Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 17.3.2012 13:16:19
|
|
|
|
marči
|
znam znam...ali sinoć sam sanjala da moram roditi i probudila sam se sva znojna u panici...užas jedan...ja mislim da će me panika oprati kada dođe do toga da će me cijela Rijeka čuti kada budem rađala meni će dati epiduralnu samo da me utišaju stalno si mantram to je samo jedan dan( nadam se) u životu i nekako ćeš to izdržati!!! ali ne pomaže pročitala sam brdo foruma i postova na račun carskog i normalnog poroda i sada sam tek zbunjena svaka žena ima naravno drugačija iskustva i što je jednoj bolje drugoj nije...nadam se da će do idućeg mjeseca proći ta panika...kažu žene koje su rađale već da ti je pri kraju svega dosta i da samo želiš da izađe van....pa možda me to skulira kada već ne mogu sama sebe divim se ženama koje odu sa smješkom u rađaonu psihički spremne i poslušno sve odrade...
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 17.3.2012 16:08:27
|
|
|
|
marinazg
|
marči takva sam i ja bila i inace sam veliki panicar ali sam se uzasno bojala poroda medutim kad sam prokrvarila i pocela se spremat za rodiliste kao da mi je pao kamen sa srca osjecala sam olaksanje i bez panike i straha sa osmjehom na licu krenula u rodiliste... nadam se da ce i tebi tako biti
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 17.3.2012 16:11:20
|
|
|
|
marinazg
|
zaboravila sam rec da nam je 50 metara do bolnice krepao auto nasred brijega smo stali na "sva 4", hodali smo i umirali od smjeha
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 8:35:17
|
|
|
|
marči
|
Ajoj...nadam se iskreno..... ovo nerviranje unaprijed ne koristi ni meni ni , a pogotovo jer sam čitala da nervoznim ženama porod duže traje jer su zgrčene i da se sporije otvaraju te sve ide teže naravno....moram počet meditirat nema mi druge
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 9:52:57
|
|
|
|
marinazg
|
hahaha ja sam dosla u bolnicu u 14 i u 23.14 rodila... znaci 9 sati a prvi porod tako da mislim da to ne pali ali pokusaj ti meditirat malo
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 10:02:15
|
|
|
|
NitMit
|
Čestitaaaaam!!!! To je krasno! Samo nek je zdrava i vesela! Puno sreće!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 18:22:18
|
|
|
|
solarsoul
|
curke moje drage nema me par sati a ovdje se pojavi milion radosnih informacija:)) Tati sad molim lijepo ostani s nama i bar jedan post dnevno sibni da ne brinemo:))) p.s. vrijedi i za ostale curke koje nisu bas "aktivne" ovdje.... Mela cestitam na maloj Giti Lilia draga ja bi rado s muzem i na kraj svijeta al u zadnjim tjednima bojim se da ne bi bilo preporucljivo...a i da krenem u Belgiju sada....bojim se da bi Ri rodiliste moglo počet nuditi jos jedan alternativni nacin poroda_ porod u avionu , nisam sigurna da taj osjecaj zelim pruziti svom tijelu sada:))) Marci moja si vidjela kakav kraj mi imamo...jesu skrti al lijepi nadasve:))))...u svakom slucaju nadam se da cemo se mi trudnjace nastavit druziti i na kastafskim setnicama i terasama:)))) Sheilla za bebicu ne brini, moja frendica je prije par mjeseci rodila bebicu u 39. tjednu trudnoce tesku 2400 g:) malena je ko grom, sitna i dinamitna, a tvoja jos moze rastii i rastiii..uostalom te uzv mjere su ionako odokativne...rijetko kad daju tocnu procjenu...vazno da napreduje i da posteljica vrsi svoj zadatak jos mjesec dana:)))
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 18:35:25
|
|
|
|
Kazimira
|
bok cure! ja sam ovdje friška.....u 35 sam tjednu i termin mi je 22.4.....neznamo kaj nosim pa jedva čekamo taj dan sretno svima....možda se sretnemo u Petrovoj
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 18:48:01
|
|
|
|
Sheilla
|
Kazimira dobrodosla :))) i weee konacno netko da ide u petrovu !!! meni je 20.04 termin i radam u petrovoj, Vrčić mi vodi trudnoću. sad te ja stavim u nasu malu listu :P solarsoul prestala sam se nekako brinuti dokle god ona meni ima i dobiva na tezini necu vise da brinem ..nemogu :( stalno nesto oko cega stvaram paniku vec mi je muka ) cure moje mene stvarno zanima sto je sa sinom bas se brinuckam oko nje i bebaca
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 18:58:53
|
|
|
|
Kazimira
|
hvala na dobrodošlici ja bum za dva tjedna kod dr. Zlopaše....baš dobro, bilo bi dobro da se sretnemo...kolika ti je beba?
