Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 11:15:55
|
|
|
|
sarah_zg
|
Plavka, bit će sve ok, nemoj se brinuti. Ja se isto moram naručiti kod Miskovica. Kakva je procedura? Jel se dugo čeka? Imam još jedan pregled kod svoje dr i onda k njemu.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 11:33:19
|
|
|
|
ruwenzor
|
Plavka žao mi jer nalazi nisu dobri, ali probaj ne misliti na loše stvari, znam kako te tjeskoba i neizvjesnost mogu okupirati ali ne daj se, tvojoj curki sad treba optimistična i sretna mama Sarah kad ti ideš kod dr. Miškovića? Btw kad dođe vrijeme budem držala fige da ti ovaj porod bude bolji od prošlog i ostane u lijepom sjećanju. Čula sam samo dobro o dr. M., u dobrim ste rukama, da bude sve ok
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 11:46:35
|
|
|
|
sarah_zg
|
17.6. imam pregled kod svoje dr i onda se moram kod njega naručiti. U kratkim crtama sam mu ispričala sto se zadnji put dogodilo pa mi je rekao da mu se javim. Tad sam bila na početku trudnoće. Sad cu mu se javit pa cemo vidjeti kaj veli. Ne znam jel se mala okrenula, zadnji put je bila na zadak. Užasno me strah poroda na zadak pa se ipak nadam ili da će se okrenuti ili da će mi napraviti carski. Plavka, najbolje ti je ne citati nista po netu. Naravno da je mala borac, a i medicina je napredovala, nemoj se brinuti, bit će sve ok!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 11:56:51
|
|
|
|
plavka
|
pokušala sam ti poslati pp ali mi ne prolazi, već sam pozabila to sa frendovima preko raje šta treba potvrditi, uglavnom htijedoh ti poslati br. tel on pregledava utorkom u ambulanti za visokorizičnu trudnoću. pokušaj ti meni poslati jer mene nekaj zeka...
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 12:32:31
|
|
|
|
emaemily
|
Plavka drzi se, probaj biti pozitivna i ne citaj po netu svasta, malo kad da ce netko napisati lijepo iskustvo si polete na forume vecinom kad ih nesto brine... curka je jaca nego mislis i iskreno se nadam da ce biti sve dobro.. saljem ti pozitivne vibrice :) Ja sam danas bolje, izgleda da sam se malo ''predozirala'' magnezijem, vidim ja nema kontrakcija ali na drugu stranu mi nastetilo.. sutra idem na pregled pa javim kak mi je decko :)pusek
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 14:29:03
|
|
|
|
sarah_zg
|
Plavka, nešto ne radi s tim porukama pa ne mogu. Imam broj, samo se trebam naručiti. Jel znaš možda kad se može zvati? Samo ujutro, samo utorkom ili kako?
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 14:32:37
|
|
|
|
plavka
|
Draga na vratima piše da je narudžba svaki radni dan od 7,30-9,30 na tel.3709416, on radi utorkom. Možda se i sretnemo koji put tamo...
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 14:43:12
|
|
|
|
sarah_zg
|
možda. ja cu nazvat sljedeći tjedan pa ću vidjeti šta će mi reći kad da dođem. On mi je rekao da mu se javim zbog ptsp-a (mislim ja to tako zovem), iako mi je uredna trudnoća zadas. Ja sutra idem u Petrovu po nalaz tih testova senzibilizacije. Sad sam u totalnom strahu, ali budući da sam poslije poroda dobila cjepivo, ne bi trebalo biti problema. Jedino... ja sam imala jednu biokemijsku i nisam išla u bolnicu nego sam čekala doma da stane krvarenje, ali valjda je sve ok. Ne znam jesam li zbog rh faktora trebala ipak ići u bolnicu? Koja ti je muž krvna grupa?
