Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 23.3.2012 9:28:42
|
|
|
|
marči
|
mršava trudnica...o tome bih ti mogla pisati do sutra...imam frendice koje su dobile 3kg u trudnoći, 6kg , 9kg...itd i sve se iščuđuju na spomen mojih kila, gledaju me kao da sam banku opljačkala onako okrivljujuće..pa kako??? a ležim cijelu trudnoću...tako...a najgore je što imam frendice koje su dobile po 20kg i to samo trbuh...nakon poroda su i dalje štrkljave čak nisu ni dojile pa eto....obukla pred trudničke traperice br 27....onda ja dobijem grižnju savijest jer kako sam si ja to zaista mogla dopustiti i brijem si da sam abnormalno debela i da samnom nešto ne valja...dragio mi šviće već kada me čuje kako kukam o kilama...baš se jedna forumašica danas požalila na gnjusne komentare okoline...ljudi znaju biti grozni...to je sve što ću reći... beba2 mislim da je bio baza i kremica jednostavno izgleda ima kao tekući sapun sa onim dispenzerom u prozirnoj bočici krema je bijela piše velika etiketa bio baza i mislim da ima neke točke dve tri...tako nešto da li su narančaste??? ne mogu se sjetiti ma naći će...a da budeš sigurna pa neka pita tetu u trgovini....tako ja svome sve napišem do detalja i podcrtam objasnim di stoji pa me zove još par puta i divlja preko tel. jer ne može naći pa ga uputim teti u trgovini koja ima više strpljenja od mene...jer u tom trenuku imam porive kao bogomoljka ....to se redovno događa...trebala si vidjeti kako je izgledalo kada sam ga poslala po dnevne uloške...uf..zvao me kao Alisa u zemlji čudesa....
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 23.3.2012 15:25:20
|
|
|
|
beba 2
|
evo ja ipak nisam dobila bio bazu, ali barem je kupio bademovo ulje pa ću mu oprostiti, a čuj to sa popisima do detalja i zvanjem iz dućana je klasika, ali kad mu kažem da nekog pita, u tom trenutku po njegovom nikad nikog nema koga bi mogao pitati, sva sreća da ih volimo inače ne znam što bi im bile u stanju napraviti ... ja zbilja neznam gdje te tvoje anoreksične trudnice rastu i s kojeg su one planeta, ja ipak imam više sreće pa sam okružena s ovim PRAVIM trudnicama od +20, pa na više....
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 23.3.2012 15:45:58
|
|
|
|
marči
|
ah da te primorke...sve neke žgoljave šta ćeš.... ja vučem valjda na slavonsku stranu obitelji dobro potkoženih žena sa oblinama a jesi me nasmijala....ah ti muški ne možeš s njim ane možeš bez njih.....biti će bolje valjda...
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 23.3.2012 15:59:06
|
|
|
|
Kony
|
Moja je mama dobila 2kg u oba dvije trudnoće. U svemu sam na nju osim u tom a i ja i sestra u prvoj trudnoći preko 20kg. Ma izdržati ćemo još malo.B-) ja sad uživam sa svojm kćerkicom na terasi. Baš je danas super dan.
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 23.3.2012 18:09:45
|
|
|
|
marči
|
kako je krenulo i ja budem 20+...ali nadam se da će otići dok se vratim na posao jer nemam pojma šta ću nositi?? ah vidjeti ćemo...još mjesec i pol, a sada sam već samo što ne puknem ko kokica P.s. danas sam skužila na rr forum o strijama i manje više sve ženskice su koristile kremu ili ulje neke baby nešto marke iz dm koje koštaju dvadeset_ak kuna...sve isto kažu mazati mazati i nadati se najboljem i poslije poroda opet mazati i mazati i ako ima sreće izbjeći ćemo zebrice po sebi
< Poruku je uredio marči -- 23.3.2012 18:12:12 >
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 24.3.2012 9:31:53
|
|
|
|
Kony
|
Za mene je već kasno. Sad mi još samo ostaje probati onaj remescar što sada reklamiraju. Možda ima na nekom forumu nekakva iskustva.
