Tati79
|
Cure drage, evo da Vam se javim, od zadnjeg (prvog ) javljanja kod mene samo nevolje . Bila u utorak na redovitom pregledu, kad mi sestrica izmijerila tlak 160/80. Ona sva u cudu, do sada tlak bio uvijek super. Sve ostalo ok, mokraca, otkucaji, trbusina. Udem kod gina, pogledao me ginekoloski najprije - sve ok, pa onda bebicu na uzv da vidi prokrvljenost i sve ostalo, ok. Tezina 2300 (33+2). Ali vidim bode taj tlak njega, napisao mi uputnicu za krv i ogtt. Kaze mjeri tlak doma i javi se odmah ako bude bio iznad 145/90, pa cemo vidjeti sta dalje. Dosla mi u srijedu patronazna, mjeri tlak 130/80, ja sva sretna. Popodne odem na tecaj u KBC i nakon zamolim sestru na odjelu cuvanja trudnoce da mi izmieri tlak kad ono 160/100!!! Panika u redovima, uvali mi casicu da piskim, i to ok. Kaze mi javi se sutra svom ginu na dogovor da vidi hocemo li hospitalizaciju i porod . Dobro me prepala jos na onaj tlak. Ujutro mjeri opet patronaza (dogovorila se s njom) i opet 130/80. Odem kod gina, u 14.00, on mjeri 150/80. Dao mi je tablete Amlopin i Diazepam (o kojima nisam procitala nista dobroga u trudnoci ali i on i sestra kazu da nece nista bebici i da se ja moram lijeciti), i da mi uputnicu za internistu. Ako tablete ne skinu tlak, moram u bolnicu, sutra ujutro pijem prvu. Sad sam, Sheilla, sa baby watcherom u ruci, imam ga od Bozica i puno, puno puta me je smirio, nisi pogrijesila s kupnjom, samo pazi da se ne navuces kao u nekom slucajevima ja. Bablica, jako bi voljela da se vidimo na kavi - koju sada ne smijem pa cu piti sok od jabuke , to bi znacilo da je sve ok.... jooooooooj! Pokusavam se opustiti, ali na webu taj visoki tlak u trudnoci bas jako negativno opisuju. I s tabletama stvarno nisam presretna .A od sutra krece porodiljni...
|