sretnaz
|
Tea, možda i je malo prerano za oprati robicu. Ako nemaš drugih obaveza počekala bih koji tjedan. Navlake bih prala i na novim kolicima, obavezno. Radi se o novorođenčetu. Victory, N sam rodila 6.09. i tri dana kasnije je izašao u kratkim rukavima. Pitala sam u rodilištu da li da stavimo majicu, jer naravno nisam imala pojma kako je vani, sestra je rekla: Ne treba, jaaaako je toplo. Tako da se znalo desiti da sam N preko dana držala i u bodiju bez rukava. Naravno, u početku smo stalno s njima pa se lako procjeni ako je bebi toplo i hladno. Ako je beba u kratkome, lako ju pokrijete, navučete hlačice, stavite majicu. Pedijatara, patronažnih i njihovih savjeta ima svakakvih. Znam jednu pedijatricu koja nije moja, i ona smatra da se vodu MORA davati, (žena je u penziji). A kad sam bila jednom kod svoje i N je imao i više od 6 mjeseci i bio je na dohrani, kad sam pitala za vodu, koliko treba piti, rekla mi je da ako dojim da nema veza da li pije ili ne.. Ponudim, ako želi dobro, ako ne nema veze. Naravno treba gledati da li su pelene mokre, da beba ne dehidrira. Znači, ako je jako toplo, češće dojiti, kao što je Penelopi napisala. NJanjica, spavaćicu je dobro imati, jer se može dogoditi da im prifali, mada prema onome što su rekli na tečaju, sve manje ima rođenih. Prvi put sam posudila od prijateljice, prave za rodilje, a sad sam uzela od sestre neke koje imaju dovoljno dugmića ispred. Ni ja ih ne nosim inače, ali u rodilištu su praktične. A što se tiče ogrtača, imala sam ga sa sobom i nisam ga ni izvukla. KAo što nisam nosila ni grudnjak... ali svejedno ću ga i sad spakirati . WC i tuš su odmah kraj izlaza iz sobe tako da nema smisla stavljati ogrtač na sebe, a do šetnje mi nije bilo... Sad mi je palo na pamet, da vjerojatno ako je beba na nekom odjelu, npr inkubator, onda možda dobro dođe ogrtač, jer ideš pogledati bebu pa šetaš po hodnicima.