Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 31.3.2014 12:28:06
|
|
|
|
roccoko
|
Vučice prvi pregled ti prave papu test, vaginalni pregled i ultrazvuk, pa svaki sljedeći sve osim pape naravno! Pinky u sličnim smo problemime sta se iče probave i u prvoj trudnoći i sada najviše me muči zatvor uvjek sam se zezala da sam u prvoj tr kroz 9mj išla 5 puta na wc! Blabli, baš mi je G rakla da ću osječati jaki umor pogotovo sad u proljeće pa prilegneš 20min tokom dana to puno znači za obnoviti malo energiju! Što se tiče buše pogotovo akon ručka baš mi se vidi da su sad i drugi počeli primjećivati, nemogu više ni prikriti kako je vani vruće pa samo u jednoj majičici, ali i dosta skrivanja u najljepšem smo stanju u kojem možemo biti pa nek svi vide
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 31.3.2014 13:27:43
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
mama3.put - 21.09. blabli - 22.09. Hubertica - 28.09. Riza - 03.10. MISSMAVEN - 03.10. MarijanaC - 05.10. kikilina - 06.10. Briciola - 06.10. roccoko - 07.10. PinkyFunkyBirdy - 09.10. elle1 - 01.11. Dacana - 02.11. andydea - 04.11. feather - 13.11. mali.cro - 13.11. vucica - 16.11. Pumba - 26.11.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 31.3.2014 13:29:04
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
NESTRPLJIVO ČEKAMO PREGLEDE........ vucica........................................01.04. Pumba.......................................01.04. mama3.put................................02.04. andydea.....................................08.04. blabli..........................................08.04. feather.......................................08.04. MISSMAVEN..............................10.04. kikilina.......................................15.04. PinkyFunkyBirdy................oko 17.04. Riza............................................22.04. roccoko......................................24.04.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 31.3.2014 14:30:18
|
|
|
|
MarijanaC
|
Ej curke moje drage. Morat cu probati s tim vjezbicama jer mi je zaista bed. I jos kako s prvim toga nije bilo sad me malo zateklo. Vucice ja sam papu obavila prosle godine u 10mj prije planirana trudnoce tako da mi sad nije ponavljao. Prvi pregled je bio uzv,razmaz,mokracu sam davala,mjerenje tlaka,vaganje... Pinky meni se busa vec nazire Puno ranije nego s prvim. Mora zato jer su mi opusteniji misici. Jos uvijek mogu zakopcati hlace ali su mi majice uske. Polako svi primjecuju ali s obzirom da sam 13tj vec sam usla u fazu i hvaljenja s trudnocom. Sto se tice plinova ajme kako mene ta nadutost muci. Mislim da nema lijeka za to. Ja sam jela vlaknastu hranu,pila donat,izbjegavala hranu koja napuhuje....ma nista. Valjda to mora proci s vremenom. Uljenila su nam se crijeva pa sve od k vrapcu. Hh. Ja sam se prije poroda najvise veselila (osim sto cu napokon vidjeti bebu,naravno) klistiru. Hahah a kad na kraju poslije carskog zraka u crijevima uzas...
