Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 30.4.2013 16:56:14
|
|
|
|
Papalina
|
haj curke...evo mi došle sad u kuću..ova dva dana se luftamo jučer smo prvi put malo išle na zrak...al kao da sam sama ona vječito spava pa da ulovimo još to malo sunca jer u četvrtak kažu opet kiša ja vam više ne krvarim, ima već 3 dana... ali stanje sa mjehurom ( ono šta sam vam pričala ) sad nakon poroda je punooo gore stalno mi curi, baš isti osjećaj kao kad su mi puknuli plodnu vodu samo naravno u manjem mlazu baš grozno... i joj, nakon kojeg dana ste vi išle van prvi put sa bebom? mislim onako u dućan, na kavu, u šetnju ma bilo di? meni je danas 13.dan i svi mi govore da je to još rano, da nije ni 15 dana od poroda prošlo da ona je još sitna, nema ju šta za vidjet... za mjesec dva da krenem a ja sam takva da ću rađe poslušat i nekomentirat a ne da poslije slušam predavanja... sutra nas troje idemo u šetnju ko velika mala obitelj al naravno opet sam slušala o tome kako to je rano i bla bla... baš bezveze... danas npr mama išla kod moje tete i ja je zamolila ako mogu snjom, i ona odmah promjenila temu, samo je rekla daj molim te, ni 15 dana nije prošlo a već bi išla po kućama...bzvz, ko da idem kod neznam koga a ne moje tete..ma...baš se osjećam nekako glupo..tu u ova 4 zida ili ispred kuće bit sasvim je isto... maestral mislim da bi trebala bar nazvat ginića za to tvoje jako krvarenje..pa ćeš bar bit mirna oko toga... a ako ne, jesi gledala kakvi su ti šavovi? možda su se upalili pa ti je to zato.. znam kad su se mojoj sestri upalili pa ih je sprejala sa byvacinom.. al neželim te plašit , sve će to bit u redu..svaki čovjek je individiua afrodita super za 1 prst maminangel,cuba treba otpusno pismo ponjet u dm za te pelene, i treba ja mislim njihova kartica, ali nije problem ako je nemaš, lako ju tamo ispuniš ti il netko drugi ko ti ide po pelene..tako je moja sveki meni napravila karticu jer ja se nesjećam ni da sam dobila tu karticu kad sam ispunjavala to za taj paket pelena... ajde krenite polako vi majske trudnice&bebice...neznam šta se čeka idem sad malo na fejs nisam bila od prekjučer na laptopu...nebi ni danas da se ne osjećam šugavo od svih pametovanja... puse!!!!!!!!!!
< Poruku je uredio Papalina -- 30.4.2013 16:58:30 >
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 30.4.2013 19:53:09
|
|
|
|
maminangel
|
Papalina baš sam se pitala kako je s tim mjehurom nakon poroda?baš mi je sestra neki dan pričala kako joj je i nakon poroda mjehur curkao non-stop ali joj je kroz neko vrijeme ipak bilo bolje,držim figice da se i tebi stabilizira koliko toliko s obzirom na ono kaj si nam pričala."..Pusti selo neka priča,,svjet je zloban vjeruj meni.."draga moja radi prema svom instinktu a ovo šta ti pametuju,kroz jedno nutra kroz drugo van..Ja sam prvu bebicu prošetala sa dva tjedna prvi put,a maloga za ravno devet dana,jer nam je pedica i sugerirala zbog te žutice,samo vi cure šetajte i uživajte kad možete,ljubimmmmmm.......
