Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 10:14:37
|
|
|
|
hugabuba
|
eeee citam malo po forumu sada i vidim da vas ima dosta iz Ri???? eto i ja bi vam se pridruzila da se glupaca nije preselila sa belvedera........u podravinu!!!!!!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 11:39:36
|
|
|
|
Marti83
|
ovo je slika mog današnjeg raspoloženja nakon posjeta ginekologu NIje bio moj doktor nego neka zamjena,naravno sve neki metuzalemi dolaze na zamjenu,pa tako je bio i ovaj. Niti me pregledao,a kad je htio uzv napraviti on je doslovce 10 min gledao u tipke i nešto pokušavao otkriti na njemu(i u međuvremenu ga je i ugasio).Niti znam kolika je ,niti da li sam otvorena...ništa.Ovo danas mi je bilo kao gubljenje vremena. Dobro je jedino da sam dobila uputnicu za porod, uputnicu za slijedeću kontrolu u rodilištu u trudničkoj ambulanti,i zadnje vađenje krvi + ogtt. A bome mu je sestra morala pokazati kako se rade uputnice jer ima 100 godina i nimalo informatičkog znanja. Eto našeg bajnog zdravstva,nema normalnih doktora nego zovu iz mirovine jadne dedeke da popune mjesta.Katastrofa
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 13:34:09
|
|
|
|
Bablica
|
Hugabuba vrati se ti nama!!! Ili nas bar posjeti kad stigneš pa da odemo na kavicu! Marti takakv je i meni prije bio više mu treba za napisat neš nego za pregled, a kako je samo lupao po tipkovnici sa dva prsta Kako ste mi danas? Ja sam nekako baš dobre volje!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 14:27:00
|
|
|
|
hugabuba
|
aaa cesto sam ja dole,doduse bas sada i ne....al uredno ja posjetim bivse kolege i odem na odmor,imam na Viskovu ujaka tak da sam preko ljeta tamo,a u rijeci prijatelje,pak u Opatiji sam zivila pa isto odem malo prosteam i mogu reci da mi taj kraj nedostaje jako al sta je tu je.... ja sam kuhala cistila....pa se onak osjecam ko da me vlak pregazio sa sto vagona :) al duram ....
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 17:41:39
|
|
|
|
Bablica
|
Hahaha ovo sad vec postaje nestvarno - i ti na Viskovo! Vec smo 3 tu Onda ovo ljeto kad dodes svakako cemo popit kavicu! I mene hvata neko ciscenje oribala sam cijelu kupoanu od lavandina, skolje, kade pa ormarice, plocice, vrata jedino nisam ogledalo oprala i prozor! I sad se na kauc zavalila i do daljnjeg nis ne radim!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 22:04:52
|
|
|
|
marči
|
joj, da ne vjeruješ....ha ha...pa stvarno bilo je veselo na Viškovu ljetos baš super, neće mi biti dosadno samoj sa bebačem....vidim i Bablica nam je blizu, zakon...tko bi rekao...vidim da ima puno Riječanki, neka neka...netko mora raditi na natalitetu...ha ha
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 22:06:54
|
|
|
|
marči
|
Eto vidiš same Riječanke ništa kada navratiš u Ri organizirati ćemo kavicu svi skupa
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 22:16:59
|
|
|
|
marči
|
Potpuno te kužim...meni je takav jedan skoro bebača koštao...idioti...isto neki starkelja u mirovini sto godina...nije znao na utz pa mi je rekao da beba nema puls...kako im daju radnu dozvolu???
