|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Termin u travnju 2012. - koliko nas ima? ;))
12.3.2012 13:27:41   
martina87
joj zene moje neznam kako vi ovih dana,ali ja sam tako zivcana i nervozna.sve mi smeta,sve me zivcira.nemam zivaca i strpljenja za nista...odmah buknem i nemogu se kontrolirati.imam osjecaj da cu izluditiuser posted image .i sinoc sam opet imala lazne trudoveuser posted image user posted image

PATRICIA-24.10.2009. 16:00 3460 g i 51 cm
KARLO-07.04.2012. 6:37 3350 g i 49 cm

(Odgovor članu slatkicalu)
Neposredna veza do poruke: 701
12.3.2012 14:48:55   
hehehe
IZVORNA PORUKA: Marti83

Dobro je jedino da sam dobila uputnicu za porod

uputnicu za porod?! inducirani ili??

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 702
12.3.2012 15:01:21   
marči
Hvala na info....znači škrtice...kao i u Rijeci...kao bogatija Općina mogli su se malo isprsitiuser posted image
Sretno na pregledu i javi ako ima šta novogauser posted image

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 703
12.3.2012 15:07:04   
marči
joj...nije ti lako...a valjda je to normalno...kao i sve drugo u trudnoći...kako nećemo biti nervozne, pa sve te boli, ne možeš spavati, sagnuti se, otičeš, pa žgaravica, da ne nabrajam...i tako mjesecima...a tek hormoni?? Ajde još malo pa je i to sve gotovo...drži se...user posted image

(Odgovor članu martina87)
Neposredna veza do poruke: 704
12.3.2012 15:14:05   
marči
Uf...mene mojauser posted image isključivo udara po mjehuru, nisko dole skroz i to je jako neugodno i osjećam užasan pritisak...ponekada i lagano zaboli...inače nemam pojma gdje je šta, ali još nisam osjetila udarac iznad pupka pa predpostavljam da se gđica nije okrenula uz svo moje namještanje...već se osjećam kao kvočka na jajimauser posted image u zadnja 2 dana je hiperaktivna i uopće nije ugodan osjećaj...kao da sam 2 runde sa Tysonom odradila...ne mogu se ni uspraviti a kosti zdjelice rasturaju...

(Odgovor članu slatkicalu)
Neposredna veza do poruke: 705
12.3.2012 15:25:48   
hugabuba
hehe...niti ja neznam disu noge niti di je glava....a u mjehur me stalno udara da je prosto neugodno!!!!a i nekad mi je ta tvrd stomak ko kamen,uzas,i onda popusti,i kicma me rastura user posted image a o zivcima i hormonima necu.....user posted image

:)) moj smisao za zivot moja cura Lory ... :)))
.... cekamo malog Davida :)))))))))))))))))))))))

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 706
12.3.2012 15:54:48   
marči
user posted image nije da mi je drago da i vas ostale muče te trudničke "radosti" ali oko mene samo rodilje koje pričaju kako njima nije bilo ništa i da im je jedino trbuh smetao na kraju...inače kao da i nisu bile trudne...već sam pomislila je li ja to pretjerujem toliko? ili samnom nešto ne valja?....Tako sam jednom isfrustrirana rekla svojoj gin. da sve te žene lažu!! pa se dobro nasmijala i rekla da kada rodiš sve to zaboraviš...nekako se nadam da ima istine u tome...

Cure je li ima istine u tome ako imaš jaku žgaravicu da je bebica čupava ili su to bapske priče??

(Odgovor članu hugabuba)
Neposredna veza do poruke: 707
12.3.2012 15:56:13   
NitMit
Ja imam iscurak tokom cijele trudnoće. nekad obilniji, nekad u granicama normale, a gin veli da je to čišćenje dole i da je to ok dok god nema krvi unutra...

