Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 15.5.2014 20:22:57
|
|
|
|
emy0406
|
Vidim da se svašta nešto izdogađalo,bit će bolje cure!Teić bude brzo prošlo,za micanje bebice ti je normalno,više baš nema mjesta pa se gurka .Neko je pitao za mjere pa evo napisat ću mada nisu sve bebice iste pa se nemorate s tim zabrinjavati. 20+3 bdp 4.83 cm ac 14.64cm fl 3.40cm tt 344gr 24+2 bdp 6cm ac 19.80 fl 4.31 tt 694gr 27tj(uzv dob 27+5) bdp 6.97 ac 24.05 fl 5.23 tt 1156 gr 29+6 bdp 7.62 ac 27.03 fl 6.17 tt 1700gr 33tj(uzv dob 34 tj.) bdp 8.42 ac 29.66 fl 6.5 tt 2267gr to bi bilo to do sad,danas sam bila kod svoje dr. nije radila uzv s obzirom da sam bila u petrovoj prije 9 dana,uzela mi briseve,nalaz za 8 dana nadam se da će biti ok.to je bio zadnji pregled kod nje,od sad idem u petrovu.glavica vodi,curka položajem spremna za porod Da pitala sam do kad pijem magnezij,rekla mi je do 39 tt. po njoj je bolje da je beba čim duže u buši iako smo u terminu od 37 tt.a željezo pijem do kraja,a vjerojatno i nakon poroda s obzirom na moju slabokrvnost. Victory čestitam od srca tebi i dragom,dobro se provedite Valjda sam napisala sve kaj sam mislila I da nemoram ponovo na ogtt,ovaj sam mj. navodno dobila samo 2 kg (meni se nečini tako,al dobro),sve u svemu u plusu sam 15 kg,a još 5 i pol tjedana do kraja,valjda neću preći 20
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 15.5.2014 21:17:45
|
|
|
|
Tea2803
|
Emy draga i ti si se raspisala kao ja i ja cu ic na pregled za nekih tj.i pol,dva taman u 33tt pa jedva cekam da usporedim s tvojim mjerama Drzimo figice da ti brisevi budu supac Super sta ne moras opet na ogtt I super sta si pitala za magnezij jos jedno misljenje za do kraja da se pije bas me zanima sta ce moj reci
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 15.5.2014 21:56:26
|
|
|
|
chocolate
|
emy super za OGTT, i vjerujem da će i brisevi biti isto tako ok, tako da si lijepo do kraja trudnoće mirna.. Tea meni je bebač cijelo vrijeme jako nisko tako da me u želudac zna gurnuti rijetko kada kad se proteže, i to malo bude neugodno ali ništa strašno.. A što se tiče udaranja nogicama u rebra ni to ne znam kako je, mada mislim da to možda malo zna boliti, ali zato jako dobro znam kako je to kad ti beba sjedi na mjehuru i nogicama udara po jajnicima.. :)
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 15.5.2014 22:19:26
|
|
|
|
sretnaz
|
Drage moje, došla sam do zaključka da previše pišete i da ja to ne mogu pratiti Victory, čestitam i sve najbolje ti želim Nadam se da će vam vrijeme biti lijepo, ali glavno da se što bolje provedete . Za sebe mogu reći da sam jaaaaako umorna. Sutra ujutro dolazi majstor farbati jednu sobu koja je trenutno radna soba, u budućnosti će biti dječja, ali ubrzo će biti soba za mene i malenu kad se vratimo iz rodilišta jer će mm spavati s N u bračnoj sobi. Te sobe su na različitim katovima i zato ćemo tako napraviti, bar za početak dok se ne uhodamo. Stvar je u tome da u sobi od vlage ima plijesni i zato moramo farbati, a kako je mm u Norveškoj, zadnja dva dana čistim i pospremam, jer naravno da je ta soba s vremenom