sretnaz
|
Uf, sto se vi raspišete, da ne stignem pratiti Probat ću redom. Chocolate, super za torbu. Ja sam tek jučer speglala spavaćice, i kupila sam samo uloške. I nadam se da ću uspjet sve na vrijeme spremiti i da beba neće uraniti. Kad se mm vrati iz Norveške bit ću 37 tjedana trudna, a on još mora složiti garderobni ormar u našoj sobi i vjerojatno ćemo par dana spavati u dnevnom. A ovih dana trebao bi doći čovjek da nam ofarba jednu sobicu u kojoj ću spavati ja sa bebom kad se vratim iz rodilišta. U bračnoj će spavati mm i N. Zidovi imaju plijesan i zato moramo farbati. Kratka sam s vremenom baš radi N, jer ipak većinu dana posvetim njemu. Spominjete mjerenje šećera. Mene moja gin uopće ne šalje na to. Nije ni prvi put, ni sada. Već sam pisala, meni je termin za N bio 27. 08. a rodila 6.09. Bilo je strašno vruće, i N je izašao iz rodilišta u bodiju kratkih rukava, kratkim hlačicama, čarapice i kapica. Imala sam sa sobom i hlačice dugih nogavica i majicu s rukavima ali med. sestra je rekla da ne stavljam jer da je jaaaaako toplo. Imala sam i tetre pelene i stavila sam jednu na prozor od auta tako da sunce ne prži. Kuća mi je okrenuta prema jugu pa je N znao biti po danu i u kratkim rukavima. Patronažna mi je rekla da ne brinem jer je toplo. Uvijek sam imala plahtu pa bih ga pokrila ako je potrebno. Po noći sam naravno stavljala tuticu dugih rukava i sa zatvorenim stopalima. Ali istina je da ne trebate brinuti previše unaprijed, brzo ćete se ušaltati. Ako je beba u bodiu bez rukava uvijek možete dodati majicu, dekicu itd. U subotu smo kupili robicu za izlazak u C&A, kompletić haljinica i hlačice dugih nogavica. kapicu sam već kupila i uz to ću pripremiti 2 bodija, dakle, dugi i kratki rukav, i čarapice. Naravno pamučnu plahtu, tetra pelene i jednokratnu pelenu. To ću pripremiti pa kad dođe mm po nas neka donese. Što se tiče grudnjaka za dojenje, meni je moja sestra dala svoje stare pa ih nisam kupovala, nego sam naknadno kupila kad sam vidjela koja veličina mi najbolje odgovara. Obično se grudi dodatno povećaju nakon poroda, pa bi bilo pametno da kupite zadnji čas i to možda samo jedan, i neka bude malo komotniji. Tea, ako kupiš u Mulleru, možeš probati doma, pa promjeniti ako ti ne odgovara, meni su tako rekli kad sam kupovala. Kako je bilo toplo ja sam često bila bez grudnjaka po kući jer ionako bole bradavice i bilo mi je lakše da ništa ne nosim. Tek kad sam počela ići u šetnje zatrebali su mi grudnjaci. A ako imate doma neke obične grudnjake, pamučne, bez žice, dobro će vam doći. Uloške sam kupila Chicco. Bila sam prezadovoljna s njima, a onda sam kasnije kupovala po potrebi VIR i sl. Tj. mm ih je kupovao. Pomalo, ja sam spomenula torbu iz DMa, i stvarno je super, i kvalitetno je napravljena. Kad sam ja kupovala rekli su mi da dolaze torbe svako toliko u nekim drukčijim nijansama. A i dogodi se da ako je u gradu više njihovih dućana imaju različite boje, a meni su čak donjeli iz skladišta boju koja mi paše. Zato pitaj prodavače. Ikaaa, slažem se s Penelopi, bolje izabrati neutralnu boju ako planiraš još djece. Kolica su skupa stavka i u istima se može voziti i 3 djece. Za nos isto imamo ovaj nastavak za usisivač, Ariana. Kupili smo ga u Beby centru u Sloveniji. Tada još nije bio otvoren u Zagrebu. Osim toga bio je na akciji i baš smo dobro prošli što se tiče cijene. Robicu sam uglavnom dobila, ali super je H&M i da vas upozorim brojevi su im nekako veći od drugih marki. C&A je isto super, imam čak nešto iz Lidla i isto je OK. Osh KOsh je super, samo što su nekako skupi. Za bodije i piđame Dević je super. Za komodu se u potpunosti slažem s chocolate. Prije sam pisala da smo mi uzeli komodu u Ikei i ond aonu spušvastu podlogu kupili posebno pa sam ju mogla seliti kamo mi paše. Što se tiče AS, preporuka je u jaju dijete voziti što duže, cca godinu dana. Zapravo, ne bi se dijete smjelo prebaciti u AS okrenutu u smjeru vožnje dok ne bude moglo napraviti 2-3 koraka pridržavajući se za namještaj. Nije bitna kilaža, ni mjeseci, nego jačina njihove muskulature. Chocolate je baš najosnovnije i stavila na popis, i naravno, jedan dio uvijek možeš reći da se kupi za poklon, pa tako npr. kupiš jedan ručnik s kapuljačom, pa zamoliš nekog da ti kupi, ili npr nepropusnu podlogu za krevetić, mobil, baby gym. Ima dosta stvari i sitnica koje ti ne trebaju od prvog dana. Bočice, izdajalica i sterilizator nije potrebno kupovati jer možda ti to neće trebati, . A ako bude uvijek neko može ići po to. Nisam to kupovala i nikad mi nije trebalo.