Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 8.6.2013 7:33:47
|
|
|
|
ruwenzor
|
Jutro! Bila na pregledu jučer pa poslije kod kuma na pizzi sve ok, zatvorena, bebica se već okrenula naglavačke, ali kak sam tek u 29 tj stigne se ona još sto puta izvrtiti, kaže gin da se obično okreću do 34 tj a da im je kasnije premalo mjesta. U pon moram na komisiju radi bolovanja, vaditi krv i zvrcnuti da provjerim dal je gotov kariogram, kontrola za 3 tj Sanjala sam da sam rodila 2 mj ranije i da robica nije bila spremna, pa se idem sad pozabaviti malo s tim dok mi se N ne probudi, a poslije na svadbu, mm-ovo kumče se ženi Uživajte mi u lijepom danu
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 8.6.2013 8:13:14
|
|
|
|
plavka
|
Jutro okruglice, moji su već svi odavno budni. Di gleda crtiče a mm je na kompu. Evo ja umutila smijesu za palačinke i skuhala čaj. Danas se nadam sunčanom vremenu jer mi je kiše pun kufer. Poslije doručka idemo u shoping... Uživajte u vikendu!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 8.6.2013 19:06:47
|
|
|
|
emaemily
|
Ej curke..evo i mene nakon par dana, net mi krepao tek danas rijesili..bila sam prekjucer na pregledu, sve ok, ginekoloski nalaz dobar, hvala Bogu zatvorena ali i dalje se moram paziti.. doktorica me malo prepala kaze beba je veca , glavica je za 31 tjedan a ja 29, mislim se u meni 1,80 a u muzu 2 metra mora biti velika, al ona nekakva sva neuvjerljiva bila kad mi je govorila da se ne brinem al evo citala sam po netu da ima dosta takvih slucajeva i da je bolje da je malo veca nego da zaostaje.. nadam se da je sve ok.. jos se nije decko okrenuo, al kaze dr do 37 tjedna moze a najc+cesce do 34 zauzme polozaj.. Ruwenzor ja mislila da si ti 2 tjedna poslije mene kad isti smo tjedni znaci skupa odbrojavamo :) Samo nek nam bude sve dobro, Boze pomozi :)4 pusač svima
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.6.2013 7:34:08
|
|
|
|
sarah_zg
|
Di su moje ljetne? Kakvo je stanje poslije vikenda? Kod nas sve ok, za vikend je muž slavio rođendan pa smo imali goste. Danas cu malo do grada, kupiti neke sitnice za bebacicu i za sebe, al prije toga cu ubit majstora za perilicu. Treba mi ju danas vratit a nikako da dodje. Neću je popravljat jer mi se ne isplati, nek pere dok ne crkne skroz. Otišli su joj nekakvi lezajevi pa ima čudan zvuk dok centrifugira, a sve ostalo je ok. Tjedan dana sam bez perilice i imam planinu za prati plus roba za bebaca! Ludnica! Ja mislim da se moja beba okrenula, ili barem promijenila položaj malo jer me ne tiska vise tako jako na mjehur. Na pregled idem tek idući pon pa cemo vidjeti.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.6.2013 9:34:11
|
|
|
|
plavka
|
Jutro okruglice, neznam kako vi podnašate ovo vrijeme ali ja nikako, naime mene jako tlak mući (nizak), počeo me je stršiti da se negdje ne skljokam ( nemrem furt trpat hranu u sebe i coffe) jer ću biti kao buhtla. Za vikend sam bila malo u shoppingu, preuzela sam si i ja knjižicu u mulleru, kupila par sitnica za bolnicu, 2 body-a za bebačicu i Di sam uzela jedne 3/4 tajce sa majčicom u njenoj omiljenoj žutoj boji. Mm je pak tržio tv jerbo je naš još uvijek na popravku a kralj nemre da čeka . Nije da nam je to sad trebalooooo!!! U petak je mm podigao svoje nalaze krvi on je A-, nema antitijela ali u kombinaciji samnom nebu dobro jer su nam tak napisali, ja sam se malo primirila, i počela pozitivno razmišljati, sutra idem u bolnicu na pregled i nosim sve nalaze u nadi da ću saznat nešto više!!! Danas mi je Di domeka od petka ju mući proljev pa se još i s tim gombamo!!! Neznam kak da ga se rješimo i kaj da joj dam više za piti i jesti??? Kaj ima kod vas??? kak ste vikend provele???
