|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Porođajna priča male Tene

Uredništvo Ringeraje, 22.5.2012
Termin poroda bio je nedjelja, 26.2. Doktor me naručio na kontrolu taj tjedan u ponedjeljak popodne. Sve je bilo isplanirano, seka je došla samnom da obavimo pregled, nakon toga sam planirala ići doma ispeći kolače ...
Ključne riječi:

image
/11


 

Ringerajin korisnik: vampirica
Datum: veljača 2012.
Vrsta poroda:  prirodni porod.
Broj dana u rodilištu: 3
Rodilište: Sveti Duh, Zagreb
Ocjena rodilišta:  4
Komentar ocijene:  Sve je bilo super, samo da su malo kreveti udobniji i kupaonice malo bolje!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Termin poroda bio je nedjelja, 26.2. Doktor me naručio na kontrolu taj tjedan u ponedjeljak popodne. Sve je bilo isplanirano, seka je došla samnom da obavimo pregled, nakon toga sam planirala ići doma ispeći kolače za muža koji je idući dan  navećer trebao doć iz Rumunjske gdje je bio poslovno jer je silno želio prisustvovat porodu, kao što je prisustvovao i rođenju prve kćerkice i bio je oduševljen time.
 Međutim, ništa od naših planova! Na pregledu je otkriveno da imam manjak plodne vode, a zbog toga i prijašnjih problema s tlakom, doktor nije htio riskirati već me odmah poslao u rodilište s ciljem da mi idući dan ujutro inducira porod. Sva pomalo zbunjena, došla sam sa još zbunjenijom sekom do ulaznih vrata rodilišta, izdavala joj skoro sve novce iz novčanika da ide na kavu i  ispričavajući joj se što sam ju sad bezveze dovlačila ovdje, ušla sam unutra popračena zbunjenim pogledom izbezumljene seke.
Tamo su me još jednom pregledali, bila sam otvorena za 3 prsta, neki doktor u letu je zaključio da ću ja to obavit sve prirodno i smjestili  me u krevet u predrađaonu i pripremili za porod. Obavila sam odmah sto poziva, i do tad mi je prijateljica dovezla torbu sa stvarima. Sjedila sam još malo s njom u hodniku, i do tad me zbunjenost već prošla, a obuzimao me sve veći osjećaj sreće i nestrpljenja jer ću uskoro vidjet svoju djevojčicu! Muž nije znao što bi sad sam sa sobom, dal će stić, dal neće, dal da ide s avionom ili autom...uglavnom, odlučio je da će ipak ić s avionom, doći će u svakom slučaju prije, a i sav tako uzbuđen nebi bio ni u stanju voziti.
U predrađaoni je samnom bila još jedna gospođa u istoj situaciji s kojom sam se zafrkavala da nam vrijeme brže prođe, i u svemu tome me hvatali sve jači i jači trudovi koje ctg iz nekog razloga nikako nije očitavao. Hodala sam i hodala da to nekako brže krene dok napokon bol nije već postala toliko jaka da sam morala ležati. Oko ponoći došla je babica, divna žena koja me porodila i prvi puta, i pitala me dali bi htjela nešto protiv bolova, na što sam odogovorila da bi rado ako je ikako moguće, jer mi je ruka već plavila koliko sam čvrsto stiskala stol sa ctg-om kad bi me uhvatio trud. Dobila sam tad to nešto protiv bolova, iako nisam osjetila nikakvo olakšanje...pokušala sam si zamišljati more, plažu, palme i slične umirujuće slike i moram priznati da pali, svega nekoliko sekundi.
Mir i tišina, oko 2h ujutro, svi kao da drijemaju, a meni bolovi sve jači. U jednom trenutku sam počela osječat jake trudove i zazvala sestru. Došla je odmah s mladom doktoricom, koja je također stvarno bila divna, pogledala me i vidjela da sam skroz otvorena. Uspjela sam doći sama do boksa, gdje su me ostavile da bi otišle po ctg i još plahti, a meni je tad, kad sam se htjela popeti na stol, puknuo vodenjak i osjetila sam da beba ide van.  Jedva su me uspjele staviti na stol, na što mi se lijeva noga iz nekog razloga nekotrolirano počela tresti, nekoliko puta mi rekle da tisnem, masirale me, navijale da mi ide odlično, da je to predivan porod, da sve ide super, pravi prirodan porod i na to evo čuda...ugledala sam predivnu djevojčicu, svoju kćer, dugačku 49cm i tešku 3210g, rođenu u 3.41h. Nešto najljepše na svijetu. Stisnula sam ju uz sebe na što je ona odmah odgovorila traženjem sisanja, nevjerovatan refleks, priroda je stvarno tu napravila čudo! Nazvala sam muža koji je bio na putu na aerodrom i obavijestila ga da je postao tata. Nije stigao na porod, ali to sve tad više nije bilo bitno, jer naša curica nam je došla živa i zdrava, predivna!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Donat Mg nagradna igra-5. i posljednje pit...
Danas imate priliku osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku...
4
Kako biti sretna?
Osmijeh otvara sva vrata. Budite ono što jeste, ne uspoređujte se sa drugima i budite se sa osmjehom na licu.
4
Trudna & lijepa!
U ovom broju donosimo brojne savjete o tome kako ćete osnažiti svoju trudnoći i biti lijepa, zdrava i sretna trudnica.
4
Sve što trebate znati o dm babybonus programu
dm babybonus program za bebe pruža podršku roditeljima koji imaju djecu do dvije godine starosti, u obliku korisnih savj...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!