postala skladište. Danas su došli njegovi roditelji maknuti neki namještaj i police sa zidova. Sve bi bilo jednostavnije da sam sama, ali ovako većinu dana provedem s N, a ne mogu ostaviti i skladištiti stvari bilo gdje po stanu jer je on premali da bi razumio da nešto ne smije dirati. Ovo što pišete što se smije što ne u trudnoći stvarno zna izludjeti, ali tek kad počne dojenje?! Jao, što su meni napričali. Na kraju ipak ispada da hrana nema previše veze s grčevima kod bebe. Treba paziti, jesti zdravo, ali nije istina da se mora jesti samo lešo! Chocolate, ako ti je dosadno dođi do mene, nisam ni blizu spremna za rodilište, nisam još sve kupila što mi treba za rodilište, niti speglala robicu, kao što vidiš soba se tek farba... mm namjerava slagati garderobni ormar kad dođe... i iskreno, samo se nadam da se curki neće žuriti van tako da uspijemo sve dovršiti i pripremiti.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 15.5.2014 22:26:49
|
|
|
|
sretnaz
|
Chocolate, ti sutra imaš pregled? Nadam se da ćeš čuti samo dobre vijesti i da je glavica dolje. Navijam za tebe.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 8:24:24
|
|
|
|
Tea2803
|
Chocolate daa eto onda znamo i ti i ja kako boli udarac u mjehur i slicno i daa sretno danas na pregledu i ja navijam da ti se curka okrenula svakako se javi Sretnaz jaoo bas mi te zao mora da si umorna jako kad sve sama radis nadam se da ce brzo biti gotovo pa da ces moc malo odahnuti ma da ces onda imati svo pranje i peglanje Sta si ti jela tokom dojenja?Koje si stvari izbacila?Da li svi moraju izbacit odredene stvari ili to ne utjece na svaku jednako?
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 8:57:49
|
|
|
|
Pomalo
|
Ja jucer kupila prve dvije igracke za bebaca, nisam mogla odoljeti... Jos sam uvijek u nekoj sivoj zoni dobrog raspolozenja, a jucer sam pojela sladoled, kolac i naravno sad imam griznju savjesti.. Kao nisam mogla pojesti nista zdravije nego te gluposti, nadebljat cu se bezveze.. I stalno gledam trbuh, koji je poceo malo svrbiti, jr li ima strija.. Imam osjecaj da se opterecujem glupostima, a imam na masu toga biti zahvalna..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 9:07:40
|
|
|
|
Tea2803
|
Pomalo pa moras si nekad priustit i nesta slatko za pojesti ,, mislim da se neces udebljat radi sladoleda i kolaca koji si nekada priustis ,, cim te pocne svrbit busa odma si namazi s nekom kremom ili uljem pa ce te prestat tako je i meni bilo Super za igrackice ;) kad smo vec kod njih trebam savjet,kako ih oprati?Ja sam dobila igracku ali ju ne mogu oprati kad je unutra neka ko zvecka a to je neka kao kocka na kojoj su neke gumene stvarcice kolutovi i slicno ali kazem nemogu je oprati kada je unutra to nesto sta pusta zvuk??
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 9:29:37
|
|
|
|
Pomalo
|
Tea, to i mene zanima, meni na uputama pise oprati vlaznom krpom.. A to mi se ne cini uopce higijenski jer je to bilo u prodavaonici i tko zna tko je to nosio i dirao.. U jednoj mi ima zvecka, mislila sam samo malo kao smociti u nekom sapunu, ne bas puno.. Je li ima tko kakav savjet?