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 14:48:40
|
|
|
|
plavka
|
Ja sam 0+ a on je mislim A+ ali nije siguran, znat ćemo sve u petak i krvnu grupu i senzibilizaciju. Prije godinu i pol sam imala gadnu operaciju gdje sam primila transfuziju i tu su valjda nastala antitijela.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 5.6.2013 15:03:58
|
|
|
|
sarah_zg
|
da, da, sjećam se da si pisala o toj operaciji. Ti si+? Pa ja sam mislila da su problemi samo s nama koji smo -. Ma bit će sve ok. Mora!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 6.6.2013 10:04:00
|
|
|
|
keeka
|
plavka samo sretne misli, sreća privlači sreću evo i sunce se pjavilo, samo hrabro, svi smo uz tebe . Ako ste bile na jednom truničkom tečaju s m netreba ići za drugo dijete već samo ponovo po tu potvrdu u bolnici u kojoj je bio tečaj. Doktor je na tečaju rekao da se beba smjesti u 37 tjednu onako kako bi se trebala porodit a kad se spusti u zdjelicu to je valjda kad osjetite dolje neki pritisak onda je to gotova stvar iako dokt moze prilikom poroda pokušat bebu okrenuti na glavicu mada to nerade svi. Eto to je što dokt kaže o svemu tome e da i naravno da ne dol u bolnicu ak nemamo trudove svakih 10 min ili ako ne osjetimo dolje pritisak kao da moramo na wc. Curke uživajte danas nadam se da će ostat ovako lijepo i sunčano, pusa
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 6.6.2013 14:03:17
|
|
|
|
perlica55
|
Andel draga, evo da ti i na tvojoj temi dam podršku .... Nadam se od srca da će porod biti brz i što manje bolan, da će tvoj dečko biti dobra ... Sretno draga Čim stigneš, javi nam kako je prošlo.....
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 6.6.2013 19:07:45
|
|
|
|
danijela8
|
Da se pohvalim da sam napokon riješila sve pravne zavrzlame oko svog porodiljnog. Prvih 6mj imat ću porodiljni kao zaposlena majka, a drugih 6mj kao nezaposlena (ističe mi ugovor pri otvaranju porodiljnog), sad sam mirna, dobro mi je i to, mislila sam da ću ostat bez svega! U četvrtak smo na pregledu, 31.tjedan, 7kg sam u +, super se osjećam, stalno smo u šetnji. puse!
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 6.6.2013 20:02:24
|
|
|
|
sarah_zg
|
Super Danijela da si to riješila. Nije loše ispalo na kraju. I bravo za kile. Ja sam 32 i prije 2 tj na pregledu sam bila +9, vidjet cemo kakvo je stanje na sljedećem pregledu. Di su nam ljetne nestale?
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 6.6.2013 22:20:50
|
|
|
|
and1
|
vecer ljetne.. danijela super da si rijesila, bas mi je drago! :) plavka samo pozitivno, bit ce sve u redu,uskoro ces grliti svoju princezicu ja sam bila u pon.na kontroli,stanje je ostalo isto,otvorena i nastavljam piti spasmex jos 10 dana..vise ga ne koristim redovito,vec samo po potrebi kada osjetim da me gadno steze.. nije mi bas do trovanja bebe koja jos nije niti ugledala svijet.. gdje su nam ostale ljetne? samo se par istih vrte.. evo i nasa pepeljuga nam je rodila, prva po redu cestitam!! uskoro ce se i nas popis poceti nadopunjavati tko je rodio :D ja iskreno jos uopce nisam svjesna da cemo opet imati malu bebicu, ona je toliko mirna i u trbuhu da ju kroz dan jedva osjetim i primjetim.. samo navecer kada legnem malo podivlja.. cak me ni po noci ne budi kao sto je prva radila..
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.6.2013 7:50:45
|
|
|
|
perlica55
|
Rodila je noćas i naša andel , malog dječaka, dugog 43 cm i teškog 3 kg, želim vam od što brži oporavak, sad fino uživajte
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.6.2013 8:52:35
|
|
|
|
ruwenzor
|
Jutro! N mi još spava, zaspala je jučer tek u 23 pa mi je bilo žao buditi ju u pola 8, nek još malo spava, tak mi je lijepa kad spava (i mirna ) Uskoro budu dvije takve, jedva čekam Keeka tnx na info za tečaj Čestitke andel na kad je njoj bio temin, jel zna netko? I naravno pepeljugi i njenoj obitelji želim da uživaju sa i da im sve bude super And1 miruj i pazi se još ta 3-4 tjedna koliko ti je ostalo, nek bebica raste, držim fige da izduraš do temina Danijela drago mi je da si to riješila Popodne idem na pregled, uvz nije u klasičnom planu al obzirom na toxo pretpostavljam da će ga gin raditi pa sam malo nervozna, i nadam se da sam još uvijek čvrsto zatvorena, zadnjih par dana me nešt probada i moram na wc svakih pola sata, vjerovatno samo paničarim bezveze. U prvoj trudnoći sam bila sto puta mirnija i opuštenija, mislila sam da bude mi druga još opuštenija a kad ono kompliciram oko svake sitnice
