Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 1.3.2012 9:24:00
|
|
|
|
Sheilla
|
IZVORNA PORUKA: Sheilla 30.03 Mela 01.04 sina 01.04 Melixina 09.04 Marti83 10.04 zdici 10.04 slatkicalu 11.04 Bablica Iznenađenje ! 11.04. Malalena 15.04 Leptir5 16.04. martina 87 19.04. solarsoul 19.04 GreenSheep 20.04. Sheilla 25.04. hugabuba 29.04. mmare 30.04. NitMit pozdrav svim novim curkama kaj su nam se pridruzile, ovaj popis nam je postao veliki:)))) Nadam se da je sina dobro. Sina javi nam se:))) Vidim da sam i dalje ostala jedina što će ići roditi u petrovu bolnicu i to mi je malo žao. U nedjelju navečer me zašorao tlak 80 /50 nisam se mogla ni dignuti iz kreveta ni ništa, dragi me htjeo odmah u bolnicu ali sam si nekako mislila da je od temperature.Pon ujutro ista stvar meni još uvijek loše tlak 75/50 , dragi me strpao u auto i u petrovu , pregledali me i rekli to je za ostanak da se tlak nebi preklopio. Uglavnom beba je bila kontrolirana ctg i ona je bila super cijelo vrijeme(srčeko 150 skoro cijelo vrijeme i kika se ) a ja u polusnu. Utorak malo bolje cim je temperatura pala i tlak se stabilizirao, izvadili krv napravili testove vidjeli da je sve ok, ostavili me jos tu noc i jucer sam dosla doma uz to da moram tlak kontrolirati stalno (iako mi tvrde da je bolje imati niski nego visoki tlak) i to su naša dogaanja u zadnjih par dana. p.s. Nitmit meni je prosli tjedan doc rekao da s obzirom da sam 31 tjedan a beba je 1560 da je premala, sad sam vidjela da je tebi rekao da je za 31 tjedan beba od 2000 gr prevelika.Procitala sam tonu foruma nakon tog pa sam vidjela da je sasvim normalno da je beba u 31 tjednu izmedu 1500 do 2000 g. Ne brini mislim da doktori nas samo upozoravaju da se malo kontroliramo i to je to. Su konacno otkrili što nosiš?
< Poruku je uredio Sheilla -- 1.3.2012 9:33:10 >
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 1.3.2012 9:48:07
|
|
|
|
martina87
|
ajoj draga,bitno da je sad sve ok.tako sam ja zbog secera bila 4 dana i na kraju sve ok.a to za kilazu bebe ni ti ultrazvuci nisu sto posto tocni.meni su s patriciom stalno govorili velika beba i na kraju se rodila 3460 i 51 sasvim normalna...tako da se nehvatate toga toliko jel to je sve induvidualno..bitno da su one nama zdrave bebice koliko god da su teske
PATRICIA-24.10.2009. 16:00 3460 g i 51 cm KARLO-07.04.2012. 6:37 3350 g i 49 cm
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 1.3.2012 13:45:34
|
|
|
|
NitMit
|
Ma nisu još sigurni. Sad mi je rekao da je curica, a kad sam mu pokazala slikicu od prije veli da je na njoj dečkić i da se jako dobro vidi. Tako da još uvijek imam upitnik nad trbuščićem . A dobro, nije ni bitno, samo da je zdravo!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 1.3.2012 15:28:06
|
|
|
|
Bablica
|
Bok nove cure Dobrodosle nam! Mene poceli zesce bolovi u preponama rasturat. Sinoc bili do grada prosetat jedva hodala al mislila to od umora. Maloprije bila do ducana (5 min pjeske) i jedv se doma vratila! Ovo postaje strasno! Za izac smo kupili odjelce vece ali je jucer i dr rekao da ce beb bit veca sad cemo vidjet. Trebala sam jucer na kontrolu donjeg kata da vidim jel se sto dogada ali mi dr na bolovanju do pon tako da nis od toga, a valjda nisam pa se ja secem okolo sto cu drugo. Necak je hvala bogu dobro pustili su ga danas kuci! cure nadam se da je i vama ovo bilo prolazno i da ce od sad do kraja bi sve super!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 1.3.2012 21:27:51