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 22:54:04
|
|
|
|
marči
|
Pregaženo doslovno..... cijelo jutro radila, pa trčalo okolo rješiti osiguranje za auto, pa me šef zvao da dođem na 18 god. firme...pa me iznervirao idiot!!! Kao moram položiti stručni ispit za koji mu 2 god. govorim i sada mi servira da još sve moram platiti da firma ništa neće više plaćati...kao da meni treba, a beba samo što nije??? Neobzirna muška s....!! čast izuzecima....tako da sam koma...sve me boli od sjedenja...a i sutra će mi biti veselo....vidim da i vama danas nije baš neki dan....nadajmo se boljem sutra...vikend je!!!!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 9.3.2012 23:01:53
|
|
|
|
marči
|
Tko zna....možda i jesmo iako mene uvijek naručuje u čudnim terminima tako da ne viđam puno trudnica obično sam prva ujutro ili prva poslijepodne, inače sam kod dr. Karoline Ćosić....curke kava važi...ili sok naravno....može i centar-Viškovo...ja sam mobilna za sada još mogu voziti pa ako budete za lako se dogovorimo...
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 10.3.2012 15:10:32
|
|
|
|
Marti83
|
E ženske blago vama pa vi sve susjede... A da temu preimenujemo u finalistice iz Rijeke? Dobro,nisam niti ja tako daleko tako da bih i ja mogla na neko druženje jednom doći..ipak mm ima tetku u Rijeci i tata mu bio rođeni Riječanin... Nadam se da ćete korisno iskoristiti ovo lijepo vrijeme za vikend.Sada malo probavljam ručak na kauču a poslije idem malo uz more protegnuti batake... Pusaaaaa
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 10.3.2012 15:27:23
|
|
|
|
NitMit
|
bok curke! evo i ja malo odmaram poslje ručka. danas smo mužek i ja krčili niže drveće oko kuće. ja sam sjeckala granje škarama, a on se uhvatio sječe. malo sam i granje nosila, ali me to jako umorilo pa sam stala... ipak se neću zezati s tim. napravila sam ručkić fini, papali smo i sad odmor! iako moj vrijedni dragi sad sam nosi granje, ja više ne mogu. nisam ni suđe oprala poslje ručka . to ću malo kasnije. bebica je živnula skroz i sad tulumari u buši! izgleda da voli biti na zraku ili voli kad se mamica dobro napapa he he... idem, žeim vam ugodan ostatak vikenda! pozdraveeek!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 10.3.2012 16:59:39
|
|
|
|
marči
|
Svi u Rijeku na kavu!!! Cure drago mi je da uživate u ovim lijepim sunčanim danaima...treba malo vitamina D , i da ste aktivne...eto ja sam iskorištavala strah od ječmenca na tehničkom pregledu skuhala finu nezdravu papicu....beba se zaželjela domaće pizze...i sada ispaštam jer ne mogu diati a ubi me žgaravica!!! Hvala na Rennie....uf spas!!! poslala dragog po krevetić, odnijela robicu u baka servis na pranje i peglanje, sada se vrše pripremni radovi za farbanje sobe....a ja idem malo odmoriti!!! Blago meni....lijepi pozdrav svima!!
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 10.3.2012 21:01:42
|
|
|
|
solarsoul
|
hej curke moje da vas pozdravim:) Hugabuba moja draga tocno znam kako ti je...moj dragi je prije tri godine kupio kucicu na selu i preselio iz centra Zagreba na seloo...a ja u lijepoj Ri tocnije Kastvu, imam mir a za desetak minuta sam u civilizaciji....to nam je jedini izvor nesuglasica u inace prekrasnom braku..on bi da ja dodjem tamo zivjeti.a ja se ne dam odavdje...sva sreca da je cesto na terenu pa se trenutno vadim na to...al kad dodje beba...znam da me ceka ozbiljan razgovor..... curke moje Rijecanke, danas sam cula na radiu kako Rijeka biljezi pad nataliteta i taman da cu pitat ma kakoo kad samo ja znam barem 15 cura koje su rodile ili ce roditi samo ovaj ozujak -travanj....kad hvale Viškovo...ono ima rast od 60%, ajd.to mi vec zvuci onak realno... taj sjeverozapad je totalno bio aktivan kroz srpanj prosle godine hahaha... Marti samo ti nama dodji...vidis da smo slabi s natalitetom kad bi izasli na korzo s kolicima ....mogli bi vladajuci pomisliti da se opet dize neka buna...
