Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 9:50:06
|
|
|
|
Piturica
|
IZVORNA PORUKA: ChocoVanilla Cure koje ste prošle te zadnje preglede - jel istina da se često krvari nakon njih? Drugo me zanima - neke kažu da šivanje boli, al sam mislila da daju lokalnu anesteziju prije nego se to radi i ne čekaju da se tijelo ohladi jer je logično da onda boli??? ja nisam niti jednom krvarila nakon pregleda. nemam pojima..mislim da to ovisi o ginekologu i koliko je njezan. a sto se tice sivanja... ja to nisam niti osjetila.... okej.. malo da, kao da te upikne pcelica, ali to stvarno ne osjetis. i da, da ju lokalnu anesteziju. ja sam dobila dvije injekcije... sad ..tko zna sta su mi dali imam tri sava i fala Bogu, konci su otpali i oni fino zarastaju. jedino me jos hebe ovo krvarenje.. okej... vise ne krvarim toliko, a ni nisam tako jeko. sad me samo zahebava da moram nosit ulozak... vec je 20-i dan prosao od poroda tako da si mislim da ce mozda i kraj tom krvarenju ovaj tjedan. evo, moja bubica je nahranjena i hrce sad u kreveticu... nadam se da ce odvalit tih 2,5-3 sata da imam malo mira. vec mi oci ispadaju od nespavanja postenog. idem sad procitati jos sta ste pisale dok me nije bilo ljubim
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 10:29:30
|
|
|
|
pepeljuga
|
Papalini i mmaestral držim fige da bebice brzo idu doma,znam kako je to jer mi je i T pri rođenju dobio neku infekciju i deset dana je bio u bolnici,bit će to sve ok Ja sam vam inače u totalnoj gužvi pa se slabo i javljam,farbali smo dečkima sobu jer smo narucivali još jedan krevet i ormar i naravno da smo čekali dva miseca da dođe i danas mi došli to montirati i naravno da su sve krivo poslali. Od muke sam se rasplakala,za dva tjedna idem u Zd,za bebicu još nista nisam pripremila,trebam spakirati sebe i dečke za 4 ljetna miseca i boravka na moru......lagano sam luda jer se sad opet sve čeka 8 tjedana . Sorry cure morala sam se malo izjadati Trudnice kako ste vi,ja se još uvik super osjećam,dobro i spavam,u petak mi je pregled i jedva čekam jer nisam bila 4 tjedna. Mamice kako ste vi i bebice,saljemo puse
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 10:45:18
|
|
|
|
Hladna
|
Cure evo mene sa novostima: Zara13 ce nam roditi svaki cas - isla u jutro na kontrolu i na pregledu joj pukao vodenjak , sad mi je brat javio a on ce bit kum maloj bebici pa me obavjestio Zara saljem puno vibrica da sto brze i bezbolnije prođe
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 10:46:13
|
|
|
|
pepeljuga
|
Zara držimo fige da sve bude brzo
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 11:35:28
|
|
|
|
cocco
|
hej curke! evo da se malo ubacim ako može! termin mi je 25.5. i već jedva čekam iako me hvata panika. kako ste vi, kako podnosite zadnje tjedne?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 11:49:23
|
|
|
|
Afrodita83
|
Evo i nas s pregleda! Da,da Zara je več u rodilištu, bile smo danas zajedno na pregledu i otišla se ona presvuć i izlazi van i veli meni da misli da joj je pukao vodenjak . Odmah je išla k doktorici i da, pukao je i sestra je odvela u rodilište . Tako da sad čekamo da se javi. Ja sam ušla odmah nakon nje i kažem je doktori ci joj da ber meni sad pukne!!!! Ona se opalila smijat i veli da se strpim još malo . Uglavnom, i dalje smo najzločestiji na ctg, ja sam i dalje 1 prst otvorena, gledala mi je plodnu vodu i bistra je. U petak sam ponovo na pregledu Htjela sam vam samo reći za to gledanje plodne vode...mene nije ništa boljelo, niti mi je bilo neugodno. Postoje nastavci promjera točno koliko si otvoren i s tim te gleda. E sad to vjerojatno ovisi od ginekologa do ginekologa kakav je, da li je grub ili nije, isto kao i veginalni pregled. Moja dr. je odlična, nježna i stavrno ima osjećaja tako da ja nisam baš ništa nugodno osjetila. Pozdrav novim curama, vidim da se polako puni lista
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 11:50:17
|
|
|
|
Afrodita83
|
