|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas?
26.5.2014 9:59:35   
Tea2803
Pomalo kod nas je bome tako vruce i danas da ja eto ne mrdam iz kuce user posted image a jucer sam bome klimu palila kak mi je bilo grozno user posted image
Aaa rekli su nocas kisu i grmljavinsko nevrijeme i sutra takoder user posted image mozda nas malo rashladi ako oce bice onda super user posted image
Daa meni su obavezno rekli oprati te navlake iz kolica user posted image
Victory user posted image za kupljene stvarcice tako se i ja osjecam svaki puta user posted image
Ja isto ne znam jos te stvari sto se tice vode,ali opet dolazit ce i patronazna i imat cemo pedijatre pa cut cemo misljenja...Sta se tice oblekice vidjet cemo ja mislim kako ce s dijete ponasat ,, nema smisla o tome raspravljat mislim da cemo znati kada nasim andelima bude nesta smetalo i slicno user posted image dobro je imat i dugo i kratko pa se prilagoditi user posted image
Curice moje ja sutra idem na kontrolicu u bolnicu i jedva cekam da vidim koliko mi je andeo narasao u 7 tjedana user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 701
26.5.2014 10:03:15   
Tea2803
CrazyPuppet jos cu malo pricekat pa cemo vidjet sta ce sutra biti kod mene na pregledu jer sam se jos u 28 tt pocela otvarat pa bi opet pocela ubrzo prati da ne zavrsim prije u bolnici i slicno ...
Daa komedija je sto se tice depiliranja haha stravaa i kod mene nista ne vidim hehhe user posted image
Baass super ti ces danas vidjet svoga andela,,svakako nam se javiii user posted image

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 702
26.5.2014 10:09:12   
victory
CrazyPuppet, znam te strahove od otvaranja :/ i ja sam više puta išla na preglede misleći samo da je sa bebačom sve ok i da se ne otvaram... jer mi je beba jako nisko još sam i tisuću stesova doživjela (i još uvijek doživljavamuser posted image ) ali nadam se da kod tebe na pregledu bude sve sjajno... i da ti bebica mahne dok ju gledaš na monitoru :)

Neposredna veza do poruke: 703
26.5.2014 10:34:37   
CrazyPuppet
A zadnji put mi je rekla da sam prst otvorena, pa se samo nadam da nije još više.
Ne brinem se ja previše, znam da je bebač dobro i da će sve bit oke. Ako i krene porod malo ranije, opet nema razloga za brigu.

Jel se navlake peru i na novim kolicima?
Što je s klimama sad po ljeti? ja mislila bebača maknut u drugu sobu, uključit klimu da rashladi tek toliko, pa bebača onda vratit u klimatizirani prostor kad je klima isključena...
Ja se već sad kuham, od starih ljetnih stvari ne dolazi ništa u obzir, sve je strukirano :) Da nisam imala takav strukić prije, sad bi mi možda još nešto i pasalo :D ah jadna ja, opet u šoping user posted image

(Odgovor članu victory)
Neposredna veza do poruke: 704
26.5.2014 11:10:48   
Njanjica
Pozdrav cure..vidim da je raspravljate o svemu i svačemu. Mi počeli kupovat robicu iako mi nekako još uvijek prerano, al isto tako ne želim u 7. mj. po vrućinama šetat po centrima. Ja kupila nešto i kratkih bodića i dugih..kad čovjek nije pametan kakvo će vrijeme bit u 8. mj. Iako se pokazalo da 6. i 7. mjesec budu uvijek topliji od 8. mj.
Mi jučer otvorili sezonu kupanja i sunčanja..ajme što je more dobro i kako je dobar osjećaj plivat, nadam se da će mi to malo pomoć kod bolova u kičmi jer bome čim nešto malo duže radim kičma rastura.
Imam pitanje za cure koje su rodile u Rijeci. Jel moramo u rodilište nosit svoje spavaćice? Na to mi se stvarno neda kupovat jer mrzim spavaćice, pa mislim da ih doma neću ni nosit.

