|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Zašto je važno pratiti pokrete ploda?

Uredništvo Ringeraje, 5.10.2022
Pokreti bebe u trbuščiću dokaz su da se dijete dobro razvija, da je aktivno i da trudnoća teče kako treba. Stoga je tijekom trudnoće važno svaki dan marljivo pratiti i brojati pokrete. Kako? Provjerite u postu.

/11


U trećem tromjesečju jednako je važno praćenje i brojanje bebinih pokreta ili udaraca u trbuhu kao i zdrava prehrana. U tom razdoblju trebali biste osjećati redovite i stalne pokrete - ako jednog dana primijetite nešto drugačije ili neuobičajeno, brzo ćete to znati i konzultirati svog ginekologa, primalju ili hitnu pomoć.

 

Kako brojimo pokrete odnosno udarac?

Odaberite razdoblje u danu kada je vaše dijete najaktivnije. To se obično događa nakon što ste nešto pojeli. Kada ste sigurni da je beba u trbuščiću budna, sjednite s podignutim nogama ili lezite na bok i počnite brojati pokrete. Okreti, migoljenje, svaki pokret se računa kao "udarac", štucanje ne.

 

PROČITAJTE JOŠ: 7 zanimljivih činjenica o pokretima bebe u trbuhu

 

Zabilježite koliko vam vremena treba da izbrojite 10 pokreta. Ovo je vaša orijentacija za odgovarajuću aktivnost vašeg djeteta. Možete bilježiti udarce u vlastiti dnevnik ili na internetu pronaći aplikaciju ili tablicu koja će vam olakšati rad.

 

Koliko dugo traju pokreti?

Pokreti ili udaranje obično traje 10 do 15 minuta, no zna se dogoditi da dijete bude aktivno i do dva sata. Dakle, nema pravila. Debljim trudnicama može biti teže otkriti sve pokrete. Ne smijemo zaboraviti da osjećaj kretanja neće uvijek biti jednako jak. Kako se bliži kraj trudnoće i beba ima sve manje prostora, bit će teže primijetiti pokrete jer će biti manji, nježniji.

 

PROČITAJTE JOŠ: Jeste li znali da spol djeteta možete saznati po pokretima ploda?

 

VIR: Pregnancyvideo.net

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uloga kalcija u prehrani trudnica
Jedna od glavnih uloga kalcija je pomoć u rastu, razvitku i čuvanju kostiju i zubi. Kao buduća majka morate zadovoljiti ...
14
Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
11
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Nevjerojatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je doktori bude prije dolaska na svijet.
6
Centar „Prirodno roditeljstvo“ NAGRAĐUJE !
Pišite srcem i osvojite jedinstvenu nagradu koja će dobro doći svakom roditelju. ...Više saznajte u nastavku
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!