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 19:19:08
|
|
|
|
Sheilla
|
2300 i i 46 cm bila u petak kad sam bila na kontroli, to ces krenuti u trudnicku ambulantu?
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 19:21:05
|
|
|
|
Sheilla
|
IZVORNA PORUKA: Sheilla 30.03 Mela 12.03. Gita se rodila 01.04 sina 01.04 Melixina 09.04 Marti83 10.04 zdici 10.04 slatkicalu 11.04 Bablica Iznenađenje ! 11.04. Malalena 15.04 Leptir5 16.04. martina 87 19.04. solarsoul 19.04 GreenSheep 20.04. Sheilla 22.04 Kazimira Iznenađenje 22.04. Tati79 25.04. hugabuba 29.04. mmare 30.04. NitMit 10.05 marči refresh liste :))) Bome dobro se radilo lani na bebicama :P
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 19:38:18
|
|
|
|
Kazimira
|
super!! da, taman ću biti u 37 tjednu...je ljeto je bilo plodno, garant je većina bebica začeta na moru....
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 19:48:43
|
|
|
|
marči
|
dobrodošla nam!!!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 19:57:02
|
|
|
|
Kazimira
|
fala...baš se veselim druženju! Do sada nisam bila na nikakvim forumima, niti sam puno čitala i opterećivala s trudnoćom...samo sam provjeravala u kojem sam tjednu i kolika bi beba trebala biti. Malo sam čitala postove unazad.....mene više nije strah, trudim se napraviti klik u glavi....a i krećem na tečaj opuštenog rađanja pa me sve skupa jako veseli .
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 20:11:33
|
|
|
|
marči
|
nama primorkama je to normalno valjda nam klima paše Soularsoul naravno da ćemo se družiti sa pa dogovaramo taj kafe...a nikako da se sve Riječanke jave cure drage baš mi je drago da ste se javile jer sve gledam nikoga na forumu...a Sine pogotovo....da se bar javi
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 18.3.2012 20:23:31
|
|
|
|
solarsoul
|
Kazimira dobrodosla:) ocito je ljeto 2011. bilo poprilicno zabavno:)) a ni ovo nece biti nista manje zabavno ja se sve nadam da ce nam se i sina javiti poput mele da je malena vec rodjena i da su dobro:)
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 19.3.2012 9:46:27
|
|
|
|
Marti83
|
Jutro cure, eto prošao mi vikend a da se nisam niti okrenula. Muž je bio od četvrtka doma pa mi je bilo tako lijepo što nisam sama većinu dana. Danas mi dolaze prijateljice na kavu popodne i jedva čekam da se malo izbrbljamo. Ovaj tjedan je napokon moja kontrola,točnije u srijedu i da napokon više saznam kako je "dolje" i kolika je beba jer sam 5 tjedana u neznanju. Jučer sam dobila svoje nalaze od krvi i malo sam se zabrinula. U urinu su mi našli dosta bakterija, i nekog pločastog epitela ,proteina nema tako da je barem nešto ok. Leukociti su mi na gornjoj granici točno 9.7(da li bi to bilo zbog tih bakterija?) Hemoglobin je malo niži i eritrociti na nižoj granici,što mi je za zaključiti da mi je željezo malo niže(iako ga nisu tražili i stavili u nalaz).Šećer je ok.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 19.3.2012 10:22:28
|
|
|
|
martina87
|
evo cure i nas.danas sam usla u 27 tjedan tako mi otkucava kalendar tu na rr,a po ginekologu 36 1/7.a patriciu sam rodila u 37 4/7.e sad tek kontam da je to sve blize i blize.malo smo financijski u strci pa jos nismo uzeli pelenice,kremice i ostalu kozmetiku.kolica su tu i nosiljka .pa sto se mene tice ja sam spremna.iako bi voljela da bude u 4 mjesecu .sad nema nikakvih bolova i znakava kao sto je bilo prosli tjedan,a bas sam u akciji stalno.kontola mi je na kraju mjeseca i ja jos uvijek neznam kilazu i duzinu .kako ste vi provele vikend?ja kao i svaki dan kuhajuci i spremajuci...osim sto smo jucer popodne svi bili u setnji pa sam malo pretjerala
PATRICIA-24.10.2009. 16:00 3460 g i 51 cm KARLO-07.04.2012. 6:37 3350 g i 49 cm
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 19.3.2012 10:23:46
|
|
|
|
martina87
|
marti83,to za baketije je i meni bilo tako u mokraci i onda sam isla mikrobioloski napraviti urin i na kraju sve ok.tako da se nesekiraj,to je sve normalno.
