Mmaestral
|
As1986 dobrodosla! Meni su trudovi puno gori od izgona, izgon se ni ne osjeti, nije toliko bolan, nisam cak ni osjetila da sam popucala. Ali kad se trudovi jako priblize, kad budu skoro svake minute, budes htjela i epiduralnu i dici se i setati, ne znas sta bi vise, a meni nisu dali da secem, a lezati jd najgore. I muka mi je bilo, netko i povraca. Stvarno boli, ali mislis si da ce proci, pa se nekako izdrzi, a kad bebolina izadjd van vise nista stvarno ne boli, samo sivanje, ali to je nista. Poslije bole savovi, ali isto to nije nikakva bol. Sad kad vidim da pricate kako izgon traje i pola sata jos vise sam sretna kako je moj kratko trajao, doslovno 5 minuta sam ukupno bila na stolu, izgon je trajao koliko traju 2 truda, u drugom sam ju uspjela izgurati van uz pomoc doktora, stisnuo mi je trbuh tako da sam imala masnice poslije, ali ocito je pomogao gurnuti misicu van. :) I ona samo jos posteljicu istiskati i to je to. Kakav sam ja porod imala, tako bi zene mogle i 20 djece odjednom roditi. Ali skuzila sam kasnije da je sve to pocelo jos i noc prije, jer je bila mirna taj cijeli dan, jos sam i dragom prije kreveta rekla da nesto pocinje jer me nije lupala kako treba, i boljelo me je, ali cijelo vrijeme, bex prestanka, pa nisam skuzilz da su to trudovi. I ujutro su mi od 6 sati od 20 minuta razmaka do 8 sati dosli na 5 min, a u sljedecih poka sata na 3 min, i onda sam se u pola sata od 3-4cm otvorila do 10. Stvarno prebrzo tako da mi nisu ni vjerovalj da cu roditi brzo, i morala sam traziti i vikati da moram na wc da mi daju onu posudu pa da me sestra napokon pogleda da vidi da glava ide van, a ne da moram na wc. Onda je brzo pocela vikati da peru stol da dijete ide van odmah. Jos kad sam dosla na stol kaze doktor da legnem na bok da prodisem par trudova, ali me sestra hvala bogu okrenula i rekla mu da nije potrebno. A ja mislila da ce to cijeli dan trajati, jos sam se doma tusirala kad mi je puknuo vodenjak. A dragi taman stigao doma kad sh mu vec javili da je gotovo. Uvijek kazem da je bilo tako lako jer ne bi inace ovo sve mogla podnjeti. A sad mi mala sreca napokon ide doma u utorak valjda ako sve bude u redu. Jedva cekam!
|