|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebice u 2013.
19.6.2013 8:05:28   
plavka
Da svaki tjedan hodam na pregled i gledaju me na uzv, protok i bebu... za Rh faktor i nalaz senzibilizacije rekao mi je da postoji mogučnost 50% hemolitičke bolesti a pak doktorica sa transfuzije iz Petrove na koju sam slučajno naišla mi je rekla da 90% da će biti sve o.k. i da će mala imat samo jaču žuticu, sad sam se već primirila šta mora biti biti će...
Ta ambulanta ti je na katu, gdje su nekad bili pregledi bar kad sam ja Di išla roditi kad uđeš u tu čekaonu za visokorizičnu trudnoću ideš do kraja desno i imaš staklena vrata to prođeš i dođeš opet u neki mali hodnik i lijevo su ti ta vrata za preglede.... Najbolje je kad dođeš da se javiš sestri da si stigla jer svakak ulaze i naričeni i nenaručeni, btw ja pak nikad nisam imala vrijeme kad da dođem.... i čeka se oko 45 min.

26.06.2009. naša ljepotica
stigla nam još jedna curka13.07.2013

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 976
19.6.2013 8:09:55   
sarah_zg
Pa to je ok, ja sam s G dolje u trudnickoj ambulanti znala čekati po nekoliko sati, u prosjeku 3! Nadam se da će mala imat samo zuticu, to je pak najmanji problem, nek ju sunčaju i sve ok. Joj bas te sad pred kraj uhvatilo s tom pregledima svako malo, a jos i vrućine! Ma samo da sve bude ok. Jos ćeš ti sa svijezim pramicima na poroduser posted image da budeš sva šik mama!

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 977
19.6.2013 8:19:35   
plavka
Ha, ha, ha dao Bog da bude tako!!! Trenutno mi je najvažnija moja user posted image u trbuhu tako da ovo sve ostalo već nekak bude, sreća što još nemam baš sijedih pa čak i ne izgleda prestrašno ali je kosa malo duža pa kad stavim u rep onda se jako kuži izrast dok kod raspuštene i ne baš.... Joj curke moje vi ste već sve sredile a ja još perem robicu i imam još sve to za popeglatiiiiiiiiuser posted image a to mi je pak mrsko!

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 978
19.6.2013 8:23:58   
sarah_zg
Ja sam jucer konačno ispeglala njezinu robicu, crkla sam po ovoj vrućini! Malog sam danas poslala u vrtic, sutra i preksutra cu ga ostavit doma. Ti bi mogla polako pocet spremat jer ako te odluče inducirati da se ne bi muž morao primit pegle!

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 979
19.6.2013 8:38:15   
plavka
to bi onda bilo ispeglanouser posted image , da da bacam se na posao, jučer sam čak kupila i sve stvari za sebe za bolnicu, samo trebam sve staviti u kofer!!! Moja Di je isto u vrtiću a i skuhala bi se u stanu,
neznam pak kaj da kuham danas, htijela bih nekaj laganije ali nemam ideje!!!

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 980
19.6.2013 9:12:59   
sarah_zg
Ja sam jucer skuhala juhu s junetinom i povrcem i to cu i danas jest. Kao i dalje moram pazit na unos kalorija, a to nije bas kaloricno. Muzu sam spekla batak za na posao i odnio je salatu, a mali uopće ne bude gladan kad dodje iz vrtića, valjda mu je vruće pa onda samo navečer pije mlijeko iz frizidera!
Trenutno ribam po kuhinji, prestrasno mi je vruće jer smo u potkrovlju. Klimu palim od 13 kad stvarno vise ne mogu izdržat! Poskidala sam svu posteljinu jer smo se preznojili od spavanja i sve mi je bilo fuj! Ajme, bude li ovako kad rodimo, ja ne znam ko će izdržat!

