Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 7:49:45
|
|
|
|
trecabeba
|
emaemily drzimo fige... i mi cekamo vizitu da vidimo mozemo li doma pozz svim trubusastim mamicama i njihovim bebacima
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 8:17:33
|
|
|
|
plavka
|
Jutro curkice!!! Od srca vam želim da Vas danas puste domeka!!! Vidim da su se ljetne malo uspavale ili rađaju ... nešto ih nema! Evo kod mene klasika otpremila svoje, oprala kosu, sad doručkujem pa gibam u bolnicu na pregled da vidim i čujem šta budu mi danas rekli, već sam teška sama sebi, sreća vrijeme je idealno nije prevruće... uspijela sam naizad zbehandlat sav veš tako da nemam zaostataka osim ovog koji se suši.... Curke dal u bolnici smijemo imati namazane nokte na nogama??? Na rukama znam da ne ali za noge nisam ziher, jel zna koja???
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 8:26:23
|
|
|
|
angel@
|
IZVORNA PORUKA: paola06 Treća beba čestitam na malom anđelu Pravi dečko,savršenih proporcija Drago mi je da je sve dobro prošlo,želim ti brz oporavak i dolazak kući s bebolincem Jeeeee,imamo prvu lipanjsku bebu! Draga paola06 moram draga uložiti repliku na tvoju zadnju rečenicu ovog posta... ako se ne varam moja bebica je prva lipanjska beba rodio se 7.6. .... Trećabeba čestitam ti na tvom anđelu i sad uživajte sa svojom malom bebicom....
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 8:50:43
|
|
|
|
ruwenzor
|
Jutro! Jučer na kontroli je gin rekla da je sve ok, da sam zatvorena i bebica dubi naglavačke, dala mi je uputnicu za IAT (to je ono sa senzibilizacijom i rh, jel da?) i naručila me na kontrolu tek za 4 tjedna nije da se bunim, planiram na more još na koji tjedan pa mi paše da se ne trebam vraćati u zg svaki tjedan-dva, ali čudno mi je, sad sam u 32 tj, u prvoj T sam pod 29 tj išla svaka 2 tj i to u bolnicu u TA, a sad mi gin kaže da bude mi dala uputnicu za bolinicu tek na idućem pregledu i da nema potrebe za češćim pregledima. Koliko često ste vi išle/idete na kontrole? ema i trećabeba držim fige da vas puste doma plavka nama je patronažna na tečaju (prije 2 god) rekla da se ne smije imati lak na noktima ni na rukama ni na nogama jelenko, luci, paola, kak ste? sarah, da se nadovežem na "tvoju" temu , i mm i ja smo se pokrenuli u obavljanju bračnih dužnosti ovaj vk, i to čak 2 dana zaredom još da me ne uhvati grč u boku svaki put ne znam di bi nam bio kraj pusa okruglicama, novopečenim mamicama i svim bebicama
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 8:56:04
|
|
|
|
sarah_zg
|
Jutrooooo! Ja se bas spremam pedikeru. Nema laka na noktima u bolnici jer u slučaju anestezije sestre to moraju onda skidati. Tako da... Bolje ne! Ja sam s prvim u bolnicu, odnosno TA, se javila s 35 tjedana i onda svaki tjedan kontrola. Ni danas ne kužim čemu to, osim sto sam tamo izgubila hrpu vremena. Sad sam narucena sljedeći utorak i tad cu bit punih 37 tjedana i sto se mene tice, nek me odmah porode! Prvo sam prenijela16 dana i išla sam na preglede svaki drugi dan! E to je prava tlaka! I da: imamo vec tri lipanjske bebe. Primili smo proljetnice k nama! Angel@, kako je David? Ne mogu vjerovati da će skoro imati mjesec dana! Cure, ja sutra otvaram porodiljni. Sad guglala sta mi sve treba od papira!