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 24.3.2012 14:20:59
|
|
|
|
marči
|
o tome nisam ništa našla...ali uvijek vrijedi pokušati... Cure moje ja sam zabrinuta...danas sam mjerila tlak ujutro i sa finih 120/70...što je za mene inače puno sam jutros mjerila 140/82? kada je vrijeme za zabrinuti se??? da li da zovem patronažnu u ponedjeljak ili da čekam utorak i pregled pa pitam svoju ginekologicu?? Nemam pojma čini mi se to jako visoko a pazim na slano, kavu ne pijem ni od prije trudnoće...znalo me uhvatiti ponekad pa bi maknula bez kofeina...na znam šta još primjeniti da ne bude kasno...ako znate što o tome pišite...idem probati na travanj tamo jedna cura ima problem sa tlakom pa ću je pitati možda odgovori...nadam se da ste mi vi ok...uživajte u lijpom proljetnom vikendu...
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 24.3.2012 16:32:08
|
|
|
|
Kony
|
Joj ja ti ne znam ništa o visokom tlaku samo da se ne smije jesti slano. Ja inaće imam 90/40. Nadam se da će sve biti u redu. Drži se.
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 24.3.2012 21:19:03
|
|
|
|
marči
|
ma inače i ja imam nizak tlak pa sam ostala paf...najveći tlak što mi je do sada izmjeren je 120/70....inače je oko 90-100/50-60.. ne osjećam nikakve posljedice tog tlaka ali opće stanje danas-katastrofa baš se čudno osjećam...beba udara kao luda, baš je uprla po donjem postroju...a pritišće me do boli sve dole...ne mogu dočekati kontrolu da vidim da je sve ok....
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 25.3.2012 9:17:22
|
|
|
|
beba 2
|
joj marči nadam se da si danas dobro i da se tlak vratio u normali, ja na sreću nemam tih problema, ali znam da kad je tlak povišen, što tvoj trenutno je moraš jesti sve neslano, ne piti ništa što bi ga moglo povisiti i bez napora...mjeri ga čim se probudiš, popodne i navečer i to si zapiši da možeš dr pokazati...mislim da je jako opasno ako bi ti se počelo jako vrtiti u glavi i ako kad otvoriš oči pred očima imaš iskrice u tom slučaju odmah zvati dr...nadam se da će sve biti ok...držim ti fige...
< Poruku je uredio beba 2 -- 25.3.2012 9:18:49 >
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 25.3.2012 22:27:55
|
|
|
|
Kony
|
Marči jel sve ok? Nema te cijeli dan?!
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 26.3.2012 9:19:44
|
|
|
|
marči
|
evo cure...a valjda je ok....nema me doma cijeli dan...nisam oka sklopila...rastura me sve dole ovoj se izgleda jako žuri van...imali smo neke stvari za obaviti tako da smo od ujuto do navečer bili okolo, otekla sam ko porcija čevapa skupa sa lepinjom došla tek sinoć doma, netko nam je auto razbio i pobjegao pa još i sa policijom se zaje... ma cirkus...tako da mislim da mi je tlak u nebesima bio...nemam tlakomjer ali upravo sam se nekako ustala i idem zvati patronažnu pa da vidim može li ona nekako doći da mi izmjeri tlak ako ne ležim cijeli dan i sutra imam pregled pa ću vidjeti šta će dr. reći...inače sam ok osim što sam si teška što me malena udara nisko dole pa me sve to boli kao da imam jaku upalu mjehura...ne vrti mi se i nemam iskrice pred očima iako mi je jučer bilo vruće za krepat... Kako ste mi vi curke??? Kada su vama kontrole pa da usporedimo podatke malo??
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 26.3.2012 12:52:42
|
|
|
|
marči
|
Evo mene opet cure...bila sam u apoteci mjeriti tlak jutros 136/80..opet lagano povišen...idem opet predvečer jer kaže patronažna da trebam kontrolirati 3x dnevno i obavezno se javiti svom ginekologu tako da ću sutra više znati....uglavnom bio je na gornjoj granici jer preko 140/90 je navodno vrijeme za zabrinuti se ovako da treba nadgledati i ako stalno bude povišen valjda daju terapiju....eto malo info ako ne daj Bože bude koja imala taj problem....pozdrav
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 26.3.2012 18:43:46
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Evo mene curke! Nisam vas zaboravila, ne brinite! :))) Tlak: hvala Bogu uvijek je u normali, pa ti nemam nikakve savjete marci.. :((( Svakako se cuvaj i pazi! Jos je prerano da malac ide van, ako se ne varam!!?? Moj decko je jos dosta visoko, i ne znam od kud mu vise snaga i prostor za ovoliko kretanje i udarce! Rebra me uzasno bole! Al ono sto me naaaajvise smeta su mokre gacice! Uzas! Pa po 4 puta na dan se moram presvuc! Jel tako i kod vas!? Kroz cijelu trudnocu sam imala iscjedak, cak sam na pocetku i vaginalete koristila. Al iscjedak je prozirno bjelkast, ne svrbi me nista, ne pece.. Citala sam malo po forumima da je normalno pogotovo pred kraj, al me bas zivcira!
