|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Tajni život nerođene bebe

Uredništvo Ringeraje, 4.2.2020
Da li znate što beba radi dok se razvija u vašem trbuhu?
Ključne riječi:

image
Beba u trbuhu
/11


Večera

Kada jedete određenu hranu, arome se mogu osjetiti u amnionskoj tekućini. Luk, đumbir, slatko itd. Znanstvenici vjeruju da je to prirodan način da se beba pripremi za ukus hrane, koju će najvjerojatnije jesti nakon poroda. Već u 15. tjednu, beba pokazuje sklonost prema slatkim ukusima, a kada je amnionska tekućina slatka, ona je više pije nego kada je slana.

 

Gledanje

Možda nema mnogo mjesta za gledanje, ali beba počinje otvarati oči oko 28. tjedna. Tijekom druge četvrtine trudnoće, beba reagira na svjetlost. Znanstvenici su primijetili da se bebe udaljavaju od najsjajnijeg izvora svjetlosti koji prolazi kroz majčin trbuh.

 

PROČITAJTE JOŠ: Masaža za bebe

 

Disanje

U 9 tjednu beba počinje vježbati disanje. Prvo udisanje izazvano je dramatičnom promjenom temperature i okoline kada se beba rodi. Stoga, kada se porođaj obavlja u vodi, treba voditi računa da voda bude jednaka temperaturi majčinog tijela - beba uzima prvi dah kada se izvadi iz vode.

 

Smijeh

Vaš mali šarmer trenira osmjehe dok raste u trbuhu. Osmjeh na 4D ultrazvuku se vidi oko 26. tjedna.

 

Suze

Da, beba u trbuhu ponekad plače. Uz pomoć ultrazvuka znanstvenici su otkrili da beba može pokazati znakove plača. Možete čak i primijetiti i kretanje donje usne, kada beba plače u maternici. Naime, plač je važno sredstvo komunikacije za novorođenčad.

 

PROČITAJTE JOŠ: Masaža međice

 

Privrženost

Dok beba raste u trbuhu prati svaki korak vašeg svakodnevnog života. U posljednjih 10 tjedana trudnoće beba već aktivno otkriva pažnju na majčin glas. Možda neće razumjeti o čemu pričate, ali ona definitivno primjećuje način na koji to govorite. Zahvaljujući tome, ona će vas prepoznati čim se rodi.

 

Potrebe

 

Na kraju, dobro je podijeliti da beba ima svoje potrebe u želucu svoje majke. I velike i male!

 

Prijevod: ringeraja.mk

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Jeste li znale da vas u dm-u čeka poklon p...
dm je za trudnice i bebe rođene u Hrvatskoj od 1.1.2024. pripremio poklon pakete koji trudnoću i prve trenutke provedene...
7
Trudna&Lijepa
Magazin "Trudna&Lijepa" na svim kioscima – za vaše najljepše trudničke dane!
6
Pušenje i trudnoća - zbog čega nije dobro?
Dali ste znali, da ukoliko samo jedan od partnera puši, smanjuju se šanse da zatrudnite. I muškarci i žene pušači imaju ...
4
Trudna & lijepa!
Novi broj magazina Trudna&lijepa na kiosku. Požurite po novi broj jer vas i u ovom broju očekuju nagrade.
4





Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!