Evo i nas s pregleda! Da,da Zara je več u rodilištu, bile smo danas zajedno na pregledu i otišla se ona presvuć i izlazi van i veli meni da misli da joj je pukao vodenjak . Odmah je išla k doktorici i da, pukao je i sestra je odvela u rodilište . Tako da sad čekamo da se javi. Ja sam ušla odmah nakon nje i kažem je doktori ci joj da ber meni sad pukne!!!! Ona se opalila smijat i veli da se strpim još malo . Uglavnom, i dalje smo najzločestiji na ctg, ja sam i dalje 1 prst otvorena, gledala mi je plodnu vodu i bistra je. U petak sam ponovo na pregledu Htjela sam vam samo reći za to gledanje plodne vode...mene nije ništa boljelo, niti mi je bilo neugodno. Postoje nastavci promjera točno koliko si otvoren i s tim te gleda. E sad to vjerojatno ovisi od ginekologa do ginekologa kakav je, da li je grub ili nije, isto kao i veginalni pregled. Moja dr. je odlična, nježna i stavrno ima osjećaja tako da ja nisam baš ništa nugodno osjetila. Pozdrav novim curama, vidim da se polako puni lista
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 12:10:54
|
|
|
|
Hladna
|
Fever 17.03. - rodila 14.03. Mia - 51 cm , 3,580kg lanac3101 -17.03. - rodila 25.03. Domagoj - 53 cm , 4,150kg endless -04.04. - rodila 03.04. Gabriel - 51 cm , 3,650 kg aries -03.04. - rodila 10.04. Leona 55cm , 3,650 kg emamma 29.04. - rodila 10.04. Laura 50 cm , 3,400 kg zvijezda - 15.04. - rodila 10.04. Ivano 48cm , 2,840 kg cuba -15.04. - rodila 13.04. Dino 52cm , 4,060 kg Piturica -15.04. - rodila 15.04. Eva 51 cm , 3,500 kg MaTana -19.04. -rodila 16.04. Andrea 49 cm , 3,070 kg Mmaestral -20.04. -rodila 16.04. Isa 50cm, 3,200 kg Papalina -06.04. -rodila 17.04. Chiara 50 cm , 3,290 kg didi@@- 30.03. ? ? ? ? ? fusa -27.04. zumbolina- 03.05. bebić -07.05. zara13 - 12.05. Afrodita86- 18.05. cocco - 25.05. nela86 -27.05. ChocoVanilla - 28.05. Hladna -28.05. maminangel -29.05. as1986 - 30.05. dada2101- 08.06. pepeljuga -15.06. paola06 - 24.06.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 13:17:22
|
|
|
|
cocco
|
hladna, ja čekam curu, pa me možeš porozit na listi! ili to tek kad rodimo? za svaki slučaj, da se nije dr zabunio
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 13:19:56
|
|
|
|
Hladna
|
Cocco ja stavljam boje tek kad koja rodi i kad je 100% sigurno da ne razljutimo kojeg malisana i poroznimo ga il koju žabicu poplavimo
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 13:42:16
|
|
|
|
ladygaga
|
evo da vam se i ja pridružim...mi smo morali zaleć u 22tj trudnoće zbog skraćenog cerviksa i evo uspješno smo dočekali 36tj termin nam je 08.06, ali dr je na zadnjem pregledu rekao da sam prst otvorena i da ću ipak rodit maloga pišonju ranije! moram priznat da će mi falit ovaj trbušćić i njegovi privatni treninzi u njemu
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 14:10:52
|
|
|
|
nela86
|
Hladna zatvorena sam, ginekologica je komentirala da beba zeli izaci van kroz ztvorena vrata koliko je nisko Bila sam 30.04 u bolnici i tad su uradili sve pretrage , pa tako i ultrazvuk a kod ginekologice idem samo na ctg, prije svaka dva tjedna, sad vec svaki tjedan... Iduci termin mi je 16.05 i kod nje je to zadnje, od tada idem u bolnicu samo... Ctg ovog puta nije zabiljezio nista, ali zato sam ih jucer imala skoro svaki sat....a vezano za natecenost kaze da nikad tak nesto nije vidjela ali da je to jer beba glavicom pritisce sve i da se ne brinem..ali da to hladim i masiram da ne boli toliko, iako ona misli da nece pomoci jer se priprema za izlazak... Nego da vas pitam jel svakoj ispadne onaj sluzvi cep sa sukrvicom??
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 14:11:21
|
|
|
|
Anjitos
|
Hvala vam na dobrodošlici :) eto naručena sam u 17h na pregled u Petrovoj danas, pa poslje javim kako je prošlo, s obzirom da je danas termin, možda nešto detaljnije saznam...htjela sam pitati, prosli put su mi htjeli gurnuti neku metalnu dugačku cijev pa kao sam premalo otvorena, pa ce danas valjda, a šta je to?! za gledanje plodne vode?! Bila sam malo krvarila poslje pregleda tog, jer sam osjetljiva inače, a ako mi to još gurnu unutra, huh...jel zna netko na šta mislim i jel to boli?! Da znam šta me očekuje danas, osim ctg-a. I da, trbuh mi se uopće ne spušta još, pa mislim da nebudem još tjedan dana ziher rodila, ali koliko sam čula, nemora biti, kod svakog je drugačije, jel tako?!
