Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 25.4.2013 22:08:46
|
|
|
|
lanac3101
|
Haj curke, citam svaki dan vase postove, ali mi se ne da svaki dan tipkati. A I jucer mi je nakon sto sam se raspisala da ja to objavim a ono error, a meni horor. . Uglavnom mi jucer bili u sopingu, sestra moja cuvala klince, pa smo mm I ja malo poslije gustali sami , malo bez njih. Nakon toga se otisla napokon osisati , jako mi je kosa bila izrasla . Sada bar licim na sebe. Imate u HM bodice na kopcice koji ne idu preko glavice , mislim da su tri u kompletu za nekih 60 kn , bar bilo kad sam ja kupovala I dugih I kratkih rukava. Za pupak vam je pozeljno prasiti I praskom mislim da vise nema bivacina ,samo Tyrusol za pupak jer ga isusi pa brze otpadne. Da se pohvalim , moj maleni danas punih mjesec dana. Hladna biti ce to sve pet sa bebicom, ne sekiraj se. Mm jos sutra ide u nocnu pa napokon na godisnji, . . Idem pod tus pa se ususkati uz muzica.
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 7:55:21
|
|
|
|
paola06
|
Cure,ja sam nova na forumu,ali čitam vas i pratim redovito i htjela bi vam se pridružiti u svom slatkom iščekivanju. Sada sam 31 tjedan....
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 9:28:38
|
|
|
|
Afrodita83
|
Jutar!!!!!! Paola, dobrodošla!!! . Kad ti je termin? Napiši nam datum da te Hladna može stavit na našu listu. Cure, javila mi se Tiana. Ništa mi nije puno govorila, samo da je došla doma i da će mi detalje napisat kasnije ( ono šta je bilo na pregledu ). Vjerojatno će se i tu javit kad stigne, al evo samo da znate da je živa .
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 9:54:27
|
|
|
|
Mmaestral
|
sinoc sam vec pisala preko tableta ovog pa me nesto zeznuo. moja malena je vec treci dan u vinogradskoj na pretragama jer u vt nisu uspjeli saznati zasto ima tremore. nadam se da nije nista ozbiljno, ali najgore mi je to sto ne znam sto joj je ni koliko dugo mora biti. najmanje do pon prima jos terapiju za bakteriju, ali cini se da ce biti duze. a ja cu poludjet.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 10:11:00
|
|
|
|
M.mama
|
ja sam potpuno nova na forumu i nemam pojima kako neke od ljudi koji su mi pomogli dodati za prijatelje bez imena i maila dal je to moguće poslati zahtjeve a bez tih dodatnih info.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 11:33:11
|
|
|
|
Papalina
|
maestral ma meni su rekli u bolnici da nikakav prašak se nesmije jedino ili octanisept ili hidrogen...s hidrogenom vjerojatno isto prije otpadne jer se zapjeni i nagriza više...ali ja sam se odlučila za octanisept jer je puno lakša primjena nemoram čekat da se zapjeni i to i sigurnija sam da donekle znam što radim .bila mi je patronažna jučer i rekla je da je pupak sasvim u redu, da kod svakog drukčije traje..al nema veze, samo bi htjela da otpadne do srijede, jer je 1.maj, pa da se idemo prošetati sa chiaricom.. i da vas pitam, nakon šta pupak otpadne koliko treba još poć dana da 1.put krenem na zrak sa bebicom? ili se može odmah poslije čim otpadne? zbunjuje me to, jer svi mi drugačije govore i ja neznam više niš...
