|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Karla - porođajna priča

Uredništvo Ringeraje, 10.8.2012
Podijelite s nama svoju porođajnu priču i osvojite predivnu knjigu koju vam poklanja Mozaik knjiga, na moja.prica@ringeraja.hr...

image
/21


Mozaik knjiga nagrađuje svaku objavljenu ˝Porođajnu priču˝.

 KAKO PRUŽATI LJUBAV KOJA ISCJELJUJE – Vodič za roditelje

Harville Hendrix i Helen LaKelly Hunt

Način na koji odgajamo djecu uvelike govori o tome kako smo i sami bili odgajani. Shvatimo li tijekom interakcija s djetetom da nalikujemo na vlastitog oca ili majku, spomenuta spoznaja može nas potpuno obeshrabriti ili nam poslužiti kao motiv za preispitivanje neriješenih problema koje vučemo još od djetinjstva. Ova knjiga nudi jedinstvenu mogućnost za osobnu preobrazbu zahvaljujući kojoj ćete uspostaviti svjesnu i zdraviju vezu s djecom. 

Posjetite i saznajte što sve Mozaik kniga nudi, na njihovoj službenoj Facebook stranici.

__________________________________________________________________________________________________________

 

 

Ringerajin korisnik: mana2 

Datum: 15.02.2007.
Vrsta poroda: 
prirodni porod 

Broj dana u rodilištu: 3
Rodilište: Vinogradska
Ocijena rodilišta: 
5
Komentar ocijene:
 Najviša ocjena zbog tako ugodnih, susretljivih ljudi, puni pozitivnih riječi, pozitivne energije zbog kojih je sve bilo u najboljem redu


 


       Ljeto 2006. je počela moja priča, potvrdom doktora da sam trudna.

Nakon 5 godina braka bilo je i za očekivati. Uzbuđenje, sreća, već smo počeli birati imena. Dorijan ili Karla. Karla je ime koje mi se sviđalo od najmlađih dana. Imala sam lutku koja se zvala Karla i rekla sam si da će mi se kćer jednog dana tako zvati.

 

 U trudnoći je bilo malih problema, višak plodne vode, u bolnici sam ležala 3 tjedna, bila sam dosta puta na ultrazvuku i jedna slikica mi se urezala u pamćenje,  moja Karla je dudala palac!!!

 

Termin poroda je bio 23.2., međutim na samo Valentinovo u 5:30 su počeli bolovi.

Sjećam se da sam spavala, bolovi su me probudili, ali takve jačine da sam morala šetati sve dok nije prestalo.

 

 Trudovi su se ponavljali svakih 10 minuta i to kroz cjeli dan. Nisam radila paniku, već sam odlučila čekati dok ne dođu na svakih 5 minuta. Uz to, bila sam bolesna, imala sam jaku virozu. Muž je cijeli dan titrao oko mene, , bio je preplašen i on je bio za to da odemo u bolnicu odmah jer "bolje da sam pod njihovim nadzorom". Nisam se dala smesti.

 

Navečer odlazim pod tuš kad ugledam krv. Nisam znala šta je to, čula nešto jesam, ali nisam znala što to znači. Tada smo ipak krenuli u bolnicu. Na prijemu su vidjeli da kašljem i šmrcam i odlučili su me pregledati te smjestiti u izolaciju.

 

Moj muž je htio biti sa mnom na porodu, međutim nisu dozvolili s obzirom na moje zdravstveno stanje. Dan kasnije zatvorili su bolnicu s naznakom "Zbog gripe nema posjeta"!

 

Doktor mi je rekao da sam otvorena 4 prsta, da to neće tako skoro bez obzira na trudove i dao mi masku za lice. Smjestili su me u apartman. Cijelu noć sam se borila sa trudovima dok sestra u 4:30 nije došla po mene i rekla da idemo na pripremu. Obavila sam sve i smjestili su me u boks. Nisam htjela epiduralnu niti ikakve tablete, htjela sam da moja Karla dođe prirodno!

 

 Nakon 2 sata neizdrživih bolova, 15.02. u 6:55 čuo se plač! Moja Karla!!! Predivna, crvena, zgužvana, s crnom kosicom! Babica mi ju je odmah nakon pranja stavila na prsa! Neopisiv osjećaj! Moje dijete je bilo konačno tu, uz mene, nakon dugih 9 mjeseci!

 

3 dana smo se upoznavale same u apartmanu. Tata, bake, djedovi dobivali su slikice putem mobitela s obzirom da nisu mogli do nas! Cijelo vrijeme sam imala masku na licu i bojala se da Karli ne prenesem virozu! Sestra mi je nakon 2 dana pokazala kako dojiti, međutim, Karla mi je već bila napravila ragade!

 

 Dojenje je postalo užasno bolno, ali prebrodili smo to! Dojila sam je do godine dana! Danas je Karla već 5,5 godina, ima seku 3,5 godine, ali o tom drugom porodu, u drugoj priči!!! 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Donat Mg nagradna igra-2.pitanje!
10 dana, 5 dobitnica. Danas imate priliku ponovno osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku....
4
Donat Mg nagradna igra-5. i posljednje pit...
Danas imate priliku osvojiti poklon paket Donat Mg-a. Kako osvojiti pročitajte u nastavku...
4
Kako biti sretna?
Osmijeh otvara sva vrata. Budite ono što jeste, ne uspoređujte se sa drugima i budite se sa osmjehom na licu.
4
dm babybonus – prijatelj u najradosnijim d...
dm je osmislio čitav niz pogodnosti kojima je zajednički, ujedno i jedini, zadatak pružanje podrške baš svim roditeljima...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!