< Poruku je uredio sarah_zg -- 19.6.2013 9:14:27 >

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 981
19.6.2013 10:27:54   
ruwenzor
Bokic curke, samo da vas pozdravim s mora :)
Vidim da ste jos na broju, nadam se da vam nije prevruce
Plavka imas u apoteci neke uloske koji detektiraju jel ti curi plodna voda, nisu skupi
Uzivajte i mazite busice

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 982
19.6.2013 10:29:53   
and1
joj plavka meni se cini da tebe bas posteno vole plasiti..mislim samo negativno govore umjesto da daju bar i 5% nade.. ne razumijem kako mu se moze "ciniti" da imas manjak vode, ako nema neka kaze,ako samo misli bolje da suti.. bas mi je zao.. inace plodna voda se stalno obnavlja,pij samo dovoljno tekucine.. ima njih kojima je i puno ranije pocela istjecati plodna voda ali se opna obnovila i na kraju sve ok..
sto se tice gramaze, moja prva cura je u 36 tj.imala 2700g, i rodjena u 40.tj sa 3100g.. i tu isto opet primjecujem nepotrebno plasenje..
cesto mi se dogadjalo da su mi gacice jaaako mokre,imala sam i sluzavi iscjedak bez mirisa i boje,zadnjih 3 tjedna i zabrijala sam si da mi plodna odlazi pomalo a moguce i cep user posted image ali gin nije nista na to komentirao..

i beba u ovoj T jaaaako i puno stuca,stim da prvu nikada nisam osjetila da je stucala..

za rucak ovih dana laganije nesto, jucer si mm zazelio grasak-varivo i rekla sam mu da mi ne pada vise na pamet ovih dana dok je +35 kuhati ista tako dugo, skoro sam se ugusila,stan se zagriao nenormalno a vani nisi uopce mogao disati.. klime nemamo user posted image
danas bude za rucak neka hladna salata, mozda od tjestenine..
prije 2 dana sam napravila veeeeliku zdjelu sopske salate, fini feta sir,rajcica,krastavci,paprika- milina,super je bilo,osvjezavajuca salata mi je taaako odgovarala..uz to sam malo ispekla pilece filee
uglavnom odlucila sam se ovih dana eksperimentirati sa salatama user posted image

moram vam reci da je danas bio 3. noc kako moja cura spava sama u svojoj sobi,polako se navikavam ali mi fali user posted image krevetic joj je bio spojen sa nasim krevetom pa smo uvijek bile skupa.. prva noc je bila katastrofa, svakih pola sata se budila..druga noc je bila super,jedanput se samo probudila,legla sam kraj nje brzo je opet zaspala pa sam otisla.. nocas je isto bilo poprilicno dobro samo sa 2 budjenja.. uh i to cemo prezivjeti.. :)

25.09.2010. - mamina princeza V :)
16.07.2013.- stigla nam jos jedna princeza E :)

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 983
19.6.2013 12:47:16   
danijela8
I kod nas vruće, okupali smo se već par puta, more je super... Jedino se nikako ne mogu naspavat, jutros sam od 4h BUDNA. Plavka mislim da ti plodna voda ide da bi skužila, meni je počela teć u prvoj trudnoći 2 dana prije poroda i baš sam morala stavit uloške, gaćice nisu dovoljne

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 984
19.6.2013 13:31:24   
emaemily
Hej ljetne.. kako podnosite vrucinu, vidim da vas ima i morskih ljetnih i zavidim vam :) Mi ove godine ne idemo na more jer je dr. zabranila kao i s prvim jer je nisko i moram izbjegavati voznju.. nema veze nadoknadit cemo dogodine sve akobogda i s malim cvrckom koji nam uskoro stize :) Ja sam danas super, home alone, malena u vrticu, muz na poslu, rucak mama donijela tako da odmaram cijeli dan, zakapijala se u kucu i uzivam, kontrakcija nemam kao prije, bebac je jaaako aktivan , u subotu ulazimo u 8 mjesec :) Saljemo vam pusice i pozdraveee

(Odgovor članu danijela8)
Neposredna veza do poruke: 985
19.6.2013 16:40:13   
paola06
Hej cure da vam se javim nakon današnjeg pregleda - u trudničkoj sam čekala od 09,30-13h, neću više dolazit tak rano,cure koje su došle oko 10-11h,bile su gotove prije meneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Uglavnom,ostala sam zadnja u ambulanti,jer je doktoru u međuvremenu iskrsnuo hitan slučaj! Kod mene ništa novo,nakon pregleda samo je rekao: Gospođo,ne budete vi još dugo! Cervix čvrst,zatvoren,teže prohodan tek za prstuser posted image  Radio je i amnioskopiju,tj pregled plodne vode,ona je mliječna,što znači da je beba zrela. Termin mi je za 9 dana ( pomaknut na 28.06.). Kontrola sljedeći tjedan.