Vilmica stigla 29.04.2012. user posted image

(Odgovor članu Mela 75)
Neposredna veza do poruke: 708
12.3.2012 16:03:08   
NitMit
Hahaha, mislim da su to babske priče iako možda i ima nešto istine. Evo mene danas cijeli dan žgaravica pržiii, mislim da bi vatru mogla rigati. uhhhhhh... user posted image

Vilmica stigla 29.04.2012. user posted image

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 709
12.3.2012 16:41:27   
marči
joj iskreno neznam šta reći unatoč gastritisu nisam imala većih problema do priej desetak dana...sada se više ne može živjeti...a svi dobacuju znači da će biti čupava...pa kažem, bolje pitati nego biti neupućen...kod moje prijateljice se ispostavilo točno ali opet možda je puka slučajnostuser posted image , mala je imala toliko guste crne kosice da smo umirali od smijeha kada smo je vidjeli...ko prava pupa je bila.... ponekad mi se čini da i od vode imam žgaravicu iskreno....

(Odgovor članu NitMit)
Neposredna veza do poruke: 710
12.3.2012 17:16:14   
Sheilla
hehe neznam ovo za kosicu ali cemo ubrzo provjeriti. ako je istina moja bu imala kose i kose na izvoz...vec 4 tjedna me ubi zgaravica...da se ne ureknem jucer i danas od zgaravice nista, ali me mjehur poceo jako zezati ..i nekako mi se cini da mi se busa nekako spustila malo pa je valjda to olaksanje od zgaravice a hello problemi sa wc ( dva puta sam se danas zakasljala i da oprostite pobjegle mi dve tri kapljice..sreca na always uloscima :D

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 711
12.3.2012 17:56:34   
Marti83
hehehe uputnicu dobije svaka rodilja kada se javljaš na odjel (kada krenu trudovi) barem kod nas. Baš sam se lijepo nasmijala čitajući vaše postove o žgaravici.Čula sam ja te bapske priče o bujnoj kosi i u većini slučajeva je bilo istinito.Sve moje kolegice rodile bebe guste crne kose.Ja se nalijevam mineralnom i žvačem bademe po cijeli dan tako da nekako izbjegnem da me ne strefi žgaravica.
Danas sam bila na vađenju krvi i opet na ogtt-u.E kako me tek peklo u želucu nakon te vodeuser posted image

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 712
12.3.2012 18:11:09   
Bablica
ako je sudit po žgaravici moja neće imati jednu dlaku na glavi user posted image
Bili na pregledu kaže dr. sve ok i u pon opet na ctg ... i vjerojatno pregled donjeg kata (danas nije gledao). Mislim da se ovo moje čudo već poprilično sprema za van jer je glavica dosta nisko (nije mi rekao dr, ali po tome kad je gledao utz mi kopa po zdjelici skoro), a i taman je kvrgu mi user posted image napravio pa pipa dr trbuh ispod cica i kaže što je ovo prazno user posted image

Ja sam još prošli tjedan dobila uputnicu za rodilište - nju bi sve trebale dobit prije nego odete rodit, a ako ne stignete onda muža pošalju po nju - nije problem

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 713
12.3.2012 18:21:56   
Marti83
Ja sam se napokon naručila za pregled u trudničkoj u rodilištu,ali ne znam hoće li pregledavati i južne krajeve ili će mi samo ctg raditiuser posted image 21.03 mislite na meneuser posted image I do tada će proći 5 tjedana da me nitko nije pregledao, a niti napravio uzvuser posted image

David 23.03.2012

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 714
12.3.2012 18:38:25   
Bablica
Marti kako tako dugo bez ikakvog pregleda?! Ma glavno da je sve ok!

Hugabuba i meni je napisao kraj posteljice II. valjda je to znak da je spremno sve ili ...? Si bila ti poslije na pregledu, što kaže dr?

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 715
12.3.2012 18:47:39   
Marti83
Na zadnjem pregledu nije bio moj gin nego zamjena koja nije znala upaliti uzv aparat,a dolje nije niti pomislio da gleda.A prije toga sam bila unazad 3 tjedna na normalnom pregledu. Ma biti će sve ok,beba gura glavom dolje,zdjelica me rastura znači dobro je...I dalje se keksamuser posted image iako mislim da će sada uslijediti pauza.Teško se ponekad opustiti kada te user posted image mlatne u rebrouser posted image

