Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 10:21:00
|
|
|
|
Afrodita83
|
Jutro cure!!! Papalina i Mmaestral mislim na vas i vaše bebice i šaljem vam da sve dobro prođe i da zaboravite te ružne stvari koje su se dogodile. Maminangel da, još sam u komadu iako bi ja rađe da nisam, ne mogu dočekat da više primim tog malog u ruke!!!!! Imam kome javit, javit ću vam svima jer vas sve više-manje imam na fejsu, a sa Zarom ( obzirom da se znamo 100 god ) se skoro svaki dan čujem tako da ću njoj prvoj javit osim ako skupa ne završimo u rodilištu Hladna koji si ti smijeh!!!!!!!!!!! U to vrijeme je jedino moj bebač u trbuhu bio budan al on još ne zna pisati!!!!!!!!!!!!!!! To te lovi trta pred pregled? I meni je tako, noć prije ne mogu normalno spavat, tako da sam ovu noć ja dežurna na RR od 01:00-06:00...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 10:55:13
|
|
|
|
bebić
|
ei zenice evo i mi da se javimo...jos smo u komadu izgleda da ova mala nemisli brzo van!!! a ja vise nemogu docekat da se napokon malo pomazimo papalina i mmaestral drz te se zenice..bas mi je zao sto se chiarici to desava....bit ce ona dobro mi smo vam bile u cetvrtak na kontroli, imala sam neke male trudice na ctg-u izmjerene, ona je po prvi put bila budna i lupala otvorena sam 2,5 cm tako pise u trudnickoj, i rekla mi je dok.da se ona glavicom podigla gore neznam sta bi to znacilo i rekla je ako mi slucajno pukne vodenjak da odmah legnem i da zovemo hitnu da dodu po mene, da ni slucajno ne sjedim jer bi se mogla zaglavit u zdjelici! eto to su novosti, i iduci pregled nam je na termin, u utorak ujutro u pola 8... i da imam menstrualne bolove preko dana ne stalno, al tu i tamo i tu i tamo mi se stvrdne trbusina! to je to od novosti citam vas stalno zenice, al sam totalno lijena za pisat...ljubimo vas do iduceg javljanja
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 11:03:47
|
|
|
|
maminangel
|
Heeeeeeej bebić ,pa još si snama,nego umjesto dragog uzmi ti usisivač pa možda brže krene,,,hahaha koja kraljica još ga i slika A sad za ozbiljno meni to sve skupa izgleda kao da si već jednom nogom u rodilištu,neka ti je sa srećom i javljaj se da znamo šta se deševa Afrodita kaj ti isto ideš sutra na kontrolu,idem i jaaaa,idem i jaaaa Prvo ujutro idem s malenom kod školskog dr.na pregled za školu pa nakon toga pravac bolnica,pa se javim čim završim,baš sam uzbuđena,mislim da ni ja neću puno spavati noćas
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 11:24:56
|
|
|
|
maminangel
|
Bila sam sad na onoj temi koliko je beba velika? i nemogu vjerovati kolike kapitalčiće Afrodita i Zara imate? jedna u 36 tj.3400 a druga u 35 tj.3200,pa to do kraja ako izdržite ići će preko 4 kilice to je sigurno jer se i družite skupa pa je zarazno ,ajde javite mjere ako odete na još koji uzv!! Pusaaaaa
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 16:19:54
|
|
|
|
Hladna
|
Ej cure jeste cule da je poginuo Oliver Dragojević Ja taman mislila da me nešto počelo šarafiti dolje a kad ono otišla na veliku nuždu i prešlo, maminangel,as,afrodita,zara i druge jel i vas tako šarafi ko pred mengu a onda kad se ispraznite prestane???