|
|
|
|
GreenSheep
|
moj prvi porod 4 dana nakon termina drugi 5 dana prije a ovaj...kako god ispada iznenadjenje :) veselimo se tome!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 2.3.2012 8:17:59
|
|
|
|
Marti83
|
Jutro cure Kako ste mi danas? Nadam se da ste mi sve u komadu. Sina nam se ne javlja,ali se nadam da nije ostala u bolnici zbog onih bakterija u urinu i da je sve ok.Sinaaaaaaaaa? Nove curke dobro nam došle i dugo se tipkale sa nama Danas je napokon sve super iako sam imala malih tegoba sa probavom zadnjih 2 dana pa nisam bila za ništa...Sada spavam u poluležećem položaju,da me žgaravica ne ubija(iako je tu par puta dnevno), a i beba nogama udara po želucu pa me sve grčevi hvataju da se čak moram i ustati i prošetati da se mali pomakne.Ah te slatke tegobe... Sheilla ti si nam mali moderator za popis i samo ga ti puni,neka se vidi da smo ljetos sve bile marljive
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 2.3.2012 20:21:17
|
|
|
|
Mela 75
|
curke moje evo friških novosti... jučer sam bila na 1. UZV u Vinogradskoji sve je ok,mjere odgovaraju 34.tjednu(to odgovara mojoj matematici),jedino mi je trbuh veličine 38.tjedna ...i da dr, je rekao da beba ima manju glavicu u odnosu na tijelo?!ali nek se ne zabrinjavam(doduše ja jesam izrazito sitna-čitaj niska,),ali nije mi baš svejedno. a danas pak sam podigla nalaze od briseva-i naravno da imam streptokok skupine b(ako netko nešto zna više o tome molila bih da podjeli samonom) mislim da ću krepati do ponedjeljka kad idem na 1. gin.pregled u Vinogradsku
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 3.3.2012 9:39:32
|
|
|
|
Sheilla
|
Marti mene zgaravica ubija vec dva tjedna i jako mi pomazu tabletice Rennie potpuno su bezopasne za trudnice , prožvačeš ju i za 10 min olakšanje je tu(svugdje idu samnom pa probaj možda ti pomognu) Sina???????? Stvarno je nema nigdje i ja se nadam da je sve ok. Vidim da nam svima doktori govore da su prelagane bebe, preteske, prevelike,velikih glava, malih glava. Ajmo sve staviti koji smo tjedan tocno kad smo bile na kontroli i koje su mjere glavice i tezine tako da se i izmedu sebe orjentiramo jer nekako mi se cini da nas malo doktori bezze plaše. Više neznam što je malo a sto veliko.
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 3.3.2012 12:38:45
|
|
|
|
Tati79
|
Dobar Vam dan, drage cure! Nadam se da medu Vama ima jos malo mjesta i za mene. Ne mogu vjerovati da sam tek nedavno naisla na ovaj forum, obzirom na marljivo pretrazivanje interneta kroz cijelu trudnocu . Evo, meni je termin 22.04., tako ga je izracunao moj gin, a raznorazne racunalice po internetu kazu 20.04. Meni je nekako drazi ovaj prvi, muz i ja smo oboje bikovi pa bi malu bikicu, cekamo Lauru . I nas dvije iz Rijeke, točnije, Viškova, pa poseban pozdrav za Bablicu i Solarsoul. Vi ste prava grupa za podrsku , a toga stvarno nikad dosta u trudnoci. Meni je ovo prva i tamo negdje od 6 mjeseca me bas brinu razne brige koje drzim pod kontrolom - kako kada. Nama pocetak bio malo cupav (temperatura, antibiotik, jake mucnine, spustena posteljica...), pa onda jedno lijepo razdoblje i sada malo muka. Evo upravo se drugi dan borim s probavnim smetnjama (da budem pristojna), vidim da toga ima ovih dana. Da za prvi put ne pretjeram s kolicinom, svima pusa i do pisanja!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 3.3.2012 15:01:52