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 30.4.2013 21:42:30
|
|
|
|
pepeljuga
|
Cure samo da se na kratko javim, procitam vas navečer al budem totalno koma da nemam snage ništa pisati. Mi smo u farbanju, slaganju sobe, pakiranju, uglavnom sam puna posla Za bebicu nisam još ništa pripremila a ni za sebe kupila za rodiliste, mislim da bi stvarno trebala Inače sam ok, dosta me vataju lažne kontrakcije i bas mi idu na živce, a izdrZat ću još misec ipo Curke uživajte sa svojim bebicama, ja jedva čekam svoju a vi trudnice izdrzite još malo, brzo će to proći. Saljem vam svima pusu
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 30.4.2013 22:52:57
|
|
|
|
Mmaestral
|
Cuba -i ja jedva cekam kupanje - ma jedva cekam da ju cijelu vidim :) Papalina - radi one kegelove vjezbe, pomazu. stisni misice kad si na wc-u, koliko mozes, sto cesce. Zvala sam ginica, rekao mi je da dodjem ako se nastavi jos, ali u zg sam oa ne mogu. Valjda ce prestati kad budem doma. A savovi su ok, mislim da ih vise ni nema,sve je glatko. Kad smo vec kod toga, kad si mislite prvi puta brijati tamo?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 1.5.2013 9:13:58
|
|
|
|
cuba
|
Jutro cure Kako ste mi, jeste se naspavale? Ja napravila capuccino i malo sjela dok mi D spava a R se igra u sobi. Poslije ćemo vani u šetnju, vrijeme nam je odlično Kako vaše bebice spavaju po noći? Ja imam dojam da mi se D stalno meškolji u krevetiću ili sam samo umorna pa mi se čini da ga čujem...Grčeve i dalje ima, nekad malo jače, nekad slabije ali tu su Prvo kupanje ćemo obaviti večeras, kamera se već puni, ipak se treba obilježiti Papalina pitala si kada vani sa bebom? Ja sam izašla u šetnju i na kavu 8 dan nakon poroda. Predivno vrijeme, bebica zdrava, ja se osjećala ok i zašto da stojimo u 4 zida?? Fino smo se spremili, u kolica i ajmo na sunce 2h čiste uživancije i moram ti priznati da mi D obožava kolica (čak i preko dana u njima voli spavati), kad smo vani uvijek spava na čistom zraku. Ako se ti osjećaš dobro onda pusti te komentare i lijepo sa svojim mužićem i Chiaricom na sunce E, jutros sam gledala jel još ima šavova, međutim ništa nisam vidjela?? Izgleda da su svi konci otpali pa i oni vanjski iako mi je na vanjskom dijelu gdje je bilo šivano koža nekako tvrđa tj baš se osjeti pod rukom gdje je bilo šivano Hoće to tako ostati zauvijek ili je još svježe pa zato?
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 1.5.2013 10:56:06
|
|
|
|
zumbolina
|
Drage mamice i trudnice Mi smi još 2 u 1, u petak nam je termin, a jučer na kontroli ja zatvorena - tako da to neće još tako skoro. Osjećam povremena stezanja (već dulje vrijeme) i nadam se da će do petka mališan polako otvoriti svoj tunelčić Prekrasno mi je čitati kako mamice s bebicama uživaju u šetnjama..., jedva čekam kad budemo i mi tako. Ako nešto krene, javim vam! Puse bebama i bušicama
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 1.5.2013 11:33:52
|
|
|
|
Hladna
|
Ej . Cuba ja rodila prije 8 i po godina i dan danas mi je dolje gdje sam šivana tvrdo, nike to tvrdo ko kamen al nije vise mekano kako je bilo tako da sumnjam da ce ti taj dio omekšati . Zumbolina baš sam jučer napisala da orgazam utjece na otvaranje u trudnoci pa u akciju sa mužem možda pomogne mada možeš ti bit zatvorena skroz a kad krenu trudovi otvarat ćeš se polako što može već danas krenut ... Javi nam se obavezno i držim fige da sto prije krene
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 1.5.2013 13:10:19
|
|
|
|
Afrodita83
|