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.6.2013 9:39:15
|
|
|
|
sarah_zg
|
daj joj pro life ili biorelu za proljev. Ja uvijek imam prolife u kući i kad idemo negdje na put, zlu ne trebalo. Dakle, ti si + krvna grupa i imaš antitijela? Nadam se da će sve bit ok. Meni u subotu bilo nekako loše, glava me stalno bolila, a u kući gosti, spremala sam večeru, baš sam sva bila na izmaku snaga. Jučer sam se odmorila malo, a sad se spremam u grad. Imam milijun nekih stvarčica za kupit, a plaća je sjela danas pa idem potrošit!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.6.2013 10:27:13
|
|
|
|
emaemily
|
Jutro... vrijeme grozno , plavka i mene muci nizak tlak..samo bi spavala. I moja cura je doma, ima temp 2 dana i ne znam staje vise, svaki vikend temp. valjda zubici il viroza pametna nisam..ja isto biorelu dajem kad je proljev, rizu s krumpirom, stapice i pomalo caja od sipka..bit ce bolje, dani lete termini se blize :)
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.6.2013 10:40:11
|
|
|
|
jagoda1
|
stalno sanjam da sam rodila a nista spremno nemam
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.6.2013 11:26:26
|
|
|
|
JELENKO VG
|
Jutro!!!! Evo došla iz banke,i kako je super kada te žena pored hrpe penzića pozove jer,trudnice imaju prednost,i onda starčeki samo gunđaju. A red do plafona. Termin mi se opasno bliži a ja uopće nisam svjesna.Je da sam kofer odavno spremila i robica je tu...ali nekako sve mi to prebrzo prošlo. Na zadnjoj kontroli mi doktor rekao da sam zatvorena skroz i da misli da neću još tako brzo...ali nikad se ne zna. Trbuh mi se dosta spustio,i osjećam popriličan pritisak dolje... A taman kuhina mi se montira sljedeći tjedan pa nek se mala još malo strpi Sutra na pregled u trudničku ambulantu pa ćemo v idjeti kakva je situacija. Inače ovo vrijeme me ubija,imam osjećaj da mi je tlak pao i počele mi noge naoticati...a taman sam se ponadala da neće No,dobro izdržat ćemo još malo...... Javim se sa informacijama sutra nakon pregleda
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.6.2013 15:06:55
|
|
|
|
ruwenzor
|
Pozdravila bih vas sa "dobro jutro" jer sam se probudila sad, jutro sam provela tražeći komisiju za bolovanje (moja gin me poslala u martićevu, od tamo u ivanićgradsku, oni u ivekovićevu a oni u dz kruge gdje mi je sestra rekla da sam na dobrom mjestu ali prekasno, rade do pola 10 i nek mm dođe sutra solo) pa sam došla doma u 12 i skljoklala se na kauč, sad pijem kavicu i jedva sam vas našla od silnih novih tema Uglavnom, zvala sam sv duh, kariogram gotov, kaže sestra da su kromosomi ok , poslala ih je na kućnu adresu. Kroz vk smo bili na svadbi, bilo super, papali smo i plesali, još me bole noge al nema veze, proći će, u ned smo radili roštilji, baš je bilo lijepo vrijeme. Još par dana i gibamo na more Emaemily, na početku mi je gin kao temin stavila 07.09., a sad ga je pomakla na 01.09. (bilo je još "premještanja") jer je bila samo prazna GV i mislila sam da budem morala na kiretažu ali se ispostavilo da je kasnija ovulacija i čudan položaj u maternici, tak nešt... uglavnom beba je tu i ok je i po zadnjim uvz bih bila 29 tj sad, al kaže gin nek to uzmem s rezervom jer može biti i kasnija ov pa veća beba. Plavka, nadam se da će taj Di proljev skoro proći Sarah uživaj u plaći
< Poruku je uredio ruwenzor -- 10.6.2013 15:15:35 >
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.6.2013 19:23:26
|
|
|
|
trecabeba
|
E v o i nas s posla...pa pregleda...sve ok...36+6, beba oko 2700, mama na + 5 kg u totalu Ovu trud n o c u mi nije radila beta hem.streptokok, jeste vi to obvezno radile? Slijedeca kontrola za tjedan dana , ako ne rod I n dobtada kaze doc...trecerotka. To bi bilo super ali sumnjam...imate li kakav dobar recept da se to puzuri malo?