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 31.3.2014 14:58:57
|
|
|
|
vucica
|
inace uvijek idem na pregled praznog mjehura, sad sam se malo zamislila ako cu morati davati mokracu mozda bolje da ne idem na wc prije dobro da si mi spomenula, nisam ni znala da se daje mokraca
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 31.3.2014 15:24:41
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Vucice, ja sam išla privatno i oba puta nisam davala mokraću, no kod socijalne sam trebala već prvi put. Mokraću trebaju da urone onaj šareni papirić za provjeru valjda upala ili što li već. Pitaj sestru za svaki slučaj da ne trpiš bezveze ako nećeš morati odmah prvi put dati mokraću. Od ostalih stvari kod privatnika sam se tek sad s 11 tt vagala, a tlak mi još uvijek nije mjerio - kod socijalne sam i to već prvi put radila. A za PAPU i briseve ti ovisi dal imaš kakve nalaze i koliko su stari. Ja sam imala to sve staro 3-5 mj. pa nisam morala ponavljati. Znači sigurno će ti raditi vaginalni pregled i vaginalni UZV, a ostalo sve ovisi od doktora do doktora. Sretno! Joj, Marijana, mene je strah klistira. Nedam nikome blizu moje stražnje rupe tako da je pitanje kako će to proći. Ali mislim da nakon toga neću tjedan dana ići na WC.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 31.3.2014 23:29:20
|
|
|
|
andydea
|
Joj taj klistir..sigurno nesto najneugodnije prije poroda..mada mi je zadnji put cak bilo i ok..ali sam svejedno od mirisa i malog wc jos i povratila..uzas kad se sjetim !..ali vjerujte prezivi se i to :)
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 7:11:13
|
|
|
|
blabli
|
jutro cure!!! evo mali jos spava pa sad da malo propiskaram.... mislim da jako rijetko bude koja trudnica bez zatvora ili plinova...nije ugodno ali da se opet pretrpit...ja sam nakon nekog vremena konacno uspjela sa suhim sljivama i puno puno tekucine...sad ih onako jedem ko banane kroz dan pa da sljedece jutro ne patim .i inace imam s tim problema ali sad je vec nemoguce bilo... roccoko i ja mislim da je polako vrijeme za pokazivanje buse ali dobro cure koje rade a na poslu im je bed kuzim, tak sam i ja bila malo u situaciji da nisam zeljela da svi odmah znaju i vide...ali znam da vec sve jedva cekaju da izbace trbuscice jel da pinky? mislim da si ti pisala da te muz zeza sto gu as busu van. tak je i moj reagirao u prvoj trudnoci...valjda jer im je jos sve novo....sad u drugoj mu je normalno, samo gleda i mjerucka kako raste ja neznam kak izgleda klistir, mozda bi bila sretna a mozda i ne...hahaha prvi put rodila bez a i sad cu jer ovdje ga ne prakticiraju... ma samo da su nasi bebani dobro zdravi i da rastu a ostale tegobice se brzo zaborave vucice sretno kak su cure rekle, radit ce ti papu ako nemas nalaz od nedavno, ja sam imala pa nije radila.imas dalje mokracu, krv, tlak i vaganje, vaginalni i uzv...ali dobro moguce i da je od gina do gina drugacije pa neki ne rade sve o odmah.. cujemo se moram dalje
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 8:43:37
|
|
|
|
Hubertica
|
Hvala PinkyFunkyBirdy, ... nadam se da ce ova trudnoca stvarno biti skolska s obzirom na prvi spontan i , u drugom svako malo neki cudan smeđe-krvav iscjedak, no u ovoj se zasad dobro drzim (iako se i tu jednom pojavio smeđi iscjedak, no nadam se da nece vise)... a ostalo sve ko i svaka trudnica... no iskreno uz klinca od 2.5godine nekad ni ne stignem mislit da sam trudna... Sorry, nisam se stigla ranije ni javiti ni zahvalit na lijepimk zeljama, skacemo oko pregleda, vađenja krvi, urina, upisujem naknadno dijete u vrtić jer ne bih zeljela da mu bude prevelik sok na jesen u smislu beba u kucu on van iz kuce tj u vrtić...eto srecom ima razumnih ljudi i dijete upisano i starta kroz 2 tjedna... Lp svim mamama, trudnicama i one koje to zele postati, kissi kissi!