Konačno smo dočekali i taj 5. MJESEC Cure, nadam se da današnji dan provodite na nekom izletiću u prirodi i da bebice uživaju na suncu Mi se spremamo naložit roštilj i smlatit 2-3 kg čevapa i pomfrija Hvala vam na onom pojašnjenju nalaza, sad ću se trudit da do idućeg pregleda za tjedan dana ta otvorenost bude bar 2 prsta . Puse svima!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 1.5.2013 19:03:49
|
|
|
|
ChocoVanilla
|
Pozdrava svim mamama,bebama i trudnicama! nadam se da ste papale roštilja, ja uživam u jagodama sa šlagom :-) u utorak bi trebala prvi put na kontrolu u Petrovu, malo me strah sad već brojim sitno, gledam torbu za rodilište i ne mogu vjerovat da je tako brzo prošlo! hvala svim novopečenim mamama na komentarima o dojenju, vaša iskustva itekako ohrabruju...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 1.5.2013 20:12:19
|
|
|
|
Hladna
|
Chocco Vanilla i ja idem u utorak u Petrovu na kontrolu
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 9:34:18
|
|
|
|
sarah_zg
|
Proljetne drage, pozdravljam vas sve. Čestitam onima koje su rodile, a onima u slatkom iščekivanju želim puno sreće, brze i školske porode i super bebice. Malo vam i zavidim jer ćete se do velikih vrućina riješiti svojih lubenica i držati u rukama male smotuljke. Valjda ćemo i mi ljetne preživjeti ovo ljeto! Pozdrav svima!
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 10:39:39
|
|
|
|
Mmaestral
|
Jao, jucer su mi dali da dojim mrvicu, a ona zaboravila sisati :( Igrala se... Nadam se da ce s vremenom uspjeti ponovno. Cini se da tek sljedeci tjedan idemo doma. Ne mogu docekati. Meni jos uvijek i sad nakon 15 dana ispadaju konci, pa koliko dugo to treba?
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 10:54:34
|
|
|
|
Hladna
|
Mmaestral drago mi je da je tvoja bubica bolje i da cete drugi tjedan kuci , a sto se tice dojenja probaj joj ti stisnut cicu tako da mlijeko izlazi van i tako joj stavljaj u usta da skuzi da tu izlazi nesto sto joj je fino, istiskivaj joj u usta - nadam se da ce upalit, nemoj bit tuzna zbog toga- sad je najbitnije da je tvoja mrvica bolje a ostalo cicanje cete vec nekako rijesit. Cure kad dolazi porodiljni- kojeg u mjesecu ?? Komplikacije sam dobivala uvijek 20-og u mjesecu pa me zanima dal je isti datum i za porodiljni ??
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 11:36:28
|
|
|
|
andydea
|
Hladna porodiljni sjeda 18-19-tog
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 16:03:32
|
|
|
|
ChocoVanilla
|
Hladna, kad su ti preporučili da dođeš, ja sam mislila oko 8 zbog tog ctg-a ako nas budu slali...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 16:50:54
|
|
|
|
Papalina
|
hej curke moje... hladna porodiljni dolazi oko 20.-tog u mj... meni je za prošli mjesec došlo već 18.4... iako sam skroz razočarana jer već sam u radnom odnosu u istoj firmi više od godinu dana i u 4.mj sam dobila 1663kn a to je najmanje i toliko imaju nezaposlene osobe... a meni su rekli da ću imat punu plaću kad prođe godina dana mislim da nas hippovo mlijeko zatvara i stvara probleme, grči se jako i sva se zacrveni, nikako da kaki sinoć je povratila svo mlijeko-sva sam bila mokra od trbuha do stopala... plače jako, baš mi ju je žao... probala sam sa prokuhanom vodom al i to je povratila...probala sam sa i sa čajem od komorača njega mi odbija-... sad je mm išao kupiti bebimil pa ćemo probat snjim pa ćemo vidjet... baš mi ju je žao, pomogla bi joj a nemogu svega 3 pelene sam joj danas promijenila a samo jedna je bila pokakana ...baš ju to muči a jučer nam je bilo jako lijepo... šetali smo se jedno 3 sata...bilo je ful lijepo vrijeme, sunce, vrućine, ma milina...poslije smo roštiljali.. a ja nesmijem jesti čevape baš sam ljubomorna na vas koje te 2u1 jer ste se mogle nažderati ko prasice danas kod nas opet faking kišurina pa smo opet u naša 4 zida...malo prije sam si skuhala pileće batke pa sam to pojela...rekla mi patronažna da je za dojilje najbolje lešo meso..i tako... puse svimaaa idem sad na fejs malo nisam bila već 3 dana
