Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 15:15:59
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Ajme, draga moja Andy, pa od kud sad to? Iskreno ne znam puno o CIN-u, ali ako moraš u Vinogradsku znam ti doktora koji radi baš radi te ginekološke operacije i duša je od čovjeka i sigurna sam da ako ga nazoveš i objasniš svoju situaciju da će ti najljepše pomoći oko svega (i s objašnjenjem i s operacijom ako će trebati). To je dr. Ante Vuković, br.mob. 098/9252-414. Meni je on puuuno pomogao kad sam morala drugi put na kiretažu i stvarno je odličan liječnik (evo komentara ako te zanima: http://najdoktor.com/ante-vukovic/d16457). Drži mi se draga. Bit će sve dobro.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 15:20:01
|
|
|
|
folletto
|
Andy samo smireno. Naravno da si u šoku i strahu ali ne mora biti ništa tako strašno kako zvuči. "Kolposkopija je bezbolan pregled vrata maternice sa kolposkopom pod povećanjem nakon premazivanja vrata maternice posebnim kemikalijama kako bi se jasnije uočile promjene vrata maternice. Kolposkopija u trudnoći ima svoje posebnosti, tehnički je zahtjevnija, te je potrebno posebno iskustvo jer mnoge kolposkopske slike u trudnoći su normalan nalaz, iako bi u žena koje nisu trudne mogle izgledati sumnjivo. Svrha eventualne kolposkopije u trudnoći je samo isključiti karcinom. Biopsija se u trudnoći izbjegava i iznimno se radi samo ukoliko postoji ozbiljna sumnja na invazivni rak vrata maternice. Prema suvremenim protokolima trudnice s CIN-om pratimo citološki i samo u sumnjivim slučajevima ev. kolposkopski, svakih 6-8tj, a ukoliko i nakon porođaja na kontrolnim Papa pregledima te promjene traju tretiramo ih dalje prema posebnim dijagnostičko-terapijskim postupnicima 8-12 tjedana poslije porođaja." Drži se, biti će sve dobro
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 15:28:31
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
mama3.put - 21.09. blabli - 22.09. Hubertica - 28.09. Riza - 03.10. MISSMAVEN - 03.10. MarijanaC - 05.10. kikilina - 06.10. Briciola - 06.10. roccoko - 07.10. PinkyFunkyBirdy - 09.10. Dacana - 02.11. andydea - 04.11. feather - 13.11. mali.cro - 13.11. vucica - 16.11. Pumba - 26.11.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 15:41:45
|
|
|
|
MarijanaC
|
Riza draga meni je za sada blazeno. Nakon krvarenja u 5tj+5d pa mucnina punih 6tj sada uzivam. Imam vise snage, vise hrane mogu jesti. Od previse slatkog me zgaravica ali od sladoleda nikad pa ko kakav ovisnik jedem sladoled stalno. Hh Pinky ja inace ne pijem kavu, srce mi od nje poludi kao i od bilo cega s kofeinom ali slatko..uffff gusim se u slatkom.hh Roccoko ja sam ti do sad vadila krv na trasfuziji (to je za hepatitis,hiv i ostalo), krvnu sliku (plus hormone stitnjace) u 10tj i kombinirani probir u 12tj. I isla sam internisti na sistematski.Rekao mi ginekolog da sljedeci put kad sw vidimo ce mi raditi briseve cerviksa. Sve ti je to individualno od doktora do doktroa,kada ce te poslati na odredjenu pretragu. Ja ti takodjer pijem Elevit s time da sam pila i folnu prvo tromjesjecje. Feather zao mi je zbog reakcije na poslu,ruzno od njih. Imati dijete je uvijek predivno i ja se jako veselim zbog tebe kao i sve mamuske ovdje. Uzv se pravi oko 7-8tj da bi se pptvrdila trudnoca i osnovna cirkulacija. Andydea zao mi je zbog nalaza. Nemoj se uzrujavati koliko god da je tesko jer skodi bebici. Idi u vinogradsku i tamo ce ti doktori najbolje objasniti. Sve pitaj,nemoj se sramiti bilo koje pitanje postaviti. Ako sad imas hrpu pitanja zapisi si na papiric i ponesi ga sa sobom da ne zaboravis. Zelim ti srecu na pregledu.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 15:54:02
|
|
|
|
andydea
|
Hvala vam drage moje Pokušavam se smiriti i ne misliti na to.. Pinky hvala na kontaktu.. Foletto pročitala sam taj tekst,ali teško nalazim iskustva..obično su takvi nalazi 4-5 % u trudnoćama Tintin kako si mi ti ? eto moram sad čekati..joj samo da vidim svoju bebicu barem na 5 sek. Molite za nas,jako sam tužna...