Neposredna veza do poruke: 705
26.5.2014 11:39:43   
PinkyFunkyBirdy
user posted image

user posted image chocolate - 12.06. user posted image
user posted image sretnaz - 21.06. user posted image
user posted image leot - 24.06. user posted image
user posted image emy0406 - 24.06. user posted image
user posted image zvjezdicamaja - 01.07. user posted image
user posted image SANJABI - 03.07. user posted image
user posted image CrazyPuppet - 10.07. user posted image
user posted image tintilinki - 14.07. user posted image
user posted image ivaj - 15.07. user posted image
user posted image Tea2803 - 17.07. user posted image
user posted image victory - 19.07. user posted image
user posted image Mrvic@ - 21.07. user posted image
user posted image FingerJ - 25.07. user posted image
user posted image vepikica - 03.08. user posted image
user posted image Suzana12 - 03.08. user posted image
user posted image PENELOPI - 09.08. user posted image
user posted image Ulala - 10.08. user posted image
user posted image Pomalo - 13.08. user posted image
user posted image Njanjica - 16.08. user posted image
user posted image sandra999 - 19.08. user posted image
user posted image ikaaa - 28.08. user posted image
user posted image RIBICA241 - 28.08. user posted image
user posted image luce1010 - 03.09. user posted image
user posted image Ninna10 - 06.09. user posted image
user posted image Ivankaa - 08.09. user posted image
user posted image Mussy - 10.09. user posted image

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 706
26.5.2014 12:21:33   
PENELOPI
Victory u majcinom mlijeku ima sve sto beba treba pogotovo vode zato je lako probavljivo. Kad su vrucine samo sto cesce bebu na prsa i to je to. Njanjica mene su pitali kad sam dosla u bolnica da li imam svoju spavacicu jer oni trenutno nisu imali niti jedne svoje jer im je bila guzva tako je ispalo dobro da sam jednu ponijela za svaki slucaj a kasnije su mi dali svoju i sve ostale dane.

Neposredna veza do poruke: 707
26.5.2014 12:32:15   
Njanjica
Znači onda bolje uzet jednu za svaki slučaj..

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 708
26.5.2014 12:34:53   
Njanjica
A jel mi treba ogrtač???

(Odgovor članu Njanjica)
Neposredna veza do poruke: 709
26.5.2014 14:12:24   
ikaaa
pozz drage moje..... evo ja i moja curka danas opalile spavati do 11.15, naspavale se ko male bebeuser posted image user posted image za divno čudo cijelu noć mi curica bila mirna, tu i tamo lagggggganinnnnni udari...čak sam se i zabrinula da nešto ne štimauser posted image ...ali jučer smo se puno šetali i guštali u suncu pa mi je bebicu valjda to sve izmorilo a bogami i mamuuser posted image
vidim da pišete o pranju robice, ja sve što kupim odmah operem, mada ću još jednom to sve oprati pred kraj trudnoće i ispeglati...veseli me to...stalno njuškam po toj robici i gledam što mi sve fali...kad mi je dosadno obavezno izvučem sve što smo prikupili i slažem ispočetka....
njanjalice za kućni ogrtač neznam, ma bit će ti vruće..... ja sam potrefila jednom prilikom pa kupila na sniženju ogrtač tanki pamučni, u lisici, sad mi je već malkoc mali ali mislim da nam neće trebati..... jer ovi svi kučni ogrtači su nekako debeli....a za spavačicu ja stalno mislim ma imam vremena, i neznam kolika će buša biti ma tamo ću je kupit negdje 34tt, neku na kopčanje...jer ja i spavačica dva različita pojma.....radije bih bila u piđami, ali u spavačici je valjda lakše, ovisi kako ćemo roditi i dali će nas rezati doleuser posted image user posted image ja se nadam da ću izbjeći rezuckanje....user posted image

