Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 14:00:49
|
|
|
|
PENELOPI
|
0Mene su istomprvi putmdosta rezali tako da sam nosila jednokratne gacice skoro mjesec dana, imala sam one iz mullera. Rana mi je bila tako osjetljiva da obicne gace nisu dolazile u obzir isto tako najbolja mi je bila spavacica jrer je bilo vruce a rana treba sto vise zraka. Sto se tice savjeta sa prvorotke, mislim da to sve ovisi od osobe do osobe i bolova itd... nema tu previse mudrovanja. Meni kad su trudovi krenuli odmah na pet minuta i tako 16 sati i to bolova da nisam mogla stajati,na momente gubila svijest od iscrpljenosti, i danas se pola toga ne sjecam. Nisam mogla razmisljati o nicem, mozak blokada, nije me bilo briga za nista samo da to zavrsi napokon. Ovaj sam put ako sve bude u redu do kraja trudnoce odlucila ici na stolcic bas zbog tog rezanja jer mi je to nakraju bilo gore od trudova. I ja sam vjezbala do kraja i eto lakse rodila frendica bez rezanja i puno brze ammorala je lezati cijelo vrijeme trudnoce tako da to sve ovisi. Ja i mm imamo tu i tamo odnose kad meni dode zelja sad smo puno opusteniji sto se toga tice nego prvi put,iako me sad malo strah zbog niskog nosenja pa cemo malo pauzirati. Kazu da je dobro prakticirat pred termin radi lakseg otvaranja
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 14:18:01
|
|
|
|
sretnaz
|
Izgleda da samo mm mene ne izbjegava, nego ja njega. Nemam volje, umorna sam i zaspim ispred TVa nakon 5 min. Izmori me ovo moje živo dijete od 20 mjeseci. Mene nije bilo strah poroda prvi put. Bila sam baš sretna kad su me uhvatili trudovi i kad smo krenuli u rodilište. jedva sam čekala vidjeti bebicu. Bila sam sigurna da će biti brzo kao mojoj mami koja je rodila 3x ili mojoj sestri. Uopće nije bilo tako. Ali ne zamaram se time, jer roditi moram i ako sam mogla onda valjda će sad biti lakše i brže. I stvarno sve se nekako zaboravi. Što se tiče šivanja, osjetila sam malo, ali ništa nepodnošljivo. Više su me smetali šavovi nakon dva dana i rana zateže nekih 10ak dana. Najviše su me bolili trudovi otvaranja, a nisam htjela ni drip ni epiduralnu. Sve je to individualno, neke dođu u rodilište sa malo bolnim trudovima 4 cm otvorene ili 6, a neke s jako bolnim trudovima 1 cm otvorene. Za željezo je jako dobro jesti crveno meso, jer se iz njega najbolje iskoristi, puno bolje nego iz povrća.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 14:21:11
|
|
|
|
sretnaz
|
sad sam se sjetila, imam i ja prijateljicu koja je u dvije trudnoće uglavnom ležala, i mršava je i uskih bokova i rodila bez problema... nema pravila i ne brinite previše. U svakom slučaju kada i stolčić pomažu. Ja ne mogu na stolčić radi spremanja matičnih stanica.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 14:31:49
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
chocolate - 12.06. sretnaz - 21.06. leot - 24.06. emy0406 - 24.06. zvjezdicamaja - 01.07. SANJABI - 03.07. tintilinki - 14.07. ivaj - 15.07. Tea2803 - 17.07. victory - 19.07. Mrvic@ - 21.07. FingerJ - 25.07. vepikica - 03.08. Suzana12 - 03.08. PENELOPI - 09.08. Ulala - 10.08. Pomalo - 13.08. Njanjica - 16.08. sandra999 - 19.08. ikaaa - 28.08. RIBICA241 - 28.08. luce1010 - 03.09. Ninna10 - 06.09. Ivankaa - 08.09. Mussy - 10.09.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 14:51:59
|
|
|
|
victory
|