PATRICIA-24.10.2009. 16:00 3460 g i 51 cm KARLO-07.04.2012. 6:37 3350 g i 49 cm
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 19.3.2012 10:50:10
|
|
|
|
kolibrić
|
Bok svima!!!!! pridružujem se popisu, moj termin je 20.04. i nosim curicu. Prije svega, puno ste mi pomogle ovih mjeseci jer sve što me zanimalo našla sa na ovim stranicama u vašim diskusijama. Hvala! Iza mene je 36 tjedana, jedva čekam da krenu trudovi i da se porodim. Za sad nemam nikakav strah. Udebljala sam se 14kg, stalno zapinjem s trbuhom po kući, sad sam si već smotana i nezgrapna... Porodit ću se u Vinogradskoj, je li mi već kasno popuniti one obrasce za doniranje matičnih stanica? puse svima.
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 19.3.2012 11:06:52
|
|
|
|
hugabuba
|
jutro cure....jeste si mjerile opseg stomaka??? ja sam u danas usla u 35 tjedan i tocno je 109cm.???? a vas???
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 19.3.2012 11:15:17
|
|
|
|
Kazimira
|
bok! vidiš nisam se ni sjetila mjeriti opseg struka....pa evo u 36 tjednu mi je 113cm mada mi svi kažu i da nije prevelik.....s obzirom da sam visoka a i ima me svi su očekivali puno veći trbuh.....ali bez obzira moja kung fu pandica je vesela...
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 19.3.2012 11:53:24
|
|
|
|
Marti83
|
Danas sam 37 +1 a opseg stomaka mi je 112 cm. Martina87 ja sam prije ove kontrole urina bila već 2 puta,zadnja kontrola je bila 20.02 i sve je bilo sterilno. Ma kad vidim u kakvim čašicama mi dajemo urin nije ni čudno da nađu neke bakterije(čaše su one plastične kad roštiljaš). Dobrodošle Kazimira i Kolibrić
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 19.3.2012 12:04:14
|
|
|
|
solarsoul
|
Marti, bakterije u urinu nisu bas nesto najljepše sto ti se moze dogoditi ali sve nas prati manje ili vise, vjerojatno je upala mjehura s obzirom i na povecane leukocite.. doktor ce te poslati napraviti urinokulturu i vjerojatno cervikalni bris, sad si ionako pred kraj pa bi to bilo dobro napraviti da ne bi kakva bestija bila u porodajnom kanalu....uglavnom, meni je urin uvijek kod ginekologa pun svegaa...drugi dan kad bi nosila urin na kontrolu u laboratorij i on i urinokultura bi bili super....meni je moj doktor preporucio da pijem uroloski caj, ja sam ga trazila u biljnoj ljekarni bas posebno za trudnjace, jer uvin caj ne smijemo, oni ga smuckaju, ti pijes i stanje se brzo popravi..ako ne nadjes u puli, javi pa cu ti ja uzeti i poslati:)i vjerojatno ce ti dati neke vaginaletice, netko ih je spominjao vec ovdje za ciscenje pred porod...ne znam tko pa baci oko....i gnjavi doktora u srijedu....btw..ja idem danas, i malo me frka jer mi se cini da se moje djetesce malo smirilo...pa sad ne znam jel to dobro il lose...uglavnom javim vijesti....:) pusa
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!