|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Kegelove vježbe čija svrha je jačanje mišića dna zdjelice koji mogu oslabiti tijekom trudnoće i porođaja, menopauze ili zbog prekomjerne tjelesne težine.

image
Kegelove vježbe
/11


Kegelove vježbe čija svrha je jačanje mišića dna zdjelice koji mogu oslabiti tijekom trudnoće i porođaja, menopauze ili zbog prekomjerne tjelesne težine. Mogu ih raditi i muškarci kako bi riješili problem prerane ejakulacije. Vježbanje nije zamarajuće, i što je najbolje, vježbati možete bilo kada i bilo gdje.

 

Početna svrha vježbi je bila da se pomogne ženama koje su imale problem s nekontroliranim mokrenjem, međutim, s vremenom je otkriveno da te vježbe imaju još jedan efekt: poboljšanje osjetljivosti i užitka iz vagine.

 

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: 11 savjeta kako vježbati u trudnoći

 

O kojim mišićima je riječ?

Mišići dna zdjelice oblikuju oblik broja osam (8). Od naprijed su omotani oko vaginalnog i mokraćnog otvora, a od nazad oko analnog otvora. Mišići zdjelice rade kao cjelina, iako se kod Kegelovih vježbi naglasak stavlja na prednji dio dva kružna stezna mišića koji kontroliraju prolaz urina i stezanje vagine.

 

Kako znati vježbate li prave mišiće?

Kada budete sljedeći put mokrili pokušajte zaustaviti mlaz urina, bez pomicanja trbuha, bedara i zadnjice. Ako ste uspeli – upravo ste identificirali prednji dio mišića dna zdjelice.

Kada sljedeći put budete obavljali veliku nuždu, pokušajte zaustaviti stolicu. Ako pri ovim pokušajima imate osjećaj povlačenja mišića na gore – identificirali ste zadnji dio mišića dna zdjelice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Riješite se žgaravice u trudnoći

 

Kako izvoditi vježbe?

 

Prva Kegelova vježba

Kegelovim vježbama vježbaju se mišići prednjeg djela mišića dna zdjelice. Stisnite ih, zadržite ih tako 3 sekunde, zatim opustite i držite ih tako 3 sekunde. Za početak radite 10 vježbi u seriji tri puta na dan. Vrijeme zadržavanja mišića produžavajte u skladu s jačanjem vaših mišića.

 

Druga Kegelova vježba

Ova vježba se od prve Kegelove vježbe razlikuje samo po tome što se stiskanje i opuštanje radi što brže možete.

 

Treća Kegelova vježba

Zamislite da se krećete liftom s prizemlja na peti kat. Kako odmičete od prizemlja, lagano počnite stezati mišiće i intenzitet stezanja pojačavajte sve do petog kata. Zatim zamislite da se spuštate odmah nazad na prizemlje i isto tako lagano, ravnomjerno opuštajte mišiće.

 

Kvalitetno izvođenje vježbi je bitno. Nema potrebe zaustavljati dah dok vježbate.

 

PROČITAJTE JOŠ: Masaža međice

 

Prednosti Kegelovih vježbi

Kegelove vježbe možete izvoditi bilo gdje i bilo kada, krajnje neprimjetno. Nije potrebna nikakva oprema za vježbanje, vježbu možete izvoditi na ulici, na poslu, u samoposluzi...

 

Kako muškarci rade Kegelove vježbe?

Muškarci ove vježbe izvode na isti način kao i žene, stiskanjem i opuštanjem zdjeličnih mišića, koje mogu locirati na isti način kao i žene – zaustavljanjem mokrenja. Vježbanje kod muškaraca rješava problem prerane ejakulacije.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
11
Uloga kalcija u prehrani trudnica
Jedna od glavnih uloga kalcija je pomoć u rastu, razvitku i čuvanju kostiju i zubi. Kao buduća majka morate zadovoljiti ...
10
Učlani se u dm babybonus i ostvari pogodnosti
Svake godine dm svoj program babybonus obogaćuje nekim novim pogodnostima koje su rezultat razmjene iskustava i razgovor...
6
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Nevjerojatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je doktori bude prije dolaska na svijet.
6





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!