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 14:11:40
|
|
|
|
Hladna
|
ladygaga upisat ću te sad na našu listu - dobro nam došla ja sam od 35-og tjedna otvorena 1 prst no meni nista nije rekao da bi mogla zato prije- nisam ga ja nist ni pitala nela86 ne ispadne svakoj taj sluzni čep. jel se tebi beba smirila?? Moja lupa ko luda ko da će mi kroz trbuh van izač... Anjitos mislim da je to gledanje plodne vode koliko me pamčenje služi Maminangel pa gdje si nam , nije valjda da se toliko čeka u Petrovoj?? Pa jaću se sutra onda porodit tamo čekajući
< Poruku je uredio Hladna -- 6.5.2013 14:15:42 >
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 14:20:04
|
|
|
|
Hladna
|
Fever 17.03. - rodila 14.03. Mia - 51 cm , 3,580kg lanac3101 -17.03. - rodila 25.03. Domagoj - 53 cm , 4,150kg endless -04.04. - rodila 03.04. Gabriel - 51 cm , 3,650 kg aries -03.04. - rodila 10.04. Leona 55cm , 3,650 kg emamma 29.04. - rodila 10.04. Laura 50 cm , 3,400 kg zvijezda - 15.04. - rodila 10.04. Ivano 48cm , 2,840 kg cuba -15.04. - rodila 13.04. Dino 52cm , 4,060 kg Piturica -15.04. - rodila 15.04. Eva 51 cm , 3,500 kg MaTana -19.04. -rodila 16.04. Andrea 49 cm , 3,070 kg Mmaestral -20.04. -rodila 16.04. Isa 50cm, 3,200 kg Papalina -06.04. -rodila 17.04. Chiara 50 cm , 3,290 kg didi@@- 30.03. ? ? ? ? ? fusa -27.04. zumbolina- 03.05. Anjitos - 06.05. bebić -07.05. zara13 - 12.05. Afrodita86- 18.05. cocco - 25.05. nela86 -27.05. ChocoVanilla - 28.05. Hladna -28.05. maminangel -29.05. as1986 - 30.05. dada2101- 08.06. ladygaga - 08.06. pepeljuga -15.06. paola06 - 24.06.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 14:55:27
|
|
|
|
dada2101
|
Zara drzin fige da sve prode sto prije i da sve bude u najboljem redu!! ladygaga imamo termin istoga dana pa eto da vidimo koja ce prije ja san danas uzela dan za sebe... lipo se okupala,izdepilirala,oprala kosu,ispeglala i sad malo leci ... a veceras san se s curama dogovorila da odemo na vecericu jer ko zna kada cu opet imati priliku samo s curkama malo izaci i procakulati... jedva cekan.... svima zelin ugodan dan i da uzivate u svojin bebicama ali i u svojin busicama jer nemamo jos puno vrimena u ovoj grupi...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 15:09:04
|
|
|
|
Afrodita83
|
Čekamo izvješća s pregleda !!!!!!!!!!! Maminangel i Anjitos i tko još? Da, ta cijev je za gledanje plodne vode, meni je to dr. danas radila. Ništa strašno, samo ružno izgleda ta cijev . Napisala sam prije da uopće nije ništa strašno, ja nisam ni osjetila ništa, samo kao neki pritisak i to je to. I da, mislim da mi neki mali dio sluznog čepa otpao , ali ful malo nečega onako ko gusti žuti šmrkalj ( oprostite na izrazu )...nije bilo krvi niti ništa....jel to to? koliko to treba bit veliko???