(Odgovor članu emaemily)
Neposredna veza do poruke: 986
19.6.2013 16:45:40   
Luci.Buci
ja bila na kontroli 38 tt, nikakvog pomaka kaj se tiče pregleda, jučer smo imali sudar
(pred zaprešićom smo stali pred prugom jer je prolazil vlak, bili smo prvi ispred rampe i lik nas je puknul od iza, završili ma ni 10 cm pred tračnicama između 2 rampe . nije nikom nikaj nisam se udarila ni ništ, nek se samo uspaničarila i tresla kad sam skužila da dolazi vlak a nisam znala dal smo na tračnicama) pa moram na neke preglede al je sve uredu , neče još van a luda je kak skače, na ctg-u je non stop udarala u one 2 ploče, sestre su me na kraju skinule jer nema smisla da budem na tome kad udara ko luda haha

ja sam pod klimom u stanu i ne mislim izlazit van do subote, dobila 29 kg user posted image user posted image sad nakupovala voća i povrća tak da budemo nas dvije na tome jer je i ona već velika. Noge strašno naotiču i to me najviše smeta kad moram vozit i ić po tim stepenicama do 3. kata.

<3 LAURA
3.srpanj.2013.

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 987
19.6.2013 16:59:44   
paola06
Luci ajme šokirala me ova priča sa vlakom,općenito ih ne volim i izbjegavam,mogu misliti kak je kad prođe metar od tebe a ti se misliš hoće te lupit il ne! Ajde,bitno da je sve prošlo ok,i da ste ti i beba dobrouser posted image  Ja bi vjerojatno rodila od šokauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I ja sam na laganijoj hrani,najradije bi jela samo voće i tankala se vodom, al svi me tlače da ipak pojedem i nešto "konkretno". Problema s oticanjem nemam,al za to ti je dobro piti čaj od koprive,on je prirodni diuretik,a i pun je željeza pa ga se preporuča piti u trudnoći.
Doma nemam klimu,stan nam gleda na jug-jugoistok,sunce je cijeli dan,a unutra je sauna,trenutno 29 stupnjeva!
Samo da još malo izdržimo,nismo daleko od cilja,da konačno upoznamo svoje bebiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Luci.Buci)
Neposredna veza do poruke: 988
19.6.2013 17:12:34   
paola06
cure jel vama sjeo porodiljni? konkretno na Zabu?

(Odgovor članu paola06)
Neposredna veza do poruke: 989
19.6.2013 18:36:42   
sarah_zg
Cure, ne znam za porodiljni, ja sam na godišnjem. Koji datum uopće sjeda? Ja cu otvoriti 28 dana prije poroda. Luci, hvala Bogu da je sve ok, ja bi premrla od straha! Jesi napisala 29???? Moj dr mene stavila na dijetu kad sam došla do 9. Ja ne naticem u ovoj trudnoći, ali jedem poprilično lagano, dijetno i neslano pa možda zato.
Paola, stvarno si se nacekala. Kad se samo sjetim kolike sam sate presjedila u trudnickoj ambulanti kad sam prvi put bila trudna! Užas jedan! I tako... Nećeš jos, a ko zna možda bebica ima druge planove pa krene!

< Poruku je uredio sarah_zg -- 19.6.2013 18:40:09 >

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu paola06)
Neposredna veza do poruke: 990
20.6.2013 9:17:00   
Luci.Buci
da užas 29 samo su se ljepile, jesam sad na 1.mjestu :D

inače volim začinjenu hranu, samo ljuto sad izbjegavam, pijem puno tekućine možda i previše malo a negdje sam čitala da tekućina ostaje u tijelu trudnica pogotovo ako se jede slano. Nezzz, nisam pazila nego samo jela kad me vuklo. pojma nemam vidjet ću nakon poroda kolko sam stvarno dobila kad mi tijelo splasne.

Jutarnja kavica ispijena mislim da ću u ležeći dalje. ovu noć ništa nisam spavala zaspala u sitne sate a išla spavat ko kokoš u 21. h. Wc x4 tokom noći. imam užasne bolove u zdjelici i trtici sad je ok kolko tolko al u noć je bilo užas. Za manje od 2 tjedna nam je termin kak mi se čini neće ona do onda van na ove vrućine .

<3 LAURA
3.srpanj.2013.