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 19:06:08
|
|
|
|
Anjitos
|
Bok curke, evo ja prvi put piše nešto, malo sam vas pratila, i čitam korisne informacije :) Ja nisam ništa čula za Olivera. A što se tiče mojeg malog Jana, sutra je termin i idem sutra na pregled, ali imam osjećaj da nebum još mjesec dana rodila, nikakvih simptoma nemam :D
< Poruku je uredio Anjitos -- 5.5.2013 19:11:41 >
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 19:40:39
|
|
|
|
maminangel
|
Anjita dobrodošla znači sutra termin?javi nam kako je prošlo na pregledu.. Hladna dobro si me istrzala sa Oliverom ali nigdje ništa nisam vidjela,to bi stvarno bila tragedija ma ja ti mislim da smo sad i normalne simptome stavili pod sumnjive ,ja imam drukčije simptome,kao da kamenje nosim u buši i onda se ispravim kao da se istežem,neznam dali me razumijete i kao da mi bude lakše,a mislim da je to sve ok dokle god ne boli i to u pravilnim razmacima na 5 min.nigdje neidem
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 19:56:38
|
|
|
|
Hladna
|
Anjitos dobrodosla i javi nam sutra kako je proslo Maminangel ja sam na faceu vidjela to za Olivera a sad nemam pojma jel istina il ne Mene danas od podneva stalno nesto boluckalo od kičme prema trbuhu, ko menstrualni bolovi- nesto tako i jednom sam isla na veliku nuzdu nakon toga i popustilo, al za pola sata opet pocelo i sad se istuširala toplom vodom i opet se smirilo ... A inace ja kad imam menstrualne bolove obavezno me to potjera na veliku nuzdu, a sad me samo jednom , al kasnije se bolovi nastavili - tu i tamo me popustilo na 20-ak minuta ...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 20:49:02
|
|
|
|
ChocoVanilla
|
Ajme, nadam se da ovo nije istina za Olivera.... našla sam samo u nekim slovenskim novinama komentar da je to lažni virus koji šalju po netu - da je poginuo Inače, vedrije teme... - nisam si pripremila izdajalicu, neznam hoće li mi trebat a i čula sam da je jednostavno sama se izdojit,a i većina ih je dosta skupa. patronažna nam je na tečaju rekla da je izašla nova Nuk-ova izdajalica koja se testira po rodilištima i biti će najjeftinija od svih na tržištu. Znate li šta o tome drage mame i šta općenito preporučate?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:05:14
|
|
|
|
maminangel
|
ChocoVanilla svi se kunu u tu aventovu izdajalicu ali ja mislim da se ne isplati osim ako ti nije prvi porod a još misliš rađati pa će ti možebit trebati još koji put,najbolje je ako imaš za posuditi od nekoga..Za te nukove nisam čula..Osobno je nisam koristila s nijednim djetetom a neću ni s ovim,tako da i nisam baš mjerodavna za savjete.. Hladna što se tiče tih bolova,dali se javljaju u nekim koliko toliko pravilnim razmacima?dali pratiš? jel tebi a i drugim curama beba sad pod zadnje mirnija ili divlja kao ovaj moj,ja danas imam osjećaj kao da je malac na ringišpilu,ja neznam kud se on miče toliko,pa sad bi barem trebao imati manje mjesta,joj Rafo moj daj više
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:12:28
|
|
|
|
Hladna
|
Ja sam sa sinom koristila najjeftiniju i najobicniju izdajalicu za 50 kuna a takvu cu i sad kupit samo su sad po 70 kn ima takva obicna i od chicco marke po 70 kn . Meni je bila skroz ok . Maminangel smirilo se nakon toplog tuša, a razmaci baš i nisu bili prisutni nego me manje vise stalno šarafilo tu i tamo malo popustilo ... A moja žabica je skroz nemirna danas, nije se nikako umirila- jel to bas obavezno da se skroz umiri prije poroda??