|
|
|
|
Marti83
|
Hej cure,eto mene na brzinu samo da se javim... Vikend je pa malo radim generalku po kući,mm vani isto brusi,farba i svašta radi tako da smo svi u poslu.U petka imam kontrolu pa se javim sa novostima,jer raditi će mi i po prvi put ctg. Ja već znam da će mi beba biti velika,pa sam se pomirila s tim iako do sada na uzv je bio uvijek po svim mjerama 3-4 dana veći.Već ima sigurno 3 kg,sutra nam je točno 35 tt. Pusaaaaa p.s. žgaravicu za sada spriječavam bademima,ali budem ja uzela Rennie ako treba. Sheilla
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 4.3.2012 13:06:28
|
|
|
|
Sheilla
|
IZVORNA PORUKA: Sheilla 30.03 Mela 01.04 sina 01.04 Melixina 09.04 Marti83 10.04 zdici 10.04 slatkicalu 11.04 Bablica Iznenađenje ! 11.04. Malalena 15.04 Leptir5 16.04. martina 87 19.04. solarsoul 19.04 GreenSheep 20.04. Sheilla 22.04. Tati79 25.04. hugabuba 29.04. mmare 30.04. NitMit Dobrodošla Tati :))) I ja muku mucim sa probavom i sa zgaravicom koja mi je postala stalni pratitelj:))) Vec 35 tjedan Marti !!! huh ja tek 33 :D Nikako mi vrijeme ne prolazi nikako ! Stvarno jedva cekam da dodem do tog 35 tjedna da se prestanem brinuti oko svega, sve si nekako razmisljam ak doguram do 35 i da rodim prerano donekle sam sigurna da ce biti sve ok , sa nesrpljenjem to iščekujem :))) Nego cure sigurno Vas ima sa iskustvom vecim od mojeg (prva trudnoca ...dobro druga ali prvi spontani je bio rano tako da ne racunam to uopce vise) Dakle dragi i ja smo mislili kupiti onaj baby watcher sto slusa bebine otkucaje..Tako i tako hocemo barem jos jednu bebu ,idemo na prirodan porod (vaginalni ..barem se nadam) I sve moje koje su rodile su rekle da samo budem doma sto duze da se ne ide u bolnicu. Kako sam ja trtarosica sve me strah da li ce beba biti ok pa si kontam ak to cudo od baby watchera pokazuje dobro otkucaje kao i ctg onda cu se sigurno manje brinuti. Imate kakve iskustva na tom polju? Moj nitko nema jer nitko ga dosad kupio nije..ja bi bila prva :)))
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 4.3.2012 16:53:59
|
|
|
|
solarsoul
|
hej curke moje:) vikend je pa nikog nema..a nema nam ni nase Sine...nadam se da ce nam se brzoo javiti i da je sve ok sve se nekako nadam da je do neta al spominjala je bakterije, otvorenost, mirovanje...pa su je mozda odlucili zadrzati u bolnici...Sinaa javi nam see:))) Tati dobro nam dosla, vidm da smo ti i ja po terminu tu negdje, i ja sam bikica pa bi htjela malog bika....al kako se vrijeme poroda blizi sve bi ja to sad nekako ranije....samo da sve prodje i bude u redu s njim....ovako svaki dan neke nove paranoje ...ako se ne mice, ako nesto procitam, vidim, cujem.... Sheila i meni taj 33. tjedan nikakooo proc..opcenito ova zadnja dva mjeseca trudnoce su mi nekako beskrajnoo duga...tjesi me jedino da mi je bebica kao naprednija za tjedan dana pa si odmah smanjujem termin poroda po nacelu mozda bi mogao i prije.. za baby watcher sam i ja gledala...i na kraju odustala....iako na nekim forumima cure hvale do nebesa taj uredaj i mnoge su ga kupile preko e baya ....jer kod nas dodje oko 600 kuna....ne znam dal ti se isplati kupiti ga sad pred kraj..sad nam ionako idu cesci pregledi i u ambulanti i kod ginekologa..a u medjuvremenu prati pokrete bebice...i pokusaj poslusati srce sa stetoskopom....navodno se sad pred kraj moze cuti srceko i s njim....