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 10:23:08
|
|
|
|
Tea2803
|
Ja sam jedino vidjela da u mulleru od Nuk-a ima proizvid namjenjen za ciscenje svega sta beba dodiruje,znaci kinderbet i igracke i komoda ono bas sve to sam si htijela kupit pa cu s time sve pospricat ima cak i za pranje poda,pa sam mislila s time ,, ma bude nam neko napisao vec od mama
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 10:44:08
|
|
|
|
emy0406
|
Curke ja sam u chicu kupila neku tekučinu za dezinfekciju duda,bočica,igračaka....,stavlja se hladnu vodu,pa sam igračke koje nisu za vešmašinu,a nemogu se ni močit puno u vodi prala tako da sam namočila krpicu u tu tekučinu(pomješanu sa vodom) pa dobro strljala igračku,pa još poslije malo čistom vodom.Iako dajem prednosst gumenim igračkama i zvečkama upravo zbog održavanja.Vidim da pišete i o udarcima našim slatkim,ja malo malo dobijem nogom u rebra,a često imam osječaj ko da je nogicu gurnula između dva rebra Nadam se da ste sve dobro i da će nam se vrijeme brzo popraviti
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 10:52:16
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Vi ste se toliko raspisale da ne stižem staviti listu na svaku stranu. chocolate - 12.06. sretnaz - 21.06. leot - 24.06. emy0406 - 24.06. zvjezdicamaja - 01.07. SANJABI - 03.07. tintilinki - 14.07. ivaj - 15.07. Tea2803 - 17.07. victory - 19.07. Mrvic@ - 21.07. FingerJ - 25.07. vepikica - 03.08. Suzana12 - 03.08. PENELOPI - 09.08. Ulala - 10.08. Pomalo - 13.08. Njanjica - 16.08. sandra999 - 19.08. ikaaa - 28.08. RIBICA241 - 28.08. luce1010 - 03.09. Ninna10 - 06.09. Ivankaa - 08.09. Mussy - 10.09.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 10:59:51
|
|
|
|
emy0406
|
Tea,sad vidim da si pitala za prehranu za vrijeme dojenja,hrana uopče ne utječe na grčeve kako su nam do sad govorili.Ja sam prve dane jela samo kuhanu piletinu,mrkvu,krumpir sve nešto lešo,više bila gladna nego sita,a dijete svejedno imalo grčeve.Tako sam počela uvodit pomalo sve u prehranu i nije se ništa promjenilo,dapače kad sam uvela dohranu volio je papati sve ono što sam ja jela dok je samo dojio.(Sad mi je i logično da nema veze sa hranom,po tome bebe na ad-u nebi imala grčeve,a imaju).baš ako primjetiš kad pojedeš nešto ako smeta bebi,tj. da npr.svaki put kad pojedeš npr.rajčicu beba se poslije toga napuhava i muči izbaciš to i riješen problem.U trudnoći isto jedem sve umjereno,dobro sirovo meso nejedem ni inače,tunu jednom-dvaput mjesečno,svako veli drugačije pa da slušam nebi ništa jela.Pomalo nebrini zbog slatkog,ja slatko stvarno rijetko jedem nisam baš ljubitelj pa sam svejedno 15 kg u plusu u 34 tj, tako da ti to nema veze,a znam jednu curu koja uopče nejede slatko,baš ništa i dobila je trudnički dijabetes uzrok stres uh opet sam se raspisala
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 11:02:34
|
|
|
|
emy0406
|
He,he Pinky,hvala ti za prekrasnu listu,baš nam je divna.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 12:16:49
|
|
|
|
Tea2803
|
Emy hvala ti za sve kaj si napisala ,, tako sam i ja od nuka vidjela tu tekucinu ima je i u mullerovoj knjizici za trudnice s popustima Da super i za hranu a eto normalno da se necu najest luka i slicno a vidis na kraju sta mu smeta Da nadam se i ja da ce nam se vrijeme popravit ja sam danas nes cudna i kad stojim malo duze na nogama pocne mi se strava vrtjet,,izmjerila sam tlak ali je ok 115/80 tako da nezz sta je a jos me malac udara u jajnik ili nesto sta strava boli Pinky draga lista je prekrasna kao i uvijek ,, da bas super kaj se raspisujemo zanimljivo nam je uvijek,pridruzi se nekada a nezz di su sve ove cure s popisa javile se na pocetku i sad ih nema vise...mozda se i one nekad jave ...