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 26.3.2012 19:37:39
|
|
|
|
Kony
|
Ja ima kontrolu 3.4 i jedva čekam da vidim šta će mi reći. Nadam se da neću biti otvorena. Mene toliko lupa dolje nisko da mislim da će mi svaki ćas izletit plodna voda. Što se tiće mokrih gaćica to je normalno. Ja cijelu trudnoću nosim dnevne uloške
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 26.3.2012 19:39:20
|
|
|
|
Kony
|
Ja ima kontrolu 3.4 i jedva čekam da vidim šta će mi reći. Nadam se da neću biti otvorena. Mene toliko lupa dolje nisko da mislim da će mi svaki ćas izletit plodna voda. Što se tiće mokrih gaćica to je normalno. Ja cijelu trudnoću nosim dnevne uloške!!
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 26.3.2012 20:13:12
|
|
|
|
marči
|
Joj cure kao da sebe slušam...mene udara i dalje nisko dole( valjda se još nije okrenula) i to tako jako da me ponekada presiječe kao da me netko probada...imam osjećaj da će mi nogicom izbiti van sva je neka divlja beba...ne mogu se nikako namjestiti, spavati...ma i hodati mi je teško jer mi je ful pritisak, iscjedak imam cijelu trudnoću i nosim uloške, mene panika oprala kada je počelo kroz uložak prolaziti pa sam pisala tamo na forumu o tome...ali nekoliko upala rodnice je učinilo svoje...stalno to vučem, stalno vaginalete koristim...nije ništa svrbilo ni peklo...pa nisam ni kužila osim tog iscjedka da je upala...ali pred kraj trudnoće je normalno da je pojačan, ma u biti meni je rekla da je općenito u trudnoći normalno da je jači iscjedak, ne brini...nego cure ja kontam nas je samo 4 na forumu za svibanj??? nešto nas malo ima ili se to meni čini...tamo u ožujku i travnju brdo žena
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 26.3.2012 20:35:50
|
|
|
|
Kony
|
Mene nije tako u prvoj trudnoći nisko udarala ali sad mi je jako nisko pa mi je zato valjda tako jako nelagodno i čak bolno nekada kada udari. I ja sam bila na forumu za travanj tamo ih stvarno ima puno. Možda i nas bude pred kraj više
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 26.3.2012 20:44:07
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Vidjela sam i ja da je u travnju bas dooosta bebaca!!! Al eto, izgleda da nas je malo bilo aktivno u kolovozu!! Hrheheheheheheh..... Zanimljivo mi je ovo sto su vase bebe vec nisko, a moj je toliko visoko da mi grudnjak "dodiruje" stomak! Na dodir me boli prani kos! A da ne spominjem kako je nemiran... Bila sam uvjerena da cu rodit curku jer nisam mogla vjerovat da muski mogu ovako divlji bit! Svejrva mi kaze da je i mm bio nemirna beba! Kad vidi stomak kako skace i rasteze se s vrha prema dnu i s lijeva na desno kaze, mm je bio miiiran u uspoderbi sa ovim malim cudom!
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 26.3.2012 21:35:29
|
|
|
|
beba 2
|
hej curke, evo ja danas bila na pregledu i još sam se malo otvorila tako da i dalje mirovanje...i konačno su me naručili na uzv (28.03.), već je bilo i vrijeme jer svog nisam vidjela 2.mjeseca-jedva čekam srijedu! marči zbilja si me bila prestrašila kako se nisi javljala, ja se nadam da će tlak na kraju biti ok, probaj jesti neslano i izbjegavati kofein i isto sam se sjetila bitno je da uredno izmokravaš jer i to je jedan pokazatelj da je tlak povišen... ja vam isto muku mučim sa pojačanim iscjetkom i presvlačenjem, jer pokušavam izbjegavati uloške iako je to ponekad nemoguća misija...baš sam danas dr pitala za bol u predjelu mjehura...pa je rekao da može biti zbog bebinog skakutanju po mjehuru, ali da može biti i urinoinfekcija, pa će valjda u srijedu uzeti urin pa da vidimo, iako se ja nadam da je razlog skakutanje...