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 9:22:27
|
|
|
|
Malalena
|
IZVORNA PORUKA: sina gledam ovaj naš popis,sve je ljepši i kompletniji :)) jedino nam se leptir i malalena,koja je čini mi se pokrenula temu,ne javljaju. drage moje cure.. pojavim se ja tu i tamo..pogledam što ima i, istina, rijetko se javim... :) kotrljam se naveliko, svaki dan se drugačije osjećam..ponekad ko da mogu letit naokolo, ponekad sam si teška ko slonček, ponekad me stišće u trbuhu kako se mala okreće, pa kao da me nožem pika posvuda iznutra :) idem malo pročitat što još pišete, pa se javim.. Svima puno sreće želim od srca!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 10:50:17
|
|
|
|
Marti83
|
Sheilla osvježi nam popis Malalena ima Kako ste provele vikend? Da li i vas bole leđa u donjem dijelu kao mene ? Danas sam kod mame na ručku pa se cijelo jutro izležavam na kauču i baš sam happy što ne moram ništa kuhati
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 12:50:39
|
|
|
|
slatkicalu
|
Cure, evo i mene sa zadnjeg pregleda kod svog gin. Za 2 tjedna idem u rodilište na pregled i ctg. Prvo dobre vijesti- što se tiče mog otvaranja dobra je stvar da je nalaz isti kao prošli put, nije se pogoršao. Reakao još 2 tjedna malo sporije a onda u akciju. A sad ono loše- se okrenula na zadak . Prije 3 tjedna bila glavom a sad guzom dolje. Ne moram vam ni reći koliko sam se ukomirala. Uvjerava me gin da još postoji šansa da se okrene ali ne velika jer je sve manje mjesta. Cure, pomagajte navodno postoje neke vježbe i položaji koji tjeraju bebu da se okrene pa ako ste slučajno nešto našle molim vas podijelite. Iako mi je treći porod užasno me STRAH!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 13:48:45
|
|
|
|
Bablica
|
Tati pa ti si mi susjeda! Mogle bi na dok smo još u komadu! Dobrodošla! Marti i mene bole leđa, doduše danas s razlogom , ali me znaju rasturat iz čista mira - ma još malo pa će proć!!! Mene već neko vrijeme muči što nemam snage u šakama, nemogu šaku skroz stisnut, a noćas mi i ruka desna stalno trnula (mravci mi išli ...) Slatkicalu možda se ipak okrene, nikad se nezna! Bitno da se nisi otvorila još više! Mi imali odličan vikend: sub cijeli dan bili po vani već od ujutro i super sam se osjećala pa sam se našeeeetala, a jučer smo farbali našu sobu pa sam se malo i naradila, a danas dovršavam s čišćenjem. Danas smo prvi dan 36.tj pa ćemo sutra u šoping u Bipu po kozmetiku što nam treba za , a i za mene kad su već Baby dani. Kako vi stojite s "opremom" za bebače? Jel imate već sve spremno ili ste kao i ja bez ičega još uvijek?!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 14:18:19
|
|
|
|
NitMit
|
Drage curke! Evo i mene ponovo. Nalazi su ok. nemam šećer i ne moram na promatranje . Natašte mi je 4.6, a poslje slatke tekućine 4.9, sve drugo sterilno. uhhh... sam da tak ostane. no i dalje mi preporučaju dijetu i izbaciti kruh iz prehrane... što se tiće opreme za bebicu, nabavili smo kolica 3u1, kinderbet, dekicu i 3 paketa posteljine, a dobila sam jedno 5 majičica vel 56, 3 hlačica i 4 kombinezona. sve ista veičina. moram još toga nakupovati. pitala sam trgovkinje u baby shopu dal da za ljeto uzmem bez rukava, pa mi rekle da je boje da beba bude u dugim jer je njima stalno hladno dok se ne naviknu na temperaturu. hm, a ja si nekak mislim da joj ne može biti hladno na 30 stupnjeva i više. ne znam Slatkicalu, ma biti će sve ok, okrenula se bude, al ne znam što bi valjalo učiniti da se to potakne...
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 14:24:26
|
|
|
|
Marti83
|
Aha znači ja sam ušla u 36 tjedan....ma meni to računanje nije nikad bilo jasno,zašto mi je uvijek izbacivalo na nekim izračunima po tjedan više.Hm znači ušla sam u 36...joooj pa to je samo još 2 tjedna do poroda koji bi bio u terminu Torba je spremna odavno,sada sam u fazi kombiniranja odjeće za mene za izlazak da si budem lijepa Slatkicalu ako ti mala nije već nisko smještena u zdjelici,probaj više puta dnevno stati na sve 4,malo istežeš usput kralježnicu...Kada sjediš budi nagnuta više naprijed,nikako poluležeći položaj i kada stojiš što više drži ravna leđa jer držanje zna dosta utjecati na položaj bebe.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 16:01:38
|
|
|
|
slatkicalu
|
Curke moje, hvala vam na podršci . Marti, hvala na linku, skinula sam si i budem odmah isprobala. Zvala sam i fizioterapeutkinju sa tečaja pa mi je i ona rekla potražit baš takve vježbe. Za dva tjedna idem kod dr. koju poznam( predajem eng. njenom sinu) pa ćemo vidjeti što kaže iako je kod nas praksa da višerotke idu vaginalno , a ni carski mi ne zvuči primamljivo. Držte fige, nadam se da će se ipak okrenuti, budem ju pogurala . meni je danas punih 35tt, jesam i ja onda ušla u 36? Ma tko bi ih znao. Jooooš samo malo!!!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 16:29:39
|
|
|
|
martina87
|
hej cure.evo da se i ja javim.sutra idem na kontolu pa cu znati vise.ja imam neke mucnine stalno i neosjecam se bas najbolje.bolove u zdjelici i u ledima konstantno...