< Poruku je uredio sarah_zg -- 2.7.2013 8:59:40 >
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 9:28:45
|
|
|
|
JELENKO VG
|
Jutro!!!! Vratila se s pregleda,danas 39+5..... Otvorena za cca 1 prst,tj.od prije tjedan dana nema pomaka...gledala plodnu vodu,i mogu reći da mi je bilo poprilično nelagodno i bolilo je Pošto nisam trenutno imala trudove poslala me doma i naručila za tjedan dana ukoliko ne krene ranije.... Eto,nadam se da neću još dugo čekati
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 10:25:46
|
|
|
|
and1
|
daaan :)) evo mene, ja i moja curka uzivamo doma posto su joj poceli praznici u petak.. ema i trecabeba nadam se da ce vas pustiti danas doma i da cete se napokon pridruziti svojim obiteljima :) trecabeba kakvo je stanje u ri rodilistu? spavacice i to? jelenko nadam se da ce se uskoro pokrenuti nesto..meni je otisla voda i kad sam dosla u rodiliste bila sam tek 2 cm otvorena, ali sve se brzo pokrenulo i odvilo, 4 sata trudova i drzala sam svoju princezu gdje nam je paola? nije se jos javila,inace ona bude prva tu da joj se nije sto pokrenulo :)
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 10:31:19
|
|
|
|
and1
|
i da jos nesto jelenko iznenadi muza nema te cega biti strah,sad si svakako u terminu.. mozda se od toga pokrene nesto a i omeksava ti grlic i pomaze pri otvaranju.. ;) mozda ce vam to biti zadnji put u miru prije bebice, a i poslje poroda ce jadan cekati jos 6 tjedana a i mozda duze,zavisi kako se ti budes osjecala..
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 10:47:04
|
|
|
|
JELENKO VG
|
And1 u pravu si,mogla bi ga iznenaditi .Jel imaš ti kakvih znakova?? Ova amnioskopija mi je bila baš grozna,nisam mislila da je tako,al preživila sam Sad krvarim malo,ali kaže doktorica da je to normalno,i da me je prčkala malo da potakne porod...nadam se da je Treća beba-samo uživaj sa svojim anđelekom Paola??jel ima kaj novo? Luci?
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 11:27:00
|
|
|
|
paola06
|
Hello cure! Da ne bi slučajno mislile da se nešto bitno događa....a ne,sve je po starom,bila sam kod frizera,u šetnji,u dućanu i sad mutim palačinke jer mi dolaze kuma i kumče pa zato kasnim s prijavkom Stanje kod mene i dalje nepromijenjeno,nikakvih simptoma da bi se nešto moglo pokrenuti nema. Izgleda da će je morati silom izbaciti na svjetlo dana Sutra idem na pregled,pa ću čut kakav je plan.... Angel oprosti jer sam preskočila tvog malenog i Vigoru dala titulu prve lipanjske bebe -nije bilo namjerno. Isprika još jednom i ispravak netočnog navoda - dakle David (jel tak?) je naša PRVA LJETNA BEBA!!!!! Btw,kako je maleni? Kako je prošao skoro prvi mjesec majčinstva? Ruwenzor, bitno je da je sve ok,i hB da nemoraš češće na preglede,odi na more i uživaj još malo prije dolaska bebice Evo meni je prošao termin pa me naručuje svakih 7 dana,tako da mislim da nemaš razloga za brigu. Znaju oni da ćemo ih same potražiti ako zagusti Plavka što se lakiranja noktiju tiče,moraš skinuti lak prije odlaska u rodilište,jer oni na noktima prate opskrbljenost tijela kisikom, što je bitno u slučaju nekih komplikacija ili potrebe za carskim rezom. Ema, Treća beba, nadam se da ste se pozdravile s bolnicom i da ste na putu kući sa svojim bebicama. Jelenko amnioskopija je općenito malo neugodniji pregled,svaki put mi muka dođe kad vidim kolika je ta cijev koju gura dolje I nakon nje uvijek imam sukrvicu dan-dva... Al ako može pokrenuti porod,sutra je jedva čekam,jer mi je već DOSTA.... And, tu sam,nema ništa novo, uživaj sa svojom curkom,još malo će imati mamu samo sa sebe,pa iskoristite to dragocjeno vrijeme Pusa svim čekalicama,mamama i bebama
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 14:17:52
|
|
|
|
plavka
|
Hej curke, hvala vam za info za lak na nogama eto pitala sam danas i u bolnici, naime upravo sam došla sa pregleda i uistinu sam luda već od svegaaaa .... Danas smo jedva napravili ctg jer je curka valjda igrala gumi-gumi u trbuhu, prestrašno, već je i sestra bila luda... Ovaj put sam uz uzv imala i vaginalni pregled, cerviks smekšan veli ginić i uza sve opet me šalje u Petrovu u pon. vaditi krv kao da bude se nalaz promjenio a ne mijenja se već 4 tijedan, čak su mi zadnji puta tamo rekli da više nema smisla vaditi krv jer sam pred porod a ginić meni veli da je to njihovo stajalište grrrrrrr... pa ja se mogu poroditi do tad i nerazumijem da oni nerazumiju da se taj nalaz čekaaaa i da nebude gotov do sutradan za njegov pregled a vidim da mi je napisao na papirima ako bude poz. da idemo s induciranim porodom uistinu sam curke moja umorna od pregleda i nalaza i iščekivanja i toga da niti neznam a niti oni neznaju šta nas čeka s mojim porodom... eto to je ukratko to i sarah ako se ne porodim do utorka morti se i vidimo tamo na pregleduuu a sad idem malo odmoriti jer sam umorna od svega...