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 8:44:55
|
|
|
|
andydea
|
Jutro trudnice moje Napuhavanje rjesavam donatom, a zatvor vocem i zitaricama..Imam velikog iskustva i upozorit cu vas samo pred kraj trudnoce..a dojedite kaj hocete..haha do tada ..sam htjela napisati..mobitel me zeza.. Vode sto vise pijte.. Danas nam je punih 9.tj. I jedva cekam pregled.. Danas sam ujutro pojela pol kutije domacica..uf ali eto nije mi zlo ! I to one sa tamnom cokoladom =D Otkrila sam da ne mogu ni jedan dan bez jamnice od limete..a trbuh mi je veliki koda sam u 5.mj. To je vjerovatno zbog nedavnog poroda a i opcenito vise nosenih trudnoca..Sjecam se da sam sa Laurom trbuh vidjela tek u 16.tj..ali zato do kraja imala ogromni..sa Di najveci..a sad cemo vidjeti..hihi
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 9:21:32
|
|
|
|
MarijanaC
|
Ma hahaha nije taj klistir nista strasno. Ja sam ga se uzasavala a na kraju trenutak neugodno ali poslije si valjda 3kg laksa :) haha nije ni cudo kaj sam s 9kg manje izisla iz bolnice nakon poroda. Ja sam kod privatnika i svaki put dajem mokracu. Ali s obzirom da bih mogla pisati svakih pola sata nije mi problem dati ni nakon pisanja. Hh. Vucice draga ako se i popiskis prije a ona kaze da bi trebala mokracu reci da nemozes sad piskit,mozda ces nakon pregleda moci ili drugi puta. Nece ti nitko uzeti za zlo. Nije dobro ni durati,ja ako dugo duram onda me boli. Hubertica tako sam i ja svog dovogodisnjaka htjela proslu jesen upisati u vrtic jer kaktili ove godine smo mislili ici na bebu a kad na kraju 73 klinaca ostalo bez vrtica. Prije posla sam ga morala voziti 25km u Karlovac k tati i vracati se i popodne po nje. Budjenje u pol 6 da sve stignemo. Uzas. Kod nas u Jaski nema mjesta u vrticu. Sad ce ici malko u igraonicu privatnu da se malo druzi s djecom a ja sam na bolovanju od kad sam prokrvarila tako da sam sad ja doma s njim. Tih 100km dnevno me ubijalo s obzirom da zivim 5min od posla. Sad na jesen nebude isao dok god ovaj bebic ne navrsi godinu dana pa ce oboje ici jer ce mama morati natrag na posao. Drago mi je da je tebi uspijelo upisati ga u vrtic Bit ce ti lakse sad ga naviknuti nego kad bebi dodje. Mi smo danas 13tj+2d. U potpunosti izgubili mucnine,osim ponekad na neki jaki parfem ili meugodan miris. Usla sam u blazeno tromjesjecje. Cak sam i pocela dobivati na tezini,pa mi ginekolog nece vise prigovarati. Curke sretno na pregledima danas. Ljubim vas sve.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 9:40:19
|
|
|
|
vucica
|
hvala vam na vasim iskustvima s pregleda, sad bar znam otprilike sta me ceka! probat cu vam javiti preko moba kako je prosao pregled, drzite fige da je sve ok! a gdje nam je pumba, i ona danas ima pregled, draga sretno!