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 27.3.2012 10:59:01
|
|
|
|
Kony
|
Beba2 da li moraš piti neke tablete zato što si otvorena?
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 27.3.2012 11:28:08
|
|
|
|
beba 2
|
nije mi ništa dao osim i dalje mirovanje, mirovanje i mirovanje i normabele...iako moram priznati da ja normabele pijem samo po potrebi...i meni je čudno da mi nije ništa dao s obzirom da se od kontrole do kontrole stanje mijenja, ali valjda on zna, jer ja od kad sam s 19 tt završila u bolnici ne vodim više trudnoću kod redovnog ginekologa, već u bolnici u kojoj sam ležala...nemam pojma...samo još ta tri tjedna da izdržim kad ulazim u 9.mj pa onda neka bude što će biti...sutra imam uzv kojem se jako veselim jer ću konačno saznati kolika je beba...
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 27.3.2012 12:02:52
|
|
|
|
Kony
|
I ja pijem normabel samo po potrebi a trebala bi dnevno 2kom. Ja sam prošli tj.imala uzv i bebač je bio 1920 što se je meni ćinilo jako malo ali dok kaže da je to ok i da bi trebao do termina biti 3100. Samo da isto izdržim još 3tj. I onda ću već odahnuti
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 27.3.2012 12:38:17
|
|
|
|
marči
|
jutro curke...evo mene sa pregleda...hm...bebica je dobro iako sam malo zabrinuta jer nije baš dobila nešto na kilaži pa je sada 2200g 34 tjedan na prošlom pregledu je bila 1800 prije 3 tj, ali kaže gin. da je to ok i da neće biti prevelika beba, i dalje je na zadak i to što boli je zato jer mi guzom radio pritisak i skače i nogicama udara po mjehuru, toliko je hiperaktivna da nisam ni slikicu dobila a ni vidjela išta na uzv jer se stalno micala čak je i ginekologica komentirala kako je živahna , uglavnom tlak mi je ok 120/80 ali sam ja dobila lijepih 4kg u 3 tjedna pa je urlala da je i tlak od toga i stavila me na dijetu inače ne pijem kavu, ne solim hranu, čak ni pomfri ne solim ni salatu...ništa....navikla sam tako...a slatko izbjegavam zbog kilaže...jedino me opere tu i tamo pa smažem malo čokolade za kuhanje preko 70% kakaa...eto što reći...e da rekla mi je da ne bi smjela oticati?? ja joj kažem da neznam niti jednu trudnicu koja ne otiče a ona se dere na mene da to nije normalno i da ne bi smjela?? kao da to o meni ovisi?? od danas sam na porodiljnom e da..kontrola za 2 tjedna i ako se bebač ne okrene ćemo vidjeti šta dalje...ali poroditi će me na zadak bez ikakve analgezije??? ne znam kako to izbjeći sada me već panika hvata...a sve me dole boli jedva se krećem neznam kako vi cure ali danas sam po prvi put skužila da ne mogu čarape navući...da se nisam mogla popiškiti u čašicu kod gin. jer ju nisam vidjela od trbuha i kao kit sam se prevrnula na onaj stol za pregled jedva sam se uspela...grozno!!!sva sam si troma i ogromna...nadam se da je vama bolje i čekamo dobre vijesti sa vaših pregleda... P.s. moja doktorica će mi posuditi tlakomjer da to imam pod kontrolom
|
|
|
|
RE: Termin svibanj 2012. koliko nas imaaa!!! 27.3.2012 13:04:02
|
|
|
|
Ubrzomamica
|
Cure, nije mi jasno zasto pijete normabel?? Ja inace ne pijem nikakve tablete. Jedino kad dode popijem 2 lekadola koji me toliko osamute da zaspim 2 ure. Ako tako ne prode odem na hitnu i daju mi injekciju! Bojala sam se zime i prehlade, al evo hvala Bogu prosli smo bez tableta ciiijelu trudnocu! Na prosloj kontroli u 33 tjednu, moj djecacic je vec bio 2000 grama! Dosta velik!! Al tata nam je velik pa ima na koga bit! Marci, ja sam prstenje s ruku skinula jer sam primjetila da mi prsti ujutro i navecer nateknu! Al noge su jos u normali!
|
|
|
Anketa
Pranje zubica.
Admin
Kada ste djeci poceli da perete zubice cetkicom?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!