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 14:37:42
|
|
|
|
danijela8
|
Ja nemam ništa posebno za prijavit, bolovi u leđima su popustili pa sam odustala od odlaska na pregeld, btw ostalo mi je još 6tj, nije mene red još za rodit, čekam vas srpanjske pa ću onda ja na red. Ema i treća beba želim vas brz povratak doma!
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 14:56:44
|
|
|
|
angel@
|
Drage moje sarah i paola moja bebica je super raste,a mama i tata uživaju s njim.... i da zove se David ... još ne smijemo vani pa smo stalno kući dosadilo i mami i bebi jedva čekamo u prvu šetnju... cure da vas nešto pitam zanima me vaše mišljenje,pritom ne mislim samo na sarah i paolu ... ja i muž smo krvna grupa 0,ja sam +,a on je -,a bebici u otpusnom pismu piše da je A+,recite mi je li ta kombinacija moguća i nasljeđuje li se krvna grupa samo od roditelja,tj nasljeđuje li beba krvnu grupu samo od roditelja? Malo smo zbunjeni i u nekom strahu tako da smo odlučili da ćemo sve troje ponovno vaditi krvnu grupu.... ima li koja od vas sličnog iskustva? Cure drage koje ste još u komadu tj 2u1 želim vam što bezbolniji porod i da vam sve prođe u najboljem redu....
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 15:01:09
|
|
|
|
and1
|
ja sam ok jelenko, hvala na pitanju..ne stignem se bas koncentrirati na sebe od curke inace su kontrakcije tu svakodnevno ali za sad nista redovito i konkretno.. ruwenzor kod nas isto tako gin.radi do 36 tj svaki mj.pregled, a poslije 36og svaki tjedan + ctg.. naravno ako nema nikakvih problema.. nemas se sta brinuti,samo ti uzivaj u plivanju plavka samo se ti odmaraj,zao mi je da cujem da te toliko muce.. drzi se
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 15:24:45
|
|
|
|
paola06
|
Angel budući da sam svojevremeno radila znanstveno istraživanje na temu krvnih grupa i rezus faktora,reći ću ti svoje mišljenje na postavljeno pitanje - kao i sve druge naše osobine i krvnu grupu određuju geni. Ne naslijeđuje se samo od jednog roditelja nego od OBA. Ako uzmemo u obzir da postoje krvne grupe: A,B, (AB), O, kombinacijom "gena" oca i majke određuje se krvna grupa djeteta. Moguće kombinacije su:AA, AB, AB, A0, BB, B0, A0, B0, 00. Dijete čiji roditelji (i otac i majka) imaju krvnu grupu O, po meni nemože imati krvnu grupu A. Ali, naravno ja nisam liječnik,tak da me nemoj uzimati zdravo za gotovo,ti ćeš konzultirati stručnjaka u slučaju bilokakvih nedoumica. A i greške u laboratoriju se događaju. Možda neka od cura ima drukčije iskustvo. Eto,nadam se da sam ti pomogla,a ne zabrinula....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 15:28:32
|
|
|
|
cuba
|
Paola još si 2u1 Ajde se prijavi u jesenske bebe, možda curka onda i izađe prije Zezam se ja, samo sam došla virnuti jesi još u komadu jer nisi pisala na temi proljetnih bebica. Fino se napapaj palačinki bez grižnje savjesti I ne zaboravi uživati u drobiću dok ga još imaš
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 20:20:14
|
|
|
|
paola06
|
Cuba tvoji postovi me uvijek nasmiju i razvesele Možda i nisi daleko od istine,kak je krenula možda i dočeka jesenske bebice Evo,ja ugostila kumu,ispekla dvije runde palaćinki,počistila cijeli stan,uključujući i podove na koljenima.... e,pa ako to nije dosta ovoj maloj ljevivici da se pokrene,ja više nemam načina da je potjeram van! Ljetnice,ima li kod vas što novo? Jel koja na putu za rodilište? Ima trudove? Bilo šta za prijavit?