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 15:15:53
|
|
|
|
maminangel
|
Kokoške,kad god me nema uvjek se raspišete Evo nas s pregleda,došla sam Hladna oko 9 sati,vaganje,tlak,urin trakica(ponesi si maramice jer im je wc katastrofa),ctg mi nisu radili ovaj put i baš sam bila sretna jer nemoram ići jer se duuuugo čekalo na red..Pregled,hm.nije bilo profe pa me Goluža gledao,otvorena kroz šav koji je luksiran šta god to značilo dva prsta,ali je digao uzbunu zato što je trbuh mali, mjera ne odgovara tjednima,opet ista priča mislio je ili da imam manjak vode ili da je zastoj u razvoju pa me po hitnom postupku poslao na uzv,kad ono moj mali ima skoro 3 kile i odgovara tjednima i veliki 49cm.Ja prezadovoljna,dobila 10 kila,kontrola za tjedan dana i rekao je da on nebi tada skidao šavove serklaže jer neću biti punih 38 tj.pa bi kao za dva tj.skidao,i za kraj rekao mala još buš ti i prenijela koliko smo te kljukali tokolizom i cordipinima,tako da na opće veselje prestajem sa ikakvom terapijom i čekam.. Zara draga nadam se da je sve prošlo u najboljem redu, Afrodita neka tebe još snama,a bista plodna voda i govori da ćemo se još malo družiti Bebić se ne javlja? Pepeljuga ti se spremaš onda dole roditi ili kako?sobzirom da idete na 4 mj.?i nemoj biti tužna sve će se to napraviti i rješiti.. Nove cure dobrodošle Anjitos kako misliš pregled u 17 sati u Petrovoj?Koliko ja znam pregledi su u trudničkoj ili na odjelu ali ujutro,tko će te primiti?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 15:21:08
|
|
|
|
maminangel
|
Afrodita meni ti upravo takva sluz kako si opisala ispada već tjednima,a u bolnici kad sam ležala sam im pokazala pa su mi rekli da je to kao dio sluznog čepa,koji se regenerira, ali to nije pravi onaj sluzni čep jer ga treba puno više ispasti i bude sa krvlju..
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 15:36:56
|
|
|
|
Hladna
|
maminangel dugo te nema, več sam mislila da su te opet ostavili , znaci jako dugo se čeka i još su paniku digli bezveze , al ajde barem je sve u redu Afrodita i ti bi nam sad polako vec mogla rodit da malo pobojamo tu listu
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 16:06:51
|
|
|
|
nela86
|
Evo uspjela sam malo procitati zadnje postove i zelim dobrodoslicu novim curkama Hladna moja je jako zivahna, kod nje nema veze dal je dan ili noc ona izvodi vratolomije svakakkve unutra pogotovo kad nesto s desne strane ispod prsa se izboci, kao mala kuglica pretpostavljam da je koljeno jer ne znam sta bi jos moglo biti, e tad mi suze krenu koliko zaboli... Kod mene je samo iscjedak gusci, cesci ponekad i malo vise zuckast, ali nemam nikakvu bakteriju tako da ne obracam paznju na to sto mjenja boju. Kod mene se trbuh vec odavno spustio i bas se primjeti kak pupak gleda dole Sretno sutra na pregleduu
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 16:23:35
|
|
|
|
Mmaestral
|
meni nije ispao sluzni cep u cetvrtak idemo doma. tuzna sam svejedno jer su rekli u utorak, a sad jos moramo cekat fizioterapeuta da ju pregleda i pokaze nam vjezbe. zasto do cetvrtka? i najgore je to sto jos uvijek ima bakteriju, i opet ns testiranje za to moramo za tjedan dana. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 16:35:31
|
|
|
|
zumbolina
|
Drage mamice, mi smo još 2 u 1... Danas sam bila na ctg-u, uredan je i slijedeća kontrola u srijedu. U petak kad je bio termin bila sam zatvorena. Nadam se da ću mališana grliti i ljubiti do kraja tjedna... Već jedva čekammmmm Sretno svima koji su pred terminom. Nisam imala net već dulje vrijeme, pa se nisam mogla javiti a i sad povremeno zeza. Javim vam se najkasnije kad se porodimo. Svima šaljem puno
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 16:57:45
|
|
|
|
Afrodita83
|
Hladna, slažem se!!!!!!!! Obzirom da ja nosim dečka, vrijeme je da se ova lista malo poplavi!!! . imam kontrolu ponovo u petak, termin je iduću subotu, tako da sam odlučila pričat s doktoricom u petak kad bi mogla rodit jer hoću da mi je ona na porodu, otvorena jesam 1 cm, pa ću probat iskamčit taj drip malo prije ili na dan termina , ako ne krene prije . Maminangel, drago mi je da je sve dobro prošlo i da više ne moram paziti na tvoje normabele . Nisam zadovoljna s ovim "lažnim" sluznim čepom!!!!!!!!!!!!!!!! Jbt. meni ni pravi sluzni čep ne može ispast koji sam baksus Zumbolina, držim fige da što prije krene i Cure, čekamo daljnja izvješća s pregleda, a tebi Hladna SRETNO sutra u zg !
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 6.5.2013 19:47:39
|
|
|
|
maminangel
|
Jel rodila Zara? Afrodita ništa ne javljaš pa nije valjda da još rađa? Piturice hvaaaaalaaaaaaaaa kaj si mi poslala te kompresice,sad još samo da nam dojenje krene glatko i nitko sretniji od mene,javim ti svakako kad mi stignu Zumbolina baš sam si mislila gdje si,javljaj nam obavijesti s pregleda..
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!