cure, vidim tema je seks pa se moram malo uključiti he he. ali prvo da se zahvalim chocolate i svima koje ste stavile popise, moram biti iskrena naježim se kad vidim koliko uložaka i svega nam treba.. malo sam gadljiva na te stvari pa se nadam da će proći što brže i bezbolnije i bez šivanja, krvarenja i ostalog, ali dosta sam sanjala :)) da se vratim na odnose,,, izgleda sam jedina ja koja to zaista nikako ne mogu, ne mogu i gotovo.. čim se poljubimo beba počne udarati pa odustanem od svake akcije :) još kad znam da je nisko.. grozno mi je to. frendice mi kažu da sam luda ali eto.. jednostavno sam luda :)
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 16:41:06
|
|
|
|
ikaaa
|
victroy ..kažeš da se beba uznemiri.....evo jednom prilikom i moja curka je poludila, samo malo smo se išli maziti, kad ono tulum u trbuhu...lupala ko luda....i naravno tko je prvi odustao mužić...neću ja, biti će ti nešto....udarit ću bebu... ali to sa odnosom u zadnjim mj t sam čula da je dobro raditi..sad neznam tko će imati više volje dali ja sa velikim trbuhom ili moj prestrašeni muž...
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 17:11:34
|
|
|
|
Tea2803
|
Sretnaz ni mm mene ne izbjegava u prvom tromjesecju sam imala super volju za seks,u drugom tromjesecju gotovo nikako a sad u trecem opet imam volju ali ne smijem ,, a opet imam pitanje za one koje su rodile,kakav vam je seks bio poslije?Da li se sta po tom pitanju mjenja u nama zenama? Mene muci to da ce bebica biti s nama u sobi i neznam kako bi prakticirala seks kad ce on spavat dva metra udaljen od mene? Mislim da mi nece bit bas ugodno? Jel prosao netko nesta slicno?
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 19:13:38
|
|
|
|
sretnaz
|
Victory, bez krvarenja ne možeš proći i jedino se možeš nadati da neće trajati predugo... ali meni je trajalo 45 dana, ako ne i više. Naravno, s vremenom se obilnost smanji. Meni je bilo smiješno kad se nakon sexa malena namjestila tako da mi je trbuh imao ogromnu grbu na desnoj strani... prvo je počela tulumariti i onda se tako namjestila. Rekla sam mm da se naljutila što smo ju uznemiravali. Sex poslije poroda. Hm, sve je individualno, meni je dosta vremena trebalo da se zaželim, i trebalo mi je vremena da mi opet bude dobro. Ali koliko sam čula ima onih koji jedva dočekaju. Nije mi smetalo da je on u krevetiću kraj nas kad spava i ništa ne čuje. Ali je smetalo mm pa smo uglavnom bili u dnevnom boravku, dok on spava u sobi.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 20:03:20
|
|
|
|
Pomalo
|
Mome muzu ne smeta yrudnoca uopce ne smeta, jos sam mu vise sexy sa trbuhom i bujnim grudima.. heheheh.. Meni nekad ne bude ugodno, ako me leda ili maternica boli.. Cure bila danas na pregledu, beba ima ravno kilogram.. A duzinu mi nije mogao reci, ali da je bedrena kost duza malo, kao za 27 tj, a ja danas 26+6.. i odusevljen je mojim zeljezom, kilazom.. Pitala ga je li smijem jesti puno tresanja, rekao da nema problema, ali ipak da ne pretjerujem.. Tako da sam sad cijela sretna i zadovoljna..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 20:27:30
|
|
|
|
Tea2803
|
Pomalo za tvog bebaca moj je bio 1028 u tocno 26tt a kolika mu je bedrena kost jel ti rekao? Tako ni mm ne smeta trudnoca meni isto ponekad smeta ali vise zato jer me udara a opet nekad mi dode takva zelja za seksom da ga ne bi pustila i sva sreca da me to obicno potrefi kad je on na poslu kad sad bas nije preprucen seks kod mene
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 13.5.2014 21:52:48