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 12:40:07
|
|
|
|
Hladna
|
dan curke . lanac ja sam baš ljubomorna na tvoj lagani porod bez rezanja i pucanja, ti skoro od samog poroda već letiš ko da nisi ni rodila , mene će sigurno prerezati i to jako jer meni zna koža dolje malo ko puknuti i nakon keksanja toliko o tome kolko sam rastezljiva dolje paola dobro nam došla Mmaestral ne mogu ni zamislit koliko ti je teško ali to što je beba otišla u vinogradsku iz Virovitice gledaj pozitivno jer u Zg će sigorno znat što treba napravit, tamo su bolnice 1 naparama 1000 sprem našima... drži se draga i samo misli pozitivno, vjerujem da će se sad sve brzo tamo popraviti Papalina nama su isto na tečaju rekli samo prašak i ništa više jer on će najbrže posušiti pupak -realno gledajući je tako jer tekućina neće toliko brzo posušit, a hidrogen možeš sebi dolje za ranu koristit- ja sam ga koristila, to ti se isti tren ispjeni i prije ti rana zacijeli, a što se tiće toga da se ne smije u šetnju prije nego pupak otpadne to nisam još čula, mislim da svakako možeš malo Chiaru prošetat po zraku, to je i jako dobro da malo svježeg zraka ulovi i vitamina d.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 13:28:52
|
|
|
|
Afrodita83
|
Mmaestral , jako mi je žao, uopće ne znam šta da ti kažem pametno...ali ne brini draga, bit će sve ok s malenom, naći će oni šta je mući, to su dobri doktori koji znaju šta rade. Mislim na vas!!!!! M.mama uopće ne razumijem tvoj post....možda kriva tema?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 13:38:55
|
|
|
|
zara13
|
kod nas octenioseptom kod nas čisti patronažna a ti sama sa praškom svako prematanje naprašiš .ja za šavove koristila octeniosept i isto se zaraslo brzo i ne peće probala i bivacin al sam odma zvijezde vidla a za šetnju drugi dan čim je patronažna otišla smo išli ,ja ju pitala rekla da kad je lijepo slobodno van jer je to za bebicu jako dobro
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 13:39:58
|
|
|
|
zara13
|
Mmaestral jel tebe onda nisu tamo ostavili da budeš sa malom?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 13:40:30
|
|
|
|
MaTana
|
Evo mene sa malo opsirnijim izvjestajem, carski je bio prosli utorak i vec sam vam pisala kako je to proslo, u nedjelju sam trazila da me otpuste iz bolnice ranije jer mi je mm isao na brod, u dogovoru sa super sestrom je i to uspjelo tako da smo proveli barem 2 dana sa taticom. U utorak smo trebale nazad u bolnicu da meni dignu ponte i nju cijepe, ali dr. Koja je bila na pedijatriji nije htjela cijepit jer je bubica jos izgubila na kilazi. Ustvar je meni od stresa dan prije nego je mm isao skoro nestalo mlijeka... Od tada je dojim, mlijeko se vratilo i jos ponudim bocu, nekad popije nekad ne jer se dovoljno zasiti. Bitna stvar je da je danas bila opet na vaganju u 3"dana je dobila 150gr i danas smo se konacno cijepili. Dobrica je samo papa i spava. Sa velikom sekom imam malo problema, obozava malu sekicu, mazi je i ljubi, pomaze mi kad je presvlacim, ali s obzirom da je ocajno jako vezana za tatunece vise da spava sama u sobi, a meni je zao stavit samnom da je beba ne budi, tako da sada sveki ili mmama spavaju sa njom u sobi, tj. Ususkaju je, pricekaju da zaspi (cijeli ritual citanje price, rekapitulacija dana, dogovor za sutra... Samo kako bi sto kasnije zaspala) i premjeste se na kauc... Znam da ce i to proci, ova reakcija je jos i najbolji scenarij od svih koje sam zamisljala s obzirom da smo se u 20 dans, preselili, ona je dobila svoju sobu, ja sam bila u bolnici, dobila je seku i jos joj je tata otisao. Eto toliko od mene za sada, pozdrav svim mamicama sa bebicama i trudnicama...
