine sladoleda, baš radi toga jer previše pojedem. Ovako si kupim kornet ili nešto i to je to... nema više
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 28.5.2014 14:29:16
|
|
|
|
Njanjica
|
I ja svaki dan jedem sladoled, al to je jedino slatko šta jedem..čokolade i ostalo me uopće ne privlači. Ja se u ovih 29. tjedana udebljala 6 kg, i svi mi kažu da imam mali trbuh (meni sve kile otišle u cice :D ), al se uopće s tim ne zamaram. Dokle god beba dobro napreduje ja mirna. Cure ja sam vam kuma na vjenčanju u 6 mj i haljinu sam kupila u Mama novi u Westgateu. Imaju super svečane haljine za trudnice, a dobro je šta ih se većinu može nosit i kad nisi trudana.
|
|
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!