|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;))
19.3.2012 12:16:18   
marči
user posted image joj ako sam ja dobro mjerila, cure moje...sve ću vas prešišati...33 tjedna i 107cm...prava malauser posted image
a kao svi viču kako mi nije veliki trbuh....ma ja sam sva u širinu otišla...lakše me preskočiti nego zaobići...drago mi je da ste se javile i da ste sve lijepo provele vikend...i da vas ništa ne boli...evo ja se mogu pohvaliti kako mojauser posted image ima neke akrobatske sklonosti već 2 dana...mislim da se pokušava okrenuti....ali ništa od toga...cijeli trbuh mi skače i uopće nije ugodno...vjerovatno gin. ima pravo nema mjesta...user posted image ali kontrola je 2 utorak pa ćemo vidjeti...jedva čekam da čujem kakve dobre vijesti od vas kojima se bliži terminuser posted image bitno je da se dobro osjećate....a bakterije su normalne pred kraj trudnoće jer bebač stisne sve dole pa se to nekako izdeformira pa se gamad lakše zadržava u mjehuru...ali nije to ništa strašno...čajići i puno piškiti!!! mene sve boli u donjem postroju i mislim da mi upala rodnice ipak nije prošla....jooooj nikada kraja tome!!!
Cure da li je koja od vas pokušala sa masažom međice?...sve nešto čitam o tome pa me zanima ima li koja od vas rodilja neka iskustva s tim ili znate koga da mu je pomoglo? da li to stvarno pomaže da ne dođe do epiziotomije ili su to bapske priče?
kolibrić dobrodošla!!!!

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 851
19.3.2012 12:24:17   
marči
user posted image čekamo dobre vijesti o user posted image ....možda je bebici samo malo tijesno postalo pa se primirila user posted image ma biti će sve 5....

< Poruku je uredio marči -- 19.3.2012 12:25:11 >

(Odgovor članu solarsoul)
Neposredna veza do poruke: 852
19.3.2012 12:24:38   
Sheilla
dancek trudnjace :)))) Jos jedan tjedan pred nama sitno brojimo ! :)))

Solarsoul obavezno nam javi sto je bilo, drzim figice da je sve super.

hugabuba 105 brojim , s tim da je prije trudnoce bio jako lijepih 64 cm ...sto znaci ravno 41 cm u plusu (osjecam se ko tenk)

kolibric dobrodosla, imas isti termin poroda kao i ja ...ja sam papire sad za vikend ispunila i spremila ih u torbu (konacno mi je i torba spremna) osim onog jednog koji se kao ispunjava na kraju (da li ste u zadnjih tjedan dana imali gripu, neku bolest ili slicno) jer to cu ici popunjavati stvarno kad dobijem trudove(5 min posla ) a da ne zeznam nikoga.

marti ja sam koristila vaginalete vivag(odlicne su i rjesile su me brige) i papam malo brusnica svaki dan suhih, u petak je urin bio savrsen. Probaj barem brusnice (ako jedes brusnice nemres caj , ako ces caj onda ne brusnice jer se kose izmedu sebe)
Leukociti pokazuju na neki upalni proces (meni su bili 22 na kontroli , doktor je ostao sokiran, tam negdje u 22 tjednu i htio me hospitalizirati ( i ja mu kazem da imam problema sa zubom i da me zubarka lijeci ) za dva tjedna leukociti su bili normalni a i zubek) tako da vjerojatno pokazuju tu upalu blagu ali gornja granica stvarno niej nista strasno.

martina ja sam bila u bipi prvi dani u mjesecu su ti na 20 posto sve za bebe, uzela si fino nivea ruksak za 180 kn i sve u njemu, plus jos neke sitnice i pelenice, nije ti kasno docekati ni travanj a i da se ustediti fino.

Ja sam inace mrtva umorna, cijeli vikend smo spremali i cistili, danas mi je majstor poceo raditi u drugoj kupaonici tako da sam luda vise od svega. samo setam, hodam , brisem i pizdim jer smo sve u zadnji tren radili 8to je moje imam vremena) jos kakve sam srece da mi curka urani onda stvarno neznam sto cu. Sve se nekako nadam da nece prije 15.04 na ovaj svijet i da joj se svida u trbuhu, jer prije toga nema sanse da sve popravke u kuci zavrsimo. jos nismo ni poceli spavacu sobu (a moramo zid prosiriti za metar)

