|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas?
24.5.2014 12:13:44   
CrazyPuppet
pozdrav drage moje :)

evo ja konačno malo đabalebarim, i to ne u gradu već u vikendici, ajme gušta :) vrijeme je fenomenalno, dragi još na poslu. a usb s mojim poslom ostao na poslu, slučajno ili namjerno, ne znam :D kako ste mi vi?
ja jučer otišla u apoteku kupit ono najnužnije za bebu, za njegu pupka i te stvari, pa me žena tamo fino oprala da zašto to već sad, apoteke su non stop otvorene, da ne se moram već sad žurit. Sad kad još radim i sve mi je pod nosom, rađe to iskoristit sad nego kasnije, na kraju krajeva, nikad ne znaš kad će to krenut. nije to mlijeko pa da se pokvari za 5 dana...

kakve su vam želje i očekivanja za porod? Ja se nadam što prirodnijem porođaju i stolčiću... i da što dulje ostanem doma, a ne da me tamo mrcvare 15 sati. čitala sam razna iskustva, uglavnom su po hrvatskoj većina rodilišta "prijatelj djece" ali malo je onih koje su "prijatelj majki" što bi značilo da majka ima pravo birat položaj i tempo kojim rađa, bez požurivanja, pucanja vodenjaka i davanja dripova. Naravno da se mora intervenirat kad postoji neki rizik, al ako ga nema, ne vidim smisao u tome da se to "odradi" što prije. Kad sam na tečaju pitala porodničara za stolčić, rekao je kao da može ali se ne preferira, jer onda babicama nije naš ugodan položaj... MA DA?!?! možda će im svima bit lakše ako budem ja u trudovima izvodila stoj na rukama, pa samo raširim noge... :D

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 676
24.5.2014 12:18:32   
PENELOPI
Sretnaz znam kako ti je, meni je tako bilo i u prvoj trudnoci a sada jos gore, i sve sam probala ali bas nista konkretno ne pomaze, vise sam luda kad moram na wc.
moja cura isto nikad nije pila na bocicu, caj sam pila ja onaj za dojilje tako da je rano naucila piti iz salice i case, dudu je imala ali mi sad zao sto sam joj uopce dala kad je prva dva mjeseca bila bez nje.Kasnije kad bi joj duda pala prilikom spavanja samo bi se budila tako da odrasli u biti naprave ovisnika o dudi od dijeceuser posted image

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 677
24.5.2014 12:25:41   
PENELOPI
Ja za pupak nisam nista kupovala jer se o tome brinula patronazna koja je dolazila svaka dva dana a i ja se nisam to usudila dirati dok nije otpalo. Ja isto planiram na stolcic ovaj put naravno ako sve bude ok. to mise cini nekako prirodniji polozaj nego lezanje na ledima koje vecina bolnica prakticira.