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 17:33:38
|
|
|
|
Hladna
|
Papalina probaj sa bebimilom, ja sam ga davala svom sinu kao dohranu uz cicu poto mu cica nije bila dosta , ali tek od 4 mjeseca starosti sam mu davala jer sam do tada imala dosta mlijeka i bio je zadovoljan sa bebimilom tako da ja mogu reci samo pohvale za njega, a sad nadam se da će i tvoja Chiara prihvatit bebimil. A za porodiljni sam se i ja razočarala jer sam se nadala pošto mi je u veljači bilo godinu dana kako sam u firmi da ću dobivati 100% od plaće kako su mi i objasnili i sad na kraju kad sam nosila papire su mi rekli da pošto sam od početka na komplikacijama i nije bilo u zadnjih 6 mjeseci nikakve isplate od firme neću dobivati 100% već samo 1664 kn, mislim stvarno oprostite što sam imala visokorizičnu trudnoću, krvarila i što nisam išla na posao ne , da popi.. Nemam ništa protiv cigana, ali fakat imaju milion više prava nego mi ... katastrofa ... Chocco Vanilla ja ću iz Koprivnice krenut oko 7, pola 8 h tako da ću u Petrovu doć oko pola 9, 9 po preporuci maminangel jer mi je ona rekla da mi uzalud dolazit ranije pošto im vizita traje do 9 pa se ionako ne spuštaju u ambulante prije 9 ... A što se tiće ctg-a navodno ćemo ići na ctg jer onda nam bude točno 37 tjedana i tada se prvi puta i ide.. A kako su dalje kontrole nakon 37 tjedna??? Dal za tjedan ili za dva tjedna???
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 18:16:31
|
|
|
|
ChocoVanilla
|
Svaki tjedan se ide,i to utorak ako si prvi put došla utorkom...
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 20:07:17
|
|
|
|
maminangel
|
Pozdrav drageee i i mamice Evo da javim da nisam išla danas u Petrovu nego ću ipak ići u ponedjeljak A što se tiče ctg-a drage moje Chocco i Hladna iskreno neznam šta bi vam rekla,nekim ženama tek prvi put naprave u 39 tj. ctg i onda je njima koje ne rade ctg bolje doći kasnije a ako vam budu radili ctg onda je bolje doći ranije jer dok se sve žene izredaju na ctg dugo se čeka,ali ionako se čeka,računajte i da je parking teško naći,ja sam jednom 45 min.kružila petrovom i onda mi puknuo film i parkirala se u garaži na kvatriću,pa razmotrite i tu opciju.Znam da nisam pomogla ali to vam je tamo u trudničkoj ko kolodvor,a možda vam se posreći pa nebude gužva,utorkom nisam bila.. Papalina ljube,tako mi je žao mrvice,možda da nazoveš pedijatra pa pitaš?ili barem patronažnu? ljubite mi svoje mrve..
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 21:53:18
|
|
|
|
Hladna
|
Maminangel reci mi kako moramo tamo doc obucene jer kod nas u Koprivnici prije ulaska k ginekologu moramo obuć šos i bit ispod njega bez gača pa kakav je ritual u Petrovoj da znam šta uzet ???
< Poruku je uredio Hladna -- 2.5.2013 21:54:39 >
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 2.5.2013 22:58:22
|
|
|
|
Mmaestral
|
Papalina, moja isto dobiva Bebimil 1 u bolnici i ok joj je, pa probaj to. Hladna, uspjela mi je danas 20 gr popapat, pa kazu da ce bit ok kad dodjemo doma i bude jela kad bude trazila, a ne na silu kad ju probudimo. I porodiljni je 18. Ja sam ovaj mjesec dobila 2 trecine place i trecinu bolovanja, ali mislim da ce dobivat 100 posto place inace. Vidjet cu sljedeci mjesec. Ne kuzim zasto ne dobijete punu, a i ja sam bila na komplikacijama, ne svih 6 mjesevi, ali dosta.