Neposredna veza do poruke: 853
19.3.2012 12:30:26   
Sheilla
IZVORNA PORUKA: Sheilla
30.03 Mela user posted image 12.03. Gita se rodila
01.04 sina user posted image
01.04 Melixina user posted image
09.04 Marti83 user posted image
10.04 zdici user posted image
10.04 slatkicalu user posted image
11.04 Bablica Iznenađenje ! user posted image
11.04. Malalena user posted image
15.04 Leptir5
16.04. martina 87 user posted image
19.04. solarsoul user posted image
19.04 GreenSheep user posted image
20.04. Sheilla user posted image
20.04. kolibrić user posted image
22.04 Kazimira Iznenađenje user posted image
22.04. Tati79 user posted image
25.04. hugabuba user posted image
29.04. mmare user posted image
30.04. NitMit user posted image
10.05 marči user posted image

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 854
19.3.2012 12:40:11   
marči
user posted image Vidim da nam je popis sve dulji i dulji....user posted image cure prevladavaju.....
Sheilla samo ti odmori malo...valjda će bebač pričekati dok radovi ne završe...a vidim da ste se baš uhvatili posla...ja sam svog dragog natjerala 2 mj. prije da riješi sobu a za ostalo ćemo već nekako usput....isto me bilo frka da user posted image ne urani pa smo na čudu...
hvala na info za Bipu...znači svaki početak mjeseca su popusti na beba proizvode?? je li i inače Bipa povoljnija od Dm-a i dr.?

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 855
19.3.2012 12:41:50   
Marti83
Danas odmah idem u ljekarnu pitati za taj urološki čaj.Hvala na savjetima.Za vaginalete ne bih htjela eksperimentirati sama ali ja sam redovno zadnjih 2 mj na svakoj kontroli dobivala Plimycol vaginalete.U srijedu ću vidjeti šta će reći ginekolog.

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 856
19.3.2012 12:55:10   
Kazimira
Hvala svima na dobrodošlici user posted image
Evo curke moje ja čistim danas kuću jer sam viked uglavnom pregegala i prespavala. I ovo danas stvarno smiješno izgleda, pola sata radim, jedan sat se odmaram.....user posted image

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 857
19.3.2012 13:49:57   
kolibrić
hvala sheilla na inf.
hvala svima za dobrodošlicu...

Žao mi je što ovi Dani beba i trudnica nisu bili za vrijeme naših kupovina jer sam čula da na tkavim sajmovima imaju popuste koji nisu zanemarivi (tipa prije 2 godine u Splitu, kolica inače koštala 3.500kn na Sajmu su bila 3.000kn...). Tako da cure koje se porađaju krajem 5. i kasnije imaju priliku kupiti povoljnije...

Gdje ste kupile onu gumu što ide preko madraca, ispod plahte? i koliko to košta?

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 858
19.3.2012 13:53:05   
slatkicalu
Evo i mene! Evo da se i ja konačno pohvalim da smo i mi sve pripremiliuser posted image ; krevetići jedan i drugi, komoda, nosiljke, kozmetika, pelene, robica i sad još razmišljam što ću za sebe. U srijedu u 9 idem u rodilište pa će mi raditi i pregled, i uzv i ctg, ma najvažnije da je user posted image  dobro a i bilo bi fino da se okrenula glavom doleuser posted image . Kako god ja si sve više kontam da ću tražiti carski ukoliko ostane zadak, pa makar morali nekom i platiti. Drago mi je da ste sve dobro i da ćemo uskoro počet puniti tablicu sa datumima rođenja naših user posted image . Ja sam danas punih 37.tt i sad sam i službeno u terminu. Sretno svima!
P.S. Cure jel vama trbuh napet, meni se čini da je moj stalno tvrd ali nemam nikakvih bolova. I spustio se do bola, još malo ću ga u krilu nositiuser posted image

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 859
19.3.2012 14:20:27   
marči
user posted image kužim te potpuno....ja sve više razmišljam da odem u Zg roditi pa me bar neće mrcvariti bez potrebe....sve žene dolaze u Rijeku roditi a ja bježim odavde ako ikako mogu....naravno još se nadam da user posted image gdje treba glava a gdje dupe....user posted image
Vidim cure da je srijeda dan od pregleda...čekamo dobre vijesti...