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 20:49:30
|
|
|
|
angel@
|
Draga paola06 hvala ti na odgovoru i ja sam laik po tom pitanju ali logikom stvari ako smo oboje 0 onda ni po meni dijete ne može biti A krvna grupa,da budem sigurna vadit ćemo ponovno svi krvnu grupu da budem mirna.... u otpusnom bebinom pismu stoji ovako KG novor. "A"(D) Rh + znaš li draga šta znači ovo veliko slovo D? Oprosti ako sam te ugnjavila....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 20:56:36
|
|
|
|
Luci.Buci
|
sutra nam je termin, pregled u pola 12 al mislim da opet neće biti promjena. vele da sam otvorena 2 prsta, da je doktorov 1 ko normalna 2 i tako već tjedan dana bez promjene. Mislim da ću prenijeti a lijepo je počelo u četvrtak i bolit i jače kontrakcije i tako se nastavilo sve do danas a promjena nikakvih (bila jučer na pregledu pa mi je rekao) Ona ima 3600 g, ima i više neko dovoljno plodne vode, danas je opet full aktivna. Mene ova bol muči da nemogu sjedit ni stajat a ne događa se ništa mislili smo kak je počelo da neće dočekat EU a sad već zeza pošteno . Pečem klipiće i gledam tv u raznim pozama :D
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 2.7.2013 23:55:33
|
|
|
|
pepeljuga
|
Angela ja mislim da može biti. Evo mog primjera, ja sam A negativna a Mm A pozitivna, prvo dvoje dice mi je A negativno, treći je 0 negativan a curka je sada A pozitivna, svi su od istog tate I tila sam pitati zašto ne smijete jos vani, zato sto je rođen ranije ili? Paula kod tebe jos ništa, ti ćeš ispratiti svih Mi smo vam super, u ponediljak imamo prvu kontrolu i bas me zanima koliko je curka dobila. Gustam sa njima svima na otoku i nema nas do jeseni u metropoli Trecabeba cestitam Emaemili nadam se da ste doma Druge cure držim fige da bebice brzo dođu
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 3.7.2013 6:42:40
|
|
|
|
paola06
|
Angel oznaka D+ označava prisutnost posebne bjelančevine koja se naziva rhesus faktorom. Za osobu koja je ima kažemo da je Rh +, za osobe kod koje ta bjelančevina izostaje kažemo da su Rh -. D+,znači da maleni ima pozitivan Rhesus faktor. Da se ne mučiš,konzultiraj se s pedijatrom, sve ovo su samo nagađanja.... Eto, vidiš Pepin primjer....dakle ništa nije nemoguće Pusa Davidu
< Poruku je uredio paola06 -- 3.7.2013 6:53:29 >
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 3.7.2013 6:45:05
|
|
|
|
paola06
|
Najbolje da se konzultiraš s pedijatrom,ipaak nismo mi genetičari,i ne bi ti htjela dati neku krivu informaciju ili te na bilo koji način zbuniti. Al, eto rekla sam ti ono što ja znam....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 3.7.2013 6:46:37
|
|
|
|
paola06
|
Cure,danas idem na pregled pa ćemo vidjeti ima li kakvnih novosti.....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 3.7.2013 7:37:54
|
|
|
|
plavka
|
Jutro curke, jeste li za .... Evo ja jutros nekako puna elana,skinula lak sa nogu uz pomoć mm njega naterala da mi prije posla poskida zavjese da ih operem, skinula sam veš sa štrika i spremam se peglat opet.... grrrrr furt ga ima!!! Angel kako to da još nesmijete u šetnju??? Baš sam htijela pitati kad možemo van u prvu šetnju jerbo sam ja sve zaboravilaaa a i već sam vam rekla da sam s Di prva dva mjeseca hodočastila po bolnicama, gledam neki dan pelene new born i mislim si o.m.g. kak su male kaj su ih još smanjili ili sam uistinu sve pozabila!!! Jučer kad sam išla iz pregleda srela sam patronažnu sestru pa smo si malo popričale jerbo bumo uskoro opet družile neko vrijeme! Paola javi novosti...
< Poruku je uredio plavka -- 3.7.2013 7:40:25 >
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 3.7.2013 7:38:03
|
|
|
|
JELENKO VG
|
Dobro jutro!! kako ste?? Kod mene nikakvih promjena,čekam i čekam da se nešto značajnije pokrene ali ništa.sutra je termin i sve mi se čini da ćemo dočekati utorak novi pregled. Malo sam krvarila poslije amnioskopije ali mi je to prošlo,a i bolovi koje sam jučer imala su nestali. Pepeljuga-joj kako uživaš sa svojom curkom,sve bi dala da sam na moru. Luci-velika tvoja Laura,a fino joj je kada se neda vanka Paola-sretno na pregledu,javi šta ima novoga,ako te ne ostave.što je moguće.Zadnji put su curu ostavili,nije imala trudove ni bila otvorena a termin joj prošao 5 dana...tak da....držim fige
|
|
Anketa
Koje vam se više sviđa :) ?endlessKoje vam se više sviđa :) ?Mario (
15%)

Gabriel (
43%)

Hrvoje (
9%)

Petar (
33%)
Broj svih glasova: 176Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!