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 14:11:01
|
|
|
|
Hladna
|
upravo sam nazvala ginekologa za nalaz brisa i mokrače dal je gotov i kaže da imam taj neki streptokok, moram uzimat terapiju i nakon terapije opet k njemu na taj bris da vidi jel će se popravit.. Jel imala još koja taj streptokok??? Znam da je to dosta opasno za bebu kod poroda, jedna je pisala za taj streptokok al sva se pogubila, ne znam koja...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 14:19:21
|
|
|
|
Afrodita83
|
Imala ga je Cuba mislim....ja nisam ali znam kako to ide jer sam bila prisutna kad je moja dr. objašnjavala jednone prilikom trudnici postupak. Dakle, kao prvo opasno je ako se ne otkrije i ne liječi jer postoji opasnost da ga beba udahne prilikom prolaska kroz porođajni kanal. Liječenje je jednostavno, dobit češ turu antibiotika i kad ih popješ će ti ponovo radit bris i ako se ne uspiješ riješit stavit će ti antibiotik u infuziju na porodu ili ti dati injekciju antibiotika tako da zaštite bebu samo im moraš napomenut da imaš bakteriju. Eto, dakle zapravo ništa strašno ako se otkrije na vrijeme
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 14:27:05
|
|
|
|
Hladna
|
Omg pa ja nikako ne mogu bit mirna, stalno svašta nešta ... Nadam se da ću se riješit toga, a kako se to uopšte dobi - mislim taj streptokok?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 15:50:34
|
|
|
|
paola06
|
Afrodita, termin mi je 24.06. Curka je u pitanju pa doktor kaže da bi mogla malo i uraniti Inače,bila sam u gradu s mamom,išle smo kupiti još neke stvari za princezu,ovaj put izbor je pao na bočice i dudice (nakon puno mozganja i čitanja foruma odlučila sam se za Mam) i tetra pelene - ako koga zanima sniženje tetra pelena s uzorkom (bijele su prodali ali teta je rekla da će dobivati još) je u Mobelixu, 3 kom 20 kuna,ja sam gledala po drugim dućanima,dm, mulleru, 6 kom cca 90 kuna, tak da mi se ovo čini ok, a lijepe su,čvrste i u mom slučaju na roze medeke e da, i u c&a je sniženje na sve 20% pa ako nekome nešto treba trk tamo....
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 16:09:05
|
|
|
|
Piturica
|
evo i nas opet jucer sam se mislila javiti, ali Evica mi nije dala. popodne je plakala ko luda... ne znam koji joj je bio jarac! a posli po noci spavala ko cok i po 4 sata u komadu. jedino me iscrpilo to ludilo sto je vristala uru i pol i nikako ju smiriti.. tata je pokusavao ali neuspjesno, jedino se kod mene malo smirila bolje. Papalina, nije nam jos otpao pupak vise mi ide na zivce da budem iskrena. a i moja patronazna je na bolovanju pa ju mijenja neka druga koja je totalni idiot i nisam uopce zadovoljna kad mi se tako neki babun nasere koja se pravi kao neka frajerica sad mi je rekla da ako ne otpadne preko vikenda da odem u ponedjeljak u dispanzer da to rijese tim nekim paljenjem nemam pojima kakav je to postupak, ali ono... koma! te kvacice sta stavljaju sad svi kazu da je to sranje i da ti pupkovi teze otpadaju od njih. isto tako i taj octanisept su poceli gurati umjesto tog hidrogena ili tog praha jer kao neko treba dobiti pare u dzep, tako se suskalo po bolnici dok sam bila tamo. vezano za kihanje.. moja je isto kihala par puta u bonici, sad doma kihne jednom u dva dana recimo, ali ne toliko... a u bolnici su isto i druge bebe kihale okolo tako da nemam pojima.. a i znam da su mi ju par puta uzeli za kupanje pa ju donesli natrag mokre kosice tako da ono ... stvarno nisu normalni ja ju znala pokrivati po glavici sa onim popluncicem sta je bio u kreveticu da se ne prehladi. a i to crvenilo sta si pisala od pelena... moja isto nekako sva se zacrvenila, ne jako ali je. isto sam imala pampersice, a jucer