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 3.5.2013 0:07:10
|
|
|
|
maminangel
|
Mmaestral bravo,samo neka papa i napreduje,kad vas puštaju domeka? Hladna ovako,do sad sam uvjek na kontrolu nosila haljine,tunike i to mi je bilo zgodno zbog pregleda ali i njihove grozne organiziranosti,vidjet ćeš šalju žene za pregled u kabinu 1 (inače su kabine 3 i 4 za pregled)i one koje su u jedinici moraju proći kroz kabinu 2 u kojoj sestre mjere tlak i važu obučene trudnice i to je zbilja užasno ako nisi primjereno obučen .A u kabinu 5 se ide na ctg i tamo su koliko me pamćenje služi dva aparata,i mislim da bi za tamo bilo zgodnije obući neki šos i majcu ako se sramiš ženskice koja će biti stobom na ctg-u,jer haljinu moraš podignuti da bi si oslobodila bušu i postavila ctg.jedino možda kakve tajice da obučeš ispod haljine..Nadam se da sam ti jasna.. Laku noć curke.Mene nešto križa bole i u preponama i trbuh mi tvrd cjeli dan,možda sam se nešto preforsirala,cjela sam si čudna,nemirna i nemogu spavati. Pusa svima
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 3.5.2013 0:07:43
|
|
|
|
nela86
|
Napokon ovaj 5mj Evo kod nas novosti, u utorak smo bili u bolnici na pravljenju plana porodjaja, bebi nam je 2700g i 48cm Pile nase je bilo budno pa je lupkalo doktoricu dok je sve mjerila, provjeravala tako da je hvala Bogu sve super od plodne vode, pupcane vrpce do nje ... Nakon toga smo isli kod babice na ctg i nakon pol sata trud ,i moram priznati da sam ga osjetila. Potpisali smo dosta papira od davanja krvi iz pupcane vrpce, da beba bude 24h sa mnom... do toga dal zelimo placentu nositi doma Ne znam zasto bi to uopce netko htio, ali eto tko voli nek izvoli Na kraju su mi rekli da vec od iduceg tjedna mozemo ju ocekivati, pa sam sad ko na iglama jer mi jos soba nije dosla Samo da to sredim pa onda nek odmah izadje Pozz svim 2u1 i onima koje uzivaju sa svojim bebicama u narucju
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 3.5.2013 0:14:36
|
|
|
|
maminangel
|
Nela bravo za bebicu. Znači da bi ti mogla nama i prije vremena roditi,šta ti nije termin za 3-4 tj.?? Kako god želim da ti ovo vrijeme kao i svim finalisticama što brže prođe
|
|
|
|
|
RE: Proljetne bebe u 2013g - ll dio 3.5.2013 8:41:57
|
|
|
|
dada2101
|
Dobro jutro mame i sve mame koje su još 2 u 1. evo danas san se probudila bez bolova u leđima ,već zadnjih tjedan dana me užasno boli gornja polovica leđa i nikako ne spavam tako da se danas osjećam puno bolje jer sam se tako naspavala od sinoć u 9 do sada jučer sam bila kod ginekologa i rekao mi je da je sve ok Ika ima 2,600kg i da sam se počela otvarati ali da nije ništa za zabrinutost pa da dođem za dva tjedna na kontrolu(nije mi rekao koliko točno sam otvorena) pa valjda onda je sve ok jedino mi je onda rekao da ću imati sukrvicu od pregleda i stvarno san imala ali već jutros je skoro sve prošlo.. Još ovih misec dana i konačno će i naša mrva biti s nama. Sve je spremno za njen dolazak.... svima želim ugodan dan!! Kiss kiss kiss. <3
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!