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 17:13:35
|
|
|
|
vucica
|
Andy draga zao mi je zbog losih nalaza, znam da si uznemirena i da se bojis ali vjeruj da ce sve biti ok, mora biti, skupi snage draga uz tebe smo A ja sam zivce izgubila, cijeli dan strepim pa cekam dva sata da dodjem na red da bi mi na kraju samo napisao uputnicu za laboratorij, uputnicu za uzv, i recept za folacin, ukinuli su im uzv u ambulanti pa moram na odjel se naruciti, pa koma, sutra cu ici vaditi krv i naruciti se za uzv pa cemo onda vidjeti sta ce dalje biti
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 18:14:31
|
|
|
|
MISSMAVEN
|
Drage curke, opet nikako da se javim, a kad dođem vi ste se već toliko raspričale da mi je teško pohvatati. Andy mojoj sestri je nalaz isto takav bio, i rodila je živu i zdravu djevojčicu. Znači iz prve ruke, ona je s terapijom protiv cina počela nakon poroda, a nalazi su joj bili bolji nakon poroda. U drugoj trudnoći cin 1 opet, i opet rodila zdravu djevojčicu. Tako da ti to sve ovisi, nemoj ni čitati forume, to ti je moj savjet, probaj se smiriti i misliti na bebicu.
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 21:18:20
|
|
|
|
tintin
|
Andy draga ja sam ti dobro, nema nikakvih promjena još uvijek u bolnici, joj draga moja da samo znas kako mi je žao šta ti je sad to moralo biti ali ja sam sigurna da ce na kraju sve ispasti dobro, mislim na tebe i bebu, i samo mi se nemoj puno nervirati zbog bebe probaj mislit pozitivno znam da nije lako ali bit ce i mora biti sve u redu.
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 2.4.2014 7:23:36
|
|
|
|
blabli
|
jutro!!! nadam se procitati sve same ljepote kad ono andy znam da te sad to strefilo, ali probaj ostati sabrana i mirna. nikome nije lako dok dobije takav nalaz ali kak i ostale cure kazu radi bebice probaj sacuvati mir...nakon pretraga ces znati vise i sigurno ces biti i mirnija....u mislima s tobom, drzi se, nadam se s tobom najboljem. feather ljudi su ponekad natekticni, pogotovo na poslu...svi gledaju svoju korist. al pusti ih...znam da ce ti sad malo biti bed jer su tak reagirali pa ce te mozda malo gledati poprijeko ali sad je vazna tvoja beba i nista vise...to je nesto sto svakoga raduje, pogotovo buduce roditelje tako da s tim mislima naprijed a ostalo pusti... vidim da dolazimo na svoje s mucninama...i ja mogu sad jesti normalno jer mi bude puno lakse nakon sto su nestale.osjetim tu i tamo slabost ali to je nista sad vec...pase mi posebno slatko ali se trudim jesti vise voca nego slatkisa... dosta nas je i sa zeljeznim problemima , ja za sad ne pijem nist osim vitaminceka s folnom jer mi je za sad zeljezo ok. prosli put sam pocela oko 20 tt piti i zeljezo pa cu sad vidjeti kak budu sljedeci nalazi krvi... ja sam na uzv bila 3x. prvi put u 6tt s vadenjem krvi, urinom i ostalim radi utvrdivanja trudnoce pa sam bila u 8 tjednu kad je gledala dal se bebica razvila i srce kuca i sad sam bila na onom prvom od tri koji sluzbeno dolazi u 13 tjednu kad je sve mjerila. svaki put me vaze, testira urin a krv vadi povremeno da provjeri faktore, zeljezo i ostalo...kod svakog G je drugacije vidim... vucice sad se jos znaci strpiti moras.brzo ce to pumba kak je proslo na pregledu? cure saljem pozdrave pa se cujemo
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 2.4.2014 8:21:40
|
|
|
|
vucica
|
curke samo da vam javim da sam jutros isla vaditi krv i dati urin, popodne ce biti nalazi, a za uzv sam narucena danas u 10 pa vam poslije javim sta je bilo, sve sreca da se dugo ne ceka jer bi poludila. joj meni je inace vadjenje krvi nocna mora i nerijetko se onesvijestim nakon vadjenja ali evo danas sam imala neku posebnu snagu i sve je bilo super i odma poslije sam dosla na posao a pod pauzom cu skoknuti na uzv, nisam uopce ocekivala da bi mogla vec danas ici pa se nisam bas pripremila, inace uvijek obucem neku tunikicu da mi bude manje neugodno a bas danas sam obukla kracu majicu uzas, al pregrmit cu i sram samo da vise cujem sta kaze uzv uh
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 2.4.2014 9:58:09
|
|
|
|
MISSMAVEN
|
VUCICE to se i meni znalo desiti, kratka majica pa ju navlačim dok hodam prema stolici. Držim fige za uzv.