podigla u dm-u taj njihov paket babylove pa cu pratiti kako ide sa njima. inace, danas sam prvi puta isla gledati savove dolje svoje.... otpali konci i mogu priznati da sam to totalno drugacije zamisljala... ajme... nije tako strasno... taman tri sava se vide onako lijevo, sa strane ne boli me nista vec danima..jedino me zivcira sto jos lagano krvarim i nosim te fucking uloske... jbt, dobit cu ja pelenski osip od nih vise Hladna, me ni je moj rekao gin isto da bebica ima dvije ciste i kao taj kanal neki prosireni tako da bi bio moguci refluks bubrega odn. vracanje mokrace natrag.... ali u bolnici su nam radili ultrazvuk bubrega i sve je ispalo okej. nema nikakvih problema tako da ... ne sekiraj se.... ja sam tih zadnjih par dana nakon sta mi je rekao gin za to plakala ko kreten da bi na kraju ispalo sve dobro. a i u bolnici su kao rekli u pocetku neki fucking sum na srcu pa na kraju nista... ono je to neka rupa sta zaraste nakon par dana tako da kad smo isli doma niti suma na srcu, niti problema sa bubregicem. samo budi smirena, znam da je lako to reci, ali sto se manje zivciras to je bolje za bebicu. i vjerujem da nije nista posto taj uzv kod gina ne moze tako dobro to procjeniti. drzim fige da je sve okej maminangel, pisala sam ti na fb. saljem cim stignem ili posaljem mm-a da ti posalje.... ugl, do poroda ces ih dobiti ja ne znam kad da krenem sa bebicom van u setnju? jedva cekam da taj pupak otpadne i da se mozemo malo mrdnuti... a i voljela bi ju staviti na trbuh da spava....imam feeling da joj tako najbolje pase, ali dok je pupak tu nema sanse. tako da cekamo misiju pupak da zavrsi eto... kuham jos juhicu za sutra da imamo mm i ja i bubica. saljemo vam puse svima nadam se da su i ostale curke okej i bebice isto puseeeeee
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 16:27:46
|
|
|
|
Hladna
|
Fever 17.03. - rodila 14.03. Mia - 51 cm , 3,580kg lanac3101 -17.03. - rodila 25.03. Domagoj - 53 cm , 4,150kg endless -04.04. - rodila 03.04. Gabriel - 51 cm , 3,650 kg aries -03.04. - rodila 10.04. Leona 55cm , 3,650 kg emamma 29.04. - rodila 10.04. Laura 50 cm , 3,400 kg zvijezda - 15.04. - rodila 10.04. Ivano 48cm , 2,840 kg cuba -15.04. - rodila 13.04. Dino 52cm , 4,060 kg Piturica -15.04. - rodila 15.04. Eva 51 cm , 3,500 kg MaTana -19.04. -rodila 16.04. Andrea 49 cm , 3,070 kg Mmaestral -20.04. -rodila 16.04. Isa 50cm, 3,200 kg Papalina -06.04. -rodila 17.04. Chiara 50 cm , 3,290 kg didi@@- 30.03. ? ? ? ? ? fusa -27.04. zumbolina- 03.05. bebić -07.05. zara13 - 12.05. Afrodita86- 18.05. nela86 -27.05. ChocoVanilla - 28.05. Hladna -28.05. maminangel -29.05. dada2101- 08.06. pepeljuga -15.06. paola06 - 24.06.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 16:30:39
|
|
|
|
Hladna
|
Piturice ja bi na tvom mjestu pupak rješavala praškom, možeš i nakon octenisepta poprašiti, nekad se samo prašilo i gle sve mi imamo ljepe čiste pupke, nikome nije ništa, ja sam za svoju bebicu kupila samo prašak za pupak i samo to ću i koristit. Hvala što si napisala što je točno s tvojom maleckom bilo to sa bubregom, no svejedno me malo strah toga svega, još sad i taj streptokok imam, nigdje kraja, al ja vjerujem da će na kraju ipak sve biti ok.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 16:42:34
|
|
|
|
MaTana
|
I mi se mucimo sa pupkom, kod nas kazu samo 2 puta dnevno razmotati, posprejati alkoholom (ne octanisept ni hidrogen) i ocistiti. Ja sam ipak po savjetu patronazne kupila i Tyrosur pa prasim i sa njim. Ja sam isto imala streptokok, nije mi gin davao antibiotike nego pri porodu sam intravenozno primala atb,zbog carskog nije beba bila u prilici da se zarazi, ali je isto preventivno primila dozu.