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 10.6.2013 21:25:45
|
|
|
|
sarah_zg
|
Ja sam u prvoj radila i imala sam ga i završila na antibiotiku. Radit cu i sad, tj za tri tjedna jer sam sad 33. A za pozurit? Prenijela sam prvo 16 dana, isprobala sve ananas, sex, stepenice, šetnje uzbrdo i nizbrdo... Na kraju završila na indukciji. Ako hoce, hoce, a ako neće, neće!
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.6.2013 7:19:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 8:07:08
|
|
|
|
angel@
|
Drage moje ljetne trudnice evo i mene malo i da vam kažem da je moj dječak došao na svijet 7.6. u 1i50.... iznenadio nas je sve jer nam je bilo još mjesec dana do termina...bio je težak 3kg i 49 cm dug.... sad je u inkubatoru da mu se još malo pluća razviju,a inače je sa njim sve u najboljem redu.... došla nam na svijet prva ljetna bebica....
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 8:10:28
|
|
|
|
sarah_zg
|
Elinamama, imam i ja taj problem. Još kad sam dugo na nogama! Užas! Trenutno pijem od twinlaba 400 mg, ali kad me uhvate ni in ne pomaže! Angel@ naša, stvarno se pozurio, ali kilaza mu je super. Sto se dogodilo? Pukao vodenjak ili? Kako si ti? Kako je prošao porod? I čestitam naravno!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 8:16:34
|
|
|
|
angel@
|
drag moja pukao mi vodenjeak,on se dva puta okrenuo i izazvao puknuće vodenjaka.... primljkena sam u bolnicu u 10 i 20 6.6. a rodila sam u 1i 50 7.6. nisam imala nikakvih bolova osim što je voda lila iz mene kao luda....dali su mi gel da potaknu otvaranje i izazovu moje trudove i takop je naša avantura počela...sad kad sve sagledam imala sam porod kakvom se nisam uopće nadala i sve je dobro prošlo...ja sam dobro,a on mi je u inkubatoru da mu se pluća do kraja razviju.... ali dobro napreduje...
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 8:19:39
|
|
|
|
sarah_zg
|
Dragi nas David, želim mu da sto prije dodje doma! Njemu će se uvijek nekad zurit! Kad sam ja čula da si ti rodila, uhvatila me takva panika jer nista nisam spremila, a perilica mi bila na popravku. Sad dva dana perem, peglam i spremam, ako bi se curka odlučila ranije doći!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 8:28:42
|
|
|
|
emaemily
|
Angel@ cestitam od srca, nek je sve dobro proslo a bebici zelimo da sto prije dodje doma :))) Uzivajte :)
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 8:46:20
|
|
|
|
ruwenzor
|
angel čestitam drago mi je da je sve ok, sam nek se on lijepo razvija i napreduje, želim vam da uskoro dođe doma pa da skupa uživate, mazite se i pazite kak si ti? jesi se uspjela oporaviti od poroda? btw, jučer mi pao tlak (90/50) i uhvatili me neki grčevi u trbuhu, na kraju se ispostavilo da su probavne tegobe (odmah sam se sjetila male Di- jel njoj bolje? prošao proljev?) a za požurivanje poroda ne znam ni ja, prvi put sam prenijela 5 dana, nije pomagao ni sex ni šetnje, za ananas nisam znala al da jesam pojela bih tonu
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 9:27:17
|
|
|
|
plavka
|
Jutro trudnice!!! Još jedan kišan dan u nizu grrrrr a ja moram na sv.duh na pregled... Nekak mi niš neide u zadnje vrijeme, što god si smislim, moram težim putem, sutra sam se naručila na pramenove jer bog zna kad ću ih ponovo raditi a moja frizeraka iznenada na g.o. i nema je do 26.06 a to mi je too much čekati jer niti sami neznaju kad ću i kako rađati tak da sad idem kod neke žene koje neznam i bolje joj je da joj dobro pramiči ispadnu i da nebudu žuti jer budu me svi čuli tamo, najviše me ljuti to kaj su mi rekli da ova moja još ovaj tijedan radi kad ono štanga neradi..... . Di je sada dobro, najeli se banana, štapiča, riže i čaja od šipka, moram reči da je bila dosta disciplinirana i sve joj se da lijepo obijasniti!!! Otišla je u vutić i veselila se tomu a ka ionako moram na pregled za koji me opet panika hvata... jučer sam sa aparatičem nekak si zdepilirala noge koliko sam vidjela i mogla a čuču sam postrugala od oka ... MM me zeka da se niti za njega tak ne spremam! Sarah kaj je stigla perilica s popravka il ste uboli novu, kao mm tv . Angel@ od srca vam čestitam i želim vam sve naj, naj i da nam bebač stigne što prije kući!