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 678
24.5.2014 14:32:41   
sretnaz
Evo izvještaja... dobro sam, ništa ne boli kao da mi ništa nije ni bilo. A baš sam se malo i prepala, jer ipak imam mjesec dana do termina i nekako mislim da nije pametno toliko naprezati se, a drukčije nije išlo. Bila sam ujutro u Toweru, na Dječjem sajmu i razočarana sam malo. Ovo je 3. godina da idem i izgleda da je sve manje izlagača i sve manje poklona se dobiva.... Ali OK, nije baš da sam nešto posebno trebala.
Emy, tako i ja idem čitati i zaboravim tko je šta napisao, koga što muči itd.... Super da je odbacio dudu s 8. mjeseci, ovaj moj je ovisan, ali samo za spavanje. Vjerojatno bi ju imao i više, ali jednostavno mu nije pri ruci.
Tea, sad vidiš da ima puno primjera da nisu davali bočicu. user posted image I da, nemojte nuditi čajeve. I ja sam pila čaj za dojilje.
U Rijeci nije problem dobiti stolčić ili kadu. Neke moje prijateljice su rodile na njemu i kaže da je stvarno lakše. Ali na žalost ne mogu na stolčić jer spremamo matične stanice, zato ću pitati da mi stol namjeste da budem više u sjedećem položaju. Dosta su poštivali moj želje tako da nisam dobila ni drip ni epiduralnu ,ali su mi probušili vodenjak, i ovaj put ću tražiti da ni to ne rade ako ne moraju, bar ne prerano. Za epiduralnu nisam ni sama sigurna da li da ju tražim, vidjet ću u kakvom stanju ću doći. Ne znam da li sam pisala, ali kad sam došla u rodilište bila sam samo 2 cm otvorena i hjeli su me zadržati (bilo je 19 h, a od oko 13:30 sam lagano krvarila i imala trudove, ali ne konstantno u istim razmacima.) Na kraju sam išla doma, pustili me i vratila se oko ponoći. I ginekolog je bio super, jer dok sam potpisivala da idem doma na vlastitu odgovornost rekao je da ako pukne voda, ne osjetim bebu, ili ako mi bilo što bude čudno neka odmah dođem, pa makar prošlo samo 15 minuta.
Nisam ništa još kupila za pupak. Sad sam već zaboravila što mi je trebalo za N. Namjeravam nazvati patronažnu pa ću je pitati.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 679
24.5.2014 14:38:44   
CrazyPuppet
Ček, a matične stanice se ne mogu uzet ako rađaš na stolčiću? Ja sam isto već sve popunila za zakladu, pa nije valjda da se ne može to dat ako rodiš na stolčiću? znam samo da ukoliko doniraš da treba odmah prerezati pupkovinu, bez da se čeka da ona prestane pulsirati.
što se tiče pupka ja sam kupila sterilne komprese i alkohol, niš drugo...

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 680
24.5.2014 14:53:03   
sretnaz
Ne može stolčić jer je premali pad. Stolčić je jako nizak. Mi spremamo u privatne svrhe, pa nemam izbora.

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 681
24.5.2014 17:24:34   
PENELOPI
Sretnaz i ja cu roditi u Rijeci. Ja sam dobila epiduralnu zadnja dva sata i to na prijedlog doktora radi brzeg otvaranja koje je islo uzasno sporo a ja vec na izmaku snaga i stvarno je upalilo. Inace nisam htjela ali eto valjda znaju sto rade.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 682
24.5.2014 18:47:33   
Tea2803
Sretnaz da te pitam,zasto ne nuduti caj? (Neznam nista o tome pa bolje pitat) user posted image
Penelopi,kad si dobila epiduralnu,jel te prestalo boljet ili? Ja je isto necu trazit,ako ne bi bilo potrebno kao i tebi
Jeli koja od vas vec rodila na stolcicu?
Ja sam danas bome bila vani od 10-16 jel me uprzilo ovo sunce user posted image a od 16-18 sam tako fino spavala ko beba user posted image