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu Njanjica)
Neposredna veza do poruke: 710
26.5.2014 14:45:11   
sretnaz
Tea, možda i je malo prerano za oprati robicu. Ako nemaš drugih obaveza počekala bih koji tjedan. Navlake bih prala i na novim kolicima, obavezno. Radi se o novorođenčetu.
Victory, N sam rodila 6.09. i tri dana kasnije je izašao u kratkim rukavima. Pitala sam u rodilištu da li da stavimo majicu, jer naravno nisam imala pojma kako je vani, sestra je rekla: Ne treba, jaaaako je toplo. Tako da se znalo desiti da sam N preko dana držala i u bodiju bez rukava. Naravno, u početku smo stalno s njima pa se lako procjeni ako je bebi toplo i hladno. Ako je beba u kratkome, lako ju pokrijete, navučete hlačice, stavite majicu.
Pedijatara, patronažnih i njihovih savjeta ima svakakvih. Znam jednu pedijatricu koja nije moja, i ona smatra da se vodu MORA davati, (žena je u penziji). A kad sam bila jednom kod svoje i N je imao i više od 6 mjeseci i bio je na dohrani, kad sam pitala za vodu, koliko treba piti, rekla mi je da ako dojim da nema veza da li pije ili ne.. Ponudim, ako želi dobro, ako ne nema veze. Naravno treba gledati da li su pelene mokre, da beba ne dehidrira. Znači, ako je jako toplo, češće dojiti, kao što je Penelopi napisala.
NJanjica, spavaćicu je dobro imati, jer se može dogoditi da im prifali, mada prema onome što su rekli na tečaju, sve manje ima rođenih. Prvi put sam posudila od prijateljice, prave za rodilje, a sad sam uzela od sestre neke koje imaju dovoljno dugmića ispred. Ni ja ih ne nosim inače, ali u rodilištu su praktične. A što se tiče ogrtača, imala sam ga sa sobom i nisam ga ni izvukla. KAo što nisam nosila ni grudnjak... ali svejedno ću ga i sad spakirati . WC i tuš su odmah kraj izlaza iz sobe tako da nema smisla stavljati ogrtač na sebe, a do šetnje mi nije bilo... Sad mi je palo na pamet, da vjerojatno ako je beba na nekom odjelu, npr inkubator, onda možda dobro dođe ogrtač, jer ideš pogledati bebu pa šetaš po hodnicima.

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 711
26.5.2014 15:12:08   
Tea2803
Daa i mislila sam pricekati jos nekih 2-3 tjedna pa onda pocet prat i peglat,,ma nema toga tak strasno puno nece to trajat danima user posted image ,, samo se nadam da ce me sutra pregledat u bolnici jer mog doktora nema rekao je da ce sestrama rec da me dolje na uzv posalju ali nezz da li ce me oni pregledat dolje,strah me da se nisam jos vise otvorila user posted image
A i navlake za kolica se takoder moraju prat ipak je puno ruku proslo kroz to user posted image
Ikaa bas mi je drago da ste se naspavale user posted image
Blago vama koje ste na moruuu user posted image user posted image user posted image i jaa bii isto user posted image

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 712
26.5.2014 16:33:45   
emy0406
Evo curke meme malo,danas sam spremila torbu za rodilište,izvukla autosjedalicu,oprala navlaku.Robicu sam oprala i popeglala prije 2-3 tjedna,stavila na manje hrpe,zamotala u tetra pelene i tako pospremila u ladice u komodi.Možda sam se požurila,al ovih dana imam dosta obaveza,brat ide na krizmu,pa ovaj tj pečem kolače i tortu,u subotu idem na svadbu,pa je malom rođendan,pa još 6 rođendana u šestom mjesecu i tako,a nebi čekala zadnji čas.Ikaa žao mi je zbog mame,držite se svi.Ove su mi sparine užas.danas pala kiša,ali i dalje je sparno.Onima koje idu na kontrole sretno,uživajte u pogledima na svoje bebice user posted image

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 713
26.5.2014 17:29:09   
sretnaz
emy0406 tu smo negdje po terminu. Nisi požurila s robicom ako znaš da u 6. mjesecu nećeš imati vremena, a može se dogoditi da rodiš i 10.06, ali i 30.06. Ajme koliko rođendana... za sad znam da idem na vjenčanje u 6. mjesecu user posted image