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 9:42:34
|
|
|
|
vucica
|
hvala vam na vasim iskustvima s pregleda, sad znam bar otprilike sta me ceka! probat cu vam preko moba javiti kako je pregled prosao, drzite fige da je sve ok! a gdje nam je pumba, i ona danas ima pregled, draga sretno
< Poruku je uredio vucica -- 1.4.2014 9:45:01 >
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 10:01:12
|
|
|
|
Riza
|
Vucice...sretno danas i samo opušteno. sigurna sam da će sve biti u savršenom redu...jedva čekam da nam se javiš sa lijepim vijestima..... Pumba...gdje si nam ti? javiii seee!! hahahha...kako si me nasmijala Pinky sa ovim klistirom i stražnjom rupom.....i mene je toga svega strah i pomalo sram ali moje obje sestre su mi rekle da je to zakon...da se poslije osjećaš par kila lakša pa se s tim tješim. i ja isto imam problema sa plinovima i to u zadnje vrijeme strašnooooo....Mm se samo smije a ja ne mogu stat ..... Andy....stvarno ne vjerujem da ti je sveki takva....baš koma...umjesto da imaš najveću moguću podršku od nje u ovakvim trenucima. ma...ne obaziri se previše...imaš svoju prekrasnu obitelj koja te mazi i pazi i sve će biti super...samo nek stanu te zločeste mučnine curke.....velike puse vam šaljem
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 10:46:54
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Drage Vucica i Pumbice, sretno danas na pregledima! Vidim da blabli spominje suhe šljive, a Andy DonatMg, ali ja sam vam valjda neko čudo prirode jer te dvije stvari me samo uuuužasno napuhuju i imam strašne vjetrove od njih. Joj, blabli, ja jedva čekam da dođem s posla i da skinem traperice i opustim bušu. Hubertica draga nemoj brinuti. Ima nas tu više koje su na žalost doživjele spontani, ali moramo razmišljati pozitivno. Bit će sve savršeno, vidjet ćeš. Super za vrtić! Andy, milena, bravo za papicu i piće od kojeg ti nije muka! Ajme, pa kako si uspjela da ti se do 16.tt ne vidi trbuh?!? Marijana, znači tvoje mučnine su gotove. Ah... da bar i moje stanu. Jučer mi je bilo baš loše i stalno osjetim želudac kao da sam ga pokvarila, ali navečer me baš jako uhvati i mučnina i bol u želucu i žgaravica. Draga Riza, znači dijelimo iste strahove. I slične vjetrove. Ma, bitno da naše bebice rastu, a ovo ostalo će se valjda smiriti s vremenom. Čitala sam da bi se od 12 tt trebao smanjiti pritisak na mjehur, ali ja imam osjećaj da meni to tek kreće. Baš sam neka čudna biljka.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 13:07:23
|
|
|
|
MarijanaC
|
Pinky ni meni ti nije pomagao donat nego sam se osjetila naduto i onda su mi rekli da ga natočim u čašu, promješam i malo ostavim stajati i da je onda dobro. Mene i dalje najbolje protjera shake od vanilije iz mekdreka i vruča čokolada ... haha Joj mučnine napokon prestale. 6tj sam rigala po par puta dnevno...ali s obzirom da sam s prvim 10tj onda je ovo olakšanje :D hh
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 13:27:05
|
|
|
|
Riza
|
Marijana... super za prestanak mučnina ..i moje su prestale skro pa 100% nakon što su me prva tri mjeseca ubijale.... sad ćemo nadam se početi uživati....sad kako veli većina ulazimo u pravo blaženo stanje (drugo tromjesečje)... veselim se!
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 13:32:19
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Nemam običaj ići u McDonalds tako da nisam probala taj shake, ali fiiiino zvuči. No, imaš pravo, i kod mene se često stvar pokrene kada jedem nešto slatko ili još bolje kad popijem slatku kavu. No, Korizma me malo zeznula jer sam se u njoj odrekla baš kave (svih inačica) i slatkog (čokoladi, kolača, torti, bombona,...) jer mi to nije nikako sjedalo na želudac.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 13:42:43
|
|
|
|
roccoko
|
Bok trudnice drage i danas sretno onima na pregledu! Vidim da su nas kolektivno počele napuštati dosadne mučnine, moram reći da su i mene napokon! Ima li neka hrana koju trenutno ne možete smisliti? Ja sve mogu jest ali ribu ni primirisati odmah mi se smuči, kad je dajem malome jest diže mi se želudac, očito moja mrvica nevoli ribice! Vidim da ste većina vas vadile krv i urin ali meni ništa to G nije spominjala na pregledu a sad sam 13 tj, pa se sve mislim da je nazovem i pitam, jer znam da mi je slabo željezo oduvijek sam anemična pa da na vrijeme počnem piti tablete!