|
|
|
|
eternity
|
pozdrav drage , ja upadam kao padobranac sa podforuma zatrudnjivanje na podforum trudnoća na podforumu zatrudnjivanje imamo novu temu- iskustva naših trudnica pa ako ima tko od vas raspoložen da sa nama podijeli svoje iskustvo, odnosno : -kako ste se "trudile" -što ste od lijekova pile u dobitnom ciklusu i u ciklusima prije -koje čajeve ste pile -koje vitamine ste uzimale -koje ste pretrage radile -koliko dugo ste se trudile da postanete -kad ste radile test -simptomi prije pozitivnog testa i kasnije - ... sve što mislite da je pomoglo da ugledate i postanete hvala u ime svih trudilica
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 12:36:11
|
|
|
|
PENELOPI
|
Tea meni je dosta dugo trebalo poslije poroda da se odlucim na sex najvise zbog rezanja, i nije mi prvih par puta bilo ugodno ali mi je kasnije bilo jos bolje nego prije poroda
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 12:43:14
|
|
|
|
PENELOPI
|
I da krvarila sam skoro 6 tjedana mada nije svo vrijeme bila prava krv, na kraju je bilo nesto bjelkasto ali je curkalo pomalo. U biti boja lohija se mijenja od pocetka krv, pa smedkasto ,pa bijelo pa prozirno. Meni je trebalo dosta ulozaka.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 13:13:19
|
|
|
|
Pomalo
|
Evo mi pisu neke mjere... bd 69,2 Fc 223,1 i nesto sta ja mislim da je Ac 50,6.. Valjda sam dobro protumacila njegov svrakopis...
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 13:18:50
|
|
|
|
Pomalo
|
Meni se cini da sam zamjenila Fl i Ac..al valjda cete shvatit..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 13:48:15
|
|
|
|
Tea2803
|
Pomalo mjere su ti savrsene!! Prema jednoj stranici sam ti izracunala i po njoj ti je decko velik 1034g a dugi je 35cm jednostavno super za 26+6 jer mojem su ti mjere za tocno 26t Bpd-6.71 Ac-23,2 - meni je to vece od tvoga a to znaci da je bucmastiji Fl-4,97 Bpd ti je mjera glavice,ac tezine a fl duzine Penelopi nadam se da ce i meni seks poslije odgovarat i da se nece nista promjenit Svi se bojimo rezanja i meni je to muka i strah me da nece bolit jako gore mi je pomisao na to nego na porod
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 14:19:38
|
|
|
|
PENELOPI
|
ma i meni je to bilo najgore plus ragade,ali sve se izdrzi lakse kad drzis svoju bebu. Meni je jedna sestra u bolnici rekla nije lako biti majka, i to je istina da svasta podneses za svoje dijete ali najbitnije mi je da je s bebom sve ok. Kad se mala razboli ja bi radije da mene boli nego nju, nevjerovatno kako ti ee osjecaji promijene kad postanes mama, jednostavno je dijete br.1 a ti si manje vazan.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 14:20:48
|
|
|
|
sretnaz
|
Ne morate se bojati rezanja. Ne znam kako je drugdje, ali u Ri ne režu svakoga. Nisam ni znala ni vidjela da su me rezali, nego kad su rekli da će šivati, onda sam pitala: zar ste me rezali? Pa su mi rekli da. Svako iskustvo je drukčije, mene su najviše boljeli trudovi otvaranja, i ta rana me boljela nakon poroda nekih 10-15 dana. Nekome je najgore šivanje, a nekome sam porod. Ne možemo znati što nas čeka... Sa mnom je bila prvorotkinja koju nisu rezali i koja je došla u rodilište i nakon dva sata rodila. Bila je i jedna žena koja je htjela u kadu i na kraju nisu uspjeli napuniti jer je rodila dok su je punili. A ima ih i koje budu 15 h u rodilištu. Ma tko će znati? Bitno je da s bebom bude sve OK i naravno da se što prije ušaltamo sa dojenjem itd. Porod, kao porod bit će kakav bude.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 14:25:10