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 14:05:10
|
|
|
|
sretnaz
|
Uopće nemam grižnju savjesti, a svaki dan jedem nešto slatko. Bez toga mi ni inače dan ne prođe. Istina nisam se puno ni udebljala. Nekih 9-10 kg do sada. Tlak mi je uvijek nizak pa se ne brinem. Po trudničkoj i manje, ali gledam ja po onome doma što se važem. Uvijek sam slušala priče kako se u drugoj, ili trećoj trudnoći bude opušteniji i naravno s drugim i trećim djetetom. Eto potvrđujem da je tako. Manje razmišljam o prehrani, manje o sebi i svom izgledu u budućnosti... Što se pranja igračaka tiče, sve sam prala u mašini, na nižoj temperaturi s malo praška, neki program za osjetljivo ili ručno pranje. A ako igračka ima baterije onda sam znala obrisati malo alkoholom pa poslije toplom vodom. Sve ovisi o materijalu. Ili samo toplom vodom, sa čistom i novom spužvicom za suđe. Na samom početku dojenja pazila sam da ne jedem prezačinjeno, ali sam npr pojela gulaš. čak sma jela i svježi pomidor, a kasnije su mi rekli da nije pametno. A tako mi je pasao. Npr. prvih par mjeseci nisam jela grah i mahune. I mislim da nisam baš prvi dan jela sirovo voće. Ali u biti kad sam jela nešto što nije preporučljivo onda bih pratila da li bebi smeta ili ne. Ima žena koje moraju izbaciti mlijeko i mliječne proizvode. Mi smo išli na Bohinj u hotel kad je N imao mjesec i pol. Još mi je med sestra rekla da zašto u hotel jer je hrana svakakva i začinjena. I sve je bilo super, pazila sam što si stavljam na tanjur, ali sam zadnji dan, namjerno za probu pojela paštetu (inače ih uglavnom ne jedem, jednom godišnje) i rezultat je bio da je N dobio lagani osip po licu. Eto, konzervansi smetaju, a ne gulaš ili pečeno meso ili dinstano povrće ili svježe voće.
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 15:34:12
|
|
|
|
Pomalo
|
I ja imam nizak tlak,jutros otisla do centra i mislila da cu se tamo negdje onesvjestiti kako me ljuljalo.. Ali evo kad sam stigla kuci,rucala,odmorila, sve super..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 15:57:41
|
|
|
|
PENELOPI
|
Meni je prije dva dana počelo šumiti u ušima i onda crnilo pred očima, uspjela sam sjesti odmah na pod i onda se preznojila i tako par minuta i onda kao da ništa nije bilo, užasno sam se prestrašila jer sam bila sama sa malom doma, na sreću ona se baš lijepo igrala pa nije ništa primjetila. Što se tiče dojenja slažem se sa curama da hrana nema veze sa grčevima, meni frendica nije dojila ni dana a mali imao užasne grčeve a ja jela skoro pa sve i nismo imali problema sa grčevima,jedino jedan put kad sam jela rajčicu njoj se zacrvenila guza pa sam to na neko vrijeme izbacila, ali to kad je bila skroz mala. Grčeve više uzrokuje nezreli probavni sustav bebe jer u većini slučajeva nestane nakon tri do četiri mjeseca starosti kad beba malo ojača. U biti one se navikavaju na hranu još u trbuhu. Normalno da sam na početku jela laganije ali više zbog svoje probave koja je jako lijena a pogotovo poslije poroda trebalo mi je mjesec dana da se izregulira čak sam morala uzimati i dulcolacs tablete za otvaranje.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 15:59:31
|
|
|
|
Tea2803
|
Sretnaz bas si nam sve to lijepo opisala I ja volim papat slatko je moram se paziti radi secera ali nije da si ne pojedem nekad nesta za gust...da li imate kakvih posebnih zelja mozda sad u trudnoci da vam se nesta jede sta prije nikako niste volje ili slicno? Meni je sad jako fina orahnjaca a prije sam je stvarno mrzila sad mi kao orah odgovara,isto kao i baklava i recimo svaki dan već nekih tjedan-dva si na dan pojedem ali doslovce pojedem cedevitu sa zlicom MM umire svaki puta od smjeha kad me vidi ali se ne pojavljuje kuci bez cedevite kad vidi da mi je vec prazna
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 16:02:53
|
|
|
|
Tea2803
|
Penelopi i meni isto tako cesto bude a ne znam od cega ,, da mi je nizak tlak ko Pomalo ajde rekla bi da je od toga ali nemam sasvim mi je normalan,,mozda ima neki zivac unutra kod kraljeznice pa beba pritisne ili slicno Pomalo dobro da si stigla kuci i da se nije nesta ozbiljnije desilo
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 17:06:22
|
|
|
|
PENELOPI
|
Pa to si i ja mislim jer mi je isto tako tlak stalno normalan, mozda jer je i beba nisko pa nesto pritisne ko sto kazes. Ma sad me strah ici bilo kamo sama pogotovo autom,jer mi je to doslo samo u trenu.
