|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Biokemijska trudnoća!?

Uredništvo Ringeraje, 5.1.2017
Ovo su tri najčešća pitanja o biokemijskoj trudnoći…

image
Biokemijska trudnoća
/11


Kako se otkriva biokemijska trudnoća?

Biokemijske trudnoće najčešće otkrivaju testovi za utvrđivanje trudnoće. To su zapravo trudnoće koje završe vrlo rano, i prije nego što ih je moguće uočiti na ultrazvuku (najranije oko pet tjedana od prvog dana posljednje menstruacije). Smatra se da biokemijske trudnoće nastanu kada zametak odumre odmah nakon stvaranja, a prije usađivanja u maternicu. Vrlo su česte, gotovo 50 do 60 posto svih trudnoća završava kao biokemijska trudnoća.

Kako se utvrđuje biokemijska trudnoća?

Da je trudnoća postojala, saznaje se prema pozitivnim vrijednostima beta HCG-a (hormona trudnoće), bilo iz krvi ili iz urina. Poslije nekoliko dana žena od pobačaja prestaje biti pozitivna, te dolazi do krvarenja i u tim slučajevim nije potrebna kiretaža, jer trudnoća sama po sebi propada.

Kako možete saznati jeste li bile u drugom stanju?

Prije se nije previše znalo za biokemijske trudnoće, jer tada nisu postojali testovi za rano otkrivanje trudnoće, a žene su imale običaj da čekaju izostanak menstruacija, pa da se tek poslije nekog vremena jave ginekologu. Ako bi dobile menstruaciju, smatrale su da nisu ni bile trudne. Menstruacija nakon biokemijske trudnoće može biti obilnija i s ugrušcima, praćena jačim bolovima nego inače, ali to nije pravilo. Ova trudnoća najčešće nema simptome, jer se prvi simptomi prave trudnoće javljaju tek oko šestog tjedna.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam razumijeti što znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
8
Važni pregledi tijekom trudnoće – prvo tro...
Uz redovne ginekološke preglede možeš se osigurati da tvoja beba i ti budete zdravi i počneš se pripremati za porod mirn...
5
Vaše tijelo u trudnoći
U trudnoći se svaki dio tijela mijenja i prilagođava novim zadaćama. Kao da samo zaćeće nije dovoljno čudo za tijelo tu ...
4
Muškarci otkrivaju: Zašto je trudnica seksi?
Trudnički trbuščić, zaobljene tjelesne obline, pune grudi... samo su neki od razloga koji potvrđuju da i trudnice mogu b...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!