sretnaz
|
Individualno je to s grudima. Znam da su mi u prvoj trudnoći malo narasle, ali nakon poroda još malo. Sad mi se čini da je priča slična kao i s trbuhom, da su narasle više, ali ne puno. Ipak sve je drukčije jer sam još dojila dok sam bila trudna. Za pp, kupila sam Natura pelene u 4 mjesecu (20 kom), a rodila u 9om, i znala sam jako malo o njima, tj. znala sam da ih želim jer su zdravije i u konačnici jeftinije. Kasnije sam jako puno naučila o njima, i kupila sam još 7 kom babysaurus, i razočarala sam se s jednim modelom jer su gumice oko nogu popustile pa ih moram slati na popravak što nije jednostavno jer je žena u Sarajevu. Kolegica mm mi je dala vreću svojih pelena koje je ona kupovala i to sve strane pelene tako da ih sada imam i preko 50. kažu da je dovoljno 20 pelena, ja mislim da je 25 ok, ali na kraju se većina navuče i kupuje ih sve više... ne spadam u tu kategoriju jer mi je bezveze nagomilavati, a kažem, da mi je i ovo previše jer sam ih dosta dobila. Dobro je što ću vjerojatno imati sada dve guze u pelenama jer mi sin i nije nešto zainteresiran za skidanje. Uglavnom, svakome preporučujem da ako je na fejsu, da se priključi grupi Moderne platnene pelene. Da li si na fejsu? To je odlična grupa, ima jaaako puno fajlova o pelenama, o načinu održavanja, o proizvođačima... i popis šivalica u Hrvatskoj. Npr. Dolisa je odlična žena i imam njene pelene 3kom, jer sam ih dobila na nagradnoj igri (na fejsu...). Kažu da su Flafi pelene super, pogotovo konoplja-bambus (za noć) i Pelenko Sara.... A npr. za Naturu ima dosta kritika i malo je mama koje ih vole.... Koristim isključivo pp. U početku dok pupak ne otpadne koristila sam jednokratne i jedno vrijeme sam koristila u kombinaciji i jedne i druge jer sam jako puno jednokratnih dobila, a i 20 pp mi je bilo malo. Čak sam znala i tetre koristiti. Znam da te odgovaraju, jer to je normalno, svi se čude zašto prati itd... svi mi koji koristimo pp stalno to slušamo. I jedan savjet: ako ti u početku ne bude išlo, nemoj ih odmah prodavati. Sačekaj, pa nakon nekog vremena opet probaj. Neke mame su prelazile na pp kad je dijetze imalo i 4, ići čak 9 ili 11 mjeseci!