David 23.03.2012

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 716
12.3.2012 19:16:47   
Sheilla
sve si nekako mislim da ce Bablica roditi u ožujku ...tko se hoce kladiti ?! tam negdje 28.03 :)))

Ima li itko kontakt sa sinom? bas sam joj profil gledala nema je od 27.02. :(

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 717
12.3.2012 20:06:43   
marči
Baš sam je se sjetila danas, kako je dugo nema tu.....user posted image
A što se bablice tiče...hm ako je bebač tako nisko i ako pretrage tako kažu...mogla bi požuriti...vidjeti ćemouser posted image
Neznam curke mene sve rastura nikako se posložiti imam osjećaj da će mi nogica izletiti van koliko nisko udara...a čuj što se žgaravice tiče, hm pa ni ja mm nismo bili čupavi bebači ali sam ja to kasnije nadoknadila, a on je ćelavuser posted image ...pa hm....tko zna kakva će moja curka biti??? morati ćemo izmjeniti iskustva da potvrdimo teoriju kada bebači stignu....user posted image
Sheilla što se keksanja tiče...zavidim ti...meni su to u startu zabranili...sada i da smijem vjerovatno bi umrla od straha da se nešto ne desiuser posted image tako da jedva čekam da rodim ...pa mogu nadoknaditi 9mj..... e da zna li tko koliko treba proći vremena poslije poroda da se to smije??? do prvog gin pregleda ili do kada se ti osjećaš spremnom??

(Odgovor članu Sheilla)
Neposredna veza do poruke: 718
12.3.2012 20:24:43   
hugabuba

IZVORNA PORUKA: Bablica

Marti kako tako dugo bez ikakvog pregleda?! Ma glavno da je sve ok!

Hugabuba i meni je napisao kraj posteljice II. valjda je to znak da je spremno sve ili ...? Si bila ti poslije na pregledu, što kaže dr?

Bablica ma da ????pa to ti znaci da je posteljica zrela i da moze van,al neznam u kojem si tj.,jer kada je zrela ona gubi funkciju hranjenja i ????
ja sam bila u 33 kada mi je rekao i nije mi bas svejedno,jer beba nije zrela,tj. pluca ni mozak,a i ima 2300g....kolika je tvoja beba!!!!! meni je bilo tako i sa prvom trudnocom ali mi naravno niko nista reko :( ...tak da sam sa 36 tj. rodila al je imala skoro 4 kg.?????

(Odgovor članu Bablica)
Neposredna veza do poruke: 719
12.3.2012 20:35:21   
marči
Cure zna li koja ima li kakva stranica gdje bi se mogle prvjeriti mjere za bebača...vidjela sam forum na ringeraji ali tamo cure pišu kolike su njihove bebe u kojem tjednu, a mene zanima kolika je moja user posted image u odnosu na neki prosjek?
Meni gin. nikada ne govori dimenzije ni težinu i to me nervira do bola, zadnji put sam ju pitala i rekla mi je da to više nije bitno??? kako to nije bitno??? promrmljala je cca 40cm i 1800g u 31 tjednu...i sada me zanima kako stojimo??

Huga buba zanima me kako znaju da se pluća i mozak nisu razvili? da li rade kakve pretrage? znam ako se predviđa raniji porod da te zadrže u bolnici i daju neke i njekcije za razvijanje pluća....ali ima bebica te dobi koje se rode i sve je ok sa njima radi predostrožnosti ih stave u inkubator koji dan...ali nema pravila i to ne ovisi o težini bebača...ja sve čekam da dođem do 36 jer kao trebalo bi biti sve ok ukoliko dođe do poroda...i sada sam ostala paf kada si to napisala, ja sam mislila da su manje više spremne za van...user posted image

(Odgovor članu hugabuba)
Neposredna veza do poruke: 720
12.3.2012 20:47:23   
solarsoul
hej curke moje vidim da smo sve u komi ovih dana....al brzo ce to proc....valjda nam je svima dostauser posted image Marci, mislim da Viskovo daje 1000 kuna, jer sam trazeci koliko daju moji kastafci naisla na taj podatak o viskovu...bome su skrti svi u pgz-u a mi se bas trudimooouser posted image
ali zato HZZO daje nekih 2000 kuna za bebu, ne znam kada al sam danas cula od tete u uredu da je tako pa me bas razveselilo...jer kad pokusam izracunat samo osnovne potrepstine koje trebaju za bebu..shvatim da ne volim matematikuuser posted image
Sine nam jos nema.....sigurno su je zadrzali u bolnici jer se nista nije cuvala a trebala je...user posted image ...nadam se ubrzo radosnim vijestima od nje i nekom albumicu sa malenom Koranomuser posted image