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 11.3.2012 9:17:57
|
|
|
|
marči
|
ha ha...možda bi nam povisili porodiljne naknade....ha ha, btw. malo uzurpiram prostor ali kada vas je već dosta sa Viškova znate li možda koliko Općina Viškovo daje za rođenje djeteta? Je li isto kao i u Rijeci ili su škrtare na bebačima? Cure moje imam još jedno pitanje, tj. problem...ako netko ima savjet...help...počela sam strašno oticati prvo noge, a sada i ruke...prsti na rukama mi pulsiraju i kao da su zategnuti...čudan neki feeling, kao da nemam zglobove...slano izbjegavam, inače niš ne solim...eventualno stavim vegetu pa nek si dosoli kome fali tako da neznam što još promjeniti...ima li nešto što pomaže kod toga i je li to normalno u 32 tjednu? a nije baš ni toplo??
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 11.3.2012 11:46:32
|
|
|
|
Marti83
|
Kada si imala kontrolu kod doktora? nije to ništa strašno ali zna biti povezano sa tlakom tako da si samo na to paziš. Ja nemam još problema sa oticanjem a danas mi je 36 tt. Mislim da ću ja i preko termina ići a tako ne bih....
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 11.3.2012 12:07:04
|
|
|
|
marči
|
prije 4 dana, tlak je bio ok...i tada sam bila lagano otečena ali ne ovako pa mi je rakla da pazim na ishranu i zabrinula me u biti s tim da mi mala guzom pritišće mjehur i neke žile pa da mogu i od toga oticati??? Znam da je to normalno u trudnoći osjećam se ok(osim bubnjanja po mjehuru i tog užasnog pritiska)...valjda bih osjetila da mi se tlak povisi jako?
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 11.3.2012 12:32:43
|
|
|
|
Sheilla
|
ajme cure pa sve ste iz primorsko goranske zupanije...iz rijeke :DDD sta ste vi radili preko ljeta!!!! dobro mogu Vam se i pridruziti posto dragi i ja ljetujemo u jadranovu pa smo eto blizu i mi bebca napravili:DD marči moje noge su balvani ! doslovce ! toliko su mi noge natecene da navecer nemogu ni tenisice obuci .Pocela sam se lagano set_kati svaku vecer sa dragim i psom , stanje je nepromjenjeno , jos uvijek uloziva za vrh prsta...usla u 34 tjedan pa pretpostavljam da sad vise nema brige i da se lagano pocnem otvarati , konacno si zivceki popustili . Uzivajte u vikendu , mi odosmo do mojih roditelja na finu klopicu .. Kisko ! p.s. meni pomaze da si natrpam jastuke pod noge da su mi na povisenom pa nekako guram :)))
< Poruku je uredio Sheilla -- 11.3.2012 12:33:43 >
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 11.3.2012 13:01:09
|
|
|
|
marči
|
Hvala Sheilla...uživaj u finoj papici i u lijepom vremenu...
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 11.3.2012 14:22:05
|
|
|
|
slatkicalu
|
Bok cure! Znam da sam već dosadna ali ne mogu prestat razmišljati o tom kako je okrenuta. Zadnjih par dana stalno radim te vježbe i imam feeling(tj. nadam se) da se okrenula ali ne mogu skontati pa da vas pitam, vi koje znate da su vam okrenute glavom kako i gdje osjećate pokrete i jel kužite što je to- guza, glava, leđa, noga.....da probam i ja skužit. Na iduću kontrolu ću za 10 dana ali to mi se nekako čini dugo. Hvala
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 11.3.2012 14:57:06
|
|
|
|
Marti83
|
Kada se beba okreće ja osjetim unutar stidne kosti,i malo iznad kako škaklje, ponekad prstićima ako su mu blizu lica i lagani pritisak u tom dijelu.Okreće se oko svoje osi jer nema baš mjesta ali zato noge osjetim na desnoj strani i pod rebrima kada "prošeta" onako na brzinu.Osjećaj je kao da te netko bocne.