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:13:20
|
|
|
|
ChocoVanilla
|
Hvala ti maminangel, nemam za posudit pa ću vidjet kako će ići bez izdajalice na početku... Meni je prvi bebač, u utorak sam 37.tjedana, ali lupa redovito, najviše ujutro poslije doručka i ovako predvečer pa do ponoći. Smješno mi je kad se probudim u gluho doba na wc pa kad legnem nazad u krevet on se očito razbudi i proteže po maminom trbuhu
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:16:07
|
|
|
|
ChocoVanilla
|
super da znam za te jeftinije Hladna, nisam još vidjela Chiccovu...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:18:02
|
|
|
|
Mmaestral
|
Cure, hvala na potpori, puno mi znace ovi razgovori ovdje :) Choco-vanilla - ja imam Aventovu izdajalicu i spasila me, sama se bas ne mogu puno izdojiti, puno mi je lakse s njom. Ali je skupa, 450kn. No, ja sam ju dobila od sogorice, ona ju je kupila prije 7 godina, ali ju nije koristila jer nije dobila mlijeko. Tada je kostala 350kn. Vidjela sam u ljekarnoj neku za 70 kn,ali ne znam kakva je. Mislim da je svaka dobra, a Aventova se samo skuplje placa. Ima kao odmah i bocice, pa je i zato skuplja. Ali ako ces dojiti normalno, ni ne treba ti. Predlazem ti da ne kupujes sad, ali da za svaki slucaj pronadjes neku povoljnu, pa da mozes poslati dragog da ti kupi ako ti bude trebala. Cure, sretno na pregledima sutra! I Bebic, sretno tebi na porodu, cini se i meni da ces brzo, ako osjetis te bolove. Papalina -citala sam malo o toj tvojoj situaciji na forum.hr, ima iskustava napisanih. Uglavnom, sve bebe budu dobro, izrastu u normalnu, pametnu, super djecu. Najbitnije je da se na vrijeme otkrije i da se koriste ti hormoni koji fale. A tvojoj su hvala bogu na vrijeme otkrili i vec prima lijek pa ce sve biti ok, samo treba prezivjet tu razdvojenost. Moje malo zlato posisa samo 30 grama, pa ju uvijek moraju dohranjivati. Sve se bojim kako cemo doma. :( I jos uvijek krvarim, sad vec 20 dana. Koliko ste vi krvarile?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:21:31
|
|
|
|
nela86
|
Pozz drage moje.. sve koje imaju sutra kontrole sretnoo i ja sam medju vama Netko me pitao kad mi je termin , za jedno 20-ak dana ali su rekli da vec mogu ocekivati svaki dan trudove prave..ali mislim da su mi to rekli jer ulazim u 38 tjedan... Znam samo da me toliko boli dole da imam osjecaj da cu poluditi od bolova, ali je rekla babica da je to super to znaci da je beba spremna Laku noccc
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:22:10
|
|
|
|
Mmaestral
|
Hladna - moja mala je bila mirnija samo dan prije poroda, bas sam primjetila da se ne javlja i spomenula dragom da ce sigurno van. Smire se kad se vec pocnu spustati u porodjajni kanal.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:24:40
|
|
|
|
Mmaestral
|
Nela-kako mislis da te boli? Mene je boljelo noc prije poroda, non stop tupa bol. I tako sve do kraja.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:27:13
|
|
|
|
Hladna
|
Evo to je ta najjeftinija i najobicnija izdajaluca a takvu sam i ja koristila prije 8 god i sad cu je kupiti posto je jeftina za svaki slucaj : http://www.chicco.hr/offd/45/Klasicna-polikarbonat-izdajalica---Chicco-Hrvatska.wshtml Maminangel obavezno javi sutra na kontroli kako je proslo, ako slucajno ostanes obavezno mi javi sms-om Ja imam osjecaj da se moja bubica nikad nece smirit, sad vec ima sigurno preko 3 kg kad je prije 2 tjedna bila 2700g a ne znam di je tako velika a ja sam baš sitna .
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:49:24
|
|
|
|
dada2101
|
Dobra večer svima!! Evo da se i ja javim prije spavanja, danas sam farbala stan tako da sam malo umorna a bebolina cili dan skače u buši.. :-P. Ovakvu izdajalicu san i ja kupila za svaki slučaj ako mi bude trebala , a što ćete nositi u bolnicu i bočice za mliko?? stvarno neznan ni sama više... ja imam kontrolu za 10 dana i tada ćemo biti 37 tjedana ... Još maloooo i eto naših bebolina
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 21:55:00
|
|
|
|
Hladna
|
dada2101 nemoras nosit ni izdajalicu a kamoli bočice u bolnicu, oni tamo imaju izdajalice ako ce ti trebat , a bocice isto tako imaju po svim bolnicama al nema potrebe za tim- ja cu izdajalicu uzet za svaki slucaj il ak odem kamo da beba ima moje mlijeko izdojeno , samo ne znam kako se cuva tobizdojeno mlijeko i priprema ????