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 18:30:57
|
|
|
|
cuba
|
Heeeej curke, evo me napokon na raportu Prvo da vas sve od reda pozdravim, pošaljem poljupce mamicama, bebicama i bušicama Moj mališan spava od 15h i sad će se vjerojatno probuditi čim sam ja sjela Mi smo vam super, apsolutno svaki dan smo u šetnji i to po 2x dnevno 8 dan smo krenuli sa šetnjama. Ne vidim razloga zašto ne, oboje smo zdravi a vani predivno vrijeme...šteta ga je trošiti u 4 zida... Papalina nama je pupak otpao 7 dan. Još uvijek ima malo sukrvice i prilikom svakog presvlačenja pelene prvo posprejam sa Octeniseptom, očistim sa blazinicom i pospem sa Tyrosur praškom jer pupak mora biti suh inače sukrvica neće prestati. Preko toga stavim sternilnu kompresu/gazu i to je cijeli postupak. Vezano za bebino kihanje - to vam je cure normalno, oni vam na taj način čiste dišne putove/kanale, nisu prehlađeni. Moj D isto kiše još od rodilišta. Hladna imala sam ja streptokok. Do poroda sam uspjela popiti dozu antibiotika ali su mi svejedno dali dvije ture antibiotika preko infuzije tijekom poroda i tako je bebica zaštićena. Nemoj se bojati, sve ok. Ja sam prije 2 dana prestala krvariti i napokon se riješila uložaka, već su mi dosadili s obzirom da zadnjih 10god koristim tampone. Osjećala sam se ko beba u pelenama Danas smo bili kod pedice na pregledu jer je u bolnici imao žuticu i sve je u redu hvala Bogu. U ovih 13 dana je narastao 3cm i ovaj tjedan je dobio 250g Isključivo je na mom mlijeku, kojeg ima i uredno dojimo bez ikakvih problema Sljedeća kontrola nam je sa punih mjesec dana. maminangel vidim da si pitala za bodiće dugih rukava? Ja sam ih kupila ali ih uopće ne koristim, već isključivo bodi kratkih rukava i preko majicu dugih rukava a tebi je termin za mjesec dana kad će već biti debele vrućine pa mislim da ih uopće ne trebaš kupovati. Još vam nisam napisala priču sa poroda ali budem i to ovih dana Sve vas još jednom pozdravljam, javim se čim uhvatim vremena
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 18:36:05
|
|
|
|
nela86
|
Hladna meni su rekli da streptokok ima svaka zena, samo on miruje ili se aktivira... Nema veze navodno sa higijenom , nego se moze prenijeti i spolnim putem, zato ako slucajno imas odnose bolje prestani , ili nek ti se i dragi kontrolira... Moj hvala Bogu nalaz je negativan, i po tom pitanju sam bliza porodu u vodi, e sad sve ovisi o ostalim cimbenicima...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 18:39:25
|
|
|
|
Hladna
|
Evo dobila sam 2 kutije klavocin bid 1g antibiotika kojeg moram piti svakih 12 sati i to 2 tj .... Nadam se da to nije prejako i da se necu porodit prije nego zavrsim s terapijom
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 19:27:17
|
|
|
|
Papalina
|
piturice zar imaš kvačicu na pupku?? moja toga nema... pupak se drži još na jednoj strani...danas kad sam ga čistila, pomaknula sam stranu koja se ne drži i unutra je bilo jako malo sukrvice patronažna je rekla d je to normalno... čak ima i malo nešto neugodna mirisa... i to da je normalno...valjda je... baš me to muči...strah me... jer znam da sukrvica je normalna kad otpadne a ovako...hmhmh... i kao nesmije se bivacin ni neki drugi prašak samo octanisept...ali ja sam lijepo poslala mm popodne u ljekarnu pa ću poslije posuti tyrosur prašak.. ma iskreno neznam stvarno zašto hvale to naše rodilište, sestre su an tom katu grozne, možda dvije su iznimka...ma...neću sad o tome... nadamo se da će nam past do 1.maja pa da odemo u šetnju ok, ako je kihanje normalno onda ok..mene strah bilo da se nije prehladila možda... i te dm-ove pelene su mi super i to crvenilo jedanput il dvaput dnevno možeš namazati sa sudocrem kremom..meni nakon prvog mazanja nestalo crvenilo...stvarno je super
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 20:08:19
|
|
|
|
maminangel
|
OMG tko će vas poloviti sve sad??idem klince staviti na spavanje pa se kasnije javim,zasada samo mahanje
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 26.4.2013 20:34:21
|
|
|
|
Luci.Buci
|
Sve neke velike bebice čestitam svima :) jooooj, ja spadam pod ljetne al vas često pratim da znam šta me čeka. Čestitam još jedanput svima a ostalima sretno :))
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!