|
|
|
|
PENELOPI
|
Pomalo imamo skoro iste mjere a vidim da smo i po terminu blizu.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 14:53:48
|
|
|
|
victory
|
cure, i ja sam danas bila na pregledu, doktorica veli da je sve ok, da je bebica super, pregledala sve organe i sve je 5. Međutim imamo puno, 2013 grama, dakle više od 2 kg :) kaže da to ne mora biti ništa strašno puno, nego samo da je beba naprednija, ali da provjerim taj šećer (ogtt) to idem sutra vijdjet baš sam se zabrinula. Međutim, ac (opseg trbuščića) je 27.86 cm, što u nalazu stoji da je za 21t i 6d, pa me to zabrinulo. To sam tek sad skužila kad sam došla doma jer mi je dok rekla da je sve ok! jel moguće da se nije dobro namjestio pa da nije uspjela napraviti dobru mjeru jer mi je to ful premalo s obzirom da je velika beba (cca 2 tjedna napredniji po svim parametrima). I da, glavica nisko, nisko... nogice lupaju po rebrima :) jel ima koja od vas cura mjere za 30 tt da usporedim..nadam se da je sve ok :/
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 15:07:47
|
|
|
|
chocolate
|
Ja se rezanja ne bojim, nadam se samo ako dođe do toga da neću osjetiti ništa. Po meni je mislim bolje da me oni malo zarežu nego da popucam od-do. mislim da je i oporavak i lakši i da se bolje zašije.. Nemojte se cure previše zamarati tim mjerama, one nisu 100% precizne.. Samo sebi stvarate nervozu analiziranjem svega toga.. Victory kod mjera trbuha normalno ti je neko odstupanje od 2 tjedna.. To ti je sve u redu, da nije budi sigurna da bi ti rekao nešto.. Ja jedva čekam petak da vidim jel mi se cura konačno okrenula kako treba..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 15:16:16
|
|
|
|
victory
|
chocolate, ti si prva na popisu :) bit ćeš naš junak a onda i tješitelj jer kad mi dođemo na red ti ćeš već imati bebicu od mjesec, mjesec i pol dana :)) imaš pravo za te mjere, i ja mislim da bi mi rekla, bitno da na dnu nalaza stoji dijetalna ishrana he he.. :/ kod mene se beba okrenula, još na pregledu prije 3 tjedna što je fakat prepreprerano ali tako je postavljen i veli mi danas dok da najverovatnije, ono 99 % neće više ići glava gore iako ima još mjesta za kretanja ali eto. smjestio se kako mu paše :) po svemu sudeć cure moja će beba imati min 4 kg na porodu ako ovako nastavimo he he... od sad samo voće i povrće, obećavam!!! :))
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 15:28:55
|
|
|
|
sretnaz
|
Na 16 stranici sam pisala mjere za tjedne 23+6 i 32+4. Ali stvarno kao što Chocolate kaže, ne zamarajte se time. Pa dijete je u trbuhu, gleda se ultrazvukom i sve je to okvirno. Greške su moguće. Kad nešto stvarno ne valja gin upozori.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 14.5.2014 15:59:53
|
|
|
|
victory
|
sretnaz, vidjela sam tvoje mjere.. ma to je sve tu negdje :)) mene cijelo vrijeme buni što mi dok vodi 10-ak dana manju trudnoću, ali sve su se mjere nadoknadile odmah na samom početku, pa je u biti trudnoća kao i po zadnjoj mengi..ali dobro.. sve je to normalno da varira.. :) ma ja se fakat svime opterećujem.. luda sam već valjda od svega.. imala sam tisuću stresova tijekom trudnoće tako da nije ni čudno. sutra ogtt. kontrole, kontrole.... nikad im kraja...
|
|
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!