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 11.3.2012 20:28:44
|
|
|
|
Mela 75
|
bok curke! i ja naotičem,noge,odnosno zglobovi (pa izgledam ko hobit),i prsti na rukama(ne mogu skupiti šaku),to sam sve rekla doktorici i rekla mi je da je to normalno i od hormona(panika je jedino ako naotiče vrat i/ili lice),neka držim noge na povišenom(što stvarno pomaže-AKO možete izdržati cijeli dan,onda ima efekta,a ako imate crve u guzi kao ja koja svako malo nešto radi po kući i drži noge na povišenom cca 5min,onda baš i nema efekta) i možete piti brusnicu(moja preporuka bi bila od Biofarma-ima 30%brusnice,ne baš čistu-nekak si mislim da bi bila prekisela zbog naših žgaravica). itekak osjetim-odnosno njenje nožice po rebrima i u želucu i sada baš to više i nije previše ugodno, sad ja imam pitanje:da li netko od vas ima iscjedak koji se je pojavio zadnje vrijeme(potpuno proziran,bez mirisa i jako obilan)?
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 11.3.2012 23:36:01
|
|
|
|
Sheilla
|
slatkicalu ja ti osjetim micanje bebe kod pupka i malo ispod pupka...ko da mi radi valove. Do sad nisam uspjela skuziti sa cime me lupa i divim se trudnicama koje kuze ( da li sam luda ili sta ali eto ja neznam da li je nesto lijeva ruka ili desna noga) medutim u nekim trenucima kad se okrene za svojih 360 oko svoje osi skuzim da je glavica u igri jer ko da me netko svrdlom busi (pokusavam docarati na neki nacin da skuzis ) tocno osjetim kako se okrece(iako i dalje ne kontam gdje je liceko, a gdje je potiljak. Mela ja imam iscjedak skoro cijelu trudnocu, pocelo mi u drugom tromjesjecju , sad pod zadnje je malo obilniji nije skroz proziran , ali nije ni daleko od toga. Ginic mi je rekao da je to normalno.
|
|
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 12.3.2012 11:00:12
|
|
|
|
Bablica
|
ovo s Rijekom već postaje živa komedija!!! Definitvno se moramo uskladit ovo ljeto da se sve nekako nađemo na kavi! Marči mislim da je 1000 kn naknada u Viškovu, nisam sigurna ... Meni se Mrva stalno vrti u danu osjetim na 3 različita mjesta kad štuca, ali uglavnom mi napne kožu oko pupka i stvrdne trbuh ko kamen da mogu doslovno opipat što je - premaleno za glavu, preveliko za koljena pa ja zaključila da je to maaaalo dupe tad mi trbuh izgleda ko piramida, ali doslovno! Ako uspijem slikat stavim sliku (samo neznam kako ) Mene isto muče malo ruke ... nije da otičem nego kao da su mi se članci na prstima raširili i povećali! Ujutro nemam snage stisnut šaku (rolete dižem sa dve ruke!) a kroz dan kad se malo razrade je ok i onda opet navečer kad legnem lagano trnu. Sad idem na kontrolu (u 12) pa ću baš pitat dr. Odoh se ja pomalo spremat za pregled pa se javim popodne, uživajte!
|
|
|
RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;)) 12.3.2012 11:18:15
|
|
|
|
slatkicalu
|
Cure moje puno hvala, nekako mi se čini Bablice ovo što ja osjećam najsličnije onom što si ti opisala, ali nisam sigurna. Ja ću se nadati ali i lagano pripremati da bi ona mogla i guzom van . A šta da radim, glavno da sve bude ok a ja ću već preživit. Cure, što se tiče iscjedka to je normalno dok god nema miris i boju. Iako je to sve ok meni je ginić savjetovao LACTOGYN vag kapsule, to vam nisu klas. vag. nego samo za preventivu, održavaju ph rodnice i sprečavaju rast zločestih mikroorganizama. Stvarno su odlične, ja sam ih uzimala već dvaput i brisevi i papa i urin su mi bili savršeni. Uzet ću ih još jednom idući tjedan(7 dana) jer se preporučuje svakako prije poroda jer mora proći kroz rodnicu pa da ništa ne pokupi. Kupuju se u ljekarni i koštaju oko 70 kn. Toplo preporučam.
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!