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 2.4.2014 10:40:26
|
|
|
|
vucica
|
curke evo da vam javim da je sve dobro proslo, kaze dr da sve izgleda kako treba i srceko kuca, ali nije mi pustio zvuk samo mi je pokazao gdje titra i dobila sam slicicu, kako sam sretna ne mogu vam opisati uh na nalazu mi pise KČS: + CRL: 8,3cm jel mi mozete reci sto to znaci
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 2.4.2014 11:02:29
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Još nam se naša draga Andy ništa ne javlja? Baš se brinem ... stalno mi je u mislima. Vucice, super za malo junačko srčeko! Mislim da KČS znači da su otkucaji malog srčeka uredni, a CRL ti je veličina bebice od tjemena do trtice. Pumbice, milena, kako je prošao tvoj pregled?
< Poruku je uredio PinkyFunkyBirdy -- 2.4.2014 11:05:15 >
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 2.4.2014 11:33:10
|
|
|
|
Riza
|
Andy..ima li novosti? mislim puno na tebe! Vucice.... bravo za malo srčeko ... Pinky ti je dobro rekla...CRL je veličina mrvice....u kojem ste tjednu??
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 2.4.2014 11:59:01
|
|
|
|
vucica
|
pise mi ovako: Amenoreja: 7tj, UZV dob: 7tj., hbd. 6+5 (zadnja menga mi je bila 9.2) jel su to ok mjere? Andy draga mislimo na tebe, javi se poslije pregleda
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 2.4.2014 14:32:30
|
|
|
|
MarijanaC
|
Drago mi je da vecina nas prestaje s mucninama,nadam se da cemo uskoro sve prestati i uzivati 100 posto u trudnoci Vucice presretna sam zbog srceka malog junackog jedino sto te bas vozaju s tim pregledima. I ja sam se prije rusila kad sam vadila krv ali samo jednom kad sam trudna. Valjda nam bebe nase daju posebnu snagu Bebi je zaista velika. Meni je u 8tj bila 8mm a tvoja je vec velika koliko moja u 13tj. Super Andy draga nadam se skoro dobrim vijestima,molila sam jucer i za tebe i bebicu. Sigurna sam da ce biti sve ok. Javi nam se kad budes znala nesto. Pusamo te puno
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 2.4.2014 22:55:06
|
|
|
|
perlica55
|
Andy mila moja, čitam i ne vjerujem 1. Budi hrabra kao do sada, vjerujem da će biti sve dobro s tobom i mrvicom. Molit ću se za vas.. 2. Daj MOLIM TE promijeni G.. Možda je najbolja dr na svijetu, al očito je pretrpana poslom, nemarna ili što već?! Poslala ti je mail prije 10 dana da imaš cin 3! Mailom??!! I nakon što su dani prolazili nije te nazvala??!!! Ja ne vjerujem!! Ta žena, pa da je sada moja mama, nije zaslužila biti dr.. Liječnička komora bi je svakako trebala posjetiti!!!!
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 3.4.2014 9:30:55
|
|
|
|
raffica
|
Curee čitam Vas od samog početka ali nikako da Vam se pridružim! Moj termin je 8.4., dakle uskoro, a i jedva čekam jer živim u strahu, i ne pitajte zašto, jednostavno me stalno strah za moju mrvicu Bila sam već na dva pregleda, prvome u 5 tjednu, i drugome u 8 tjednu kada smo vidjeli i čuli malo srčeko akko kuca sto na sat. Danas sam 11+6, dakle ulazim u kraj 12 tjedna, i nadam se tako i kriznog razdoblja. Nisam imala nikakvih simptoma,pa me možda i zbog toga strah P.s. ZNATE LI KAKO PROMIJENTI KORISNIČKO IME?
