|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako prevladati strah od pobačaja?

Uredništvo Ringeraje, 23.7.2021
U prvom tromjesečju strah od pobačaja vrlo je čest kod trudnica. U članku ćete pronaći nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se smirite i zanemarite negativne misli.

image
Mislite pozitivno, jedite zdravo, vježbajte i pijte dovoljno tekućine i učinit ćete najviše što možete za svoje zdravlje i zdravlje svoje bebe. FOTO: Freepik.com
/11


Strah od pobačaja najčešće se javlja kod trudnica koje su u prvom tromjesečju. Tada je naime i najveća vjerojatnost da do njega I dođe. Zato mnoge trudnice lakše dišu tek nakon 12. tjedna. Takav je strah prisutan zbog velike količine informacija o trudnoći, a o njemu sigurno razmišljaju i trudnice koje su već imale pobačaj.

Ako je vaša trudnoća rizična, tada slijedite sve upute koje vam je dao vaš ginekolog. Ako mislite da njegov savjet nije u redu, potražite drugo mišljenje. Ovo će vas učiniti mirnijom.

 

Ako vaš ginekolog misli da je vaša trudnoća potpuno zdrava, onda je strah zaista nepotreban. Ne opterećujte se negativnim mislima, pokušajte uživati ??u trudnoći i ne opterećujte se strahovima. Možda će vam biti korisno razgovarati s prijateljicama koje su tek rodili. One će vam moći potvrditi da su znakovi koje imate potpuno normalni i da još ne znače predstojeći pobačaj. Kad vas preplave negativne emocije, strah, tada se okružite pozitivnim ljudima, prošećite, pročitajte knjigu, razgovarajte s partnerom ili prijateljima.

 

PROČITAJTE JOŠ:  5 prednosti kasne trudnoće

 

Tijekom trudnoće uvijek će biti prisutno malo straha. Od prvog dana, do prvog pogleda na novorođenu bebu, bit ćete zabrinuti je li s trudnoćom sve ok. Taj će strah, međutim, nestati kad prvi put zagrlite svoju bebu.

 

Mislite pozitivno, jedite zdravo, vježbajte i pijte dovoljno tekućine i učinit ćete najviše što možete za svoje zdravlje i zdravlje svoje bebe.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kilogrami u trudnoći
Uz svu sreću koju majka osjeti kada ugleda plusić na testu za trudnoću, onaj „ženski“ dio nas automatski pali lampicu: „...
27
Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
23
Uloga kalcija u prehrani trudnica
Jedna od glavnih uloga kalcija je pomoć u rastu, razvitku i čuvanju kostiju i zubi. Kao buduća majka morate zadovoljiti ...
19
Sve što trebate znati o pregledima u trudn...
Do 37. tjedna trudnoće pregledi se obavljaju u ambulanti kod izabranog ginekologa, a nakon toga trudnice s uputnicom odl...
12





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!