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 9:33:44
|
|
|
|
sarah_zg
|
Sretno danas na pregledu i na pramićima. Šta su ti rekli za porod? Jel bi inducirali ranije ili nema potrebe, ako je sve ok? Moja mašina pere. 4. od jučer. Nije ona bila pokvarena toliko da ne bi prala, samo ima neki čudnjikav zvuk kad centrifugira. Kažu da su otišli ti ležajevi pa zato. Odlučila sam da ću je ostavit nek tako pere dok ne crkne jer robu stvarno ok opere. Ja mislila to neki mali popravak, a serviser traži 1400 kn. Fala lijepa. Malo smo mm i ja gledali mašine i cijene ako ova rikne taman kad ja rodim, da on zna kaj treba kupit. Uglavnom, imamo neke parametre: 3500 kn, 7 kg i 1200 okretaja, ne manje jer kad je dobro iscjeđeno, brže mi se osuši u sušilici.
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 10:06:37
|
|
|
|
and1
|
angel@ cestitam i neka decko sto prije dode doma :D emaemily sorry ali bas mi je glupo od tvoje gin.sto te ide plasiti tako..sada kada pogledam sve slicice, meni su mjere isto uvijek "odskakale" u prvoj trudnoci, i nikada nisu bile iste mjere, kako koji mjesec.. ali gin mi nikada nije dao ikakav znak da bi uopce trebala pomisliti na neku zabrinutost ili da nesto nije u redu zbog toga sto sve mjere nisu tocne u tjedan! inace ja sam primjetila da sam od prekjučer natecena tj.jedva si vidim zglobove nije da osjecam nesto da me smeta ili sl. jel bi to trebalo smetati ili? u prvoj trudnoci nisam uopce bila natecena.. i od jucer mi je nesto strasno cudno, desni nozni palac mi je skroz utrnjen,ali nije da me smeta ili da osjetim trnce,jednostavno je bez osjeta,primjetim samo kada ga diram rukom i zaista je jeziv osjecaj.. i jos da vas pitam,jesu li vam pocele strije? mene jos nisu srecom uvatili,ali imam osjecaj da cu u ovoj trudnoci ipak popucati jer ipak imam par kg vise nego u prvoj trudnoci..
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 11:52:59
|
|
|
|
emaemily
|
And1 inace me moja dr. cesto uplaši al navikla sam vise , ma vidim po netu da dosta je takvih mjera sta odskacu i u vecini se bebe rode normalne velicine al kao sto sam rekla ne cudi me da bude u bebacu i 4 kg jer smo obadvoje i ja i mm visoki a nismo sitni bili ni kad smo se rodili. Mene danas cijeli dan Bfaxton Hicks kontrakcije mucce, sad je to normalno al bas smetaju..popila sam Mg 2 odjednom umjesto 2 puta po 1 samo da se smiri.. malena u vrticu nadam se da se nece vratiti opet s temp. muzic radi a ja se spremam na peglanje.. ajme kolika hrpa muka mi je :((((
|
|
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 12:16:01
|
|
|
|
JELENKO VG
|
Bokkkkk curke!! angel čestitam na malenome i želim mu da što prije dođe kući Ja danas bila na prvom pregledu u Trudničkoj ambulanti u Vinogradskoj bolnici i oduševljena doktorom.Odličan je,i sve lijepo objasni.sav je neki ushićen i hiperaktivan, sestra namrgođena,ali okej Lijepo mi je sve objasnio,napravio bris i naručio me opet za tjedan dana.Došla prije 8,bila gotova oko pol 10.Nije strašno. Beba super Kile + 13,5 još uvijek,37.tjedan
|
|
|
RE: Ljetne bebice u 2013. 11.6.2013 15:56:07
|
|
|
|
sarah_zg
|
jelenko, kakav bris? Na beta hemolitički streptokok ili? Bravo za tebe i za bebača, još malo i gotovo.
|
|
Anketa
Koje ime izabrati?barbiegirlEma ili Maja? (
79%)

(
21%)
Broj svih glasova: 104Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!