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 3.4.2014 10:20:02
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Petra dobrodošla i iskreno ti želim pravo školsku trudnoću. Iskreno, malo si me zbunila s time da si u 11 tt., a termin ti je za 5 dana. Vjerojatno si mislila da ti je sljedeći pregled 08.04. Dodam te na listu s pregledima, ali daj nam napiši datum termina (kad trebaš roditi) da te dodam na listu trudnica. Nisam sigurna, ali mislim da se ne može mijenjati korisničko ime. Probaj pitati Renatu RR ili Anne ili anaxx ... možda one znaju. Andy, javi nam se kad uloviš malo vremena. Baš me zanima kako je prošao pregled i što si dogovorila. Mislim na te i dalje.
< Poruku je uredio PinkyFunkyBirdy -- 3.4.2014 10:23:33 >
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 3.4.2014 10:27:12
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Drage Pumba i mama3.put kako je prošao pregled? Ima li još koja neki novi datum pregleda? NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ andydea.....................................08.04. blabli..........................................08.04. feather.......................................08.04. petramarkotic............................08.04. MISSMAVEN..............................10.04. kikilina.......................................15.04. PinkyFunkyBirdy................oko 17.04. Riza............................................22.04. roccoko......................................24.04.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 3.4.2014 11:11:33
|
|
|
|
vucica
|
pozdrav drage moje, petra dobrodosla i mene si slatko nasmijala sa svojim terminom za 5 dana ni ja te nemam bas neke simptome, imala sam doslovno par dana mucnine i to je to, tako da znam da se cudno osjecas bez ijednog simptoma, ali posto nam srceka kucaju i sve se razvija kako treba mislim da ne moramo brinuti sto nemamo nekih izrazenijih simptoma. ja sam jucer pokupila nalaze krvi, sve je u redu sim tsh koji mi je povisen, pa cu danas ici kod svoje dr da mi da uputnicu za endokrinologa, inace se ceka po tri mjeseca ali nadam se da cu moci nekako preko reda posto sam trudnica kod G idem iduci utorak ali samo na briseve, tako da nezam jel da me stavljas na listu pinky, kad znam da nece biti uzv, kako hoces mozes me i staviti andy i pumba javite se mislimo na vas
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 3.4.2014 11:11:46
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Da potaknem novu raspravu: dal planirate i kad (u kojem mjesecu) ići na trudnički tečaj? Riza, dal si ti planirala ići u Vinogradsku na trudnički tečaj? Ja mislim ići tamo samo ne znam kad točno jer mislim da preko ljeta nema trudničkog tečaja i brine me da 9.mj. ne bude prekasno, a 6. mj. mi djeluje tako blizu.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 3.4.2014 11:27:04
|
|
|
|
daxy
|
Pozdrav,trudnice moje. andydea pa šta te zaredalo ovo sve. Strašno mi je žao. Drž mi se. Nadam se da će sve biti u redu. Sve smo uz tebe. Dr.gin. je strašno neodgovorna i površno radi svoj posao. Molim te nađi si nekog boljeg ginekologa. Pumba pa sijede ću dobit dok se ti javiš!
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 3.4.2014 11:27:17
|
|
|
|
blabli
|
bog cure!!! dobrodosla Petra nekako je tiho, ili mi se cini... evo mi dobro, odbrojavam do pregleda i vec sam zivcana od iscekivanja... pinky i ostale ako mislite na trudnicki tecaj odite sto prije...em ce vam biti lakse a i neki imaju ogranicenja do kad se moze ici...ja sam planirala ali nisam uspjela jer se trebalo prijaviti na pocetku trudnoce da bi se islo oko 4mt a ja sam planirala kasnija pa nista od toga...ja sam zato od poznanice uspjela nabaviti skice vjezbi i opise pa sam sama radila doma a i babica mi je super bila pa mi to skoro nije ni trebalo... ali cim prije to bolje... nadam se da ste dobro. sta se pumba ne javlja? andy kako je bilo? cuvajte se pa se tipkamo skoro
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 3.4.2014 11:50:19
|
|
|
|
vucica
|
ja bi htjela ici na tecaj, ali pojma nemam gdje se to kod nas odrzava ni nista u vezi toga, morat cu se raspitati, ali planiram ici da. jel to idemo same ili sa muzevima?
|
|
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!