(Odgovor članu slatkicalu)
Neposredna veza do poruke: 860
19.3.2012 14:49:15   
solarsoul
curke moje evo mene s pregleda:) beba odlicno i ogroooomnooooo, kao i ja..od zadnje kontrole prije tri tjedna dobila sam 3 kile pa sam sada na plus 13user posted image kaze moj doktor da je bebac  tezak 3200 g...a sutra mi tek starta 36. tjedan, tvrdi da cu vec za 2  tjedna u rađaonu..........moram ici napraviti oggt i provjeriti secer u krvi...pa umjesto da se sad veselim,,,ja opet brinem....jaooo mozga zrelog za lobotomijuuser posted image   Ri curke jel koja od vas to radila ? kak to izgleda kod nas? jel vade krv i odmah rade opterecenje ili? moze i pp da ne opterecujemo prostor:) hvala

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 861
19.3.2012 15:03:57   
Sheilla
ogtt ides u bolnicu na 24 sata ili ovako? (bila sam na oba)

dakle ako je bolnica krecu sa vadenjem u 10 ujutro svaka tri sata mjere secer iducih 24 sata i onda gledaju kakav je nakon jela..
Ako ides ovako samo ujutro ...dodes nataste obavezno u 7 je prvo vadenje krvi pa onda u 9 (nakon toga popijes odvratno slatku tekucinu 2 dcl na eks ..dobro da se nisam pobljukila) pa ti za 5 min opet vade krv...nakon toga za sat i pol ti vade krv. Prvo ce ti vjerovatno vaditi na drugi nacin a ako vide da nesto ne stima onda ces u bolnicu na 24 sata. to se radi kad beba ima vecu ili manju tezinu da se provjeri dijabetes...cisto preventive radi ..ja sam prosla oboje i sve je super .... Drzim fige ..ako te jos nesto zanima pitaj (cisto sumnjam da je drukcije u Rijeci )

Neposredna veza do poruke: 862
19.3.2012 15:06:07   
Sheilla
sad tek vidim pa duplo pisem...svaki prvi ponedjeljak , utorak i srijeda u mjesecu je u bipi na sve djecje popust 20 posto ...u dm su mi pampersice 100 kn kao i u bipi ali kad ubrojis tih 20 posto ispadnu 2o kn jeftinije..skupi se to na kolicini , 100 kn sim ...100 kn tamo...rade dam za nesto pametnije nego da ih bacim u vjetar.

(barem su meni rekli da mi u pocetku treba i po 10 pelena na dan pogotovo ako dojis) tako da zbroji to je jedan paket gratis mjesecno

< Poruku je uredio Sheilla -- 19.3.2012 15:07:06 >

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 863
19.3.2012 15:10:27   
marči
Neka me netko slobodno ispravi ako sam krivo napisala...
Ja sam morala te pretrage napraviti zbog šećera u obitelji prije nekoliko tjedana, krv normalno vadiš pri dolasku u lab., a za ogtt te posebno naruče, moraš doći natašte i to rano ujutro mislim da je oko 7 bilo s time da večer prije ne smiješ ništa piti i jesti osim vode poslije 20h, kod većih bebača iz nekog razloga, pred kraj trudnoće šalju opet na te pretrage da se isključi gestacijski dijebetes... sama pretraga je vade ti krv dobiješ 3dcl žive šećerleme da popiješ odjednom i kažu ti da se vratiš za nekih 3h i naravno nesmiješ se ispovraćati...što meni nije uspjelo iskreno...user posted image vratiš se u laboratorij i ponovo ti nakon tih par sati vade krv i to je to..mije strašno samo što ja imam gastritis i ful mi je želudac u banani pa mi je bilo bljak to popiti....

Neposredna veza do poruke: 864
19.3.2012 15:21:49   
marči
user posted image Imamo isti problem...sada tek vidim da si već odgovorila na poruku....pa ja pišem opet bezveze...
Hvala na infpo za Bipu...ma svakako bolje uštedjeti kamo god možeš ionako sve poskupljuje pa nije da imam 20kn za baciti svaki tjedan-mjesec...nemam predodžbu o tome koliko pelena uopće treba?? Još se time nismo opskrbili jer svatko kaže drugačije...svaka frendica koristi druge iako se svi slažu da su pampers najj...mnoge preko u slo.( hoffer i sl,) kupuju duplo jeftinije pelene a kažu da ih ionako toliko promjene da ne skuže baš razliku...ako bebač nema osip ili nešto mislim da ćemo kada se uhodamo sa pelenama vjerovatno preći na neku jeftiniju varijantu....