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 714
26.5.2014 22:28:23   
PENELOPI
Ja isto nisam uzimala ogrtac rodila sam 23.07. bilo je pakleno a od wc-a i sobe se nisam mrdnula tri dana takomda mi nebi ni bio potreban,jedino sto kaze sretnaz ako bi beba bila na drugom odjelu, a spavacicu ponest barem jednu.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 715
27.5.2014 7:39:09   
CrazyPuppet
Jutro svima :)

Evo mi jučer bili na pregledu, sve je super, bebač dubi na glavi, ima 2240g, mama nije previše otvorena, jedino se previše udebljala user posted image Nema sladoleda ni slatkiša do daljnjeg
Dobila sam čak i zeleno svjetlo za kupanje u moru, pa čim još malo zatopli, eto mene user posted image
Popodne sam opet pretjerala s poslovima po dvorištu, tak da me opet fino skopčalo u križima, i nisam se nikako naspavala. Trebam opet dragog zaposlit da me izmasira :)
I je, od danas bi mi kao službeno trebao početi porodiljni, budući da je danas onih 45dana do poroda... al odradil bu se još ovaj tjedan, da mi ne strefi šefa :D ionako moram još tu papirologiju posređivat, čekat par sati kod soc. gin za jedan papirić user posted image
Pitala gin. za doniranje krvi iz pupkovine u kombinaciji sa stolčićem, kaže ona da nema nikakvih prepreka tome, samo je možda osoblju malo teže manevrirat, al da nebi trebao biti problem. idući četvrtak idem u obilazak rodilišta, pa ću se tamo raspitat, vjerojatno ovisi od grada do grada...
Eto, toliko za sad od mene :)

Kako ste mi vi? Da čujem novosti :)

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 716
27.5.2014 10:46:47   
PinkyFunkyBirdy
CrazyPuppet, kad si već spomenula, da pitam dal postoji neki razlog da žena ne dobi 45 dana prije termina porodiljni? user posted image Tj. dal treba žena biti na bolovanju da može dobiti toliko dana ili imati neke indikacije ili nešto treće ... ili se to dobiva bez problema? user posted image
Pitam jer sam si već sve isplanirala - kako ću raditi još mjesec i nešto sitno pa na dugi GO i onda na tih 45 dana porodiljnog, pa da me ne zeznu da moram doći raditi pred kraj trudnoće. user posted image user posted image user posted image

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 717
27.5.2014 11:02:48   
Pomalo
Mislim da se najranije moze uzeti 45 dana prije, a najkasnije 28, znaci 28 dana prije moras na dopust, a ovih 45 ovisi o tebi.. A mislim najvise o poslodavcu, tko zna hoce te pustiti ili.. user posted image

Neposredna veza do poruke: 718
27.5.2014 11:38:57   
CrazyPuppet
Mislim da nebi trebala imat problema dobiti 45dana prije - to je propisano zakonom (možeš ti i ovo najkasnije 28 dana) ali to ti ionako ginekolog propisuje, a ne poslodavac, tako da u dogovoru s doktorom možeš sve riješiti.

Neposredna veza do poruke: 719
27.5.2014 11:44:54   
ikaaa
crazzy drga bravo za tvoju bebicu..... a joooooj nema sladoleda do daljnjeg...pa kako ćeš mi preživjeti ove vrućine..... ma ne deblja sladoled...ja čitala i to je dokazano..... user posted image user posted image
evo meni noćas moja curka nije dala mira, samo je plesala...tako da izgledam kao iz priješnjih dana ko zombi...
curke moje sezona svadbi je počela, sad imam jednu svadbu 7.6...i nemam pojma što ću obući...imam tako lijepu dugu haljinu na cvijetove ali jednostvno u njoj izgledam ko balon.....a neda mi se uopće kupovati išta jer mi je to sad trenutno uzaludno bacanje novca.... što bih vi nosile da ste na mom mjestu????user posted image