PATRICIA-24.10.2009. 16:00 3460 g i 51 cm KARLO-07.04.2012. 6:37 3350 g i 49 cm
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 17:01:20
|
|
|
|
solarsoul
|
hej curke moje...eto novog tjedna pred nama ja od danas i sluzbeno na porodiljnom pa sam isla po te famozne doznake za dragi nam hzzo:)...jeste li vi morale ici na komisiju radi produzivanja komplikacija? bas mi se javila kolegica koja nosi blizankice da mora sutra ic na komisiju radi produzivanja bolovanja?? Meni nitko nista nije ni spomenuo o komisiji pa me to sad buni... Ja draga moja Bablice jos nista nemam, osim nasljedjenih kolica moje sestre odnosno njene djece, koja jos nisu stigla do mene ...sve si nekako mislim da jos uvijek imam vremena, iako je to sad ono 45 dana do termina..dakle hvatamo zadnji vlak za veliko finale:)...moram pokupovat sve i svasta od madraca, posteljine do robice, kozmetike i pelena.... svaki savjet je dobrodosaoo curke moje:)) gdje, koliko i kako?
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 18:37:50
|
|
|
|
Marti83
|
Na komisiju se ide samo ako si na bolovanju duže od 42 dana tj.to je za one koji su bili na komplikacijama od početka trudnoće
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 19:40:43
|
|
|
|
solarsoul
|
jel? pa i ja sam na bolovanju 90 dana i nesto sitno bila do danas....i dobila sam doznake od svoje doktorice bez spominjanja ikakve komisije...jedino mi je trazila zadnja dva nalaza od ginekologa da joj dam da ona moze pokazti kontroloru...hm.....bas je super trudnice setati u kasnim stadijima trudnoce po raznim uredima... nego Marti kako je bilo na rucku kod mame?...konacno da vidim da i ti malo odmaras...inace uvijek ko mali speedy Gonsales u 5-oj sve obavljas:))
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 5.3.2012 22:47:47
|
|
|
|
Sheilla
|
IZVORNA PORUKA: Sheilla 30.03 Mela 01.04 sina 01.04 Melixina 09.04 Marti83 10.04 zdici 10.04 slatkicalu 11.04 Bablica Iznenađenje ! 11.04. Malalena 15.04 Leptir5 16.04. martina 87 19.04. solarsoul 19.04 GreenSheep 20.04. Sheilla 22.04. Tati79 25.04. hugabuba 29.04. mmare 30.04. NitMit odlucila sam i narucila baby watcher...sto se opreme tice mislim da imam skoro pa sve. Kolica i kinderbet smo kupili, robice sam dobila tonu od frendica tako da sa te strane nisam nista kupovala (osim robice za izlaz iz bolnice) pelene, kozmetika i ostalo kupljeno ( i dobro da sam kupila jer sam na strogom mirovanju i neznam kako bi sad imala zivaca da znam da nisam spremna) Kupaona nam je pri kraju sa radovima jos samo da postave plocice i mogu ici roditi. I ja sam sluzbeno od danas na porodiljnom ...solarsoul konacno smo i to docekale:PPPP slatkicalu ukucaj si u google vjezbe za bebu u polozaju zatka i naci ces brdo vjezbica. Meni je frendica koristila stapice divljeg pelina ili ti Moxibustion štapići. Mogu je zvrcnuti jer sam već zaboravila di ih je kupila i što je točno radila sa njima ali njoj se beba samo pomoću njih okrenula normalno ....vjerujem da ih je uzela u nekoj biljnoj ljekarni jer se i inace fura na to :)))) i da li je radi njih ili bi islo i bez toga neznam ...ali nije na odmet i to znati i raspitati se:))) Nema nitko novosti o sini nikakve? :( puseko svima !
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!