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 865
19.3.2012 15:33:09   
Kazimira
Kaj se tiće šečera, ja sam prije desetak dana radila 24-profil šečera u krvi i to doma, sama sam se pikala svaka 3 satauser posted image ...počela jedan dan u 7 ujutro i završila drugi dan u 7 ujutro...dobila sam male epruvete i iglice.....onda to odnijela nazad u Petrovu i nalaz gotov za par sati....prije toga sam dva puta u ambulanti ... ono na tašte pa piti fruktozu pa nakon dva sata opet mokrača i krv...
ovisno za kaj ti je doktor dao uputnicu....
više manje sve trudnice šalju na tu pretragu....mene je slala jer sam dobivala kile i rekla da sve papam i uživam....ali na kraju sve ok.....user posted image

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 866
19.3.2012 15:44:52   
Tati79
Bok, cure moje!

Solarsoul, evo da povezem sve sta su ti cure napisale u najnoviji info, ja sam bila na Mlaci u petak na ogtt-u. Dan prije od 18 sati nema klope, ujutro u 7 si tamo, vade krv iz vene odmah, smuckaju ti slatku vodu koju popijes u roku dvije minute, casa je malo veca, pa ti kazu da dodes tocno za dva sata na ponovno vadenje, bez jela,pica i previse kretanja u meduvremenu. Nas smo bile tri trudnice, pa smo skupa tamo cekale. Rezultati sutradan kod gina. Uglavnom, moj gin nije odusevljen s tim da su s 4 sveli na 2 vadenja, al ovako je puno lakse podnijeti. Uzmi si sa sobom nesto da djetetu das odmah nakon drugog vadenja papat, puno im je to bez klope.

Sto se tice vaginaleta, moj je gin jako za, da rodnica bude sto cisca na porodu. Sve trudnice kod njega od 4. mjeseca trudnoce svaki 3. dan Gino daktarin, idu na recept. Pa ti vidi, bo!

Ja jutros dala krv i mokracu, sutra mi stavljaju tlakomjer 24 sata, u srijedu svi nalazi, u cetvrtak gin. Pa cu znat vise! A onda stvarno ta kava :).

Joj, netko je pitao za gumeni podlozak. Ima
ga u beba centrima, nudila mi zenska kad smo kupovali krevetac i posteljinu, al meni mame rekle da to ne kupujem, kao hladno je i neudobno maloj bebi, da je dovoljno izmedu madraca i plahte staviti obican podlozak da ev. mokraca ne promoci, a taj gumeni podlozak tek kod vecih bebaca. Tako ja planiram.

Joj, stucka ovo moje zlato svo vrijeme. Idemo pit, pa se jos javim!

< Poruku je uredio Tati79 -- 19.3.2012 15:49:45 >

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 867
19.3.2012 16:39:16   
marči
Drago nam je da si nam se javila....samo ti obavi pretrage pa ćemo mi lako na sokić, kavu ili štagod dijete bude htjelouser posted image ...nadamo se da će ti sve biti ok sa tlakom i bebačem naravno....

(Odgovor članu Tati79)
Neposredna veza do poruke: 868
19.3.2012 17:24:58   
GreenSheep
Navlaku sam vec stavila na krevet za slucaj da vodenjak ne ode, al donio mi muz s posla pa neznam gdje se kupuju, neugodno na tom spavat, sam se preznojis kad su najlonske.
user posted image  je 36. i jako me vec dole probada a kukovi i prepone probodu tak da nemrem se kretat, koja carobna trudnoca user posted image  sad vec jedva cekam da zavrsi, kad krenemo u bolnicke ambulante oni to sve brzo pokrenu, tak da i nakon pregleda imas osjecaj da stize beba.
Torba mi jos nije spremna, kupujem uloske na sve strane tak da nemora mm s hrpom toga na blagajnu kad necu mocuser posted image  
Pelene uzimam u dm-u duplo pakiranje i kad skupis bodove, opet dodju povoljnije jer dobis popust a i nisu lose, rekla bi odma iza pampersa su. u Sloveniji za cijenu naseg duplog pakiranja dobijes trostruko pakiranje a i bodove na nasu karticu pa se to stvarno isplati, samo ne idemo cesto tamo...

Hocete nakon poroda ostat na ovom forumu ili pokrenut novi??? da znam user posted image  da vidimo kak nam bebe rastuuser posted image  a mi vracamo u "normalu"

..portret života mog..
Patrik 7.6.2009.
Katarina 12.8.1010.
stize i Marta iza Uskrsa 2012.....stigla 22.4.2012 napokon!

