malicka
|
Vidim da nas sve muče slični problemi, pa vam možda mogu pomoći i s nekim iskustvima (pošto mi je ovo 2. trudnoća). Što se tiče učestalog mokrenja, to vam je tako pošto beba radi pritisak na mjehur, pogotovo što je veća i bliži se kraj trudnoće. Ja i ovu drugu bebu nosim nisko (kao i u prvoj trudnoći) i zato imam još veći pritisak na mjehur. Dobro vam je raditi Kegelove vježbe (stisnete mišiće koji zadržavaju mokrenje, držite nekoliko sekundi i pustite, pa ponovo - LINK: http://hr.wikipedia.org/wiki/Kegelove_vje%C5%BEbe). To će vam preporučiti i patronažna nakon poroda. Što se tiče zatvora, meni je ginekolog rekao da pijem samo puno Donat MG. Pila sam ga i u prvoj trudnoći i nakon poroda, i pomogao mi je. Pa probajte, ne može štetiti. A što se tiče spavanja ponoći, kod mene je situacija takva da kad spava sin od 17 mjeseci i muž ne hrče, onda me beba u trbuhu luđački lupa, jer se ona odlučila u 3, 4 ujutro razgibavati. I obično je to navečer kad se ispružim ili ponoći, ili ujutro kad bi ja možda još malo odrijemala. Ali nema veze, barem znam da je s bebom sve u redu dok je tako živahna. Vidim da su se neke od vas već i bacile u nabavku opreme za bebe, svega što vam i treba i netreba. Ja imam sve od prvog sina, a robicu ćemo dokupiti kako će trebati, jer vam male bebe brzo prerastu stvari, pa na kraju pola toga kaj ste nakupovali nakraju ne iskoristite. A i drugi će vam kupiti, pa ako vam ima kuma ili prijateljica za posudit neke stvari još bolje. Što se tiče digitalnog toplomjera, ja sam htjela kupiti digitalni toplomjer za uho nakon što mi se rodilo prvo dijete, ali mi je rekla patronažna da je kod malih beba najbolje mjeriti temperaturu u guzi, jer je to najtočnije. Pa smo tako uzmeli obični digitalni toplomjer i mjerili u guzi temperaturu, i to rijetko jer naš sin dosad još uopće nije imao temperaturu (ima 17 mjeseci). A ovih digitalnih toplomjera za uho ima raznih i raznih cijena (od 250-400 kuna) i uopće neznam što bi uzela, jer sam i sama gledala pošto je sad više nemoguće djetetu od 17. mjeseci mjeriti temperaturu u guzi. Dosta ljudi hvale Braunov Thermoscan, ali sam opet i vidjela da se žene žale, jer im u pet mjerenja zaredom da svaki put drugu temperaturu. A pogotovo ako vam dijete neda ništa gurati u uho, kao moj sin. Evo zasada bi to bilo to. Ako vas nešto zanima, pitajte, možda vam mogu pomoći.
|