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 13:53:59
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Uh, miris sirove ribe je užas. Meni je sva hrana fina, ali sam primjetila da mi od slatkog baš ostaje neki gadan okus u ustima. Ne znam kako to opisati, a pogotovo jer sam inače veeeliki ljubitelj slatkog. Trenutno ne jedem većinu slatkog, ali popijem tu i tamo neki slatki sokić ili voćku. Također imam osjećaj ako je hrana ljuta da mi cijeli jednjak gori. Inače volim začinjenu hranu, ali od kad imam žgaravice ta ljutina me užasno podsjeća na to pečenje žgaravice pa izbjegavam. Možeš pitati svoju gin da ti da uputnice za vađenje krvi i urina, ali mislim da za anemiju možeš i sama uzeti neki dodatak sa željezom ili ako ne piješ neki prenatal uzmi Elevit (meni je to moj gin preporučio jer sam na donjoj granici sa željezom).
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 13:56:23
|
|
|
|
feather
|
Draga Romela, ne znam što da kažem, šokiralo me ovo. Drži se i možda se vidimo na nekoj novoj listi... Andy i ostale s mučninama, zaista vam ne zavidim. Eto, ja ništa ne osjećam, kao da i nisam trudna. Ne znam zašto mi nije napravila ultrazvuk, po svim kalendarima trebala bi se beba već micati , a ja je još nisam vidjela Kada su vama napravljeni prvi ultrazvuci? Žao mi što se češće ne javljam, ali radim previše i ne stižem ni uživati u mislima, a kamoli odmoriti. osim toga, na poslu me nisu baš dočekali s riječima veselja i potpore, dapače dobila sam "po nosu" zato što nosim to sunčeko u svojem trbuhu... ah, što reći, isplakala sam se već, sad mi je važno samo da beba bude dobra, a da ja na poslu odradim tih par mjeseci...
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 14:24:21
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Feather, jako mi je žao što su se tako ponašali prema tebi na poslu. To je prekrasna vijest i žalosno je kako svi misle samo na svoje dupe umjesto da se malo vesele za druge. Ma tko ih šljivi ... ti samo uživaj u svom blaženom stanju. Koliko si sad već trudna? Preko 7 tt bi svakako trebalo raditi UZV.
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 14:47:46
|
|
|
|
andydea
|
Curke moje,ja sam u komi..totalno sam u šoku Kako sam bila skoro mjesec dana bez laptopa,a sad sam otišla na mužev da pošaljem neki mail...i imam kaj vidjeti Stigla mi je pošta od doktorice ginek. da je papa nalaz katastrofa i da se hitno javim u ambulantu odmah drugi dan...međutim to je bilo 18.3 i ja naravno nisam vidjela.. Nalaz je CIN 3 -PRED STADIJ RAKA GRLIĆA MATERNICE- i potrebno je hitno napraviti kolposkopiju u Vinogradskoj.. Sad sam ju nazvala i ne želi mi raditi sutra ništa ni pregled ni utz,nego samo da hitno idem sa nalazom i uputnicom u Vinogradsku..Jao Bože moj,pa zašto mi se ovo događa???? Bojim se kako ću se boriti sa time jer je to opasno za trudnoću..jao umrijet ću ako i ovaj put izgubim bebu
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 15:08:46
|
|
|
|
tintin
|
Joj Andy draga srce mi se para kad ovo citam, pa zašto sad to, tako mi je zao, nadam se da ce biti sve u redu, joj grlim te jako.
|
|
|
|
RE: Jesenske bebe - termin 2014. 1.4.2014 15:13:16
|
|
|
|
Riza
|
jaooo ANdy.....ne vjerujem! ...seka mi je to isto prošla.....molim te drži se....... sve će biti dobro!
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!