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 683
24.5.2014 19:13:09   
ikaaa
pozzz drage moje...user posted image
evo mene da se malo javim...... bome sam se načitala......ali neka bitno da ste mi sve ok i da je sve u najboljem redu sa vašim bebicamauser posted image user posted image ...
crazy i lidija dobro nam došle......user posted image
chocholate draga moja vidim da se bebica nije okrenula.....evo tebe još malo..... ma hrabrice naša ti si nam prva na redu i držimo ti figice da sve prođe a hoće u najboljem redu...user posted image
emy draga bravo za nalazeuser posted image
tea suuuuuuuuper vijesti....nema više beštije...user posted image user posted image user posted image
evo sad malo i ja...niam se stigla javljati 3-4 dana, najme imala ssam strke sa svojom mamom, već je duuuuugo ovdje u bolnici, imala je treći srćani udar....pa je jadna jako dugo ležala u bolnici, isad kad se je oporavila poslali su je u ri na ispitivanje tih krvnih žila koje idu do srca, pa smo bili leteći...uglavnom ona svaki drugi dani ide na dijalizu, dijabetičar je i jako smo se bojali da tu pretragu neće moći izvesti do kraja ali sve je ok.....sad samo čekamo što će doktori da odluče dali će joj ugrađivati prenosnicu ili p-meker.....a ni jedno ni drugo nemogu ugraditi bez anastezije a ona ne smije pod nju.... ali bitno da je pretraga obavljena i da je žila prohodnauser posted image user posted image user posted image
moja curkica je živahna, lupam, skačem, štucam...ali neka lijepo je to, mada me nekad izludi po noći ali neka.... počela su me užasno u noć boljeti leđa, pa je mm sad glavni masažer, mogu vam reći da već dvije noći lijepše spavam kad me izmsira...eto drage moje.....
eh da kako podnosite vrućine, nama je već sad vruće, pa smo stalno malo po malo na sladoledu....user posted image user posted image user posted image ŽIVIO QUTTRO SLADOLEDuser posted image user posted image user posted image

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 684
24.5.2014 20:08:29   
Tea2803
Ikaa draga hvala tii bas sam eto sretna sta je nema vise user posted image
Zao mi je tvoje mame,bas koma,,drzimo figice da joj sto prije bude punoo bolje user posted image
I tvoja curka puno stuca haa bome i moj user posted image
Zivioo sladoled sad kad si mi spomenula idem u skrinjicu virnut da mi slucajno nisu sve popapali da ih preduhitrim user posted image vrucine su uuuuhhhh ne volimo se bas user posted image

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 685
24.5.2014 22:53:32   
PENELOPI
Tea nije me sasvim prestalo boljeti ali to nije bilo vise tako strasno kao prije epiduralne, i dalje osjecas kako te svaki trud napinje pogotovo onaj zavrsni dio kad moras tiskati . Caj nije preporucljivo nuditi kao ni vodu ako se doji zato sto majcino mlijeko imaju zastitne tvari koje stite crijeva bebe pa ih sa drugom tekucinom isperes . Sve sto je bebi potrebno nalazi se u majcinom mlijeku.

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 686
25.5.2014 9:27:42   
Tea2803
Penelopi hvala tii user posted image user posted image user posted image
Jutroo svimaa user posted image

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 687
25.5.2014 13:59:40   
sretnaz
Evo Penelopi je odgovorila zašto ne nuditi ni čaj ni vodu. I ako mislite da je beba žedna onda opet ponudite svoje mlijeko, jer u početku je vodenasto i dobro je za žeđ. Mislim da i ako je beba na adaptiranom da je puno bolje nuditi vodu nego čaj, jer kako je netklo pisao samo se navuku, a ipak je voda najzdravija. A oni instant čajevi za bebe... to nikako ne bih davala.
Ikaaa, user posted image

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 688
25.5.2014 14:04:34   
sretnaz
Progutalo mi dio posta...
Ikaaa, user posted image žao mi je tvoje mame. Vjerujem da se već namučila s tim bolestima i doktorima, a i vi kao obitelj. Tata mi je išao na dijalizu i imao moždani, mama je bila srčani bolesnik, pa shvaćam kako je teško. I još kad je to sve u kombinaciji, pa još i dijabetes. Uf... nadam se oporavku koliko god je moguće. user posted image

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 689
25.5.2014 15:40:50   
ikaaa
pozz drage moje...jel podnosite vručinu?evo ja sve zamračila u stanu.....pa guštam u mraku...počela je sezona lubenica, evo mm mi donio iz bille, preslatka je, stalno sam u frižderu......user posted image user posted image
sretnaz i teauser posted image user posted image ma najbitnije je da je mami sad ok, i da je pretraga obavaljena...bitno je da je sve dobro....

