|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Neuobičajene činjenice o trudnoći

Uredništvo Ringeraje, 5.10.2022
Jeste li i vi primijetili da vam je u trudnoći narasla noga? Pitate li se možete li svojoj bebi naškoditi tijekom seksa? Pitate li se odakle tako bujna kosa u trudnoći? -provjerite zanimljive ali i vrlo neobične činjenice o trudnoći.

/11


Trudna više od dvanaest mjeseci.

Prosječna duljina trudnoće je 280 dana. Nevjerojatna je činjenica da žena može biti trudna cijelu godinu. Najduža trudnoća na svijetu trajala je čak 375 dana, no zanimljivo je da je novorođenče pri rođenju težilo tek oko 3175 grama.

 

U Nigeriji se najčešće rađaju blizanci.

Broj blizanaca rođenih u Nigeriji je četiri puta veći nego u bilo kojem drugom dijelu svijeta. Nitko ne zna zašto, ali neki kažu da je to povezano s velikom količinom konzumiranog jama, gomolja nalik krumpiru.

 

Amnionska vrećica štiti bebu od "udaraca" tijekom spolnog odnosa.

Amnionska vrećica štiti dijete tijekom spolnog odnosa, stoga je spolni odnos tijekom trudnoće siguran oblik "vježbe". Djeluje kao barijera koja štiti bebu u maternici od guranja u maternicu.

 

 PROČITAJTE JOŠ: Tijelo poslije poroda: 4 istine i jedna laž

 

Oralnim seksom je moguće zatrudnjeti.

Začeće oralnim seksom dogodilo se barem jednom. Priča se da se to dogodilo djevojci iz Lesota (Južna Afrika), rođenoj bez vagine, koja je ubodena nožem u trbuh dok je oralno zadovoljavala svog dečka.

 

Bebe imaju erekciju u abdomenu.

Bebe također mogu doživjeti erekciju u majčinoj utrobi. U to je zaista teško povjerovati, ali zapravo je to način na koji ginekolozi ultrazvukom u nekim slučajevima određuju spol nerođenog djeteta.

 

Preosjetljivost na mirise uzrokuje mučninu tijekom trudnoće.

Tijekom trudnoće žena razvija pojačan osjet mirisa zbog hormonalnih promjena koje se događaju u njenom tijelu. Istraživači sa Sveučilišta Stanford (SAD) dokazali su da trudničke mučnine i povraćanje zapravo mogu biti uzrokovane trudničkom preosjetljivošću na mirise.

 

PROČITAJTE JOŠ: 7 zanimljivih činjenica o pokretima bebe u trbuhu

 

Trudnice ne gube kosu.

Ženska kosa u trudnoći ne opada, ali postaje bujnija i jača. Visoka razina estrogena tijekom trudnoće sprječava gubitak kose, što je sasvim normalno. Rezultat je bujnija kosa tijekom trudnoće i pojačano ispadanje nakon poroda.

 

Trudnici može narasti noga.

Tijekom trudnoće, ženska noga može narasti do jednog broja. To nije slučaj kod svih žena, a dapače, onim ženama kojima rastu i otiču stopala obuća može biti veliki problem. To, međutim, ne znači da ćete i nakon poroda cijelu garderobu morati zamijeniti cipelama.

 

PROČITAJTE JOŠ: Istine i neistine o trudnoći

 

Pogledajte video iznad da vidite postoji li još neka čudna znanstvena činjenica o trudnoći koju niste znali.

 

VIR: PregnancyVideo.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Riješite se žgaravice u trudnoći
Postoji nekoliko načina da se ublaži i spriječi žgaravica.
5
Kako biti sretna?
Osmijeh otvara sva vrata. Budite ono što jeste, ne uspoređujte se sa drugima i budite se sa osmjehom na licu.
4
Trudna & lijepa!
U ovom broju donosimo brojne savjete o tome kako ćete osnažiti svoju trudnoći i biti lijepa, zdrava i sretna trudnica.
4
Sve što trebate znati o dm babybonus programu
dm babybonus program za bebe pruža podršku roditeljima koji imaju djecu do dvije godine starosti, u obliku korisnih savj...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!