< Poruku je uredio ruwenzor -- 7.6.2013 8:54:37 >
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.6.2013 9:30:14
|
|
|
|
perlica55
|
Andel je trebala roditi početkom 7. je uranila, nadam se da je sve u redu. Znam samo da joj je jučer pukao vodenjak, i da je noćas u 2 rodila. Maleni je u toplom krevetiću i oboje imaju tempicu. Javim ako još nešto saznam!! Sretno ljetnim
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.6.2013 10:54:45
|
|
|
|
sarah_zg
|
pepeljuga 15.6. 6.6. Mila paola06 24.6. zvončica1 25.6 Luci.Buci 3.7. trecabeba 3.7. JELENKO_VG 4.7. TinaRi 4.7. angel@ 7.7. 6.6. David mamitasb 9.7. and1 10.7. Grga_cvarak 12.7. plavka 14.7. eleazer 21.7. marina_si 21.7. Osmijeh 22.7. razmažena 22.7. *angelina* 23.7. sanelaemanuel 23.7. ivanap10 27.7. Tania 27.7. Teabu 28.7. Astri 29.7. bebica11 30.7. Sarah_zg 31.7. Teona 1.8. mamasita 3.8. danijela8 14.8. jagoda1 14.8. zoki 15.8. emaemily 24.8. marina75 6.9. YesNo 6.9. ruwenzor 7. 9. Anamala mama 10.9. trudnica24 15.9. keeka 18.9. LUNA000 18.9. fridmani 19.9. Evo našeg popisa. Ako sam dobro shvatila, angel@ je rodila. Pa kako to? Ima netko informacija kakvih? Mislim... trebala je 7.7., ako se ne varam. Kako ste inače, ljetne? Nema nam baš ljeta pa tako i naše ljetne trudnice su zapravo proljetne, ali mi im i ovdje čestitamo!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.6.2013 11:07:17
|
|
|
|
Teona
|
Pozdrav cure.. Ja uzivam na godisnjem ( ok, jos nesto radim sa strane, ali to je zanemarivo za ritam koji sam ranije imala) svi se iznenade kada kazem kada mi je termin, dobila sam manje od 5,5 kila a i inace sam sitna, pa me neki dan jedna gospodja pitala jel mi je termin na zimu :) me i bitno da bba dobro napreduje i da je sve ok
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.6.2013 11:13:26
|
|
|
|
sarah_zg
|
Teona, i ja isto na godišnjem. Lektoriram u fušu, ali to je, kao što veliš, zanemarivo u odnosu na onaj ubojiti ritam od prije. Bravo za kg, divim se vama koje se ne debljate. Na kraju je uvijek najvažnije da se bebe rode žive i zdrave, a sve ostalo se može srediti uz manje ili više truda i volje. Ja danas baš nekako odmaram, perilica mi je na popravku pa nemam ni peglanja ali zato imam planinu pranja kad se perilica vrne.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.6.2013 12:05:28
|
|
|
|
Teona
|
kako ste pisale za test senzibilizacije, ja sam isto rh-, bila na pocetku trudnoce i opet prosli mjesec i sve ok i doktorica kaze da ne moram i treci put ( a ovi iz transfuzologije napisali da se ide tri puta)
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.6.2013 12:39:38
|
|
|
|
plavka
|
Dan curke, ovo vrijeme je katastofa za mene, nizak tlak me mući.... evo ja malo peglam, veš se sporo suši ja i dalje nisam niš počela spremat... Bila sam u par dm-ova i tamo sam vidjela one jednokratne gače jess vel.42-44, neznam koliko su velike i elastične u prvoj trudnoći sam imala iz mullera tako da ću vijerujem po njih tamo! Gdje ste vi svoje tržile???
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 7.6.2013 13:51:59
|
|
|
|
YesNo
|
Bok, cure, kako ste? Ja sam super. Kod nas je vrime konačno lipo i sunčano pa sam i ja pola jutra provela perući i peglajući robu. Više mi je puna kapa robe, ne znam šta je gore kad pada pa se roba ne suši ili ovako kad je lipo pa moram stalno peglat. Eto... Evo i ja danas ušla u 28 tt i na +7, ali se osjećam nezgrapno i veliko. Jutos mi je poznanica rekla da mi je sve išlo u guzicu pa me bacila u depresiju, hahahhahah Eto, to bi bilo sve za sada...
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 7.6.2013 14:51:50
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Anketa
vaše dijete njanjakoji je tip?
negdje sam čitala da postoje ova 2 tipa:suradnik=poslušan, prepadne se na prijetnju, slijedi "naredbe" (
36%)

izazivač=prkosi, radi po svom, izaziva i traži granice (
64%)
Broj svih glasova: 83Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!