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 991
20.6.2013 9:22:32   
Luci.Buci
O čekanju na red bolje da ne govorim jer se i meni digne tlak, naruči me u 12 a primi 20 do 2. ne uzbuđuj se previše, nemaju nikakvog reda tamouser posted image

<3 LAURA
3.srpanj.2013.

Neposredna veza do poruke: 992
20.6.2013 10:20:50   
paola06
Cure moje,tek je 10h,a ja sam već luda ko šlapa! Jučer je kao sjeo porodiljni,gledam skroz neki čudni iznosi,a pošto radim na obračunu plaća znam koliko bi trebala dobiti. Danas ujutro sam išla predat urin na kontrolu, pa u dućan,pa na kavu s mužem,i vraćamo se doma,i ne da mi vrag mira kažem ja mužu,ajmo u HZZO vidjeti kakve su to uplate. Uđem unutra,a ono ženska me razveseli da su mi dio porodiljnog,naravno onaj veći dio isplatili na tekući račun koji sam zatvorila prije godinu dana!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ja ju pitam pa dobro jeste normalni,otkud vam taj br.računa,nigdje se taj račun ne spominje,niti u zahtjevu za refundaciju,niti nigdje,svuda samo kopija tekućeg Zabe,a oni mi dio isplate na Zabu,a dio čeka negdje u svemiru!!!!!!!!Joj cure,nemogu vam opisati koliko sam ljuta,svaka čast svakome,al nemogu se ne zapitat u kakvoj to državi živimo i kakvi nam to ljudi rade na tako odgovornim mjestima,razumijem da se svakom može dogoditi greška,al ovo je stvarno previše,maltene su izmislili račun i poslali novce na njega,pa ak nešto nije jasno zovi,pitaj,zato pišemo kontakt telefone....al ne oni samo stisnu "plati" i baš ih briga! Pa ja nek obilazim banke,tjedan dana pred porod i čekam novce koje ću dobit tko zna kad.....
Dođem doma,sukrvica na ulošku,neznam jel od jučerašnjeg pregleda ili od ovog živciranjauser posted image user posted image user posted image
Popodne moram zvat za nalaz urina,jučer sam doktoru u bolnici spomenula da moram često na wc pa me poslao u labos,budući da imam BHSB u brisu,da se bakterija nije slučajno proširila i na mjehuruser posted image user posted image user posted image  Nadam se da nije,bilo bi to previše za danas....
Oprostite na dužem postu,morala sam to s nekim podijelit

Neposredna veza do poruke: 993
20.6.2013 11:28:51   
sarah_zg
A joooj, Paola draga samo ti je to zivciranje trebalo sad pred kraj! Nadam se da će ti brzo vratit novce na pravi račun! Mene tek čeka otvaranje porodiljnog, totalno sam zaboravila proceduru. Jel onu potvrdu od gin. nosim dr. opće prakse pa ona daje doznake? Pa onda s tim u HZZO? Ja trebam 3.7. otvorit bolovanje i nadam se da će do tad popustit malo ove vrućine! G mi je danas doma, u 11 smo upalili klimu, on je vec popio litru tekućine, sad kuham juhu ( ja cu poludit, svaki dan jedem juhu) i piletinu tak da i on i ja danas jedemo lagano a kuhano.
Luci, probaj smanjiti sol da ti ne bi sad prek kraj skočio tlak. Dosta di dobila, al vjerojatno to nisu sve kile. Bit će da ti se zadržalo dosta tekućine! Kad se poslije poroda samo ispuses!user posted image