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 690
25.5.2014 16:12:33   
Ulala
Majcice, pozdrav. Danas sam odlučila otici u setnjicu uz more sa svojom dragom kujicom koja ooobozava kupanje, pa sam do gacica i ja usla s njom, ajme koje osvjezenje user posted image Vani je postalo stvarno pravo ljeto! I na kraju kada sam dosla doma nakon sat vremena gledam sto me ledja ceskaju kad ono ja IZGORILA user posted image user posted image Posto sam imala haljinicu s golim ledjima. Crazy puppet, pitala si za tu trudnicku oblekicu, eto iskreno da ti kazem, ja nisam nista takvo kupovala osim u mani dvije majice i to je to, vecinom stanem u svu odjecu koju sam nosila i prije trudnoce, a tih ljetnih haljinica imam pregrst, samo se sada stomacic lijepo ocrtava user posted image Do kraja tjedna sam odlucila pokupovat u ljekarni sve sto trebam, za mene nista nije prerano, bolje biti 100% pripremljen nego onda trcat svuda po stvari zar ne? A recite mi sad jedno pitanje vezano uz adapt.mlijeka. U slucaju da nebudem mogla dojiti(iako nevidim razloga, ali cisto za rezervu) sto mislite koje mlijeko je najbolje kupiti? Stvarno ih ima jako puno, ja se nebih znala odlučiti.

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 691
25.5.2014 16:14:46   
Ulala
Ika, saljem pozitivne misli majci a i tebi, bitno da je sada sve uredu user posted image user posted image

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 692
25.5.2014 17:16:39   
Pomalo
Ja cure evo odmaram..Dosli muzevi roditelji, sestra sa muzom i curicom..Bas sam se i najela i umorila..Jos sam jucer i cistila..uhh.. A i sljedeci tjedan cu trebati raditi par dana,sef me zamolio da mu pomognem, a buduci da je on meni izasao u susret, morala sam..A tako mi se ne da.. Ah.. E to za mlijeko, moja zava uzima Babymill ili kako se vec pise.. user posted image

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 693
25.5.2014 20:44:12   
PENELOPI
Nemam s tim iskustva ali mislim da sve ovisi koje mlijeko djetetu pase.Moja frendica koja nije dojila isprobala skoro sve proizvodace dok nije nasla ono koje malom odgovara uvijek mu je nesto smetalo . Ja sam svojoj za pravljenje kasica uzela prvo Bebimil a onda presla na Babylove iz dm-a i ona bila jos najzadovoljnija s tim. Najbolje ce iskistvo reci neka mama koja je stalno davala ad.

(Odgovor članu Pomalo)
Neposredna veza do poruke: 694
25.5.2014 22:16:33   
sretnaz
da se javim malo pa idem u krevet. Kuća mi je u kaosu, ali sam odlučila naspavati se i odmoriti jer ako odem sad čistiti opet neću odmoriti i samo mi se sve oduži. Danas sam se nekako umorila u šetnji s N, i on nije dovoljno spavao po danu, i sad već jako čvrsto spava i pretpostavljam da sutra oko 7:30 imam buđenje.
Što se tiče adaptiranog slažem se s Penelopi da ovisi o tome što djetetu paše. Znam da su se neke mame žalile za neka mlijeka da su smetale bebi za probavu, pa beba nije htjela itd. Često sam čula da koriste Bebimil i Hipp. Nisam nikad koristila adaptirano. Dojila sam, a kravlje mlijeko sam uvela kad je imao nekih 16-17 mjeseci. ne znam točno, i to da sam skuhala griz. A prije toga sam griz i sve ostalo uvijek kuhala na vodi. Mlijeko ni sad ne pije, ali jede jogurt (obični), vrhnje i svježi sir.