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu Pomalo)
Neposredna veza do poruke: 720
27.5.2014 12:39:18   
emy0406
Da za porodiljni gin.daje doznaku i tu polodavac nemože ništa.Ikaa ja idem u subotu na svadbu,našla sam neku haljinu koju uspijem navuć na sebe,a izgledam ko da je haljina na lubenici user posted image ,al baš me briga bit ću 36+4 i tak mi je svejedno kak izgledam user posted image .
Crazy bravo za pregled user posted image

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 721
27.5.2014 13:04:35   
PinkyFunkyBirdy
Hvala vam curke. user posted image Da, znala sam da poslodavac nema ništa s tim već da ginićka odlučuje, samo me zanimalo da li je to njezina dobra volja ili mora postojati neki uvijet/indikacija da mi ne odobri tih 45 dana? Negdje sam čula da samo ako je žena u nekom razdoblju trudnoće bila na bolovanju/očuvanju trudnoće da joj tek tada odobravaju da ide tako rano na porodiljni, a inače da ide manje (naravno onih 28 dana su obavezni). Pošto ja nisam bila ni dana na bolovanju/očuvanju trudnoće i kad rezerviram GO (a imam lijepih 30 dana) brine me da u tom razdoblju dođem ginićki i ona mi kaže: a, ne, ne ... ti si nam bila cijelo vrijeme zdrava i radišna i ne možeš dobiti toliko. Ideš 28 dana na porodiljni. user posted image Onda ću se nakon GO morat vratiti na posao do tih 28 dana, a to će mi biti koma jer sam sad na polovini trudnoće i jedva se mogu kretati od boli u preponama, a kako ću tad raditi u 8 mj. trudnoće? user posted image

My Ovulation Chart

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 722
27.5.2014 13:08:07   
CrazyPuppet
evo ja u nedjelju na krstitke, ima u mangu širokih haljina do koljena, raznih dezena, i stavit ću remen gore, i to bu to... ne briga ni mene kako izgledam, glavno da stanem u to i da mi je udobno :D
evo linka da vidite na što mislim :)
http://shop.mango.com/HR/p0/women/clothing/dresses/flowy-dress/?id=23013517_45&n=1&s=prendas.vestidosprendas&ident=0__0_1401187565290&ts=1401187565290

ja uzela neku L veličinu

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 723
27.5.2014 13:12:46   
Tea2803
Boook svimaa user posted image
Evo i nas sa pregleda ,, imamo 2200g i napredni smo za tjedan dana kao i uvijek user posted image pregledali me nisu jer nema mog ginekologa ali me je narucio tam za dva tjedna samo na pregled kad se vrati user posted image okrenuti smo glavicom prema dolje user posted image
Crazypuppet super i za tvoj pregled i sta je sve u redu user posted image
Ikaa ja kad sam obicno na svadbi pa vidim trudnice uglavnom sve nose tunike sa tajcama ili gustim carapama i opet izgledaju super ipak su trudnice user posted image tako da ne sumnjam da ces ti izgledat ko balon user posted image

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 724
27.5.2014 13:24:14   
emy0406
Draga Pinky ja bi na tvom mjestu već na sljedećoj kontroli spomenula ginički svoje planove,tak da zna na vrijeme da te nezeza,primjer da joj veliš da bi tražila bolovanje,al pošto imaš g.o. da ti onda poslije otvori porodiljni.A za bolove u preponama da te utješim mene je bolilo cijelo drugo tromjesječje,kak sam ušla u treće prestalo je.Neznam jel te boli i stidna kost?Mene je užasno,jer je moja curka odlučila glavom se opirat u moju kost user posted image ,ali i to je prestalo prije mjesec-mjeec i pol.
Tea bravo za bebolinca.Valjda ćemo se jednom i sresti u petrovoj,ak ne kad ću ići kod seke u goricu dođem k tebi na kavu user posted image

(Odgovor članu Tea2803)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!