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 18:05:31
|
|
|
|
Pomalo
|
Meni se iz kontrole u kontrolu snizava..Ovaj put se ginekokog zafrkava da ce mi gornji postat dvoznamenkasti jer sam imala 100/60.. Ja nemam nikakvih zelja, cudno..Jedino sad jedem tresnje kao luda, jos domace.. i cekam tikvice i kukumare.. A danas se zazeljela pistacia, pa uzela saku..Ali mislim da je to vise sto odavno nisam jela, a ne od trudnoce.. Jedino sto mi je napeto je meki sir..I mladi luk..To prije nisam bas jela, sad mi pase, ali me napuhuje pa ni sama ne znam, najbolje ga ne jesti..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 18:09:41
|
|
|
|
Pomalo
|
Penelopi mene je vec neko vrijeme strah voziti, aline zbog tlaka nego straha da ce mi se nesto dogoditi, jer kad vidim ostale kako voze.. Obavezno to spomeni ginekologu, pa neka provjeri, zamisli da ti se nesto dogodi,iako mislim da nece, al opreza nikada dosta..
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 18:20:38
|
|
|
|
victory
|
Drage cure, hvala vam svima na čestitkama :) zlatne ste.. ja se uistinu pitam kak to da nikad nisam bila forumaš kad je ovo tak super iskustvo.. čuti različita mišljenja i tješenja zaista je vrijedno :)) dakle, mi smo u gužvi, mišić se drma.. i meni trbuh pleše i i malo malo guza iskoči kao tvrda grbica :)) cijelo vrijeme sam dvojila je li guza ili glava ali kak je glava već spremna onda sam sigurna da imam malog guzonju :))) vrijeme je tak šugavo da sam već lagano luda..imat ću slike od vjenčanja u kabanici.. :) ali dobro, valjda budem preživjela sve to :) i btw upravo na cmc maja šuput i neka glupa pjesma i malo je jače pojačano i malac pleše nogama a trbuh ko neki frikovski žele :)) vidim da će imati super glazbeni ukus..hm :) djevojke..čuvajte se i čuvajte male bušice i odmarajte po ovom vremenu.. čujemo se vjerovatno u nedjelju, a vi pisuckajte, s užitkom ću čitati..pozdravčić :*
|
|
|
|
RE: Ljetne bebe 2014.? Ima li nas? 16.5.2014 18:22:31
|
|
|
|
victory
|
a kad ste kod prehrane meni lijepo u nalazu piše: preporuka dijetalna prehrana ahahaha :) a tak sam si slatka ovako debela.. dobila sam 13 kg. i imam cice napokon :))) (i nažalost celulit, ne znam jel nestaje nakon trudnoće ili ću se morat napatit da to skinem.. sva sreća nema plaže ovo ljeto) :))
|
|
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!