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu paola06)
Neposredna veza do poruke: 994
20.6.2013 11:59:28   
plavka
Dan curke evo i mene doma, mm me jutros vozio prije posla do soc. ginića po silne uputnice za idući tijedan....
Prvo mi u vrtiću teta digla tlak kad me pitala dal će Di doći u ponedjeljak, pa oni sve živo spajaju, nek je neki praznik non-stop pita jel će doći ili ne... Naravno da će doći kad mi ju nema tko čuvati a ja moram opet u Petrovu... Onda kod ginića koji btw sam radi danas i sutra jer je sestra na g.o. nezna uputnice ispisati, nezna koji je to format user posted image user posted image user posted image , bila sam unutra valjda 45 min. radi 2 fucking uoutnice, svaki put kad odem kod socijalca podsijete me koji su teletabisi i zašto plačam privatno preglede....
Noćas nisam niti ja spavala, nije mi bilo zraka za poluditi od 2h bauljam i natačem se s vodom, mislim da u mojim kilama isto ima dosta vode jer inaće imam tanke zglobove a ovo je sad balvan revolucija od ranog jutra... tek sam nešto pred jutro zaspala kad mi je sat počeo zvoniti, sad me je tata dopeljao doma sa drugog kraja grada jer bih valjda crkla javnim prijevozom sa jednog kraja grada na drugi.....
Sinoć sam skuhala i slanutak i ječeam s povrčem to samo sad trebam završiti sljubiti u varivo....
I idem leć.... Stan zatvoren full od 7h i u njemu je 27 stup.user posted image ...
A dal je bolovanje sijelo??? Ja trebam dobiti mislim i jedno i drugo ovaj mjesec!

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 995
20.6.2013 13:12:57   
paola06
Sarah, da uzimaš potvrdu od ginića o otvaranju porodiljnog (meni samo upisala datum u trudničku knjižicu) i onda s tim ideš kod doktorice opće prakse koja izdaje doznaku za otvaranje porodiljnog. Tu doznaku zajedno s kopijom osobne i kopijom kartice tek.računa nosiš na HZZO+ potvrda o plaći,tj.obrazac ER-1,to ti izdaje firma gdje si zaposlena, (tam još moraš ispuniti neki formular) i to je to. Ako predaš do 5-og u mjesecu,dobiješ refundaciju isti mjesec oko 20-25-og, sve iza tog datuma se prebacuje na sljedeći mjesec.
Plavka porodiljni je sjeo jučer,komplikacije još nisu bile.

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 996
20.6.2013 15:01:49   
zoki
pozdrav meni su komplikacije danas sile. digla ih ok 11 uri

bebač- 15.08.2013

(Odgovor članu paola06)
Neposredna veza do poruke: 997
20.6.2013 16:47:10   
paola06
Cure zvala sam doktoricu za nalaz urina od jutra,nešto joj je sumljivo,imam jako puno soli u urinu,e sad, to može biti od dehidracije, što smatram nemogućim jer puno pijem i vode i čajeva ilii neka upala,tak da me sutra pod hitno šalje na KKS +urin

(Odgovor članu zoki)
Neposredna veza do poruke: 998
20.6.2013 22:56:26   
and1
paola nadam se da ce sve biti ok! javi sta je rekla.. dobro da je skuzila na vrijeme ako je bilo kakva upala i infekcija da ti user posted image nebi jos pokupila prilikom poroda pa da morate ostajati duze i atb i tko zna sta sve ne..

luci buci- znam dosta njih koji su tako negdje dobili, cesto prvorotke.. moja sestra je u prvoj bila dobila 25, nitko oko nje nije bio trudan i sasvim normalno je smatrala da jede kad joj se prohtije itd.. ona je meni bila lekcija i upozorenje..
ne trebas se brinuti, velika vecina njih je uspjela ipak skinuti i sav taj visak :))

25.09.2010. - mamina princeza V :)
16.07.2013.- stigla nam jos jedna princeza E :)

(Odgovor članu paola06)
Neposredna veza do poruke: 999
21.6.2013 6:28:54   
trecabeba
Jutro user posted image i user posted image .....ja vec na terasi pijem kavu...
Jucer prvi dan ostala doma s posla user posted image ....finally...i onda se ubila po kuci, pripremala torbu, plavu robicu (do sada smo imali sve curicasto), kuhala, i na kraju dana setnja, sladoled i branje tresanja,jagoa i malina u vrtu...

Danas 10 god braka i 20 vezeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Trebalo je to izgurat....

I pregled u 10...pa onda neka festa na poslu....pa doma
Kako izdrzavate ove vrucine? I komarci mi stalno napadaju cure...ne znam s t a cu s bebacem ako ih bude? Ima li tko iskustva komarci+ novorodjence?

Pozz, jos malo...

Najstarija cura 2004
Cura 2010
Stigao braco 29.06.2013

(Odgovor članu and1)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

koje bočice i dude kupit
Admin

koja se od navedenih marki pokazala najboljim izborom

avent (35%)

nuk (55%)

chicco (3%)

tommee tippee (7%)

Broj svih glasova: 111

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!