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 5.5.2013 22:04:21
|
|
|
|
dada2101
|
To me i zanimalo ako izdojim di ga stavim a ni kako se čuva i gdje... A valjda nam budu rekli što i kako.. nije lako biti mama prvi put Hahahahaha. Slatke muke... :-)
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 7:27:13
|
|
|
|
Piturica
|
jutro zenske! ja nikako da se javim jer sam sama sa bubicom. mm je na putu pa nikako da ulovim malo vremena da se javim,, bila na fb-u jedva dva puta na 5 min da vidim sta se dogadja. ova moja smizla je bas zivahna bebica i u biti sada spavam kad i ona spava jer sama se slomim sa njom. jedva cekam srijedu da se mm vrati i da se malo dobijem, bar na pol ure. kasnim i sa vijestima... Papalina mi je jucer poslala sms. ona je sa Chiaricom u bolnici. danas salju te hormone stitnjace u zg pa ce vidjeti. doji ju svaka 3 sata i fino dobiva na tezini. valjda ce ju danas pusitit doma pa da ju voze svaki dana na tu terapiju u 8 u jutro. bas mi zao sto joj se to dogodilo Papalinice, bit ce sve okej... i ta terapija ako ce morati uzimati bolje i to da su otkrili na vrijeme nego da nisu. samo razmisljaj pozitivno. ljubim vas puno, puno i mislim na vas maminangel, komprese su poslane pa mi javi kad stignu ne znam vise sta da vam kazem... sto se tice Evice, prihvatila mi je obadvije cice tako da sam zadovoljna sto se tice toga, ali ona mi je stalno gladna tako da sam bila i kod pedijatrice pa mi je preporucila da ju dojim 10-15 min i onda da joj dam svoje mlijeko na bocicu tako da sad to prakticiram. ovako mi bila stalno na cici po 2 sata i onda se opet znala uskomesati nakon pol ure da bi opet na cicu, a ja na izmaku snaga i niti se stigla istusirati. inace, pupak ono kad nam je otpao je bio ostao granulom pa smo morali kod pedice da ga spali jos inace bi to jos trajalo 20 dana da otpadne skorz. sad joj je pupak jako lijepi i zadovoljna sam full. danas bas opet idemo na kontrolu za taj pupkic pa se nadam ovaj tjedan i prvom kupanju konacno. bome... onu kosu treb oprati knacno cim ulovim vise vremena moram sve procitati sta ste napisale. obecajem! nadam se da se trudnice drze i da je na pregledima sve okej. ljubim vas puno i bas mi falite jako
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 7:32:57
|
|
|
|
Piturica
|
IZVORNA PORUKA: Mmaestral Moje malo zlato posisa samo 30 grama, pa ju uvijek moraju dohranjivati. Sve se bojim kako cemo doma. :( I jos uvijek krvarim, sad vec 20 dana. Koliko ste vi krvarile? moja isto posisa samo 30 ml i onda stane pa zaspi pa onda opet navlaci cicu... tako da joj kako sam prije napisala, dajem svoje mlijeko na bocicu. tako mi pedijatrica preporucila i sad fino nana i papa... super je dobila na tezini. prije tjedan dana je imala 3550 g, a otpusno nam bilo iz bolnice 3220g. sad sigurno ima i vise jer bas fino jede. malo se posavjetuj sa pedijatricom kako da ju hranis kad dodjes doma. ona je vjerojatno slaba i ne vuce dovoljno cicu pa je gladna, isto kao i moja. nemam pojima. zavidim curama koje u max. pol ure podoje bebice i one su site. mozda i moja kad malo naraste bude sisala kako treba. nemam pojima. sta vi mislite? idem sad odmoriti jos pol ure, dok se ona ne probudi.puse svima
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 9:15:36
|
|
|
|
nela86
|
Dobro jutrooooo... evo i nas s pregleda: u principu sve super jedva su nasli ton srca za ctg jer se ona toliko spustila nisko, doktorica kaze da je to super ali zbog toga je dole uzas nateceno i zato me boli kad se okrecem i hodam, eto to je odg i na tvoje pitanje mmaestral
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 9:22:52
|
|
|
|
Hladna
|
Nela a uzv su ti radili ? Jesi išta otvorena ili ne? Ctg nije zabilježio nikakve trudove?? A to sto je sve nateceno to je ok ?
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!