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 721
12.3.2012 21:14:54   
marči
user posted image Istina...tu matematiku niti ja ne volim...grrrr...sve je tako skupo, a tako brzo to prerastu i kada zbrojiš samo sitnice kremice pelene i sl.... meni je muka što sam cijelu trudnoću na bolovanju koje mi ne pokrije ni ratu kredita za stan, a kamoli ostalo a gamad daje neke abnormalne uvjete za moratorij...još sam se šokirala kada sam čula da na Viškovu nemaju jaslice???!!! Nadam se da će ta isplata brzo stići jer će biti gustouser posted image ....
Joj...neka se javi da ne brinemo...valjda je sve ok....možda je cura već stigla?
Kako vi stojite sa imenima? mi još nismo našli imeuser posted image user posted image nikako da se dogovorimo...kako je krenulo mislim da će jadnom djetetu morati dodijeliti neko jer se mi ne možemo dogovoritiuser posted image

(Odgovor članu solarsoul)
Neposredna veza do poruke: 722
13.3.2012 10:21:49   
hugabuba
vjeruj mi da neznam,ali znam sta su meni rekli da se cuvam jos par 3 tjedana,bar do 36 da izdrzim pa da onda rodim,jer beba nije zrela,i ima malo kg za rodjenje,uglavnom,niti kg nisu problem ako je sa bebom sve oke a sada ko ce ti ga znati kada svako drugacije kaze..... kod mene ti je problem sto ja pusim,i fizicki dosta radim,pa je zato prije sazrela ( tak oni kazu ) mada mi je i u prvoj trudnoci bilo tako ..... a nisam bila toliko aktivna user posted image !!!!!
ja sam juce napunila 34 tjedna .. jos malo i eto bebe,nadam se da ce biti sve oke.... user posted image

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 723
13.3.2012 10:29:49   
hugabuba
http://www.ringeraja.hr/forum/izracun-tezine-i-duljine-ploda-temeljem-uzv-parametara/m_359636/mpage_1/tm.htm#753813

marči evo jedna str. sa ringeraje.....ak ti nije jasno javi se user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu marči)
Neposredna veza do poruke: 724
13.3.2012 10:47:36   
Marti83
Hugabuba to je ta stranica jer sam i ja računala po mjerama sa uzv svaki put kad bi išla. Ja znam samo zadnje da mi je user posted image sa 30 tjedana bila 1680 gr i 41 cm. Ako po prosjeku kako kažu po raznim stanicama dobivaju bebe po 250-300 gr tjedno,moj mrvičak onda sada ima oko 3100 g. Iako opet ta njihova mjerenja skoro u 90% slučajeva budu pogrešna tj.izračunaju manju kilažu od stvarne.
E financije...to je mislim najbolnija točka svih trudnica.Od iščekivanja porodiljne naknade ili isplate komplikacija pa na dalje...
Hzzo daje oko 2380 kn svakoj rodilji za opremu za novorođenče.Ja sam pitala zadnji put kada sam predavala papire za porodiljni.Trebati će vam kopije oba roditelja,kopija rodnog lista od bebe i kopija zdravstvene od bebe(tj.imati ćemo onaj papir za prvo vrijeme) i vjerovatno se ispunjava neki obrazac kod njih i to je to. Vjerujem da je u svim gradovima tako ali se još raspitajte za svaki slučaj. Nemojte zaboraviti da se i u DM-u dobije paket pelena za sve bebe rođene ove godine i 3 knjižice sa popustima za baby potrepštine(za to vam treba otpusno pismo iz bolnice i da dođe jedan od roditelja po to-tako rade kod mene u Puli)

David 23.03.2012

(Odgovor članu hugabuba)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!