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 695
26.5.2014 9:19:23   
Tea2803
Jutroo svima user posted image
Kako ste mi danas?Jeste se naspavale? user posted image
Ja sam jucer bila malo u setnjici a navecer sam do dugo u noc imala goste user posted image
Eto i tako se ja svima pohvalim kako me jos nijednom nisu grcevi u nogama uhvatili kad ono sinoc eto ga user posted image i zato me sad boli lijeva noga za poludjet user posted image
Nego vjerovatno ste zaboravili na moje nedavno pitanje pa da ga ponovim,,da li mislite da li je jos prerano da pocnem prat i peglat robicu? Sad sam 32+4 ,, kad ste vi krenule?

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 696
26.5.2014 9:36:24   
Pomalo
Mislim da sam postala meteopat.. Ovo me vrijeme vise izludi.. Evo sad kisa pada, a jucer sam izgorila po licu i vratu jer sam setala po suncu u 12.. Aaaa.. Ma ne mogu vjerovat da sam ovako smotana, a jos znam da sam osjetljiva prvih par izlaganja.. Ulala, tako da te u potpunosti razumjem..
Tea, i mene to zanima.. user posted image
I da li je potrebno oprati one navlake na kolicima? Najvjerojatnije da...

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 697
26.5.2014 9:43:41   
victory
Bok cure moje :) Evo da vam se javim malo.. vikend je bio divan.. izšopingirala sam za bebu manijakalno :) svašta sam mu kupila i topim se od samog gledanja u te slatke stvarčice, da ne spominjem kako mislim da će moj bebač biti sladak u tome :))) fale mi kolica i higijenske stvarčice i možda još štogod od oblekice.. :) ali vidim ja da ću nastaviti sa šopingom, ne mogu odoljeti :) Mišić je dobio i svoj prvi body dresić, to mu je poklončić od tate he he, iako će ovo prvenstvo i završit dok se beba ne rodi.

Tea, ništa ne spominji bolove, jer čim jedan dan konstatiraš kako se super osjećaš i nema tegoba, sutra sve nadoknade grčevi, probadanja.. a mene kičma ajme zadnjih dana boli :/

i ja sam pitala svoju frendicu kad je dobro peglati robicu rekla mi je št kasnije po mogućnosti... e sad.. slušam savjete i upijam.. i da.. pitanjce!!! hoćete li (obzirom da će kad se beba rodi bit brijem 40 stupnjeva) davati bebi vodicu. Neki pedijatri i neke studije drže da prvih 6 mj samo majčino ili ad. mlijeko a juče bila frendica koja je oba sina rodila u 7. mj i obojici je po preporuci pedijatra davala malo vode kad bi se znojili.. e pa sad.. što mislite? i preporučila mi je samo kratku robicu, kratke rukaviće, iako svi kazu bar prvih 10-ak dana bar duge rukave a dolje pokriti bebača plahticom ili tankom dekicom.... ne znammmmmm user posted image user posted image zbunjena sam

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 698
26.5.2014 9:47:20   
victory
Ika, držim ogromne figetine da sa majčicom bude sve super... zdravlje nam je svima najvažnije i eto veeeeliki pozdravi za majčicu :))

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 699
26.5.2014 9:55:42   
CrazyPuppet
Jutro svima :)
evo ja napisala cijeli post pa me izbacilo, biće zato jer pišem predugo :D
Evo drago mi je da ste sve dobro, nemojte se previše forsirat, ipak smo sad već puno osjetljivije i brže se umaramo.
Meni je zadnji radni ponedjeljak, još odvalit ovaj tjedan i preživjet. Već mi se kronično neda radit, al izdržat ću još ovih par dana.
Danas idem na pregled kod svoje ginekologice, pa se veselim što ću vidjet svog bebolina :)
Nadam se samo da se nisam počela otvarat, bilo je nekih naznaka na zadnjem pregledu, i rekla mi doktorica da se smirim malo, ali nemogu ja na miru bit :D
Trebalo me snimit jučer kad sam depilirala noge, koje su to poze... ne mogu više ni čarape obuti

Možda ti je malo rano, da ti ne stoji dugo u ormaru, al opet, peri ako te veseli, neće robi ništa bit :)

(Odgovor članu Pomalo)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!