(Odgovor članu Tati79)
Neposredna veza do poruke: 869
19.3.2012 18:01:10   
solarsoul
cure drage hvala Vam na info o tom famoznom OGTT-u:) bas sam se bila zabrinula na tu povecu kilazu bebe....a i sokirala,,,koliki je dosao...u samo tri tjedna....valjda ce sve bit ok do kraja pa makar kraj dosao i dva tjedna ranije...user posted image
Greensheep ja se nadam da cemo se sve mi nastaviti druziti i dalje na ovom il nekom novootvorenom forumu odnosno temi:)

(Odgovor članu GreenSheep)
Neposredna veza do poruke: 870
19.3.2012 18:57:17   
Marti83
Solarsoul da li ste ti i dragi visoki? Možda imate malo gene koji vuku na malo krupnije bebe... Ja se onda bojim šta će tek meni reći koliki jeuser posted image sada sa 37 tjedana, a ja visoka 182 cm a dragi 193.... Jest da sam bila beba od 3800 gr rođena 2 dana nakon termina a dragi 4000 gr...ali svašta je moguće.

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

Neposredna veza do poruke: 871
19.3.2012 19:15:17   
Sheilla
ostajemo da izmjenjujemo iskustva, iako mislim da cemo se morati prebaciti na neku temicu u rodiljama posto vise pod trudnocu necemo spadati, ali dok sve rodimo iiii ima jos vremena!

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 872
19.3.2012 19:58:15   
NitMit
ja sam imala istu situaciju. Isto bebač ooogroman što kilažom, što dužinom i sumnjali na taj trudnički šećer, al nema ga i sve je ok. No gin mi je svejedno rekao da pripazim na prehranu. Izbaciti slatko i kruh. Moram priznati da se baš i ne pridržavam toga... Ne mogu kruh izbaciti nikako, ali zato ne jedem friški - friški kruh, nego kuruzni i pokušavam a što češće prepržiti u tosteru.

I još info o multiplus Dječjem klubu - imate i tu neke povoljnosti, potražite na stranici konzum multiplus card. I evo još nešto, nije loše: http://www.familyservice.hr/ oni navodno daju i neki paketić u ljekarnama koji su na njihovom popisu.

Pozdraveeek svima!

< Poruku je uredio NitMit -- 19.3.2012 20:08:27 >

Vilmica stigla 29.04.2012. user posted image

Neposredna veza do poruke: 873
19.3.2012 20:16:28   
solarsoul
uh Marti moja:) ja 180, on 183user posted image pa spadamo u nekakav prosjek...a kad tako gledam bebac ima na koga biti ogroman..nije da nema..al ima clanova obitelji i s jedne i druge strane koji su preko 2 m...a i moja majka i sestre su rađale bebe preko 4 kile tako da ....mozda je to to....user posted image
nitmit i ja se nadam da nema secera, inace se znam bocnut sa onim glukometrom jer ga koristi moja strina pa mi je secer uvijek oko 4,7 cijelu trudnocu..al mozda se sad poremetilo pred kraj...uglavnom vidjet cu...sutra idem vadit krv pa ce me naruciti dalje.... nadam se samo da nece biti komplikacija za bebu..user posted image to mi je najvaznije...

(Odgovor članu NitMit)
Neposredna veza do poruke: 874
20.3.2012 9:31:51   
marči
Nit Mit hvala na info....toliki je meni šećer bio na početku trudnoće pa je narastao na 7...pa me poslali na pretrage ali sve je ok...isto mi broji stalno ne slatko ne slano ne kruh ne previše voća ni mliječnog...pa šta da jedem??da travu pasem?user posted image
Joj cure sada čitam, a sve ste neke košarkašiceuser posted image ...nije ni čudno da su vam malo veći bebači....mene samo zanima na koga je ova moja? ja ko kepec 160...a dragi 175?? vidjeti ćemo šta će mi reći 2 tjedan ali kako sada stvari stoje malena je 2 tjedna naprednija po kilaži i veličini....što znači ako tako nastavi da će biti preko 4 kg???
Soularsoul eto i mene muči isti problem...danas je dragi saznao da krajem idućeg mjeseca mora službeno otputovati na 2 tjedna...a ja sama i polupokretnauser posted image još moram smisliti šta ću sa psom...siročić će mi umrijeti od tuge ako ga negdje dam, a ja nemogu sama s njim jedva hodam....user posted image kako sve krene naopako kada ne treba...

Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!